רוה'מ: "ביקשתי שיביאו לי רפורמות חדשות למשק". ואני אומר בואו נרים את ה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
pooptits פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שמעתי במקרה בחדשות את רוה'מ מפציר בשרי ממשלתו שיביאו לו רפורמות חדשות במשק אשר יוזילו מחירים לטובת הצרכנים.
ואני אומר בואו נרים את הכפפה!
מחירי תשתית האינטרנט זינקו בשנה האחרונה בטווח שבין 30-50 אחוז (תלוי במהירות).
זה לא מעט! זיכרו שעל שקל עלייה בקוטג' יצאנו לרחובות וכאן מדובר על עשרות שקלים בחודש המסתכמים בכמה מאות שקלים בשנה.
בנוסף דואופול חברות התשתית החליטו שלא לחבר יותר לקוחות למהירויות הקטנות מ15Mb ובכך מאלצות גם לקוחות פשוטים שחלקם משכבות מוחלשות לשלם בעצם תעריפים גבוהים עבור שירות שאינם צורכים.(כך למשל אני מניח שרוב ההורים שלכם מסתפקים בעיקר במייל ובגלישה פשוטה ללא שיתוף או הורדות סרטים מסיבית)

נכון, מתוכננת רפורמה עתידית בה חברת החשמל תיכנס לתחרות בתשתית סיבים אופטיים אבל:
1] בשל העבודה שמדובר בסיבים אופטיים סביר מאוד להניח שחברת החשמל תשווק חבילות של 100M ומעלה בלבד.
2] על פי המצב הכלכלי הקשה של חברת החשמל, קשה לראות את המיזם התשתיתי הנ"ל נרקם בזמן סביר.
3] גם לאחר בניית התשתית ולאור מצבם הכלכלי הקשה, מאוד לא סביר לראותם שוברים את השוק או מאמצים את אסטרטגיית השחקן הזול (כמו רמי לוי בקמעונאות או גולן בסלולר).
3] בינתיים הדואופול הקיים קובע עובדות בשטח, מקפיץ את המחיר מדי תקופה ובעצם מחנך אותנו הלקוחות למחירים עולים בכל סיום "מבצע" . זה ממש לא הולך להיעצר עד שלא נפעל!

לאור המצב הנתון שפורט מעלה, בו דואופול חסר תחרות גורם לכשל שוק ולאור העבודה שחיבור לאינטרנט בימינו הינו מצרך בסיסי ואינו מותרות. עלינו לפנות לרגולטור קרי משרד התקשורת ולדרוש להכניס את תשתית האינטרנט (לפחות זו במהירות הבסיסית של 5M) לפיקוח רגולטורי. בדיוק כפי שמחירי שאר התשתיות (חשמל,מים) מפוקחים.
שימו לב, לא מדובר כאן על המהירויות הגבוהות של 20M ומעלה אלא על החיבור הבסיסי ביותר של כל משפחה.
לא יתכן שכתוצאה מעליית המחירים המסיבית האחרונה והבאות אחריה משפחות שלמות ובעיקר מוחלשות יאלצו לנתק את עצמם מעולם התקשורת כיוון שלא יוכלו לעמוד במחירים המאמירים.

לכן אני אומר לחברי הפורום בואו נרים את הכפפה ! רוה"מ ביקש רפורמה צרכנית, בואו ניתן לו אחת!
אנחנו בהחלט יכולים להשפיע וליצור לחץ ציבורי חברתי, ראינו בעבר שזה עובד ומצליח - גם הפעם!
אם כל אחד מחברי הפורום יתרום את תרומתו הסגולית וישלח מייל פשוט (לא עולה כסף) או פקס פשוט (אפשר מהעבודה) של מספר שורות בודד, זה בהחלט יכול להתגלגל למחאה ציבורית נרחבת ובסופה לרפורמה משמעותית בשוק התשתיות בארץ.
הנה הלינק למספרי הפקס והמייל במשרד התקשורת:
http://www.moc.gov.il/76-he/MOC.aspx
הנה המייל של משרד התקשורת : [email protected]
הנה הפקס של לשכת השר: 02-6240029 וזה של המנכ"ל: 02-6240321

אם הנושא חשוב לכם הפיצו את היוזמה ברשתות החברתיות וגייסו חברים נוספים.
רק אם כל אחד מאיתנו יפעל, רק אם נתרום אפילו מעט רק אז נצליח (Y)

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #2 

אתה מדבר כאילו רק בזק קיימת. למה לא התייחסת להוט?
כל הטענות של עליית מחירים, עליית מחירים בעת סיום מבצע, וכל הדברים שאמרת לעיל נכונים רק לבזק.
הוט הורידה מחירים לאחרונה, בסיום המבצע המחיר לא עולה והיא מציעה מחיר סביר לאינטרנט:
תשתית אינטרנט 12 מגה ב- 79 ש"ח + ספק ב- 20 ש"ח = 99 ש"ח בחודש מחיר קבוע.
ואני לא מדבר על כמות המבצעים המטורפת שיש עכשיו (100 מגה לכולם, ספק חינם ללקוחות בסלולר, מחירים זולים מאוד למצטרפים לדאבלים או טריפלים) ואני לא רוצה גם להיכנס לכל עולם שימור הלקוחות ששם אפשר בכלל להשיג מחירים מאוד נמוכים.
אז נכון מי שרוצה להישאר בבזק שישלם בלי להתלונן, יש אלטרנטיבה אחרת ובחרתם להתעלם ממנה אז בעיה שלכם.

לפי דעתי צריך לדבר יותר על מהירויות העלאה במחיר סביר ולאו דווקא על מהירויות ההורדה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #3 

אני מסכים אם נריה משרוצה איכות ישלם לבזק משרוצה תשתית לפי מזג אוויר
יעבור להוט וישלם הרבה יותר פחות אבל גם יקבל פעמיים
כי בסופו של דבר קמצן ישלם פעמיים

ואני חושב שצריך לעשות מחאה חברתית נגד בזק והוט
על זה שהן עושקות לקוחות עסקיים במחירים אסטרונומים
מהירויות אפלאוד נורמליות בזמן שצריך פרטי מקבל 70 קילובייט מינימום
מקסימום 3 מגה ב VDSL או בהוט 1.5 מגה או 2 מגה וצריך לשבת שבועיים
מול המחשב כדי לשלוח מספר תמונות ב HD או לגבות את התוכן שלו בשירות גיבוי בענן
על זה צריך לעשות מחאה חברתית !!

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

הרפורמה היחידה שיש מקום להעביר היא תקנה שבחבילות האינטרנט, מהירות ההעלאה צריכה להיות לפחות 10% ממהירות ההורדה.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #5 

מיותר, כי ברגע שחברת החשמל תכנס לשוק , כל זה יקרה לבד מעצמו.
חברת החשמל תציע 100 סימטרי ולא תיהיה לבזק והוט ברירה אלא להעלות את מהירות הUPLOAD.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #6 

אפשר לתקן עכשיו מיידית בעיה בשוק על ידי תקנה פשוטה שאומרת שמהירות ההעלאה צריכה להיות עשירית ממהירות ההורדה.
אתה מעדיף לחכות שנתיים שחברת חשמל תכנס לשוק?
ומי אמר שכשתכנס החבילות שלה יהיו במחיר שווה לכל נפש?
אולי הם יפנו קודם כל ללקוחות העסקיים אשר מוכנים לשלם יותר על חבילה סימטרית?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #7 

החבילות החדשות של חברת החשמל יעלו כמו מה שאתה משלם בבזק על 100 מגה בין ה100 שקל ל200 שקל.
הם לא יפנו לשוק העסקי קודם, אלא לכל המגזרים בו זמנית פרטי ועסקי.
זה לא הולך לקחת שנתיים , לקראת סוף השנה הכל יתחיל לקרות. לכן אני לא דואג.
ובזק והוט כמובן ישחקו על הקטע שהם וותיקים ויש להם נסיון ויש להם הרבה יותר סיבים אופטים בארץ.
אבל בסופו של דבר המון יעזבו רק בגלל עניין של המהירות.

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #8 

Spook כתב:הרפורמה היחידה שיש מקום להעביר היא תקנה שבחבילות האינטרנט, מהירות ההעלאה צריכה להיות לפחות 10% ממהירות ההורדה.
...
במקרה זה חברות התשתית פשוט יכולות להפסיק להציע מהירויות הורדה גבוהות כדי לא לתת מהירות ההעלאה גבוה. מה שאני רוצה להגיד - זה אם חברות התשתית לא רוצות להציע UPLOAD גבוה, הם לא יציעו.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

MrYair כתב:אני מסכים אם נריה משרוצה איכות ישלם לבזק משרוצה תשתית לפי מזג אוויר
יעבור להוט וישלם הרבה יותר פחות אבל גם יקבל פעמיים
כי בסופו של דבר קמצן ישלם פעמיים

ואני חושב שצריך לעשות מחאה חברתית נגד בזק והוט
על זה שהן עושקות לקוחות עסקיים במחירים אסטרונומים
מהירויות אפלאוד נורמליות בזמן שצריך פרטי מקבל 70 קילובייט מינימום
מקסימום 3 מגה ב VDSL או בהוט 1.5 מגה או 2 מגה וצריך לשבת שבועיים
מול המחשב כדי לשלוח מספר תמונות ב HD או לגבות את התוכן שלו בשירות גיבוי בענן
על זה צריך לעשות מחאה חברתית !!
...
לדעתי, צריך לעשות מחאה חברתית על ההסתה שלך נגד HOT.

הנה עוד לקוח מרוצה של HOT -- ממש שרשור על ידך -- http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 85#1873285
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”