רסיבר Denon 2113 ו-Elac 187. כרגע בתצורת סטראו בלבד.
אין מה להגיד - בינתיים אני מאוד מרוצה.
ה-Elac, על אף היותם צרים יחסית עם אלמנטים קטנים, מסוגלים לתת בס מדויק ונעים (אם כי לחובבי הבס המאסיבי מאוד הם כנראה ידרשו סאב נוסף), ובאופן כללי איכות הצליל במוזיקה טובה מאוד. (וכמובן שהם נראים מצוין - מצורפת תמונה). לגבי קולנוע ביתי - הטלוויזיה נשמעת גם כן טוב, אבל ללא כל הסטאפ קשה לחוות דעה של ממש.
לגבי הדנון - בינתיים אני מרוצה מהבחירה בדנון (אם כי כמובן שאין לי למה להשוות...
נקודה למי שחושב לרכוש/להשתמש ברסיבר כזה - לאחר הכיול הראשוני, הרשיתי לאודיסיי להפעיל את ה-"Dynamic Volume". לקח לי חמש דקות להגיע למסקנה שמשהו בסטאפ לא עובד, ועוד שעה להבין מה. כמובן שהבעיה היא לא בסטאפ אלא אך ורק באופציה הנ"ל. כשמדליקים את ה-Dynamic Volume, המוזיקה מתה. אין מילה אחרת לתאר את זה. הסאונד נהיה שטוח, המידים חלולים, והבאסים מסכנים. בהתחלה האשמתי את ה-ELAC, אבל לאחר ניסיון כיול חוזר שמתי לב לאופציה הנ"ל וביטלתי אותה, והמערכת התעוררה לחיים (שוב, בדגש על מוזיקה בסטראו). מה שמעניין שדווקא בזמן צפייה בטלויזיה, מסתמן שהשימוש ב-Dynamic Volume ממש "מוציא" מהרמקולים את הדיבור. לא לגמרי ברור לי מה הקשר ל-Dynamic Volume עצמו ואני משער שיש פה איזשהוא איקוולייזישן סביבו שמיועד לתת אופטימיזציה לזה. זה מצוין לגמרי כשרוצים לשמוע ברור דיבור, וזה המצב הקבוע אצלי (בינתיים) בסטינג של הממיר. עדיין לא התפניתי לבחון את ההשפעה שלו על איכות הסאונד הכללי בסרטים, ובכל מקרה אשמור את הבחינות הנ"ל לאחר השלמת הסטאפ עם הסנטר והרמקולים האחוריים.
בכל מקרה - את מי שזה מעניין, ה-ELAC 187 עושים רושם של קניה מאוד טובה עבור הכסף שלהם, עבור מי שמחפש רמקול שנשמע טוב מאוד (ביחס למחיר כמובן... ה-ELAC 257 ששמעתי בחנות היה מוצלח הרבה יותר