זקוק לעזרה: מחט Denon dl-110 התעקמה (מצורפות תמונות)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

לפני כשבועיים רכשתי מeBay מחט Denon dl-110 חדשה מסוג MC, הרכבתי אותה על פטיפון טכניקס SL-1210MKII עם כיווני משקולת ו-Anti-Skating המומלצים במפרט הטכני, והסאונד (כמו שמצויין בביקורות הרבות ברשת) מצויין.

לפני כמה ימים שמתי לב שהמחט קצת התעקמה לצד שמאל בקצה שלה. הסאונד אומנם לא השתנה (לפי ממה שאני מסוגל לשמוע) אך מדאיגה אותי העובדה שהניגון איתה עלול להזיק עוד יותר למחט וכמובן לתקליטים.

תמונות של המחט:

https://www.dropbox.com/s/bga27njjay42ya2/P1070165.JPG
https://www.dropbox.com/s/rhnlpiw9wou33qa/P1070176.JPG

האם יש לי ממה לדאוג? האם מומלץ לנסות לישר את המחט? אם כן, כיצד?

אעריך כל מידע או עצה.
תודה רבה.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

איך זה נהיה לך ככה? קנית את זה חדש חדש?
אולי בהתקנה זה קיבל מכה?
זה יכול להזיק לתקליטים.
אם זה היה ישר מקודם, אולי כיוון הזרוע. כי זה גם מוזר כי זה עקום לצד השני.
אולי בעדינות עם פינצטה וזכוכית מגדלת הייתי מנסה ליישר. אין הרבה ברירות.

taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קניתי את זה חדש לגמרי מפה:
http://bit.ly/10RejuD
יצרתי קשר עם המוכר לראות אם יש אחריות על המוצר (ובמיוחד על תקופה כ"כ קצרה) אבל טרם קיבלתי תשובה.

מהי כוונתך לכיוון הזרוע? האם לדעתך הזרוע גרמה לבעיה?

כבר מספר אנשים המליצו לי לזרוק אותו לפח (בפורום אחר). האם ידוע לך על איש מקצוע שבאמת יכול לישר את את המחט עם פינצטה וזכוכית מגדלת?

תודה רבה.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

גם אני רציתי להגיד לזרוק, אבל לא היה לי נעים כי רק קנית :)
לא איש מקצוע. אתה, בעדינות, תנסה...

איך היה עם ראש קודם, גם סבל מעקמת כזו?

הראש עצמו נהדר

idan_r
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

ניסית לעשות במקרה סקראצ' עליה?

אתה בטוח שכיוונת נכון את המשקל, גובה בסיס הזרוע והאנטי סקייט?
לא רוצה לבאס אותך אבל עדיף לזרוק לפח, לא הייתי משתמש במחט הזו גם אם הייתי מצליח ליישר אותה

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #6 

לא לזרוק לפח !!!!
בראשים מסוג זה (mc) ניתן לקבל זיכוי כל שהוא בקניית חדש
בדוק באתר שקנית ממנו

taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Roypeles - הראש הגיע עם המחט כשהיא ישרה לחלוטין.

Idan_r - לא ניסיתי לעשות איתה סקראצ'ינג וכיוונתי את הזרוע, משקל ו-AS לפי ההוראות.

capten - אני עדיין מחכה לתשובה מאותו מוכר ותיק ומוכר מאיבי (מהונג קונג) על מנת לקבל זיכוי על המוצר (האחריות אינה מופיעה בדף מוצר באיבי, אבל אני מקווה שאולי הוא יוכל לבוא לקראתי). האם יש מצב שהייתה איזשהיא בעיה בייצור של הראש?

כמו כן, הבנתי שDenon בארה"ב נותנת אחריות של שנה על הראשים רק אם הם ניקנו מדילרים מורשים.

תודה רבה!

taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

עדכון: המוכר מאיבי חזר אלי, הוא טען שאין אחריות על הראש אבל מכיוון שאני לקוח שלו הוא הציע לי לרכוש את אותו ראש (במצב חדש) בחצי מחיר (73 דולר) עם משלוח חינם. כמובן שהסכמתי :)
תודה לכולם.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

taniani כתב:עדכון: המוכר מאיבי חזר אלי, הוא טען שאין אחריות על הראש אבל מכיוון שאני לקוח שלו הוא הציע לי לרכוש את אותו ראש (במצב חדש) בחצי מחיר (73 דולר) עם משלוח חינם. כמובן שהסכמתי :)
תודה לכולם.
...
כל הכבוד לו.... בהחלט פתרון ראוי.

assafgol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

יופי ואת הישן אל תזרוק. ראש מצויין למחירו. אני מאוד נהנה ממנו.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #11 

רעיון שעבר לי בראש - איך אתה בטוח שהמשקל נכון ?
אני לא מפקפק בכך שאתה יודע לקרוא ספרות ואני יוצא מתוך הנחה כי המספרים על המשקולת הינם כפי שנדרש בהוראות של הראש
אבל האם בדקת עם משקל דיגיטלי שהמשקולת מכויילת ?
אצלי בפטיפון היה פער של כמה גרמים טובים בין המספרים למשקל בפועל (לפעמים זה בגלל שהראש החדש כבר יותר ולפעמים זה בגלל שהמשקולת יצאה מאיפוס.
בדוק ועדכן

taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

assafgol - תודה! אכן אחלה ראש, מפורט ודינמי, אם כי אינו סלחן לתקליטים שאינם במצב טוב/טוב מאוד.

yosiaz - לא בדקתי. כיצד מתבצע כיול המשקולת? (אני חדש בתחום, עשיתי את הבדיקה המשולשת של גובה בסיס זרוע, משקולת ו-AS).

הראש החדש (אותו ראש, Denon DL-110) הגיע ובנוסף הזמנתי וקיבלתי headshell של Sumiko במשקל 11.39 גרם. האם מישהו מכיר מדריך מפורט ובהיר המסביר כיצד להתקין ראש על שלה וזרוע ובנוסף כיצד לבצע את כל הכיולים הנדרשים לפטיפון.

תודה רבה על העזרה.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #13 

זה שכתוב לך על המשקולת משקל מסויים - נניח 2 גרם, לא אומר שהמשקל שנח על המחט בסופו של דבר הוא שני גרם
למעשה רוב הסיכויים שהוא לא שני גרם אלא יותר
אופן הכיול הוא פשוט: לוקחים משקל דיגיטלי שיודע למדוד עשיריות גרם לפחות ומניחים אותו על הפלטה (לעיתים צריך לפרק את הפלטה כדי שהזרוע תוכל לנוח על המשקל)
כעת בודקים שמשקל של שני גרם שרשום במשקולת אכן מתורגם לשני גרם בצד השני של הזרוע במשקל
במידה והמשקל שונה - יש להזיז את משקולת הכיוון עד שתקבל תוצאה שווה בין המשקל הרשום במשקולת לבין המשקל המופיע במדיד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #14 

taniani כתב:קניתי את זה חדש לגמרי מפה:
http://bit.ly/10RejuD
יצרתי קשר עם המוכר לראות אם יש אחריות על המוצר (ובמיוחד על תקופה כ"כ קצרה) אבל טרם קיבלתי תשובה.

מהי כוונתך לכיוון הזרוע? האם לדעתך הזרוע גרמה לבעיה?

כבר מספר אנשים המליצו לי לזרוק אותו לפח (בפורום אחר). האם ידוע לך על איש מקצוע שבאמת יכול לישר את את המחט עם פינצטה וזכוכית מגדלת?

תודה רבה.
...
לא לזרוק לפח. במקרה הכי גרוע תצטרך שירות שנקרא retip שבעיקרו הוא החלפת המנוף והיהלום. אני לא בטוח שזה יהיה שווה לך משום שהשירות הזה לא ניתן בישראל (למיטב ידיעתי) וישנן עלויות של משלוח דו-כיווני. אם תחליט ללכת על זה - חפש באנגליה או בארה"ב.

איזו אחריות??? על נזק פיזי? אתה מכיר מישהו בעולם שנותן אחריות על שברים ופגמים פיזיים במוצר? אין חיה כזו.

מכיוון שהזרוע של ה-Technics לא רעה, והמשקולת שלה די מדוייקת (השוותי לתוצאות משקל דיגיטאלי מול SL-1210), קשה לי להאמין שמדובר בבעייה הקשורה לזרוע. אולי הראש נדפק מתישהו בלי ששמת לב? הסטרובוסקופ של הטכניקס SL-1210 עשוי ריבועי נירוסטה ואם המחט פוגעת בו בטעות - הוא עושה לה בדיוק מה שרואים בתמונות.

חבל מאוד שקנית ב-eBay. עוד יותר חבל שקנית מהונג-קונג. קצת גוגל לא היה מזיק במקרה הזה - והתוצאות היו מביאות אותך לכאן. אתה יכול לראות את ההפרש במחיר - וגם זה נמכר ברווח. אתה יכול להזמין מהם (תשאל אם יש להם עדיין בסטוק משום שלדעתי - רוקנתי אותם לאחרונה מכל ה-DL-110 שהיו להם במלאי).

בכל מקרה אם לא תמצא שירות כזה של retip שלח לי פרטית. תוכל לשלוח לי את הראש הפגום למשרד (אני בבוסטון - המשרד ב-NY) ואני אחפש לך מישהו שמטפל בכאלה... לא יודע כמה זה כלכלי כל העסק - אבל זה אפשרי.

taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

tnsilver - תודה על התגובה. התמחור של ה- DL-110 הוא זול יחסית ולכן השימוש בשירות retip יוצא יותר יקר מלקנות חדש. צודק, אכן צריך להיזהר מהריבועי נירוסטה האלו ולכן מומלץ לעצור את המנוע בעת החלפת תקליט.

אני לא מסכים איתך - ישנם מוכרים אמינים וטובים ב-eBay ולפעמיים המיקום שלהם אינו מעיד על טיב שירות כזה או אחר, רק צריך לדעת ממי לקנות. כפי שפירסמתי בשירשור הזה, אותו מוכר (2juki) הסכים למכור לי את אותו ראש (חדש) בחצי מחיר עם משלוח חינם (סה"כ 73 דולר) ולכן האופציה לקנות את אותו ראש מ-cometsupply ירדה מהפרק.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”