עיוות ברמקול CENTER
שלום לכולם,
ברשותי חדר קולנוע שבניתי בביתי. אני משתמש ברסיבר ONKYO 609 שמחובר לקדמיים Boston Acoustics VR40, סנטר MB Quart CTR Stage, ולזוג אחוריים של DALI. כמו כן ברשותי סאב פסיבי המחובר לרסיבר דרך המגבר שלו.
אני משתמש ב-HTPC בתור ה-SOURCE שלי לסרטים ומוסיקה. החיבור בין הHTPC והרסיבר ב-SPDIF באמצעות כבל אופטי (היציאה האופטית מובנית על ה-MB של ה-HTPC ללא כרטיס קול יעודי)
הבעיה היא שיש לי עיוות ברמקול הסנטר. העיוות בא לידי ביטוי במעין הד שמתווסף לערוץ. בהתחלה ראיתי שבטעות חיברתי את הכבלים ברמקול הפוך שחור לאדום ואדום לשחור, ואחרי שסידרתי את זה היה שיפור אולם עדיין יש לי עיוות מסויים.
ל-ONKYO יש יכולת הגדרת רמקולים אוטומטית (Audyssey) והשתמשתי בהגדרה הזאת אולם עדיין הדברים לא נשמעים טוב. ניסיתי גם לשחק עם ה-CROSS OVER, (ה-Audyssey הגדיר את כל הרמקולים ב-40Hz) אבל זה גם לא שינה הרבה.
דבר נוסף שניסתי הוא להחליף אצ הסנטר בסנטר הקודם שלי של DALI אבל התופעה נשארה (כך שכנראה זה ההגדרות של הרסיבר או ה-SOURCE)
אני מאוד אוהב הופעות חיות, והסאונד מהקדמיים נשמע פיצוץ, רק הסנטר הורס את כל הבמה. אוסיף כי כל המקורות הם Dolby Digital או DTS בקצב דגימה גבוה.
אשמח לקבל המלצות לבדיקות אפשריות או לדברים שניתן לעשות על מנת לפתור את התעלומה.
תודה רבה
ברשותי חדר קולנוע שבניתי בביתי. אני משתמש ברסיבר ONKYO 609 שמחובר לקדמיים Boston Acoustics VR40, סנטר MB Quart CTR Stage, ולזוג אחוריים של DALI. כמו כן ברשותי סאב פסיבי המחובר לרסיבר דרך המגבר שלו.
אני משתמש ב-HTPC בתור ה-SOURCE שלי לסרטים ומוסיקה. החיבור בין הHTPC והרסיבר ב-SPDIF באמצעות כבל אופטי (היציאה האופטית מובנית על ה-MB של ה-HTPC ללא כרטיס קול יעודי)
הבעיה היא שיש לי עיוות ברמקול הסנטר. העיוות בא לידי ביטוי במעין הד שמתווסף לערוץ. בהתחלה ראיתי שבטעות חיברתי את הכבלים ברמקול הפוך שחור לאדום ואדום לשחור, ואחרי שסידרתי את זה היה שיפור אולם עדיין יש לי עיוות מסויים.
ל-ONKYO יש יכולת הגדרת רמקולים אוטומטית (Audyssey) והשתמשתי בהגדרה הזאת אולם עדיין הדברים לא נשמעים טוב. ניסיתי גם לשחק עם ה-CROSS OVER, (ה-Audyssey הגדיר את כל הרמקולים ב-40Hz) אבל זה גם לא שינה הרבה.
דבר נוסף שניסתי הוא להחליף אצ הסנטר בסנטר הקודם שלי של DALI אבל התופעה נשארה (כך שכנראה זה ההגדרות של הרסיבר או ה-SOURCE)
אני מאוד אוהב הופעות חיות, והסאונד מהקדמיים נשמע פיצוץ, רק הסנטר הורס את כל הבמה. אוסיף כי כל המקורות הם Dolby Digital או DTS בקצב דגימה גבוה.
אשמח לקבל המלצות לבדיקות אפשריות או לדברים שניתן לעשות על מנת לפתור את התעלומה.
תודה רבה
אם זה קרה עם שני סנטרים שונים אז הגיוני שזה לא הרמקולים. האם "העיוות" הזה קורה גם בעוצמת האזנה נמוכה? אם כן אז יכול להיות שזה קשור לסאונד שמוציא ה HTPC (עיבוד כלשהו שלא שמת לב אליו).
HazooM, תודה על התגובה המהירה.
חשבתי גם על הכיוון הזה, ובבדיקות שביצעתי ניסיתי להתשמש בכמה נגנים שונים על מנת לבדוק האם יש השפעה של CODEC-ים על התוצאה. גם דרך MC7 (קודקים של SHARK) גם ב-VLC וגם ב-MPC קיבלתי את אותו העיוות.
חשבתי גם על הכיוון הזה, ובבדיקות שביצעתי ניסיתי להתשמש בכמה נגנים שונים על מנת לבדוק האם יש השפעה של CODEC-ים על התוצאה. גם דרך MC7 (קודקים של SHARK) גם ב-VLC וגם ב-MPC קיבלתי את אותו העיוות.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
נסה לחבר נגן DVD רגיל ונגן דרכו תוכן רב ערוצי - DTS או AC3 ובדוק אם התופעה חוזרת, אם כן אולי הבעיה היא ברסיבר.
בוקר טוב JEXYJEXY כתב:תעלה ידנית את החיתוך של הסנטר ל100 הרץ ותראה האם העיוות ממשיך......
אין קשר לחיתוך של הרמקול במיוחד שהתופעה היא כפי שפותח השרשור קבע:
מאוד יכול להיות שה-screen delay (סינכרון השהייה בין הווידאו לאודיו) נמצא על המקסימום מה שיוצר מעין הד.העיוות בא לידי ביטוי במעין הד שמתווסף לערוץ...
שווה לבדוק
guyly בוקר טוב
העיוות הזה גם מתרחש גם כאשר אתה עובד ישירות מבלוריי (ז"א מנגן סרט מקורי) או רק מריפים/MKVים למינהם
אולי הקובץ לא תקין, כבר ניתקלתי בקבצים של סרטים שהיה להם תופעה דומה (משמע קובץ לא תקין מבחינת העברת האודיו).
העיוות הזה גם מתרחש גם כאשר אתה עובד ישירות מבלוריי (ז"א מנגן סרט מקורי) או רק מריפים/MKVים למינהם
אולי הקובץ לא תקין, כבר ניתקלתי בקבצים של סרטים שהיה להם תופעה דומה (משמע קובץ לא תקין מבחינת העברת האודיו).
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני לא מתכוון להסביר לך את התורה של עיבוד אותות עכשיו.itay123 כתב:לא ניתקלתי מימיי בכזו תופעהopv כתב:חיתוך נמוך בפירוש יכול להשפיע על השהיה בזמן ויצירת הד.
פילטר חד בתדר הוא תמיד בעל תגובה ארוכה יותר בזמן....![]()
מה הקשר בין חיתוך קרוס של רמקול לבין השהייה ויצירת הד...
אבל בקצרה, הד קורה כאשר אתה שומע שתי החזרות של אותו צליל בהפרש זמן.
אם החיתוך של הסנטר והקדמיים שונה, יכולה להווצר תחושה של הד.
אתה מדבר על משהו שונה לחלוטין אני לא חושב שזה המקרה כאן.opv כתב:אני לא מתכוון להסביר לך את התורה של עיבוד אותות עכשיו.itay123 כתב:לא ניתקלתי מימיי בכזו תופעהopv כתב:חיתוך נמוך בפירוש יכול להשפיע על השהיה בזמן ויצירת הד.
פילטר חד בתדר הוא תמיד בעל תגובה ארוכה יותר בזמן....![]()
מה הקשר בין חיתוך קרוס של רמקול לבין השהייה ויצירת הד...![]()
אבל בקצרה, הד קורה כאשר אתה שומע שתי החזרות של אותו צליל בהפרש זמן.
אם החיתוך של הסנטר והקדמיים שונה, יכולה להווצר תחושה של הד....
מאוד מכול להיות שהscreen delay מופעל בערכים גבוהים.
אגב יש כ"כ הרבה קריטריונים שהשהייה כזו (כפי שנתת כדוגמא) תהיה אפילו שמיעה לאוזן.
ובינהם מרחק פיזי עצום בין הסנטר לקדמיים משהו כמו כמה מטרים טובים. לא בסלון ממוצע
העיוות נעלםguyly כתב:תודה לכל המשיבים.
אז שינוי החיתוך ל-100 אכן שיפר משמעותית את התוצאה. בנוסף נראה לי שהסנטר יושב קצת גבוה מידי ואני אנסה להוריד אותו קצת בגובה (קיבלתי סאב חדש שהסנטר יושב עליו והסאב הזה הגביה קצת את הסנטר)
תודה....
אין השהייה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
OK, התקדמנו קצת...guyly כתב:תודה לכל המשיבים.
אז שינוי החיתוך ל-100 אכן שיפר משמעותית את התוצאה. בנוסף נראה לי שהסנטר יושב קצת גבוה מידי ואני אנסה להוריד אותו קצת בגובה (קיבלתי סאב חדש שהסנטר יושב עליו והסאב הזה הגביה קצת את הסנטר)
תודה....
בכל אופן רק על קצה המזלג בכדי לחדד את העניין של עיוות, תדרים, דיליי ועוד כמה משתמשים שהצטרפו לסיפור...
בקצרה, לסאבוופר פאסיבי יש זמן תגובה שונה מאשר לאלמנט מידבאס של הסנטר.. מכוון שהרסיבר שלך או יותר נכון המהנדסים של אודיסי כיוונו אותו לזהות לבד את המתרחש בחדר, הרסיבר כיוון כפי שהוא "מרגיש" בפועל מי שמרגיש זה אתה בלבד ולכן יש לך אפשרות שליטה ידנית במתרחש.
הזמן תגובה של הסאב ושל הסנטר הוא שונה, לכן בקטעים עם הרבה באס, ישנו דיליי ובגלל שהסנטר נמצא על הסאב אתה מקבל את שני הגלים מאותו כיוון אך בזמן שונה, לכן אתה מרגיש סוג של דיליי הנוצר בגלל עוצמת הגל ואורכה.
אם יש לך אפשרות להזיז את הסאב למקום אחר, תעשה זאת, "שיטת הברכיים" עובדת מצויין בחדרי קולנוע, מכוון שאצליך איני יודע מי ביצע את התכנון, אני מניח שניתן לשנות את הערכים של המערכת בכדי לקבל תוצאות שונות לפי אותו מקום האזנה...
החיתוך של 100 הרץ לסנטר גרם למידבאס לא להיכנס בכזו גרמטיות כאשר יש קטע באס, אמרת הסאב שלך פאסיבי ואנו לא יודעים מהו טווח החיתוך של הקרוסאובר הפנימי שלו, לכן אני יוצא מנקודת הנחה שהוא פשוט אוכל (או ההפך) את כל שאר רכיבי המערכת והכל בגלל זליגה של תדרים שונים והתנגשות זה בזה.
אגב, ממליץ לבדוק את כל המערכת עד היסוד, כלומר הצלבת רכיבים ובדיקת התנהגות רמקולים אחרים, שינוי לסאב אקטיבי עם טווח חיתוך של 20-80 הרץ, באלאנס בין הרמקולים לפי נקודת האזנה מרכזית, עוצמת גיין לא מעל הנורמאל, עד כהחלפת כבלי רמקולים וכו'...
בהצלחה