הגשמתי חלום - קניתי מערכת קולנוע ביתית!! סוף סוף... עזרתכם!
-
Meirkmv
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
שלום לחברי הפורום.
המערכת שרכשתי הינה:
זוג רמקולים פרונטליים שקוע קיר IN-6X Morel
סנטר bq440 pure acoustics
סאב 8' MOREL
זוג רמקולים עגולים לתקרה IC65 pure acoustics
רסיבר פיוניר 522 VSX
מה דעתכם?? עדיין אפשר להחליף..
אני לקראת שיפוץ של הדירה שלי, וכרגע בשלבי תכנון כולל תכנון מערכת קולנוע ביתי.
אני מתלבט לגבי מיקום רמקולים אחוריים וקדמיים ואני זקוק לעצה שלכם.
האם מיקום האחוריים (שקועיים בתוך נישת גבס) כפי שציירתי בציור המצורף ייתן תחושת סראונד נאותה? רק לשים לב כי יש עמוד תווך שהולך לאורך כל התקרה ויורד מהתקרה בכ25 ס"מ ולידו מיקמתי שקוע עגול...דעתכם??
שימו לב כי בתקרה יש נישת גבס פינתית היוצאת מהקיר בכ 45 ס"מ ובגובה של 14 ס"מ מהתקרה, הכוללת ספוטים וכו'..כך שיוצא לי לחסוך את החציבה בקירות/תקרה.
כמובן אני שם עוד מחיצת גבס פנימית לבידוד הכוללת צמר סלעים או שלדעתכם אין צרוך בכל הליך זה או בחלקו???
תודה מראש על העזרה!!
המערכת שרכשתי הינה:
זוג רמקולים פרונטליים שקוע קיר IN-6X Morel
סנטר bq440 pure acoustics
סאב 8' MOREL
זוג רמקולים עגולים לתקרה IC65 pure acoustics
רסיבר פיוניר 522 VSX
מה דעתכם?? עדיין אפשר להחליף..
אני לקראת שיפוץ של הדירה שלי, וכרגע בשלבי תכנון כולל תכנון מערכת קולנוע ביתי.
אני מתלבט לגבי מיקום רמקולים אחוריים וקדמיים ואני זקוק לעצה שלכם.
האם מיקום האחוריים (שקועיים בתוך נישת גבס) כפי שציירתי בציור המצורף ייתן תחושת סראונד נאותה? רק לשים לב כי יש עמוד תווך שהולך לאורך כל התקרה ויורד מהתקרה בכ25 ס"מ ולידו מיקמתי שקוע עגול...דעתכם??
שימו לב כי בתקרה יש נישת גבס פינתית היוצאת מהקיר בכ 45 ס"מ ובגובה של 14 ס"מ מהתקרה, הכוללת ספוטים וכו'..כך שיוצא לי לחסוך את החציבה בקירות/תקרה.
כמובן אני שם עוד מחיצת גבס פנימית לבידוד הכוללת צמר סלעים או שלדעתכם אין צרוך בכל הליך זה או בחלקו???
תודה מראש על העזרה!!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
תתחדש !! מאחל לך הרבה שעות של הנאה

-
Meirkmv
-
- חבר שרק התחיל

תודה 
יש מי שימליץ לי איך כדאי למקם את המערכת בהתאם למצאי שברשותי??
יש מי שימליץ לי איך כדאי למקם את המערכת בהתאם למצאי שברשותי??
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
לדעתי הייתה צריך לקנות סט שלם של מורל, חבל לערבב סוגים שונים של רמקולים, לגבי הרסיבר, הייתי הולך על המקביל של ימאהה בגלל ההתאמה לרמקולים של מורל, את הסאב הייתי מחליף למשהו יותר טוב, הוא לא דינמי מספיק בשביל לספק את הסחורה ולדעתי אפשר לקנות סאב אחר באותו המחיר (אולי טיפה יותר). בכל אופן אם שמעתה את הסט והוא היה לטעמך אז תתחדש ותהנה.
-
Meirkmv
-
- חבר שרק התחיל

לאיזה דגם את מתכוון? ואיך בדיוק ישנה התאמה..?zeev78 כתב:לדעתי הייתה צריך לקנות סט שלם של מורל, חבל לערבב סוגים שונים של רמקולים, לגבי הרסיבר, הייתי הולך על המקביל של ימאהה בגלל ההתאמה לרמקולים של מורל, את הסאב הייתי מחליף למשהו יותר טוב, הוא לא דינמי מספיק בשביל לספק את הסחורה ולדעתי אפשר לקנות סאב אחר באותו המחיר (אולי טיפה יותר). בכל אופן אם שמעתה את הסט והוא היה לטעמך אז תתחדש ותהנה....
אני אשמח אם תגיד לי לאיזה סאב אתה מתכוון ונחליף...
ומה לגבי מיקום הרמקולים בסלון?
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
כפי שכתבתי, הייתי קודם כל מחליף לסט תואם של רמקולים או לפחות מאותה פירמה לאחר ששמעתה בחנות שיש התאמה בגוון הסאונד, אין מה להמשיך מבלי להתחיל משם, למורל יש סידרה שנקראת SOUNDSPOT והיא כוללת גם רמקולים שקועי קיר, כדאי לך לשמוע אותם אם זה אפשרי.
.
יש מספיק שרשורים באתר לגבי חשיבות הסינרגיה בין הרכיבים, אני בטוח שתוכל למצוא הרבה מאוד הסברים בנושא. אני אישית שמעתי את הsoundspot עם הRXV371 ואהבתי את התוצאה, אני מניח שכבר יצאו דגמים חדשים אז כדאי גם לבדוק אותם. בנוסף לימאהה תבדוק גם גם את הOnkyo TXSR313. אני בטוח שתרגיש שיפור משמעותי בסאונד גם בסטריאו וגם בק"ב.איזה דגם את מתכוון? ואיך בדיוק ישנה התאמה..?...
הייתי מעדיף לשים את האחוריים בקיר ולא בתקרה אבל אני מניח שגם להנהלה יש דעות בנושא אז אני מעדיף לא להיכנס לזהומה לגבי מיקום הרמקולים בסלון?...
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
מאחלת לך שתאהב את הציוד 
תתחדש ותיהנה
תתחדש ותיהנה
- pessik
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6644
michal20600 כתב:מאחלת לך שתאהב את הציוד
...
יש בחורות בפורום
איזה קטע!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
תתחדש
1. גם אני הייתי בוחר בסט שלם של Morel ולא משלב עם pure acoustics, בודאי בבחירת הסנטר. למעשה באמת בחרתי Morel..
2. רק לי מפריע שהמרחק בין זוג הקדמיים הוא כמטר וחצי, לעומת מרחק ישיבה של 4 מטר?
לדעתי רצוי להרחיק את הרמקולים מהטלויזיה לקבלת הפרדת ערוצים טובה יותר.
1. גם אני הייתי בוחר בסט שלם של Morel ולא משלב עם pure acoustics, בודאי בבחירת הסנטר. למעשה באמת בחרתי Morel..
2. רק לי מפריע שהמרחק בין זוג הקדמיים הוא כמטר וחצי, לעומת מרחק ישיבה של 4 מטר?
לדעתי רצוי להרחיק את הרמקולים מהטלויזיה לקבלת הפרדת ערוצים טובה יותר.