למי יש ניסיון עם לה-פבוני?
גיסי שוקל לקנות לה פבוני יורופיקולה משופצת.
למרות שאני מעריך שיש לו רגישות וסבלנות לזה, הזהרתי אותו שלדעתי יש עקומת למידה הרבה יותר משמעותית מאשר עם 2 הפונטה וקיו והלה פבוריטה שמסתובבות לנו במשפחה... אבל אין לי ניסיון עם המכונה הזו או בכלל עם לה פבוני ואני לא סגור על כמה שזה באמת שונה ממכונות המנוף שהזכרתי. היא מבוססת על אותה מכניקה של דריכת קפיץ או "מסחטה" ישירה? חוץ מזה, בגדול מה דעתכם על הרעיון?
למרות שאני מעריך שיש לו רגישות וסבלנות לזה, הזהרתי אותו שלדעתי יש עקומת למידה הרבה יותר משמעותית מאשר עם 2 הפונטה וקיו והלה פבוריטה שמסתובבות לנו במשפחה... אבל אין לי ניסיון עם המכונה הזו או בכלל עם לה פבוני ואני לא סגור על כמה שזה באמת שונה ממכונות המנוף שהזכרתי. היא מבוססת על אותה מכניקה של דריכת קפיץ או "מסחטה" ישירה? חוץ מזה, בגדול מה דעתכם על הרעיון?
מכונה טובה
יש לי לה-פבוני פרופשיונאל כבר הרבה שנים.
העניין במכונה הזו שהיא מאוד רגישה לדרגת הטחינה ולעוצמת ההידוק ולכן צריך מטחנה טובה וטמפר טוב. כל פעם שמחליפים קפה, צריך לשחק שוב.
היתרון שלה הוא באמינות. היא כל כך פשוטה שכמעט אין מה שיתקלקל (מלבד אטמים).
לטעמי היא מוציאה קפה טוב, אבל אני עובד איתה כבר הרבה שנים אז יכול להיות שבהתחלה יהיה לו קצת קשה איתה.
ליורופיקולה יש מיכל קטן. לא יודע איך זה משפיע על איכות ההקצפה.
העניין במכונה הזו שהיא מאוד רגישה לדרגת הטחינה ולעוצמת ההידוק ולכן צריך מטחנה טובה וטמפר טוב. כל פעם שמחליפים קפה, צריך לשחק שוב.
היתרון שלה הוא באמינות. היא כל כך פשוטה שכמעט אין מה שיתקלקל (מלבד אטמים).
לטעמי היא מוציאה קפה טוב, אבל אני עובד איתה כבר הרבה שנים אז יכול להיות שבהתחלה יהיה לו קצת קשה איתה.
ליורופיקולה יש מיכל קטן. לא יודע איך זה משפיע על איכות ההקצפה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תעשה חיפוש על כותרת כזאת... יש כמה וכמה.
יש שרשור של כפיר עם תמונות של שוטים.
יש שרשור של כפיר עם תמונות של שוטים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הלה פבוני מכונה חמודה וקומפקטית וברגע שלומדים לשלוט בטמפרטורה ולהכיר את המכונה ניתן להוציא ממנה שוטים מעולים.
המנוף הידני דווקא לא מסובך ללימוד וכל מה שצריך זה מטחנה טובה ולהיות עקבי בטכניקה.
ליורופיקולה יש דוד קטן אבל יכולת ההקצפה מצוינת במיוחד עם מחליפים לפיה עם חריר אחד, אפשר להכין 4-5 כוסות כולל הקצפה ללא צורך למלא מים.
כדאי ללמוד לשלוט על הטמפרטורה כי הראש מתחמם דיי מהר (מחובר לדוד) ומאבד את היכולת לקרר את המים שמגיעים לטמפרטורת חליטה בדרך כלל אחרי 2 שוטים.
יש כל מיני טכניקות כגון קירור הידית במים קרים לפני החליטה, כיבוי המכונה לסירוגין בין השוטים ל 2-3 דקות, אטם טפלון בין הראש לדוד שעוזר לבודד ומאט משמעותית את חימום הראש ועוד...
בסך הכל מכונה מצוינת למחיר שלה, אמינה וקלה מאוד לתחזוקה.
המנוף הידני דווקא לא מסובך ללימוד וכל מה שצריך זה מטחנה טובה ולהיות עקבי בטכניקה.
ליורופיקולה יש דוד קטן אבל יכולת ההקצפה מצוינת במיוחד עם מחליפים לפיה עם חריר אחד, אפשר להכין 4-5 כוסות כולל הקצפה ללא צורך למלא מים.
כדאי ללמוד לשלוט על הטמפרטורה כי הראש מתחמם דיי מהר (מחובר לדוד) ומאבד את היכולת לקרר את המים שמגיעים לטמפרטורת חליטה בדרך כלל אחרי 2 שוטים.
יש כל מיני טכניקות כגון קירור הידית במים קרים לפני החליטה, כיבוי המכונה לסירוגין בין השוטים ל 2-3 דקות, אטם טפלון בין הראש לדוד שעוזר לבודד ומאט משמעותית את חימום הראש ועוד...
בסך הכל מכונה מצוינת למחיר שלה, אמינה וקלה מאוד לתחזוקה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

2 הדגמים זהים מלבד נפח הדוד ושעון הלחץ, כל מה שציינתי קודם תקף ל 2 המכונות מלבד כמות הכוסות שאפשר להוציא.
נוחות העבודה תהיה זהה בשתיהן, יש יתרון גם לדוד קטן שמתחמם הרבה יותר מהר ולרוב מספיק כי מדליקים את המכונה ותוך עשר דקות אפשר להכין 2-3 כוסות ולסגור...
נוחות העבודה תהיה זהה בשתיהן, יש יתרון גם לדוד קטן שמתחמם הרבה יותר מהר ולרוב מספיק כי מדליקים את המכונה ותוך עשר דקות אפשר להכין 2-3 כוסות ולסגור...
כפי שציינו שני הדגמים מאוד דומים למעט שעון הלחץ וגודל הדוד. אם יש הרבה אורחים זה מאוד מעצבן לעבוד ביורופיקולה כי כשנגמרים המים (אחרי כ 5 כוסות) צריך לנקז לחץ, לפתוח (בזהירות), למלא ולחמם שוב. זה לוקח לפחות 10 דקות.
עוד לא אמרו כלום על היופי של המכונה. אין עליה. המוצר הכי יפה שיש לי על השיש במטבח
עוד לא אמרו כלום על היופי של המכונה. אין עליה. המוצר הכי יפה שיש לי על השיש במטבח
גם הפיז'ו שלי זהה לחלוטין לפורשה מלבד נפח המנוע הכפול...כפיר_ש כתב:2 הדגמים זהים מלבד נפח הדוד ושעון הלחץ,...
במכונות כאלה לגודל הדוד יש חשיבות גדולה, מבחינת נוחות תפעול (הפעלת כח לא זניח על מכונה קטנה פשוט לא נוח) ומבחינת יציבות טמפ'. עבדתי עם שתיהן, ההבדל גדול.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

יציבות טמפ' ? איך בדיוק ? הרי לשתיהן יש פרסוסטאט שמכויל אותו הדבר, בשתיהן לא נכנסים מים קרים לתוך הדוד בזמן החליטה, לשתיהן אותו ראש ומכלולים זהים, מה בדיוק משפיע על יציבות הטמפ' באופן שונה בשתיהן ?
אם מחזיקים נכון את המכונה אין שום בעיה להפעיל כוח ... הדבר היחידי שכן שונה זה נפח הדוד והאפשרות להכין יותר כוסות בבת אחת וכפי שאמרתי קודם זו מכונה שצריך ללמוד כיצד לשמור על הראש שלא יתחמם מידי והכי כדאי להדליק ולחלוט 2-3 כוסות ולסגור ובזה אין לפרופשונל שום יתרון על אחותה אלא רק חסרון כי זמן החימום יהיה ארוך יותר.
גם ההקבלה שעשית לרכבים לא מתאימה לדעתי, זה כמו רכב מדגם X עם 5 דלתות מול אותו דגם בגרסת סטיישן עם אותו מנוע בדיוק רק עם תא מטען גדול יותר ועוד קצת אבזור ...
אם מחזיקים נכון את המכונה אין שום בעיה להפעיל כוח ... הדבר היחידי שכן שונה זה נפח הדוד והאפשרות להכין יותר כוסות בבת אחת וכפי שאמרתי קודם זו מכונה שצריך ללמוד כיצד לשמור על הראש שלא יתחמם מידי והכי כדאי להדליק ולחלוט 2-3 כוסות ולסגור ובזה אין לפרופשונל שום יתרון על אחותה אלא רק חסרון כי זמן החימום יהיה ארוך יותר.
גם ההקבלה שעשית לרכבים לא מתאימה לדעתי, זה כמו רכב מדגם X עם 5 דלתות מול אותו דגם בגרסת סטיישן עם אותו מנוע בדיוק רק עם תא מטען גדול יותר ועוד קצת אבזור ...
אז הלכנו על לה פבוני יורופיקולה עם ידיות עץ + טמפר איכותי + ידית נייקד + מטחנת לליט, יד ראשונה מרופא (ד"ר כפיר_ש). השיקול שלי היה מול פרופושיונל זולה יותר עם מטחנת בלאי מבן אדם שאני לא מכיר.
בסופו של דבר המבחן הוא מבחן התוצאה, אולי הפרופשיונל יותר יציבה, לא יודע. אבל התוצאה בכוס פשוט מצוינת ואני לא מבין בכלל את ההשוואה למקינטה.
דביר גיסי קיבל הדרכה מכפיר שטרח ונסע עד לדירת הרווקים הקטנה שלו. על הפעם הראשונה שניסה הוא הצליח ליישם הכל ולא להאמין, קיבל טייגר סקין (אחלה קלייה של כפיר דרך אגב).
אני מודה שקשת הטעמים מרגישה לי רחבה פחות מאשר במנוף מסחרי או בפונטה וקיו. אבל בסופו של דבר ביחס עלות תועלת זה סט מעולה שמתאים לדביר ולדפוס השימוש שלו, שותה בעיקר אספרסו לפני אימון (הבחור בודיבילדר), בד"כ כוס או שתיים ברצף וזהו.
תודה על העזרה חברים
[img2=550x550]http://distilleryimage1.s3.amazonaws.co ... 014e_7.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://distilleryimage0.s3.amazonaws.co ... 981a_7.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://distilleryimage2.s3.amazonaws.co ... 9d88_7.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://distilleryimage0.s3.amazonaws.co ... 11da_7.jpg[/img2]
בסופו של דבר המבחן הוא מבחן התוצאה, אולי הפרופשיונל יותר יציבה, לא יודע. אבל התוצאה בכוס פשוט מצוינת ואני לא מבין בכלל את ההשוואה למקינטה.
דביר גיסי קיבל הדרכה מכפיר שטרח ונסע עד לדירת הרווקים הקטנה שלו. על הפעם הראשונה שניסה הוא הצליח ליישם הכל ולא להאמין, קיבל טייגר סקין (אחלה קלייה של כפיר דרך אגב).
אני מודה שקשת הטעמים מרגישה לי רחבה פחות מאשר במנוף מסחרי או בפונטה וקיו. אבל בסופו של דבר ביחס עלות תועלת זה סט מעולה שמתאים לדביר ולדפוס השימוש שלו, שותה בעיקר אספרסו לפני אימון (הבחור בודיבילדר), בד"כ כוס או שתיים ברצף וזהו.
תודה על העזרה חברים
[img2=550x550]http://distilleryimage1.s3.amazonaws.co ... 014e_7.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://distilleryimage0.s3.amazonaws.co ... 981a_7.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://distilleryimage2.s3.amazonaws.co ... 9d88_7.jpg[/img2]
[img2=550x550]http://distilleryimage0.s3.amazonaws.co ... 11da_7.jpg[/img2]
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מזל טוב - יפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
איפה אפשר לרכוש ידית נייקד ללה פבוני?
איפה אפשר לרכוש ידית נייקד ללה פבוני?
מה העלות?
יש מצב למצוא ידית כזו משומשת?
מה העלות?
יש מצב למצוא ידית כזו משומשת?
Re: איפה אפשר לרכוש ידית נייקד ללה פבוני?
לדעתי הכי פשוט לקפוץ לחרט עם הידית והוא יעשה את זה עבורך. אני אישית הכנתי לבד.odedor כתב:איפה אפשר לרכוש ידית נייקד ללה פבוני?
מה העלות?
יש מצב למצוא ידית כזו משומשת?...
אין ספק שזה לא כלי אידיאלי מבחינת נוחות. זה דורש כל מיני טריקים וצריך באמת להכיר את המכונה (והמטחנה) כדי להגיע לתוצאות שכפיר הראה לנו. מזכיר לי קצת את החביתוש שאני מצליח להגיע איתו סוף סוף לתוצאות טובות אחרי זמן רב והיכרות עם השטויות שלו.
ת'כלס זו מכונה שדורשת מאמץ שאני אישית לא הייתי שש להשקיע. אבל גיסי אמר: "בשבילי זה הובי" ואם הוא מרוצה אני מרוצה
ת'כלס זו מכונה שדורשת מאמץ שאני אישית לא הייתי שש להשקיע. אבל גיסי אמר: "בשבילי זה הובי" ואם הוא מרוצה אני מרוצה