כבר זמן רב אני עוקב אחרי הפורום אבל מעלה פוסטים רק לפעמים.
בשנים האחרונות השקעתי בחידוש ושיפור המערכת הישנה שלי.
ההרכב הנכחי מוצא חן בעיני ואני מחפש דרכים להפיק את המיטב מהציוד הקיים.
כבר כתבתי בעבר אבל למי שלא זוכר, רכיבי המערכת:
פטיפון: linn sondek+sme3009 משנות השבעים. עם ראש אורטופון אדום m2. (הפטיפון מהראשונים שיוצרו עי לין וכמעט לא עבר שינויים מיום ייצורו. מכוייל ומכוון כראוי, כמובן.)
נגן דיסקים: marantz cd 63 mk II שעבר החלפת עינית מתישהו לפני שהיה ברשותי
מגבר: sugden a21 וינטאג' שעבר שיפוץ מאסיבי והרכבה מחדש עי יאיר פורמן. למעשה מהמגבר המקורי נותר הפרה והפונו סטייג'. כל השאר, כולל השנאי הוחלף לחלוטין ברכיבים חדשים.
רמקולים: tannoy oxford gold edition, (לא להתבלבל עם t–127 ) עם וופרים 10'' (מדפיים גדולים מסוף שנות ה70)
רוב המוזיקה שלי נצרכת בתקליטים, ע’ב יומיומי. (בווליום חלש יחסית, מכיוון שיש לנו תינוק ואנחנו חיים בבית קטן למדי). מרגע שיש לי את הסטאפ הזה כמו שהוא אני מרגיש שהוא חסר בתחום הנמוך. זו לא הפתעה גדולה בהתחשב באופי הרמקולים בעלי המיד המדהים. ונטיתי לחשוב שזה קשור גם באופי החדר, מיקום וכבילה.
מה ששינה את תפיסתי היה שני תקליטים שהגיעו אלי וקיימים אצלי גם על דיסקים. ערכתי השוואה ביניהם (uncle meat של zappa ו– on every street של dire straits). בשני המקרים העדפתי את התקליטים שהיו בעלי סאונד מאוזן יותר ( למרות שהדיסקים נשמעו מעולה ! הם סבלו ממיקס אגרסיבי מדי בהמרה לדיגיטלי). מה שכן, הדיסקים הצטיינו בתחום הנמוך, שנשמע ברור ונחוש בהרבה גם בווליום חלש. הבנתי שאם זה המצב, כנראה שמשהו בהשערות שלי לא נכון.
על דרך האלימינציה: ההגברה מצויינת (ושמעתי אותה בסטאפים אחרים. מגבר משובח!)
הרמקולים מוכיחים שהם יכולים לרדת נמוך כאשר הcd מנגן, הכבילה הפשוטה מאד גם לא מראה בעייתיות כמו ששיארתי.
מכאן שהבעיה היא בפטיפון או בסטייג' הפנימי של המגבר (אני בספק גדול ששם הבעייה אבל אי אפשר לשלול כלום). הנטייה שלי היא לכיוון החלפת הראש בפטיפון.
המטרה: סאונד דינמי ומדוייק ככל הניתן והדגשה של התחום הנמוך, שתעבור גם בווליום חלש יחסית.
חשוב לא פחות, עמידות בשימוש יומיומי ועדיפות לאפשרות החלפת מחט (בכל זאת.. תינוק בבית
התקציב צנוע (סביב 500שח +/–). מחפש vfm שייענה על הנל..
הסיבה שאני מפרט את כל השאר, אולי לאחד ממכם יש כיוון אחר שאני לא חשבתי עליו.
אה, כן.. יש לי את הראש המקורי שהגיע עם הפטיפון: sure m95 ed. מישהו חושב שהראש הזה יכול להוות שיפור לאורטופון? האם ראש ככ ישן עוד יכול להיות אפקטיבי?
אשמח מאד להמלצות ורעיונות.
תודה לכל העונים