ואני אומר בואו נרים את הכפפה!
מחירי תשתית האינטרנט זינקו בשנה האחרונה בטווח שבין 30-50 אחוז (תלוי במהירות).
זה לא מעט! זיכרו שעל שקל עלייה בקוטג' יצאנו לרחובות וכאן מדובר על עשרות שקלים בחודש המסתכמים בכמה מאות שקלים בשנה.
בנוסף דואופול חברות התשתית החליטו שלא לחבר יותר לקוחות למהירויות הקטנות מ15Mb ובכך מאלצות גם לקוחות פשוטים שחלקם משכבות מוחלשות לשלם בעצם תעריפים גבוהים עבור שירות שאינם צורכים.(כך למשל אני מניח שרוב ההורים שלכם מסתפקים בעיקר במייל ובגלישה פשוטה ללא שיתוף או הורדות סרטים מסיבית)
נכון, מתוכננת רפורמה עתידית בה חברת החשמל תיכנס לתחרות בתשתית סיבים אופטיים אבל:
1] בשל העבודה שמדובר בסיבים אופטיים סביר מאוד להניח שחברת החשמל תשווק חבילות של 100M ומעלה בלבד.
2] על פי המצב הכלכלי הקשה של חברת החשמל, קשה לראות את המיזם התשתיתי הנ"ל נרקם בזמן סביר.
3] גם לאחר בניית התשתית ולאור מצבם הכלכלי הקשה, מאוד לא סביר לראותם שוברים את השוק או מאמצים את אסטרטגיית השחקן הזול (כמו רמי לוי בקמעונאות או גולן בסלולר).
3] בינתיים הדואופול הקיים קובע עובדות בשטח, מקפיץ את המחיר מדי תקופה ובעצם מחנך אותנו הלקוחות למחירים עולים בכל סיום "מבצע" . זה ממש לא הולך להיעצר עד שלא נפעל!
לאור המצב הנתון שפורט מעלה, בו דואופול חסר תחרות גורם לכשל שוק ולאור העבודה שחיבור לאינטרנט בימינו הינו מצרך בסיסי ואינו מותרות. עלינו לפנות לרגולטור קרי משרד התקשורת ולדרוש להכניס את תשתית האינטרנט (לפחות זו במהירות הבסיסית של 5M) לפיקוח רגולטורי. בדיוק כפי שמחירי שאר התשתיות (חשמל,מים) מפוקחים.
שימו לב, לא מדובר כאן על המהירויות הגבוהות של 20M ומעלה אלא על החיבור הבסיסי ביותר של כל משפחה.
לא יתכן שכתוצאה מעליית המחירים המסיבית האחרונה והבאות אחריה משפחות שלמות ובעיקר מוחלשות יאלצו לנתק את עצמם מעולם התקשורת כיוון שלא יוכלו לעמוד במחירים המאמירים.
לכן אני אומר לחברי הפורום בואו נרים את הכפפה ! רוה"מ ביקש רפורמה צרכנית, בואו ניתן לו אחת!
אנחנו בהחלט יכולים להשפיע וליצור לחץ ציבורי חברתי, ראינו בעבר שזה עובד ומצליח - גם הפעם!
אם כל אחד מחברי הפורום יתרום את תרומתו הסגולית וישלח מייל פשוט (לא עולה כסף) או פקס פשוט (אפשר מהעבודה) של מספר שורות בודד, זה בהחלט יכול להתגלגל למחאה ציבורית נרחבת ובסופה לרפורמה משמעותית בשוק התשתיות בארץ.
הנה הלינק למספרי הפקס והמייל במשרד התקשורת:
http://www.moc.gov.il/76-he/MOC.aspx
הנה המייל של משרד התקשורת : [email protected]
הנה הפקס של לשכת השר: 02-6240029 וזה של המנכ"ל: 02-6240321
אם הנושא חשוב לכם הפיצו את היוזמה ברשתות החברתיות וגייסו חברים נוספים.
רק אם כל אחד מאיתנו יפעל, רק אם נתרום אפילו מעט רק אז נצליח