התייעצות רגע לפני תליית מדפיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
liornach פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בעקבות התפשרות עם ההנהלה נוצר מצב בו אני נאלץ לתלות את המדפיים המצויינים שלי על הקיר בסלון, אלא אם כן זו טעות טראגית.
המדפיים הם Haydn של Vienna Acoustics והם משמשים כרמקולים קידמיים במערכת קולנוע ביתי. מלכתחילה מדפיים היו סוג של התפשרות מכיוון שאין ממש מקום לריצפתיים, אך אני חושב שהצלחתי לשים יד על זוג מצויין. עד עכשיו הם היו על סטנדים של אטקמה (לפחות אחד מהם. השני מונח על המזנון) ועכשיו ההנהלה החליטה שגם זה לא מספיק טוב ולכן הם צריכים לעלות ברוב כבוד והדר אל הקיר בעזרת מתלים. בררתי בסטריאו סטאר ויש שני סוגים: אחד זול שמתחבר עם ברגים אל אחורי הרמקול והשני יקר שתופס את הרמקול בלחץ מלמעלה ומלמטה ומאפשר הטייה של +/-20 מעלות בכיוון האנכי.
ועכשיו לשאלות:
1. האם בכלל כדאי לתלות אותם או שהצליל שלהם יהרס לגמרי? (חבל לי, השקעתי בהם ממיטב כספי)
2. אם בכל זאת אתלה אותם, באיזה גובה צריך לתלות אותם כאשר ההטייה המקסימלית היא 20 מעלות כלפי מטה? (וזאת כדי שהרמקול יהיה מכוון אלי כאשר אני יושב על הספה). מרחק ההאזנה הוא בערך 4 מטר מקיר לקיר.

תודה, ליאור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם אתה רוצה את המיטב מהם, אז רק סטנדיים ייעודיים שהטוויטר יהיה בגובה האוזן, פחות או יותר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

ליאור..

אינני יכול נפשית להמליץ לך לתלות רמקול כזה.. :(

מצטער לבשר לך אך אתה תהרוס את הרמקול.. :?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

הי liornach, אתה הראשון שאני פוגש כאן שיש לו את הרמקול המצויין הזה. אני פשוט מאוהב בו (וגם בעלים של סט כזה) אבל מסיבה כלשהי הוא לא מסתדר לי טוב כרגע בבית ואני משתמש בסט אחר.

סתם תהיתי, איך אתה מגביר אותו? והאם קנית חדש או משומש (גראנד או לא?)

לגבי השאלה שלך, אמרת שאתה משתמש בהם כקדמיים לק"ב, האם אתה גם מאזין למוזיקה באופן קבוע? (לא כמוזיקת רקע כשאתה מסתובב בבית)

אם התשובה היא לא (לא מאזין למוזיקה) אז יסלחו לי המהדרין אבל אני לא חושב שזה מי יודע מה משנה... אולי על מדף מקובע היטב?
HiFiMusic IL

liornach פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

aloni,
אני מגביר אותו עם רסיבר marantz sr-7000.
קניתי אותו יד שנייה אחרי השוואה בביתי מול 3 רמקולים שונים (system audio, triangle titus, totem) ואהבתי אותו יותר מכולם.
אני לא מאזין כרגע באופן קבוע, אלא רק כמוזיקת רקע כמו שאמרת.
יש לי בעיה להניח אותו על מדף בגלל מבנה המזנון ולכן הוא יצטרך להיות יחסית גבוה ואז אני חייב את ההטייה האנכית אחרת הוא ינגן מעל הראש שלי.
בכל אופן, אם אני בכל זאת יעשה את זה, אני מאמין שאני לא יקדח לתוכו ברגים כי חבל על הרמקול, אלא אני אלך על הזרוע היקרה יותר. מה אתה אומר? האם אתה מכיר אלטרנטיבה אחרת?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

liornach,

בשום מקרה לקדוח לא מומלץ. גם לא לשים על סטנד זה לא מומלץ אבל במקרה שלך אני לא חושב שזה כל כך ישנה.
אין לי רעיון אחר חוץ ממדף יעודי שיבנה במיוחד בשביל זה.

יש לך סאב?
HiFiMusic IL

liornach פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

aloni,

לא אין לי סאב. אתה חושב שעכשיו כשהם יהיו תלויים הבאסים ידעכו ולכן כדאי להוסיף סאב?
בכל מקרה אחרי התלייה אני אראה עם חסר לי באסים ואם כן אז אני אתחיל בחיפושים אחרי סאב.

תודה, ליאור

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

כן, יש מצב שהבאסים ידעכו (וגם יש מצב שיתגברו בגלל גלים עומדים, לך דע).

אני בכל מקרה ממליץ לך סאב לקולנוע ביתי אם אתה נוהג לצפות בסרטים (לעומת סדרות סיטקום ודרמה) ובעיקר מתח/אימה/פעולה חוייה שונה לחלוטין.
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”