ONKYO 875 - מיתוג HDMI בעייתי - עזרה?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
כשאני מפעיל את הטלוויזיה (שבתורה מפעילה את הרסיבר) - אני לא מקבל מיד תמונה. לעיתים עולה מסך מושלג שלוקח לו כמה דקות עד שהוא מתאפס. הצלחתי להגיע לפתרון מעוות שעובד ברוב המקרים - הרסיבר "עולה" בשני שלבים - בין השלב הראשון לשני אני מכבה את העכבר, ומיד מפעיל אותו שוב לפני שהרסיבר מסיים לעלות - לרוב, הכל עובר בסדר.
באונקיו 308 שהיה לי בזמנו המיתוג עבד חלק לגמרי, התגובות היו מידיות. עכשיו, במקרים הגרועים, יכול לקחת לו גם 2-3 דקות עד שהוא מתאפס על האות.
חשוב לציין, כרגע אני עובד עם כבל DVI-HDMI ואופטי.
עם הממיר של הוט התופעה גם קיימת, אבל משמעותית קצרה יותר. כשאני מחליף כניסה ברסיבר, לוקח לתמונה סדר גודל של 5 שניות עד שהיא מופיעה.
רעיונות?
באונקיו 308 שהיה לי בזמנו המיתוג עבד חלק לגמרי, התגובות היו מידיות. עכשיו, במקרים הגרועים, יכול לקחת לו גם 2-3 דקות עד שהוא מתאפס על האות.
חשוב לציין, כרגע אני עובד עם כבל DVI-HDMI ואופטי.
עם הממיר של הוט התופעה גם קיימת, אבל משמעותית קצרה יותר. כשאני מחליף כניסה ברסיבר, לוקח לתמונה סדר גודל של 5 שניות עד שהיא מופיעה.
רעיונות?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
נסה להחליף לכבל אחר.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הכבלים הוצלבו, לא נפתרה הבעיה.
גילוי הזוי חדש, כשאני עובר להוט ונמצא על דיירקט, אין סאונד, אבל התמונה מופיעה מהר יותר. אחרי זה אני צריך לעבור להדמיות סראונד למיניהן כדי לקבל סאונד.
מתוסכל. עד היום חשדתי שזה כבל או כרטיס המסך שלי, אבל הבעיה מופיעה גם עם הממיר, כך שאני מודה - אני קלולס.
נ. ב
כנראה שזו לא תקלה, שכן כשחיברתי לפטופ עם כבל hdmi ישירות לרסיבר וממנו לטלוויזיה, התמונה הופיעה מיד.
גילוי הזוי חדש, כשאני עובר להוט ונמצא על דיירקט, אין סאונד, אבל התמונה מופיעה מהר יותר. אחרי זה אני צריך לעבור להדמיות סראונד למיניהן כדי לקבל סאונד.
מתוסכל. עד היום חשדתי שזה כבל או כרטיס המסך שלי, אבל הבעיה מופיעה גם עם הממיר, כך שאני מודה - אני קלולס.
נ. ב
כנראה שזו לא תקלה, שכן כשחיברתי לפטופ עם כבל hdmi ישירות לרסיבר וממנו לטלוויזיה, התמונה הופיעה מיד.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הלפטופ מחובר לחשמל או על סוללה?
תוציא את הכבל הזנה הראשי של HOT שנכנס למפצל בארון תקשורת שלך (לרוב זה כבל שחור לנכנס לכניסת IN בספליטר...
לאחר שהוצאת תבדוק שוב את הנייד ואת הלפטופ, לאחר מכן תבדוק עם PC...
תוציא את הכבל הזנה הראשי של HOT שנכנס למפצל בארון תקשורת שלך (לרוב זה כבל שחור לנכנס לכניסת IN בספליטר...
לאחר שהוצאת תבדוק שוב את הנייד ואת הלפטופ, לאחר מכן תבדוק עם PC...
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הלפטופ עבד על הסוללה. אגב, אם אני מוציא/מכניס רכיבים לחשמל זה עלול לגרום לאיבוד התמונה, ואז שוב אני נאלץ לחכות לתמונה שתופיע.
קשה לי להאמין שהתקלה קשורה בהוט משום ש:
1. היה לי הוט בעבר עם האונקיו 308 - לא הייתה תקלה.
2. רק היום חזרתי להוט, התקלה מלווה אותי כבר בערך שנה.
אני חושב שהמשחק שאני עושה עם העכבר נותן למחשב מעין "פקודת התעוררות" כלשהי שגורמת לו להציג את התמונה.
אם זה משנה, כרטיס המסך הוא NVIDIA GTX 260. הרזולוציה שהוא מציג לא נייטיבית ונאלצתי להתאים את הגודל ידנית. לא משנה כמה דרייברים התקנתי, כשהמסך על 1920/1080 הוא מתוח מדי ואני לא יכול לראות את מה שנמצא בקצוות. במחשבה תוך כדי כתיבה, הייתכן שברזולוציה האשמה? נשמע לי כמו החשוד המיידי, פתאום.
קשה לי להאמין שהתקלה קשורה בהוט משום ש:
1. היה לי הוט בעבר עם האונקיו 308 - לא הייתה תקלה.
2. רק היום חזרתי להוט, התקלה מלווה אותי כבר בערך שנה.
אני חושב שהמשחק שאני עושה עם העכבר נותן למחשב מעין "פקודת התעוררות" כלשהי שגורמת לו להציג את התמונה.
אם זה משנה, כרטיס המסך הוא NVIDIA GTX 260. הרזולוציה שהוא מציג לא נייטיבית ונאלצתי להתאים את הגודל ידנית. לא משנה כמה דרייברים התקנתי, כשהמסך על 1920/1080 הוא מתוח מדי ואני לא יכול לראות את מה שנמצא בקצוות. במחשבה תוך כדי כתיבה, הייתכן שברזולוציה האשמה? נשמע לי כמו החשוד המיידי, פתאום.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
הקצוות זה OVERSCAN של כרטיס מסך או DOT BY DOT בASPECT של המסך... או זה או זה.... זו לא בעיה, פשוט מאפפינג שונה.
השינוי בתמונה אינו אמור להיות גם אם אני אדליק ואכבה את המזגן עשרים פעם... התקלה היא חשמלית או בארקה או בהיפוך פאזה...
תתחיל מניתוק כבל הזנה של HOT, לאחר מכן תדליק את המגבר ממעגל חשמלי אחר עם כבל מאריך ועדיף משכן...
האם יש מגן ברקים\ארקה במשחק? האם המחשב PC נמצא על אותו מעגל חשמלי?
השינוי בתמונה אינו אמור להיות גם אם אני אדליק ואכבה את המזגן עשרים פעם... התקלה היא חשמלית או בארקה או בהיפוך פאזה...
תתחיל מניתוק כבל הזנה של HOT, לאחר מכן תדליק את המגבר ממעגל חשמלי אחר עם כבל מאריך ועדיף משכן...
האם יש מגן ברקים\ארקה במשחק? האם המחשב PC נמצא על אותו מעגל חשמלי?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אכן יש מגן ברקים במשחק, אבל שוב - התופעה הייתה עוד לפניו.
בנוגע להמלצות שלך, לצערי עכשיו אני לא יכול ליישם אותן - אבל אגיע לזה מחר ואעדכן בנוגע להתפתחויות.
לא לבנות על הסיכוי שהחלפת כרטיס מסך תפתור את הבעיה, הא?
בנוגע להמלצות שלך, לצערי עכשיו אני לא יכול ליישם אותן - אבל אגיע לזה מחר ואעדכן בנוגע להתפתחויות.
לא לבנות על הסיכוי שהחלפת כרטיס מסך תפתור את הבעיה, הא?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לא יודע... אני נתקלתי במצב שהחלפת ספק כוח פתרה את התקלה, לכן אני מנסה לבודד קודם את כל המצבים האפשריים אחרים כגון, GROUND LOOP, היפוך פאזה, הרמוניה בין הפאזות, אי יציבות של הרכיבים ואחר כך נגיע להחלפות בפועל...
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

נפתרה הבעיה. עניין מטומטם לגמרי שמשכתי מעל שנה.
הרזולוציה נקבעה על ידי הרסיבר ל-AUTO במקום ל-THROUGH. זהו, זה כל הסיפור. לא חשמל, לא כבל, לא כרטיס מסך - כלום. הזוי.
אגב, עניין מוזר אחר שקרה לי הוא שמשום מה עכשיו בתצוגה של הרסיבר כתוב NO SIGNAL למרות שהמזהה של ה-HDMI בפינה הימנית העליונה עובד, וכמובן שיש תצוגה. נו, העיקר שלא יהיו עוד בעיות.
הרזולוציה נקבעה על ידי הרסיבר ל-AUTO במקום ל-THROUGH. זהו, זה כל הסיפור. לא חשמל, לא כבל, לא כרטיס מסך - כלום. הזוי.
אגב, עניין מוזר אחר שקרה לי הוא שמשום מה עכשיו בתצוגה של הרסיבר כתוב NO SIGNAL למרות שהמזהה של ה-HDMI בפינה הימנית העליונה עובד, וכמובן שיש תצוגה. נו, העיקר שלא יהיו עוד בעיות.