חיבור HDMI מחשב-טלויזיה

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 259 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #1 

הודעה קצת ארוכה אבל לא יכולתי לקצר...

יש לי מחשב בעל יציאת HDMI. מהמחשב יש תעלה בקיר לקופסת חיבורים שאין בה חיבור לחשמל במרחק של 7.5 מטר מהמחשב. מקופסת החיבורים ישנה תעלה בקיר במרחק של 7.5 מטר (אולי קצת פחות) לטלויזיה עם חיבור HDMI.

כרטיס המסך שלי הוא זה:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=2942#sp

כרגע בתוך התעלות מושחלים 2 כבלי רשת שמחוברים בקצוות לממירי HDMI-CAT5 (ממירים פסיביים פשוטים מאיביי). הממירים לא עובדים טוב, לפעמים כן לפעמים לא. אם לא, בדר"כ אם מנתקים ומחברים את אחד מכבלי הרשת יש אות, אבל כמובן שזה לא פיתרון. במאמר מוסגר !לא! הייתי ממליץ לקנות ממירים כאלה. בנוסף, יש לי גם ממירים אקטיבים שעובדים אפילו פחות טוב.

הפתרון שחשבתי הוא להשחיל במקום כבלי הרשת כבל HDMI. ראיתי פה שכמה חבר'ה התגברו על הבעייה של המחבר העבה בכך שחתכו והלחימו מחדש את הקצה. קניתי שני כבלי רשת (שונים) פשוטים מאיביי של 7.5 כ"א, אבל כאשר חיברתי אותם (לנסיון לא דרך הקיר) בעזרת מופה F-F לא היה אות. ניסיתי לחבר אותם למקור HDMI אחר והיה אות אבל עם הרבה הפרעות. אני לא יודע אם הם 1.3 או 1.4.

1. האם באורך כזה ניתן לחבר את המחשב לטלויזיה ע"י כבלי HDMI? איזה כבלים אני צריך? 1.4 או 1.3? איך יודעים במה תומך כרטיס המסך? האם ניתן לקבל המלצות לכבלים איכותיים וזולים?
2. האם המופה F-F צריכה לתמוך בHDMI 1.3/1.4? בסופו של דבר אני יכול להשחיל כבל אחד ארוך של 15 מטר אבל מעדיף להשחיל 2 של 7.5 עם מופה ביניהם.

תודה רבה לעונים!

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

עשית סלט וחבל שאתה רוכש ציוד מאיביי שלא עובד ולא נבדק כראוי...

יש באפשרותך כמה פתרונות:

ממיר HDMI על כבל כבל CAT6 (או CATE תקני) בודד שנבדק בארץ ועובד בצורה תקינה.

כבל HDMI בעל מחבר פריק (לא חיתוך ולא החלמה ולא גירוד עם סכין יפנית). אותו כבל יכול בקלות לעבור בצינור 20 מ"מ (ואולי אפילו 16 מ"מ).
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

osh78 פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308
נתן תודות: 259 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

תודה ו...

שליחה #3 

יש לי כבר 2 כבלי cat5e מושחלים באורך 15 מטר כ"א, אתה יכול לתת קישור לממיר שנבדק בארץ ופחות או יותר מחיר?

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”