התחדשתי! Denon 2113 ו-Elac 187 (בינתיים...)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

אז לדירה החדשה עוד לא עברנו, אבל את הסט סטריאו הבסיסי, שלא כולל רמקולים בקירות, כבר הבאתי הביתה.
רסיבר Denon 2113 ו-Elac 187. כרגע בתצורת סטראו בלבד.

אין מה להגיד - בינתיים אני מאוד מרוצה.

ה-Elac, על אף היותם צרים יחסית עם אלמנטים קטנים, מסוגלים לתת בס מדויק ונעים (אם כי לחובבי הבס המאסיבי מאוד הם כנראה ידרשו סאב נוסף), ובאופן כללי איכות הצליל במוזיקה טובה מאוד. (וכמובן שהם נראים מצוין - מצורפת תמונה). לגבי קולנוע ביתי - הטלוויזיה נשמעת גם כן טוב, אבל ללא כל הסטאפ קשה לחוות דעה של ממש.

לגבי הדנון - בינתיים אני מרוצה מהבחירה בדנון (אם כי כמובן שאין לי למה להשוות... :)). מערכת הכיול בדנון מוכיחה את עצמה אפילו בזוג רמקולים (אני משער שעוד תהיה יותר משמעותית בהמשך לאחר ההתקנה המלאה של ה-5.1), ואיכות הסאונד לאחר הכיול השתפרה פלאים, כמו גם המרכזיות של הבמה. לאחר הכיול, בסוויטספוט, לא ניתן "להרגיש" מאיפה מגיע הסאונד בכלל. יופי לגמרי (כמובן שבלי סנטר וסראונד, זה מאוד עדין לתזוזות מהסוויטספוט).

נקודה למי שחושב לרכוש/להשתמש ברסיבר כזה - לאחר הכיול הראשוני, הרשיתי לאודיסיי להפעיל את ה-"Dynamic Volume". לקח לי חמש דקות להגיע למסקנה שמשהו בסטאפ לא עובד, ועוד שעה להבין מה. כמובן שהבעיה היא לא בסטאפ אלא אך ורק באופציה הנ"ל. כשמדליקים את ה-Dynamic Volume, המוזיקה מתה. אין מילה אחרת לתאר את זה. הסאונד נהיה שטוח, המידים חלולים, והבאסים מסכנים. בהתחלה האשמתי את ה-ELAC, אבל לאחר ניסיון כיול חוזר שמתי לב לאופציה הנ"ל וביטלתי אותה, והמערכת התעוררה לחיים (שוב, בדגש על מוזיקה בסטראו). מה שמעניין שדווקא בזמן צפייה בטלויזיה, מסתמן שהשימוש ב-Dynamic Volume ממש "מוציא" מהרמקולים את הדיבור. לא לגמרי ברור לי מה הקשר ל-Dynamic Volume עצמו ואני משער שיש פה איזשהוא איקוולייזישן סביבו שמיועד לתת אופטימיזציה לזה. זה מצוין לגמרי כשרוצים לשמוע ברור דיבור, וזה המצב הקבוע אצלי (בינתיים) בסטינג של הממיר. עדיין לא התפניתי לבחון את ההשפעה שלו על איכות הסאונד הכללי בסרטים, ובכל מקרה אשמור את הבחינות הנ"ל לאחר השלמת הסטאפ עם הסנטר והרמקולים האחוריים.

בכל מקרה - את מי שזה מעניין, ה-ELAC 187 עושים רושם של קניה מאוד טובה עבור הכסף שלהם, עבור מי שמחפש רמקול שנשמע טוב מאוד (ביחס למחיר כמובן... ה-ELAC 257 ששמעתי בחנות היה מוצלח הרבה יותר :)), עם צליל מאוד מדויק ונקי, כולל באס מדויק (אבל לא מאוד עוצמתי...)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

בהערת צד בנושאי פונקציונאליות - הדנון בינתיים מסתמן כבחירה נכונה מאוד (בשבילי) על פני האונקיו תודות ל-AirPlay המצוין שבו. היכולת להזרים תכנים מהאייפון ישירות לרסיבר יוצאת מן הכלל. ניתן להגדיר את הדנון במצב בו הוא מקבל פקודות רשת גם כאשר הרסיבר כבוי, מה שאומר שניתן בכל שלב להזרים מהאייפון אל הדנון וזה ידליק את הרסיבר ויעביר אותו לנגינה מהאייפון. מוצלח. (רק חבל שה-AirPlay תומך רק בסאונד ולא בוידאו, מה שאומר שבשביל להזרים יוטיוב עדיין צריך לעשות AirPlay ל-XBMC).

גם הרדיו אינטרנט עובד מצוין. ניתן להגדיר לו בשלט עד שלוש תחנות נבחרות. אצלנו יש כבר הרבה זמן תחנה שאנו מאוד אוהבים מצרפת, והוגדרה אחר כבוד כמספר אחד בשלט (זה עובד גם מהאפליקציה של השלט באייפון כמובן...). ומאפשר בקלות רבה לשמוע אותה בכל שלב בלי להתעסק יותר מדי בתפריטים וכפתורים.

עוד נקודה לזכות הדנון (לא יודע איך זה ברסיברים אחרים) - בHDMI Passthrough, ניתן לבחור בין "Last Selected" (כלומר, ההתקן האחרון שנבחר), לבין בחירה של התקן ספציפי. האפשרות השניה מאוד נוחה לי, שכן היא מאפשרת להגדיר את ממיר היס בתור ברירת המחדל ל-HDMI Passthrough, כך שתמיד ניתן להדליק את הטלוויזיה ללא הרסיבר כשרוצים לצפות בשקט במיוחד (אם כי תודות לבמה המרכזית והסאונד הנהדר, אני מוצא את עצמי במקום שבו אני לא ממש רוצה לצפות בטלויזיה עם הרמקול המקורי שלה....)

פיצ'ר אחד שהייתי שמח שיהיה בדנון (ולדעתי לא קיים באף רסיבר...) והוא חסר, זה היכולת להראות תמונה ממקור אחד וסאונד ממקור אחר. כלומר, כשאני משמיע מוזיקה (Airplay, internet radio, וכו'), לפעמים נחמד לי להשאיר ברקע את הטלוויזיה ללא קול עם תמונה שמגיעה מהממיר של יס. האפשרות הזאת לא קיימת בכלל. הפתרון החליפי שאני מתכנן ליישם, לחבר את ה-Component של הממיר לטלוויזיה, כך שאוכל לעבור לצפיה בטלוויזיה במקביל לרסיבר.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6638
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 706 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ,
נשמח לראות עוד תמונות (Y)

Galna
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #4 

pessik כתב:תתחדש ,
נשמח לראות עוד תמונות (Y)
...
(Y) בהחלט נראה מצוין... תמונה מגרה- עשית חשק לעוד כמה...
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #5 

היום הבאתי IROBOT כזה..
איך הרשמים?
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ה-iRobot אחלה אם כי הסאונד קצת מלוכלך אם לא מרוקנים את מיכל האיסוף בזמן :)

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לבקשת הקהל - עוד תמונות
(אם כי תמונות באמת טובות יגיעו אחרי המעבר לדירה החדשה. שם יהיה סטאפ מלא, כולל סנטר וסראונד, וגם כמובן ששם המזנון יהיה לבן :))
הסלון - טלוויזיה טושיבה VL963 55. הרסיבר מאחורי דלת הזכוכית (קשה לראות), ושני הרמקולים
 הסלון - טלוויזיה טושיבה VL963 55. הרסיבר מאחורי דלת הזכוכית (קשה לראות), ושני הרמקולים
רמקול עם הגריל עליו
 רמקול עם הגריל עליו
הרמקול ללא הגריל
 הרמקול ללא הגריל

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

ומבט מקרוב על הרמקול