מקרה שהיה עם "דגן מולטימדיה". *עדכון: נפתר בצורה יפה על ידי החנות

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #1 

חיפשתי כבל שטוח לרמקולים ומצאתי את זה באתר של החנות הנ"ל.

http://www.daganm.co.il/rec/426-%D7%9B% ... 7%A8%D7%A5

כשקיבלתי את ההזמנה הסתבר שלא מדובר בכבל שמופיע בתמונה אלא בשני כבלים עם פרופיל עגול שמוצמדים זה לזה (תמונה מצורפת).
פניתי לחנות להתלונן והם הסבירו לי שזה מקובל להשתמש במונח "כבל שטוח" גם לסוג שאני קיבלתי אבל מה שעיצבן אותי הוא שמייד לאחר שפניתי אליהם הם שינו את תיאור המוצר באתר ולמעשה מה שמופיע שם עכשיו שונה ממה שהופיע כשאני הזמנתי. הם הודו שעשו זאת כדי למנוע בילבול בעתיד מצד לקוחות.. :@

למרות שהם הודו ששינו את הכיתוב הם לא מוכנים לקבל בחזרה את המוצר כי הכבל נחתך לפי מידה (למרות שלי אין מה לעשות איתו).
לא הוצע גם שום פיצוי או איזו הטבה אחרת (נאמר הנחה ברכישה הבאה - שלא תהיה כמובן...)

אז רק רציתי לשתף כדי שאחרים יבדקו מה הם מקבלים כשהם רוכשים בחנות הזו.

נ.ב. אם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש כבל שטוח אמיתי (כמו שמופיע בתמונה שלהם) אני אשמח לדעת. או שפשוט אזמין מאיביי...
נערך לאחרונה על ידי oris74 ב 30/04/2013 20:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

tomergil
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

תגובת דגן מולטימדיה

שליחה #2 

הכבל שנשלח ללקוח הוא כמו בתמונה ולא אחר.
בתיאור המקורי של הפריט לא הייתה טעות.
התוספת לכיתוב נועדה להדגיש שכל גיד עגול כמו בכבל רמקול סטנדרטי, ולא לתקן טעות שהייתה באתר.
כל מוליך הוא עגול אבל כשהם מחוברים אחד ליד השני הוא נקרא כבל שטוח. הכבל אכן נקרא כבל רמקול שטוח, מניסיון של שנים עם עיסוק בכבלים האלה, חיפוש בגוגל לכבל רמקול שטוח יעלה חנויות אחרות שמוכרות כבלים דומים לשלנו שבהם כל גיד הוא עגול. לדוגמא: http://www.dgelect.co.il/categories/31518.
כבלי הרמקול האלה מפורסמים באתר שלנו כבר מעל 4 שנים ככבלי רמקול שטוחים, נמכרו לא מעט, ועד היום לא נתקלנו בתלונה כזאת.

צר לי על מה שקרה כאן, אבל אין באפשרותנו לקבל את המוצר חזרה מאחר שאין לנו שימוש בכבל לאחר שנחתך במידה ללקוח, בכל מקרה אחר לפי החוק (או במידה שהייתה טעות שלנו) הלקוח היה מקבל החזר כספי.

tomergil
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

fLy
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1813
נתן תודות: 522 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #4 

הי tomergil,

למען ההבהרה, אינני מכיר את אורי אך במקרה הזה אני לצידו.
בישראל הכול יכול להיות וזה לא תירוץ לכלום(...למרות שחוץ מDG לא מצאתי אף אתר ישראלי אחר שהתיחס לכבלים שאינם שטוחים -פיזית- ככאלה.
לא תמצא שום אתר בחו"ל, אבל שום אתר(אפילו לא אחד קיקיוני, סיני קטן), שמפורסם בו Flat Cable שאינו שטוח -פיזית-.
מודה, השקעתי רק 10ד' בחיפוש גוגל, אהיה מוכן להודות בטעות אם תביא דוגמא.
בברכה,
דורון.

אורי,

מעניין אותי לדעת, האם באמת רק התווספה לתיאור המוצר הרחבה או ששונה גם משהו בכיתוב שהיה?
תודה,
דורון.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

קודם כל - אני אשמח אם תומר גיל יבהיר את הקשר בין "דגן מולטימדיה" (משם רכשתי את הכבל) ובין "די.גי. אלקטרוניקה" שאליה הוא מתיחס בתשובתו? האם זו אותה חנות?

לגופו של ענין: אני מתיחס אך ורק לאתר/חנות שממנו רכשתי את הכבל ושם בהחלט שונה הכיתוב לאחר שפניתי להתלונן. ניתן לראות שהתמונה שמופיעה שם היא של כבל שטוח כמו שציפיתי לקבל וכמו שהבהיר הכיתוב לפני ששונה על ידי האתר.

אני בהחלט בעד לתקן כיתוב לקוי על מנת שאחרים לא יטעו כמוני אבל בעיניי זו ההוכחה הפשוטה שאני צודק...
וכמו שאמרתי לתומר במייל - לא ביקשתי פיצוי ולא שיפוי - בסך הכל ביקשתי להחזיר את המוצר (שאין לי בו שימוש) ולקבל החזר כספי ואף ציינתי שאני מוכן לספוג את עלות המשלוח.

כל חנות שמכבדת את עצמה היתה מנסה לבוא לקראת הלקוח ולא להתנער מאחריות לפרסום.

אורי

fLy
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

זו גם דעתי בדיוק אורי,
שינוי של התיאור שהיה קיים בתיאור אחר כמוהו כהודאה באשמה(אפילו אם לא משפטית).
אני גם מרשה לעצמי להניח שלא מדובר באיזה סכום...
דורון.

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1239
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

שליחה #7 

מהתמונה מבינים מיד שזה כבל רגיל, אלא הם גם שינו את התמונה.
לא מובן מה שטוח בכבל רמקול עם 2 גידים, אם כבר היו 3 גידים ומעלה זה כבר יותר הגיוני לקרוא לזה שטוח אם הם באותו מישור.
או כבל שנראה ככה:
תמונה

במקרה זה החנות צודקת חלקית, אבל לא נוהגת בחכמה (כי עובדה שהם שינו את הכיתוב). נכון שאי אפשר להחזיר לפי החוק מוצר לפי מידה, אבל תמיד הרי נשארת מהגליל חתיכה בגודל קטן (והתמחור של הגליל מחושב גם לפי זה), אז אני בטוח שימצאו לקוח לכבל שכבר חתכו.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

זה באמת לא בגלל הכסף - זה בעיקר העקרון. ואני מבין שאולי אין להם מה לעשות עם הכבל שחתכו בשבילי אבל אני בטוח שאפשר היה למצוא איזה פתרון כמו למשל זיכוי חלקי, הנחה ברכישה עתידית וכדו.

ולגבי התמונה: לפי התמונה שעדיין מופיעה באתר שממנו הזמנתי - בהחלט ניתן להבין שמדובר בכבל שטוח, לא שטוח כמו זה שצויין על ידי HT-Assaf אבל בהחלט לא כבל גידים רגיל:
http://www.daganm.co.il/rec/426-%D7%9B% ... 7%A8%D7%A5

fLy
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

ציטוט מתקנון האתר-
"תמונות המוצרים המופיעות באתר נועדו להמחשה בלבד, וייתכנו הבדלים בין התמונות המוצגות באתר לבין המוצרים הנמכרים בפועל"

מכך נובע שהתמונה המופיעה בדף המוצר(כל מוצר) אינה רלוונטית כלל לדיון ותיאור המוצר במילים הוא הקובע.
תיאור המוצר שונה בדיעבד מה שאומר שהיתה טעות/אי דיוק ולכן היה על דגן לספוג, ואדרבה אם אורי הוא הראשון שמתלונן ב4 שנים...
דורון.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

נראה לי שמיצינו את הדיון.
אני בטוח שיש לחנות הרבה לקוחות מרוצים - אני לא.. ואני מקווה שאכן מדובר במקרה חריג.

תודה,
אורי

tomergil
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

היי
אין קשר ביננו דגן לבין החנות DG, רק הבאתי כדוגמא.
התיקון של הקטסט לא היה שינוי של 180 מעלות מטקס מוטעה לטקסט נכון, אלא רק הוספת הבהרה כדי למנוע אי הבנות נוספות בעתיד.
אנחנו כל הזמן משפרים ומתקנים את המידע המוצג באתר שלנו.
אם היינו חושבין שהייתה פה טעות שלנו מייד היית מקבל החזר כספי.
בכל מקרה אורי, מאחר שהעניין שנוי במחלוקת אני אדאג לזיכוי עבורך למרות הכל.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”