יצאה גרסה חדשה של OpenWRT
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בשעה טובה הופיעה הגרסה הסופית של "OpenWRT 12.09 "Attitude Adjustment. את רשימת השינויים ניתן למצוא באתר שלהם. שימו-לב שהגרסה החדשה דורשת לפחות 32MB RAM ולא תעבוד על ראוטרים ישנים (לדוגמה ה-WRT54G הקלאסי).
אני אישית דוגל בגישה של "אם זה עובד לא לגעת" אז אני בינתיים לא משדרג על הראוטר שלי אבל חשוב לבדוק האם במקרה בגרסה שלכם אתם משתמשים בחבילות שהופיעו להן עדכוני אבטחה, ואז זה כן קריטי.
אני אישית דוגל בגישה של "אם זה עובד לא לגעת" אז אני בינתיים לא משדרג על הראוטר שלי אבל חשוב לבדוק האם במקרה בגרסה שלכם אתם משתמשים בחבילות שהופיעו להן עדכוני אבטחה, ואז זה כן קריטי.
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

יש לו ממשק WEB (למען האמת אפשר לבחור מתוך כמה) שאפשר לעשות בו את רוב הקינפוגים הסטנדרטיים, אבל אם אתה רוצה לעשות משהו מאוד מיוחד, אז כן, אתה צריך CLI.
תודה על הידיעה
הגרסה הזאת מעולה ! יצאה לפני כמה שבועות הייתי איתה עד שהחלטתי לחזור לקושחת היצרן בגרסה האחרונה שלה שעד כה עובדת בסדר נחכה ונראה עוד יום יומיים אם יהיו נפילות נחזור לקושחה המעולה הזאת
zovirax בשביל ממשק WEBUI טוב ממליץ לך לחכות לגרסה החדשה של GARGOYLE שמבוססת על הקושחה הזאת
הגרסה הזאת מעולה ! יצאה לפני כמה שבועות הייתי איתה עד שהחלטתי לחזור לקושחת היצרן בגרסה האחרונה שלה שעד כה עובדת בסדר נחכה ונראה עוד יום יומיים אם יהיו נפילות נחזור לקושחה המעולה הזאת
zovirax בשביל ממשק WEBUI טוב ממליץ לך לחכות לגרסה החדשה של GARGOYLE שמבוססת על הקושחה הזאת
סתם היה לי משעמם גם ראיתי הרבה אנשים משתמשים ב pfsencezovirax כתב:פשש....MrYair כתב:זאת גרסה מצויינת רק צריך ראוטר תואם
אני אישית היום סיימתי לבנות ראוטר אם 4 ליבות מעבד אינטל ו 4 ג'יגה ראם והתקנתי pfsence זה משנקרא ראוטר overkill...
למה?...
אז החלטתי לנסות וגם ללמוד יותר לעומק על ניהול רשתות ו vlanים
אם רק היה מודם VDSL2 כמו כרטיס רשת שמחברים ב PCI זה היה בכלל
פצצה היתי מחבר אותו למחשב ולא היתי צריך את הHרא נתב של בזק שמוגבל
ל 100 חיבורים שבטורנט ולהורדה בסשן אחד
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

MrYair כתב:zovirax כתב:תשתמש בנתב כמודם פשוט ותגדיר את החייגן בנתב שבנית ואז הבעיה תיפתר.MrYair כתב:זאת גרסה מצויינת רק צריך ראוטר תואם
ל 100 חיבורים שבטורנט ולהורדה בסשן אחד.........
חברים, זקוק לעצתכם.
כרגע אני מריץ את הגרסא החדשה 12.09 והנה הבעיה: כל מספר שעות (בין 3 ל12) החיבור מתנתק ומתחבר מחדש. מאד ארעי אבל לא יציב. בזק אישרו שא. הם גם רואים את הניתוקים, ב.מבחינתם הכל מוגדר כמו שצריך וג.הם רואים שהקו נשאר מסונכרן וזה רק הנתב שמפיל את הקישור.
בעיה זו חדשה ולדעתי אחד משני שינויים הביא אותה:
1. שידרגתי מ20 מגה ל50 מגה אתמול. דרך אגב, הקושחא הזו מוזרה, ברגע שכרטיס הרשת מוגדר על auto negotiation (ומסונכרן ג'יגה) אני מצליח להוריד רק על 35 מגה. שיניתי ל 100 full ידני והופה, מוריד על 50.
2. שדרגתי קושחא מbackfire ל-AA...
בזק הציעו לחבר את המחשב ישירות למודם ולבדוק יציבות ואני אבדוק את זה, השאלה היא האם זה קרה למישהו אחר, האם יש בעיות יציבות ידועות בPPPOE , והאם יש לכם רעיון לאיזה כיוון ללכת על מנת לפתור את זה.
מה שאני מצאתי במרשתת:
1. הגדרת MAC זהה לכרטיס רשת בLAN ולרגל הWAN גורם לFW להשתגע (אולי רלוונטי רק לbackfire?)
2. MTU מוגדר לא נכון - אמור להיות 1492 ???
לצערי אני גם דיי בטוח שזה עניין של הנתב, ולא של התשתית או הספק. מה שאומר שנטל ההוכחה והתיקון עלי אחרת אאלץ למצוא נתב חדש.. אתם מוח הכוורת מספר אחת בארץ לנושאים אלו, שתפו!
מודה לכל העונים והתומכים!
כרגע אני מריץ את הגרסא החדשה 12.09 והנה הבעיה: כל מספר שעות (בין 3 ל12) החיבור מתנתק ומתחבר מחדש. מאד ארעי אבל לא יציב. בזק אישרו שא. הם גם רואים את הניתוקים, ב.מבחינתם הכל מוגדר כמו שצריך וג.הם רואים שהקו נשאר מסונכרן וזה רק הנתב שמפיל את הקישור.
בעיה זו חדשה ולדעתי אחד משני שינויים הביא אותה:
1. שידרגתי מ20 מגה ל50 מגה אתמול. דרך אגב, הקושחא הזו מוזרה, ברגע שכרטיס הרשת מוגדר על auto negotiation (ומסונכרן ג'יגה) אני מצליח להוריד רק על 35 מגה. שיניתי ל 100 full ידני והופה, מוריד על 50.
2. שדרגתי קושחא מbackfire ל-AA...
בזק הציעו לחבר את המחשב ישירות למודם ולבדוק יציבות ואני אבדוק את זה, השאלה היא האם זה קרה למישהו אחר, האם יש בעיות יציבות ידועות בPPPOE , והאם יש לכם רעיון לאיזה כיוון ללכת על מנת לפתור את זה.
מה שאני מצאתי במרשתת:
1. הגדרת MAC זהה לכרטיס רשת בLAN ולרגל הWAN גורם לFW להשתגע (אולי רלוונטי רק לbackfire?)
2. MTU מוגדר לא נכון - אמור להיות 1492 ???
לצערי אני גם דיי בטוח שזה עניין של הנתב, ולא של התשתית או הספק. מה שאומר שנטל ההוכחה והתיקון עלי אחרת אאלץ למצוא נתב חדש.. אתם מוח הכוורת מספר אחת בארץ לנושאים אלו, שתפו!
מודה לכל העונים והתומכים!
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- אתה יכול באמת לבדוק את החיבור בלי נתב (לחבר את המודם ישירות למחשב ולהגדיר חייגן במחשב). ככה תוכל לדעת בוודאות איפה הבעיה. אם זה קורס גם אז אתה תוכל ללכת בטענות לבזק ולדעת שאין שום בעיה עם הנתב.
- אתה יכול לנסות לחזור ל-Backfire ואז תוכל לדעת מה מבין שני השינויים שעשית גורם לבעיה. אם ב-Backfire זה בסדר אז כמו שאומרים: זה עובד - אל תיגע בזה (אלא אם אתה ממש צריך משהו שעובד רק ב-AA). בגלל זה אני גם לא משדרג.
- לא אמורה להיות בעיה עם ה-MAC, כעיקרון כל הפורטים של הנתב הם על אותו מתג, רק ב-VLAN-ים שונים, ובנוסף קישור ה-PPPOE נחשב כ-interface נפרד. חוץ מזה גם אם היתה כאן בעיה לדעתי זה לא היה מתחבר מלכתחילה.
- לא חושב שיש בעיה עם ה-MTU.
NegativeIQ כתב:MrYair כתב:כן אחי את זה אני יודע זה משעשיתי כרגעzovirax כתב:תשתמש בנתב כמודם פשוט ותגדיר את החייגן בנתב שבנית ואז הבעיה תיפתר.MrYair כתב:זאת גרסה מצויינת רק צריך ראוטר תואם
ל 100 חיבורים שבטורנט ולהורדה בסשן אחד......
משאני רוצה לעשות זה לעייף את הנתב של בזק כי הנתבים שלהם שווים לפח
אם כרטיס VDSL2 פנימי למחשב אני מחבר ישירות לשקע של בזק ומגדיר
חייגן וזהו ואני לא צריך את הנתב של בזק שישב לי כי מודם אלה הכרטיס VDSL2
הוא זה שיעבוד מול התשתית
משכן ראיתי כרטיס VDSL2 אבל זה לציוד של סיסקו ולא למחשב ישירות
אם יש לך איזה קישור לכרטיס VDSL2 בחיבור PCI אני אשמח לקישור
כי חפשתי בגוגל לא מצאתי כלום......
יצא לי גם להיתקל בבעיות בגרסה הזאת שלא נתקלתי בעבר כמו ניתוקי WIFI לעיתים קרובות בראוטר WR1043ND ועוד כמה בפתיחת פורטים ובUPNP וניתוקי רשת לזמנים מסויימים (כמו שהבחור פה התלונן) .. שביררתי על הבעיה של הWIFI ושל הניתוקי האינטרנט אמרו לי שזה בעצם בעיה בין הקושחה לדרייבר עצמו ואמורים לתקן אותה בקרוב בין גרסאות הTRUNK
מה שאומר שנצטרך לפקוח עיניים על גרסאות הביניים ולמצוא את האחת המתאימה?tall101 כתב:יצא לי גם להיתקל בבעיות בגרסה הזאת שלא נתקלתי בעבר כמו ניתוקי WIFI לעיתים קרובות בראוטר WR1043ND ועוד כמה בפתיחת פורטים ובUPNP וניתוקי רשת לזמנים מסויימים (כמו שהבחור פה התלונן) .. שביררתי על הבעיה של הWIFI ושל הניתוקי האינטרנט אמרו לי שזה בעצם בעיה בין הקושחה לדרייבר עצמו ואמורים לתקן אותה בקרוב בין גרסאות הTRUNK...
מקווה שאתה עוקב, אם לא, ספר לי היכן להסתכל...
אתה יכול לעקוב דרך פה :amornik כתב:מה שאומר שנצטרך לפקוח עיניים על גרסאות הביניים ולמצוא את האחת המתאימה?tall101 כתב:יצא לי גם להיתקל בבעיות בגרסה הזאת שלא נתקלתי בעבר כמו ניתוקי WIFI לעיתים קרובות בראוטר WR1043ND ועוד כמה בפתיחת פורטים ובUPNP וניתוקי רשת לזמנים מסויימים (כמו שהבחור פה התלונן) .. שביררתי על הבעיה של הWIFI ושל הניתוקי האינטרנט אמרו לי שזה בעצם בעיה בין הקושחה לדרייבר עצמו ואמורים לתקן אותה בקרוב בין גרסאות הTRUNK...
מקווה שאתה עוקב, אם לא, ספר לי היכן להסתכל......
https://dev.openwrt.org/timeline
ומפה להוריד את גרסאות הTRUNK
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/
לא השתמשתי בגרסאות האלה כי קראתי בכמה מקומות שהם דפקו לאנשים את הראוטר בעבר
לא יודע לגבי עכשיו .. אתה מוזמן לבדוק ולעדכן אותנו
איפה בדיוק ראית שהם מדברים על בעיות עם חייגן PPPOE או עם הלינק עצמו?
מבדיקה נראה שאכן זה הנתב, וזה מאד ארעי. אתמול החזיק כמעט 15 שעות והיום בקושי 3 בין חיוג לחיוג.
איך אפשר לפצוח שם טיקט כדי לקבל התייחסות לבעיה? אולי שווה לעשות את זה..
מבדיקה נראה שאכן זה הנתב, וזה מאד ארעי. אתמול החזיק כמעט 15 שעות והיום בקושי 3 בין חיוג לחיוג.
איך אפשר לפצוח שם טיקט כדי לקבל התייחסות לבעיה? אולי שווה לעשות את זה..