האם זה השלט המושלם ל-HTPC ?
נראה לי שמצאתי את השלט המושלם לHTPC, זה אותו שלט ש-J1nx/פיטר מציע עם המכשיר שלו TLBB.
צד אחד זהה לשלט סטנדרטי למעט לחצני עכבר ולחצן הפעלת ה-Air Mouse ובצד השני מצויה המקלדת.
מחיר של 23$ כולל משלוח לארץ.
http://www.aliexpress.com/item/2-4GHz-W ... 34213.html
צד אחד זהה לשלט סטנדרטי למעט לחצני עכבר ולחצן הפעלת ה-Air Mouse ובצד השני מצויה המקלדת.
מחיר של 23$ כולל משלוח לארץ.
http://www.aliexpress.com/item/2-4GHz-W ... 34213.html
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יפה מאוד. 
מעניין מהי איכות הבנייה והעמידות של המוצר.
מעניין מהי איכות הבנייה והעמידות של המוצר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- whiterabbitai
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 102
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
עדיין למה צריך את זה ? , יש yatse או xbmc remote
ההבנה שאני לא יודעת כלום,עזרה להבין עוד קצת דברים שלא ידעתי.(הארנב הלבן)
- erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
בתור בעל Mela F10 חסר שימוש (עוד air mouse) השליטה לא הכי נוחה
נורא קשה לדייק בתנועה והמקלדת לא הכי נוחה
אם אתה רוצה צור עימי קשר בפרטי ואשמח להעביר לך את השלט שיש לי לביקורת (ואם תרצה לשימוש). אני לא ממש טוב בכתיבה בהשוואה לכל הכותבים המוכשרים באתר
נורא קשה לדייק בתנועה והמקלדת לא הכי נוחה
אם אתה רוצה צור עימי קשר בפרטי ואשמח להעביר לך את השלט שיש לי לביקורת (ואם תרצה לשימוש). אני לא ממש טוב בכתיבה בהשוואה לכל הכותבים המוכשרים באתר
@erlich01
היתרון של השלט הזה לדעתי על ה-Mele F10 ושלטי Air Mouse הוא הצד עם מקשי המדיה הסטנדרטים שמאוד אינטאיטיביים גם לבני הבית הפחות "טכניים",
ההנחה שלי היא שמירב השימוש יהיה עם מקשים אלו והמקלדת תשמש רק במקרה של הגדרות והזנת מחרוזת חיפוש (בתוסף כמו youtube או חיפוש בספריה).
יש לי שלט Air Mouse אחר וממש לא התלהבתי מפונקציה זו אך נחמד שקיימת, האלנטרנטיבה היא משטח מגע שמאוד נוח לשליטה אך שהיה מגדיל את צפיפות מקשי המקלדת או את אורך השלט.
אישית הייתי מוכן לוותר על העכבר רק שלא יתווסף משטח מגע, ה-Air Mouse היא סוג של פשרה לטעמי כיוון שמצד אחד הוא פחות נוח (לפחות לי) ומצד שני מוקצים לו שלושה כפתורים שלא משפיעים לרעה על ה-layout של כפתורי השלט.
היתרון של השלט הזה לדעתי על ה-Mele F10 ושלטי Air Mouse הוא הצד עם מקשי המדיה הסטנדרטים שמאוד אינטאיטיביים גם לבני הבית הפחות "טכניים",
ההנחה שלי היא שמירב השימוש יהיה עם מקשים אלו והמקלדת תשמש רק במקרה של הגדרות והזנת מחרוזת חיפוש (בתוסף כמו youtube או חיפוש בספריה).
יש לי שלט Air Mouse אחר וממש לא התלהבתי מפונקציה זו אך נחמד שקיימת, האלנטרנטיבה היא משטח מגע שמאוד נוח לשליטה אך שהיה מגדיל את צפיפות מקשי המקלדת או את אורך השלט.
אישית הייתי מוכן לוותר על העכבר רק שלא יתווסף משטח מגע, ה-Air Mouse היא סוג של פשרה לטעמי כיוון שמצד אחד הוא פחות נוח (לפחות לי) ומצד שני מוקצים לו שלושה כפתורים שלא משפיעים לרעה על ה-layout של כפתורי השלט.
- erlich01
- חבר פעיל במיוחד

הייתה לי תקופה (לפני שקיץ שנה שעברה שיפצתי את בייתי) שהייתי קונה כל מני שטויות - בסגנון ה airmouse
למרות ההתלהבות הראשונית שלי מהמוצר הזה, אחרי יום שימוש פשוט הוא חזר לאריזה ומשם למגירה מסיבת חוסר נוחות.
משהו בעבודה איתו לא אנטואיטיבי למרות שניתן לנטרל את אופצית ה airmouse .
לי כבר שנתיים יש שלט RF עם trackball ובצד (כמעט ללא שימוש) מקלדת rapoo אלחוטית עם משטח.
אם אתה מחפש את השלט האולטימטיבי אזי אולי מצאתי לך אותו -
http://www.aliexpress.com/item/IPazzPor ... 45886.html
זה כבר מחיל בתוכו את המשטח מגע
למרות ההתלהבות הראשונית שלי מהמוצר הזה, אחרי יום שימוש פשוט הוא חזר לאריזה ומשם למגירה מסיבת חוסר נוחות.
משהו בעבודה איתו לא אנטואיטיבי למרות שניתן לנטרל את אופצית ה airmouse .
לי כבר שנתיים יש שלט RF עם trackball ובצד (כמעט ללא שימוש) מקלדת rapoo אלחוטית עם משטח.
אם אתה מחפש את השלט האולטימטיבי אזי אולי מצאתי לך אותו -
http://www.aliexpress.com/item/IPazzPor ... 45886.html
זה כבר מחיל בתוכו את המשטח מגע
@erlich01,
ממש לא שלט אולטימטיבי, מאוד רחוק מכך אפילו.
קודם כל הצד של לחצני המדיה עלוב, לא סטנדרטי מבחינת מיקום כפתורים ולא מבחינת מבחרם.
המקלדת גרועה ביותר, מקשים קטנים מדי שממוקמים בצפיפות רבה, מנסיון המקלדת הזאת לא נוחה בכלל.
השלט הזו הולך להיות שלט הקומבו (שלט+מקלדת+עכבר) השלישי שלי (המינאטורי, יש לי כמה מקלדות אלחוטיות משולבות סטנדרטיות יותר),
עד עכשיו חזרתי בכל פעם לשלט ה-MCE הסטנדרטי (או הרמוני מקונפג כMCE) והעדפתי לוותר על המקלדת (אין לי צורך בעכבר בXBMC),
אני מקווה שהשלט הזה כן יהיה שימושי ונוח יותר, לא ראיתי שום דגם אחר שדומה לו למעט ה-Motorola Nyxboard שעולה כ70$ לפני משלוח ונראה הרבה יותר עבה והמקלדת שלו צפופה יותר.
ממש לא שלט אולטימטיבי, מאוד רחוק מכך אפילו.
קודם כל הצד של לחצני המדיה עלוב, לא סטנדרטי מבחינת מיקום כפתורים ולא מבחינת מבחרם.
המקלדת גרועה ביותר, מקשים קטנים מדי שממוקמים בצפיפות רבה, מנסיון המקלדת הזאת לא נוחה בכלל.
השלט הזו הולך להיות שלט הקומבו (שלט+מקלדת+עכבר) השלישי שלי (המינאטורי, יש לי כמה מקלדות אלחוטיות משולבות סטנדרטיות יותר),
עד עכשיו חזרתי בכל פעם לשלט ה-MCE הסטנדרטי (או הרמוני מקונפג כMCE) והעדפתי לוותר על המקלדת (אין לי צורך בעכבר בXBMC),
אני מקווה שהשלט הזה כן יהיה שימושי ונוח יותר, לא ראיתי שום דגם אחר שדומה לו למעט ה-Motorola Nyxboard שעולה כ70$ לפני משלוח ונראה הרבה יותר עבה והמקלדת שלו צפופה יותר.
- erlich01
- חבר פעיל במיוחד

כל אחד ומה שמתאים לו
כאשר שואלים אותי על השלט האולטימטיבי אני שולח אותם לקנות את השלט שעולה 8$ . .....
יש אין ספור סוגים שונים וכמו בדיון על Android Vs IOS כל אחד בוחר בצד שלו (למרות שברור Andriod ......)
בהצלחה ואם קנית אשמח לקרוא ביקורת (וכפי שאמרתי אם תרצה לכתוב ביקורת על airmouse אני תורם את חלקי למאמץ...)
כאשר שואלים אותי על השלט האולטימטיבי אני שולח אותם לקנות את השלט שעולה 8$ . .....
יש אין ספור סוגים שונים וכמו בדיון על Android Vs IOS כל אחד בוחר בצד שלו (למרות שברור Andriod ......)
בהצלחה ואם קנית אשמח לקרוא ביקורת (וכפי שאמרתי אם תרצה לכתוב ביקורת על airmouse אני תורם את חלקי למאמץ...)
זה באמת עניין של הרגל ונוחות, בכל מקרה אנדרואיד הוא מקרה בעייתי כיוון שמיועד להישלט ע"י ממשק מגע כך שחובה עכבר.
זאת אחת הסיבות גם שאני לא מאמין בhtpc מבוסס אנדרואיד או וינדוס אלא דובק בxbmc תחת לינוקס, בקונפיגורציה כזו אין כל צורך בעכבר.
אם הייתי חייב לעבוד עם אנדרואיד אז אישית הייתי מעדיף את השלט שהזכרת (יש לי גרסה דומה), אולי כיוון שלא התנסתי מספיק עם הairmouse.
זאת אחת הסיבות גם שאני לא מאמין בhtpc מבוסס אנדרואיד או וינדוס אלא דובק בxbmc תחת לינוקס, בקונפיגורציה כזו אין כל צורך בעכבר.
אם הייתי חייב לעבוד עם אנדרואיד אז אישית הייתי מעדיף את השלט שהזכרת (יש לי גרסה דומה), אולי כיוון שלא התנסתי מספיק עם הairmouse.
עדכון קצרצר.
קיבלתי את השלט, הוא הגיע ללא אריזת מוצר אך נארז באופן מעולה.
השלט לא כולל בטריה פנימית נטענת אלא דורש שתי סוללות AAA (לא מגיע עימן) בהחלט יתרון לטעמי.
בעת השימוש הראשוני יש לצמד/"לזווג" בין מתאם ה-USB לשלט ע"י לחיצה בו זמנית על המקשים 1 ו-9, להמתין שהלד יתחיל להבהב, 3 הבהובים משמע הצלחה.
מבדיקה קצרה עולה כי בוינדוס השלט מזוהה כראוי ועובד ללא תקלה כולל עכבר האוויר או Air Mouse.
אך שימוש בשלט תחת וינדוס ממש לא עניין אותי אלא תחת לינוקס כלומר Openelec והפצת הלינוקס של J1nx עבור מכשירי Amlogic.
בלינוקס, כלומר XBMC על לינוקס (בדקתי את Openelec ואת הפצת הלינוקס של J1nx) השלט מזוהה כ-Motorola Nyxboard Hybrid, מקלדת עובדת ללא בעיה וכך גם מקשי המספרים אך לא Air Mouse ומקשי השלט השונים לא מוגדרים כראוי.עריכה: טעות, ה-Air Mouse כן עובד.
כשיהיה לי מעט יותר זמן לעסוק בכך אבדוק שוב את הנושא, קיימת האפשרות ש-XBMC היא זו שמזהה את השלט כ-Motorola Nyxboard Hybrid ומגדירה את המקשים באופן שגוי והפתרון לכך היא יצירת קובץ קונפיגורציה מתאים ב-XBMC.
ראוי להזכיר כי J1nx יפיץ את המכשיר שלו TLBB עם שלט זה בתחילת-אמצע יוני כך שיתכן שכבר יש לו פתרון לנושא, אצור עימו קשר ואעדכן פה.
עדכון: ה-USB Device ID's של השלט זהים ל-Nyxboard, ב-XBMC יש הגדרות מיוחדות עבור ה-Nyxboard ולכן חלק מהלחצנים אינם מוגדרים נכון.
קיבלתי את השלט, הוא הגיע ללא אריזת מוצר אך נארז באופן מעולה.
השלט לא כולל בטריה פנימית נטענת אלא דורש שתי סוללות AAA (לא מגיע עימן) בהחלט יתרון לטעמי.
בעת השימוש הראשוני יש לצמד/"לזווג" בין מתאם ה-USB לשלט ע"י לחיצה בו זמנית על המקשים 1 ו-9, להמתין שהלד יתחיל להבהב, 3 הבהובים משמע הצלחה.
מבדיקה קצרה עולה כי בוינדוס השלט מזוהה כראוי ועובד ללא תקלה כולל עכבר האוויר או Air Mouse.
אך שימוש בשלט תחת וינדוס ממש לא עניין אותי אלא תחת לינוקס כלומר Openelec והפצת הלינוקס של J1nx עבור מכשירי Amlogic.
בלינוקס, כלומר XBMC על לינוקס (בדקתי את Openelec ואת הפצת הלינוקס של J1nx) השלט מזוהה כ-Motorola Nyxboard Hybrid, מקלדת עובדת ללא בעיה וכך גם מקשי המספרים אך לא Air Mouse ומקשי השלט השונים לא מוגדרים כראוי.עריכה: טעות, ה-Air Mouse כן עובד.
כשיהיה לי מעט יותר זמן לעסוק בכך אבדוק שוב את הנושא, קיימת האפשרות ש-XBMC היא זו שמזהה את השלט כ-Motorola Nyxboard Hybrid ומגדירה את המקשים באופן שגוי והפתרון לכך היא יצירת קובץ קונפיגורציה מתאים ב-XBMC.
ראוי להזכיר כי J1nx יפיץ את המכשיר שלו TLBB עם שלט זה בתחילת-אמצע יוני כך שיתכן שכבר יש לו פתרון לנושא, אצור עימו קשר ואעדכן פה.
עדכון: ה-USB Device ID's של השלט זהים ל-Nyxboard, ב-XBMC יש הגדרות מיוחדות עבור ה-Nyxboard ולכן חלק מהלחצנים אינם מוגדרים נכון.
- masterdigital
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 243
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
גם אני קיבלתי את אותו השלט בהמשך לפרסום שלך אבל המקשים מחורבשים כמו שכתבת.
מצאת במקרה דרך לסדר את זה?
מצאת במקרה דרך לסדר את זה?
“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom”…..Isaac Asimov
קודם כל אני מניח שקיבלת שלט כמו בתמונה הבאה.masterdigital כתב:גם אני קיבלתי את אותו השלט בהמשך לפרסום שלך אבל המקשים מחורבשים כמו שכתבת.
מצאת במקרה דרך לסדר את זה?...

יצרתי קשר עם Acemax ונראה שזה ה-Layout לשלט שהם מספקים, יש להם לקוח אמריקאי שמבצע הזמנות של 1000 שלטים ב-Layout הזה לכן זה גם מה שהם יכולים להציע.
השלט מדגם RF091 הוא של חברת Shenzhen C&D Electronics שלה נציגות ב-Alibaba.
כפתור Power כנראה לא RF אלא IR, אני ממתין לתשובה מ-Acemax ומ-J1nx אם זה ניתן לשינוי ע"י המשתמש, כנראה לא ניתן לתכנת את פונקצית IR ע"י המשתמש כיוון שלא ראיתי ir photoresistor על ה-pcb.
בהקשר הזה מעניין שהשבב על ה-pcb הוא לא מחברה סינית אלא מ-Nordic Semiconductor שמציעה כמובן בהתאם לחברות מערביות דוקומנטציה וכלי פיתוח כך שכנראה לשלט יש פוטנציאל נוסף.
יצרתי keyboard.xml לשלט, הוא מוגדר כ-WIP ויש עוד שינויים שצריך לבצע.
אך הרעיון הכללי הוא לדבוק ב-Layout של השלט של TLBB למעט הלחצנים ב-numpad.

מאחר ואני לא מתכוון להזמין 1000 שלטים אז בעיקרון אני צריך לבדוק את מהי הדרך הטובה והפשוטה ביותר להוסיף תוויות למס' לחצנים (אסתפק ב-4, מקסימום 7 זקוקים לשינוי אך 3 הם ממש טריויאליים), כנראה סוג של נייר או שקופית מדבקה שניתן להדפיס עליה (יש לי מדפסת לייזר), לחתוך עם hobby knife ועבודת פינצטה ובסוף לעטוף את השלט בנייליון נצמד.
בחרתי ב-keyboard.xml שלי לכלול גם פקודות שמזוהות באופן אוטומאטי ע"מ שזה יהיה גם סוג של דוקומנטציה.
מה שעוד נשאר לעשות זה:
* כרגע קיימות הערות 2Change שאלו דורשות טיפול.
* לחצני ווליום אינם רציפים. עריכה: כנראה נכון רק בלינוקס.
* לחצני Ch+, Ch- לא הוגדרו להחלפת ערוצים (כן הוגדרו להוזזה רשומה בפלייליסט למעלה/למטה). עריכה: הוגדר אך לא נבדק.
* לפחות כפתור אחד שאני לא סגור על התפקוד שלו שכנראה יהיה Guide.
עריכה: * בלינוקס הכפתור Record בעייתי, ניתן לפתור זאת באופן פשוט יחסית אך רק לפלטפורמות שעוברות דרך Xorg שזה אומר לא Raspberry Pi ולא גרסאות הלינוקס של J1nx למכשירי Amlogic, הפתרון הנכון יהיה patch ל-XBMC.
http://pastebin.com/cgbVZbzB
כאשר יהיה לי זמן לסיים לעבוד על השלט אפרסם תמונה של ה-Layout ופירוט תפקוד לחצנים, כרגע אתה יכול לעבור על קובץ ה-xml ולזהות בעצמך.
עריכה: ראה בקישור פירוט הלחצנים וקודי הזיהוי שלהם ב-XBMC, שים לב ששמות הלחצנים מתייחסים ל-Layout שלי (ראה הלחצנים עם השם Right Menu).
http://pastebin.com/BgpVNCA4
עריכה 2: שכחתי לציין שבדקתי את ה-keyboard.xml רק בלינוקס אני לא בטוח אם שיניתי את ה-peripherals.xml שלי (בברירת המחדל הפיכת השלט לצד המקלדת היתה פותחת חלון חיפוש ב-XBMC).
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 15/07/2013 1:26, נערך 3 פעמים בסך הכל.
בינתיים אני ממליץ לא לרכוש את השלט הזה.
יצרתי מיפוי חדש לשלט שאני די מרוצה ממנו וכמעט מושלם לדעתי.
המיפוי הזה מתאים לוינדוס וללינוקס (דסקטופ בלבד).
* ב-OpenELEC מאבדים את המקשים #/*, FAV עקב באג מוזר שהופך את מקשי ה-Numpad לרגילים.
* ובנוסף ב-OpenELEC Xorg כלומר פלטפורמות x86_64 מאבדים גם את RR, FF מאחר ש-XBMC לא מכירה את הקודים שלהם.
* ב-OpenELEC Raspberry Pi גם Play לא מזוהה מאותה סיבה.
* מקש ה-Record לא מוזהה באף פלטפורמה.
לגבי הבעיה הראשונה פתחתי Issue מתאים, לגבי שאר הבעיות האחרונות פרסמתי פוסט בפורום XBMC.
ברגע שיהיו פתרונות לבעיות האלו אפרסם את המיפוי שלי עם פירוט מלא.
יצרתי מיפוי חדש לשלט שאני די מרוצה ממנו וכמעט מושלם לדעתי.
המיפוי הזה מתאים לוינדוס וללינוקס (דסקטופ בלבד).
* ב-OpenELEC מאבדים את המקשים #/*, FAV עקב באג מוזר שהופך את מקשי ה-Numpad לרגילים.
* ובנוסף ב-OpenELEC Xorg כלומר פלטפורמות x86_64 מאבדים גם את RR, FF מאחר ש-XBMC לא מכירה את הקודים שלהם.
* ב-OpenELEC Raspberry Pi גם Play לא מזוהה מאותה סיבה.
* מקש ה-Record לא מוזהה באף פלטפורמה.
לגבי הבעיה הראשונה פתחתי Issue מתאים, לגבי שאר הבעיות האחרונות פרסמתי פוסט בפורום XBMC.
ברגע שיהיו פתרונות לבעיות האלו אפרסם את המיפוי שלי עם פירוט מלא.
המפתח FernetMenta עלה על מקור הבעיות ונראה שיש פתרון לפחות עבור OpenELEC Xorg השלט שמיש לחלוטין (למעט לחצן Power שאינו שולח אף קוד).
FernetMenta נתן התייחסות בפתרון גם ל-Raspberry Pi אך לא בדקתי זאת, אמתין לגרסת OpenELEC Gotham מעודכנת ואדווח.
FernetMenta נתן התייחסות בפתרון גם ל-Raspberry Pi אך לא בדקתי זאת, אמתין לגרסת OpenELEC Gotham מעודכנת ואדווח.
נראה כי DX התחילו להציע לפני כשבועיים גרסה משלהם לשלט זה בשם VMX3.
[img2=550x550]http://img.dxcdn.com/productimages/sku_232574_1.jpg[/img2]
יתרונות הגרסה של DX:
* יכולת למידת קודי IR.
* לא קיים לחצן עכבר ימני (שלא שולח קוד מקלדת) כך שיש לחצן נוסף להתאמה אישית.
* סידור הגיוני וברור של הלחצנים Home, Menu ו-Back.
חסרונות הגרסה של DX:
* לא קיים לחצן Stop.
לא ברור:
* האם תכונת למידת קודי IR הינה לתכנות לחצן ה-Power בלבד או מצב IR מלא לטובת שליטה בטלוויזיה (או מכשיר אחר כמו ממיר), מאוד שימושי יהיה לתכנת לחצן נוסף להדלקת הרסיבר ושינוי מקור אודיו/וידאו.
* האם הלחצנים Pg Up, Pg Down באמת משתמשים בקודים המתאימים לפעולות אלה (בשונה מהשלט של Acemax שלא), אם כן אז זה יתרון רציני השימושי למי שעובד עם דפדפן (כלומר אנדרואיד או דסקטופ).
באופן זהה לשלט של Acemax:
* הייתי מסמן מחדש (הדפסה על מדבקה שקופה) חלק מהלחצנים (4 לחצנים מימין למספרים, שלושת לחצני ה-Zoom)
* מיפוי לחצנים ע"י קובץ keyboard.xml.
* לא קיימת דרך נוחה להחליף שפה (ניתן להקליד את כל האותיות בעברית), אין לחצנים ALT, Shift או CTRL (לא בדקתי אך כנראה לא אמורה להיות בעיה להגדיר לפעולה זו את אחד מלחצני השלט, כלומר בצד ההפוך למקלדת).
בנוסף לכך הייתי מוסיף מיפוי ומסמן לחצן Stop (לא חובה לחצן Play, הלחצן Play_Pause בהחלט מספק).
בשורה התחתונה, ההתרשמות שלי מדף המוצר והתמונות היא שבסה"כ נראה שהגרסה של DX עדיפה על זו של Acemax.
אם נתעלם מעובדה שיש צורך (לפחות לדעתי) ביצירת התאמות נוספות לשלט, חוסר היכולת להחליף שפה מהמקלדת היא המגבלה המשמעותית ביותר של השלט.
אעיר שהמטרה שלי היא למצוא שלט עם התכונות הבאות:
* יכלול מקלדת (עם יכולת החלפת שפה) שתיהיה נוחה להקלדה (ולא צפופה כמו ה-Rii המוכרת).
* ישלב שלט מלא, שלטים תואמי MCE כוללים את כל הלחצנים הרצוים (אך ללא מקלדת) כך שיהיה נוח להשתמש ב-XBMC כפלטפורמה יחידה לכל המדיה כולל תחליף לממיר עם יכולת הצגת שידורים חיים (התבססות על קליטת שידורים לוויינים, IPTV ועידן+).
* מס' לחצנים ניתנים לתכנות קודי IR, השלט החדש של יס הוא דוגמה טובה.
למי שיכול להסתפק במספר לחצני שלט מצומצמים אמליץ להביט ב-RII RT-MWK25 שגם נוסף לאחרונה ל-DX.
אמנם מגוון הלחצנים בצד השלט מצומצם אך הם מסומנים באופן ברור (בשונה מה-Mele F10) ובנוסף המקלדת מאוד מרשימה וכוללת את Shift, CTRL ו-ALT.
גם בשלט זה ניתן לתכנת קודי IR.
[img2=550x550]http://img.dxcdn.com/productimages/sku_231709_1.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://img.dxcdn.com/productimages/sku_231709_3.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://img.dxcdn.com/productimages/sku_232574_1.jpg[/img2]
יתרונות הגרסה של DX:
* יכולת למידת קודי IR.
* לא קיים לחצן עכבר ימני (שלא שולח קוד מקלדת) כך שיש לחצן נוסף להתאמה אישית.
* סידור הגיוני וברור של הלחצנים Home, Menu ו-Back.
חסרונות הגרסה של DX:
* לא קיים לחצן Stop.
לא ברור:
* האם תכונת למידת קודי IR הינה לתכנות לחצן ה-Power בלבד או מצב IR מלא לטובת שליטה בטלוויזיה (או מכשיר אחר כמו ממיר), מאוד שימושי יהיה לתכנת לחצן נוסף להדלקת הרסיבר ושינוי מקור אודיו/וידאו.
* האם הלחצנים Pg Up, Pg Down באמת משתמשים בקודים המתאימים לפעולות אלה (בשונה מהשלט של Acemax שלא), אם כן אז זה יתרון רציני השימושי למי שעובד עם דפדפן (כלומר אנדרואיד או דסקטופ).
באופן זהה לשלט של Acemax:
* הייתי מסמן מחדש (הדפסה על מדבקה שקופה) חלק מהלחצנים (4 לחצנים מימין למספרים, שלושת לחצני ה-Zoom)
* מיפוי לחצנים ע"י קובץ keyboard.xml.
* לא קיימת דרך נוחה להחליף שפה (ניתן להקליד את כל האותיות בעברית), אין לחצנים ALT, Shift או CTRL (לא בדקתי אך כנראה לא אמורה להיות בעיה להגדיר לפעולה זו את אחד מלחצני השלט, כלומר בצד ההפוך למקלדת).
בנוסף לכך הייתי מוסיף מיפוי ומסמן לחצן Stop (לא חובה לחצן Play, הלחצן Play_Pause בהחלט מספק).
בשורה התחתונה, ההתרשמות שלי מדף המוצר והתמונות היא שבסה"כ נראה שהגרסה של DX עדיפה על זו של Acemax.
אם נתעלם מעובדה שיש צורך (לפחות לדעתי) ביצירת התאמות נוספות לשלט, חוסר היכולת להחליף שפה מהמקלדת היא המגבלה המשמעותית ביותר של השלט.
אעיר שהמטרה שלי היא למצוא שלט עם התכונות הבאות:
* יכלול מקלדת (עם יכולת החלפת שפה) שתיהיה נוחה להקלדה (ולא צפופה כמו ה-Rii המוכרת).
* ישלב שלט מלא, שלטים תואמי MCE כוללים את כל הלחצנים הרצוים (אך ללא מקלדת) כך שיהיה נוח להשתמש ב-XBMC כפלטפורמה יחידה לכל המדיה כולל תחליף לממיר עם יכולת הצגת שידורים חיים (התבססות על קליטת שידורים לוויינים, IPTV ועידן+).
* מס' לחצנים ניתנים לתכנות קודי IR, השלט החדש של יס הוא דוגמה טובה.
למי שיכול להסתפק במספר לחצני שלט מצומצמים אמליץ להביט ב-RII RT-MWK25 שגם נוסף לאחרונה ל-DX.
אמנם מגוון הלחצנים בצד השלט מצומצם אך הם מסומנים באופן ברור (בשונה מה-Mele F10) ובנוסף המקלדת מאוד מרשימה וכוללת את Shift, CTRL ו-ALT.
גם בשלט זה ניתן לתכנת קודי IR.
[img2=550x550]http://img.dxcdn.com/productimages/sku_231709_1.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://img.dxcdn.com/productimages/sku_231709_3.jpg[/img2]
התיקון של FernetMenta פותר את כל הבעיות עם ה-Raspberry Pi (גרסה עדכנית של Gotham מההפצות של Rbej).dhead2009 כתב:המפתח FernetMenta עלה על מקור הבעיות ונראה שיש פתרון לפחות עבור OpenELEC Xorg השלט שמיש לחלוטין (למעט לחצן Power שאינו שולח אף קוד).
FernetMenta נתן התייחסות בפתרון גם ל-Raspberry Pi אך לא בדקתי זאת, אמתין לגרסת OpenELEC Gotham מעודכנת ואדווח....
למעט עבור ה-Raspberry Pi, גרסאות של OpenELEC Gotham לא מופצות ברשת (גרסאות ה-Testing מבוססות Frodo) וכרגע לא נראה שמפתחי OpenELEC ששים להוסיף (וליצור בעצמם) תיקון מיוחד ל-Frodo.
התיקון יפתור גם בעיות (אם קיימות) עם שלטים אחרים ששולחים קודי מקשי Numpad, לכן אקפיץ את ה-Issue שוב ואנסה לקבל התייחסות ל-Frodo ממפתחי OpenELEC.