תכנים 1080 על מקרן 720
שלום לכולם,
יש ברשותי מקרן מיצובישי HC1100 עם רזולוציה טבעית 720P. אני לרוב צופה בתכנים שהם 720P, לאחרונה שמעתי תאוריה אשר אומרת שכדאי לצרוך תכנים של 1080 כי למרות הDOWNSCALE האיכות תהיה יותר טובה מאשר 720 במקור.
אני אישית ניסיתי להקרין את אותו הסרט ב 720 ו 1080 ובמשך חצי שעה של השוואות לא ראיתי הבדל כלל(בשלב מסויים התבלבלתי מה באיזה רזולוציה...)
מה דעת המקצוענים ?
תודה מראש,
אריאל
יש ברשותי מקרן מיצובישי HC1100 עם רזולוציה טבעית 720P. אני לרוב צופה בתכנים שהם 720P, לאחרונה שמעתי תאוריה אשר אומרת שכדאי לצרוך תכנים של 1080 כי למרות הDOWNSCALE האיכות תהיה יותר טובה מאשר 720 במקור.
אני אישית ניסיתי להקרין את אותו הסרט ב 720 ו 1080 ובמשך חצי שעה של השוואות לא ראיתי הבדל כלל(בשלב מסויים התבלבלתי מה באיזה רזולוציה...)
מה דעת המקצוענים ?
תודה מראש,
אריאל
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אם אתה רוצה להשוות בין קבצים, אל תשווה בין רזולוציות אלא בין קצבי ביטים.
אל תיקח קובץ 1080 וקובץ 720 שהם בערך באותו גודל.
קח קובץ 1080 גדול משמעותית מהקובץ שקיים אצלך ותראה האם קצב הביטים הגבוה בא לידי ביטוי אצלך במקרן.
אל תיקח קובץ 1080 וקובץ 720 שהם בערך באותו גודל.
קח קובץ 1080 גדול משמעותית מהקובץ שקיים אצלך ותראה האם קצב הביטים הגבוה בא לידי ביטוי אצלך במקרן.
No place like home.......... Theater
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אם אתה בונה ספריית סרטים אז תוריד 1080.
הריי מתישהו תחליף מקרן לא?
הריי מתישהו תחליף מקרן לא?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ברוב הסרטים קשה לראות הבדל יוצא דופן בין 720p ל-1080p.
יוצאי דופן הם סרטים מצוירים, סרטי אקשן והרפתקאות חדשים.
יש גם לא מעט סרטים שהתמונה בהם אינה מספיק איכותית כדי שיהיה אפשר להוציא מהם 1080p שבאמת שווה משהו.
כאשר לקובץ יש מספיק bitrate הוא ייראה מעולה גם ב-720p.
יוצאי דופן הם סרטים מצוירים, סרטי אקשן והרפתקאות חדשים.
יש גם לא מעט סרטים שהתמונה בהם אינה מספיק איכותית כדי שיהיה אפשר להוציא מהם 1080p שבאמת שווה משהו.
כאשר לקובץ יש מספיק bitrate הוא ייראה מעולה גם ב-720p.
שאלה חשובה. קניתי מקרן infocus IN114
המוכר אמר לי שזה מקרן HD
גיליתי שאין לו חיבור HDMI
הוא ממשיך לטעון שזה מקרן HD
אמרתי לו שלא ייתכן שזה מקרן HD בלי חיבור מתאים, הוא טען שאין קשר. בנוסף אמר שאם אוסיף 650 שח אוכל לקחת את ה IN124 שלו כן יש חיבור.
עזרה מישהו?
המוכר אמר לי שזה מקרן HD
אמרתי לו שלא ייתכן שזה מקרן HD בלי חיבור מתאים, הוא טען שאין קשר. בנוסף אמר שאם אוסיף 650 שח אוכל לקחת את ה IN124 שלו כן יש חיבור.
עזרה מישהו?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
למקרן הזה יש 768 שורות, שזה גדול מ720 ולכן הוא מוגדר מקרן HD.חפשן כתב:שאלה חשובה. קניתי מקרן infocus IN114
המוכר אמר לי שזה מקרן HD
עזרה מישהו?...
לא ידעתי שכיום עדיין מייצרים מקרנים ללא כניסה דיגיטלית.
בכל מקרה זה מקרן מצגות ולא הייתי ממליץ עליו או על אחיו הגדול לצפייה בסרטים.
היה לי מקרן מיצובישי HC1100 ואחת הסיבות שהחלטתי לא לשדרג אותו בזמנו הייתה כי שמתי לב שכשאני צופה בו בסרטי 1080P האיכות טובה יותר.
היו אמנם סרטים שבהם לא הרגשתי הבדל, אבל לרוב הרגשתי את ההבדל.
אם אתה בכל זאת לא מרגיש הבדל אז כמובן אתה יכול להמשיך לצפות ב720P. לי זה כן עשה שינוי.
היו אמנם סרטים שבהם לא הרגשתי הבדל, אבל לרוב הרגשתי את ההבדל.
אם אתה בכל זאת לא מרגיש הבדל אז כמובן אתה יכול להמשיך לצפות ב720P. לי זה כן עשה שינוי.