פרסוסטאט באלקטרה סמי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
aviadrub פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

שלום,
החלפתי פרסוסטאט באלקטרה סמי וכיוונתי אותו למצב שהוא יפעיל את גוף החימום כשהלחץ יורד ל-1.1 באר, הפיק של הלחץ הוא ב-1.3 באר (תחום המסומן בירוק במד לחץ). הנחתי כי מאחר וטווח הלחץ מסומן בירוק זה התחום האידיאלי אבל מאז לקפה יש טעם שרוף.
מה הלחץ האידיאלי לכיוון הפרסוסטאט?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

הייתי מנסה 1.1 מקסמיאלי, נראה לי מקום טוב להתחיל ממנו.

כיוון שהמכונה שלך עם מחליף חום אתה יכול גם להאריך את הקולינג פלאש בעוד 2-3 שניות וזה גם יעשה את העבודה...

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

aviadrub כתב:שלום,
החלפתי פרסוסטאט באלקטרה סמי וכיוונתי אותו למצב שהוא יפעיל את גוף החימום כשהלחץ יורד ל-1.1 באר, הפיק של הלחץ הוא ב-1.3 באר (תחום המסומן בירוק במד לחץ). הנחתי כי מאחר וטווח הלחץ מסומן בירוק זה התחום האידיאלי אבל מאז לקפה יש טעם שרוף.
מה הלחץ האידיאלי לכיוון הפרסוסטאט?
...
זה פחות או יותר הלחץ שמכוון אצלי.
כפי שכפיר כתב לך, נסה להאריך את הקולינג פלאש ובנוסף אל תחכה הרבה מסיומו ועד לחליטה. ראה אם יש שיפור.
לגבי הורדה של טווח הלחצים לערך נמוך יותר, אני מעריך שזה אפשרי אבל גם בלחצים הנוכחיים שאליהם הפרסוסטאט שלך מכוון הקפה לא אמור לצאת שרוף אם מקפידים על קולינג פלאש מספק.
הלחץ "המספק" הוא עניין טריקי, בלחץ נמוך יותר הקולינג פלאש אמור להתקצר ויש אפשרות לקבל קפה יותר פירותי ולעיתים יור עשיר בטעמים (כך טוענים). בלחץ גבוה משלמים לעיתים "מחיר" של קולינג פלאש ארוך, קפה בטעם יותר מריר אבל רמת הקצפה טובה יותר. בסה"כ עניין של העדפות אישיות. נסה קצת ללמוד את התנהגות המכונה בלחצים אליהם היא מכוונת כרגע ובעוד כחוד שחודשיים נסה להוריד קצת ולראות מה עדיף לך לאחר התנסות בלחצים החדש...

נ.ב. למה החלפת, ולאיזה פרסוסטאט (איזו תוצרת) החלפת?

aviadrub פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

את הפרסוסטאט החלפתי לפני 3 שבועות בערך לפרסוסטאט המקורי שהתקין בה היצרן, תוצרת MATER.
החלפתי אותו כי הקודם קצת זייף לי.
אגב, ניסיתי לעשות קולינג פלאש ארוך יותר וחליטה אחרי זמן התאוששות קצת יותר וזה שיפר מעט את הטעם
אבל אני עדיין לא שם. אני מרגיש גם שהמכונה קצת יותר חמה וההקצפה חזקה יותר משהייתה. פשוט חשבתי
שהתחום הירוק זה התחום האידיאלי.
אנסה להוריד קצת את הלחץ ואעדכן...
תודה

aviadrub פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

עדכון...
הורדתי ב-0.1 באר את הלחץ ונראה לי שזה הסוויט ספוט. הקפה תענוג...
לפי מה שהבנתי ותקנו אותי אם אני טועה שזה משחק בין הלחץ הנכון לחליטה לבין הקצפת החלב, צריך למצוא את האיזון.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

(Y)

בדקתי בעיון רב היום אצלי את טווח הלחצים וגם הוא בין 1-1.2...

תהנה!

aviadrub פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כיוונתי אותו בדיוק לטווח שבין 1-1.2 בר...

נקודת הג'י של המכונה... חחחחח

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תהיה ערני גם לגובה המים בדוד, על פי הגובה המדיד. הרושם שלי הוא שגובה המים משפיע גם הוא על טמפרטורת המים בדוד. אני מניח שאפשר להסביר זאת פיזיקאלית.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

גובה המים משפיע על כמה מים מחממים את מחליף החום לעומת אדי המים.
אם המחליף נמצא באדים ואתה מוציא קיטור זה ישפיע מהר על המחליף (אלא אם זה דוד ממש גדול) המים עדיין יישמרו על אותו חום כמעט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

aviadrub פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

בדוד יש מים בפאזה מעורבת (נוזל וגז, סאטורציה), במצב הזה קביעת לחץ תגרום לקביעת טמפ' בלי תלות בכמות המים. העניין הוא מה שדבוטאנט ציין.
כשמקציפים חלב, משתחרר קיטור והדוד מאבד אנרגיה, הלחץ נופל כי הקיטור יוצא מהדוד. גוף החימום מחמם את המים וגורם לאיוד שלהם עד חזרה ללחץ הרצוי. אם המחליף חום נמצא כולו טבול במים (לא יודע מה המיקום המדויק שלו בדוד) ההשפעה תהיה מזערית.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”