אז איפה בעצם הבעייה?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
כבר זמן רב אני עוקב אחרי הפורום אבל מעלה פוסטים רק לפעמים.
בשנים האחרונות השקעתי בחידוש ושיפור המערכת הישנה שלי.
ההרכב הנכחי מוצא חן בעיני ואני מחפש דרכים להפיק את המיטב מהציוד הקיים.
כבר כתבתי בעבר אבל למי שלא זוכר, רכיבי המערכת:
פטיפון: linn sondek+sme3009 משנות השבעים. עם ראש אורטופון אדום m2. (הפטיפון מהראשונים שיוצרו עי לין וכמעט לא עבר שינויים מיום ייצורו. מכוייל ומכוון כראוי, כמובן.)
נגן דיסקים: marantz cd 63 mk II שעבר החלפת עינית מתישהו לפני שהיה ברשותי
מגבר: sugden a21 וינטאג' שעבר שיפוץ מאסיבי והרכבה מחדש עי יאיר פורמן. למעשה מהמגבר המקורי נותר הפרה והפונו סטייג'. כל השאר, כולל השנאי הוחלף לחלוטין ברכיבים חדשים.
רמקולים: tannoy oxford gold edition, (לא להתבלבל עם t–127 ) עם וופרים 10'' (מדפיים גדולים מסוף שנות ה70)

רוב המוזיקה שלי נצרכת בתקליטים, ע’ב יומיומי. (בווליום חלש יחסית, מכיוון שיש לנו תינוק ואנחנו חיים בבית קטן למדי). מרגע שיש לי את הסטאפ הזה כמו שהוא אני מרגיש שהוא חסר בתחום הנמוך. זו לא הפתעה גדולה בהתחשב באופי הרמקולים בעלי המיד המדהים. ונטיתי לחשוב שזה קשור גם באופי החדר, מיקום וכבילה.
מה ששינה את תפיסתי היה שני תקליטים שהגיעו אלי וקיימים אצלי גם על דיסקים. ערכתי השוואה ביניהם (uncle meat של zappa ו– on every street של dire straits). בשני המקרים העדפתי את התקליטים שהיו בעלי סאונד מאוזן יותר ( למרות שהדיסקים נשמעו מעולה ! הם סבלו ממיקס אגרסיבי מדי בהמרה לדיגיטלי). מה שכן, הדיסקים הצטיינו בתחום הנמוך, שנשמע ברור ונחוש בהרבה גם בווליום חלש. הבנתי שאם זה המצב, כנראה שמשהו בהשערות שלי לא נכון.
על דרך האלימינציה: ההגברה מצויינת (ושמעתי אותה בסטאפים אחרים. מגבר משובח!)
הרמקולים מוכיחים שהם יכולים לרדת נמוך כאשר הcd מנגן, הכבילה הפשוטה מאד גם לא מראה בעייתיות כמו ששיארתי.
מכאן שהבעיה היא בפטיפון או בסטייג' הפנימי של המגבר (אני בספק גדול ששם הבעייה אבל אי אפשר לשלול כלום). הנטייה שלי היא לכיוון החלפת הראש בפטיפון.
המטרה: סאונד דינמי ומדוייק ככל הניתן והדגשה של התחום הנמוך, שתעבור גם בווליום חלש יחסית.
חשוב לא פחות, עמידות בשימוש יומיומי ועדיפות לאפשרות החלפת מחט (בכל זאת.. תינוק בבית ;)
התקציב צנוע (סביב 500שח +/–). מחפש vfm שייענה על הנל..
הסיבה שאני מפרט את כל השאר, אולי לאחד ממכם יש כיוון אחר שאני לא חשבתי עליו.
אה, כן.. יש לי את הראש המקורי שהגיע עם הפטיפון: sure m95 ed. מישהו חושב שהראש הזה יכול להוות שיפור לאורטופון? האם ראש ככ ישן עוד יכול להיות אפקטיבי?
אשמח מאד להמלצות ורעיונות.
תודה לכל העונים :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

אהלן buga. אם אתה שואל אותי הבעייה היא בתינוק :wink: . יותר נכון, בזה שהוא ישן. הכי נכון, בזה שאתה מפחד להעיר אותו. אין מה לעשות... בדציבלים נמוכים מידי, לא כל הסטאפים נשמעים אופטימאלי. העובדה שאתה מרוצה מהפלט של ה-CDP אך לא מהפטיפון מרמזת אולי על פרה בינוני. זה קורה. עוצמת האות של CDP גבוהה בהרבה מזו של הפטיפון. למעשה זו הסיבה שקיים שלב פונו במגבר - כדי להגביר את האות מהפטיפון שנמדד בכמה מילי-וולטים בודדים בראשי MM ובמיקרו וולטים בראשי MC.

ה-Shure M95ED הוא ראש נוסטאלגי ולעיתים משבחים אותו כל מיני חובבים ותיקים שזוכרים אותו משנות ה-70. האמת היא שהוא ראש בינוני ומטה, חסר פרטים, נוטה לקפיצות ודי מאכזב. כל זה נכון בתנאי שהוא שמור. אם הוא לא שמור והמחט שחוקה או עקומה - חבל על המאמץ שבהרכבתו. בכלל, כל ה-Shure הנוסטאלגיים סובלים מהערכת יתר - כולל ה-V15 האגדי שהיה מצויין בשנות ה-70 והיום נופל איפשהו בתחתית סקאלת ראשי ה-MM. הטכנולוגיות האלה השתנו לטובה. הראשי MM של Shure ו-AT לא הגיעו מעולם לרמה של O'fon ושווה לדעתי להשקיע במחט חדשה ל-2M במקום לחפש ראש חדש. ה-2M (גם הכחול) הוא כמה רמות מעל ה-Shure ובכלל אורטופון זו חברה שקשה למצוא אצלה מוצרי אודיו גרועים. אפילו ראש 'אומגה' של אורטופון ב-200 ש"ח עדיף לדעתי על ה-M95ED הישן. את ה-M95 שהתגלגל אלי - העברתי הלאה מהר מאוד. Stanton 681EEE הוא ראש באדג'ט שנכנס בתקציב שציינת (ב-eBay) ומהווה באנג רציני ומפתיע. אני מאוד אוהב את שלי.

אבל - בראש ובראשונה, הייתי מציע שתעשה ניסוי. השאל מחבר פרה-אמפ לכמה ימים. כל פרה-אמפ יצלח למטרה זו. חבר את הפטיפון לפרה ואת הפרה לכניסת AUX ואז תוכל להשוות בין ה-CDP לפטיפון. אם חל שיפור משמעותי ברמות הבאסים בשמיעה בווליום נמוך - תוכל להתחיל לחפש פרה-אמפ רציני יותר, או איזה אינטגרייטד עם פונו סטייג' מעולה (Luxman למשל) שנכנס בתקציב. עדיף לאתר את הבעייה קודם ולא לשרוף תקציב על רכיבים מיותרים או פחות רלוונטיים.

יופי של תקליט uncle meat! (יצא חרוז בלי שהתכוונתי) אבל Joe's Garage פי אלף יותר טוב ואם אתה רוצה לבדוק באסים לך על Crue Slut ועל Why does it hurt when I pee...

בהצלחה

buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה וההמלצות.
כעקרון, אני ממש לא מעוניין להחליף את הsugden (אני מאד אוהב אותו וד'א הפרה שלו אמור להיות מעולה).
חשבתי לעשות ניסוי כזה, רק שאין לי ממי להשאיל פרה איכותי, לא אוכל לדעת עד שלא אנסה.
ברור לי שעוצמה בווליום תזיז את הוופרים בקלות, אבל באותו ווליום אני מקבל שינוי מהותי בין cdp לפטיפון. האם זה עניין של עוצמת ההגברה של הפרה? האם לדעתך יש דרך לכוונן את העוצמה הזו במעגלי ההגברה?

בקשר לזאפה, goe's garage הספיק לי כשהכרתי אותו בעפ.., uncle meat הוא אחד האהובים עלי כבר שנים ולא נמאס לי ממנו (לפחות מרובו). אני אוהב את הזאפה שלי במיוחד כשהוא יותר קרוב להתחלה שלו ופחות מלוטש, absolutely free זו דוגמא מצויינת.

בקשר לתינוק... הוא מתעורר דווקא כשמכבים את המוסיקה ;)

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #4 

BUGA היקר שלום
ראשית אציין שיש לך סטאפ מעורר קנאה ! אני רואה שאתה גאה בו ויש לך סיבה טובה
בתור מי שחקר מעט את הנושא מבחינה אלקטרונית, ולעניות דעתי הלא מקפת בנושא, אציין בפניך כי ישנם הבדלים ברורים בעוצמות השמע ביציאות השונות של מכשירים שונים (מאותו סוג מקור) קל וחומר בין סוגים שונים של מקורות
כפי שאמר מכובדי טומי, פטיפון הוא בעוצמה נמוכה יותר מ CDP ועל כן אין דרך להשוות עוצמות למעט אם אתה מכניס רמת ביניים או קדם של פטיפון עם פוטנציומטר עוצמה כפי שיש בכמה יחידי סגולה
יש מגברים (לרוב דיגיטלים) המאפשרים מתן עוצמה משתנה לכל מקור כך שכולם יהיו באותה רמת עוצמה כך שאם תעביר בין USB ל CDP ולרדיו תשמע באותה עוצמה ברמת ווליום נתונה.
על כן אין מנוס מתיקון ידני של העוצמה בעת מעבר מפטיפון ל CDP
זה לא הפטיפון מקולקל חלילה אלא כך הוא נולד ויועד לחיות
בהצלחה
יוסי

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

פטיפון כזה קלאסי ונהדר כמו הלין LP12 עם זרוע של חברה מהוללת כמו SME לא מתחנן לאיזה ראש MC נחמד שישודך לו? רק הדעה שלי..נכון,זה יעלה יותר כסף מראש MM מקביל,אבל לכל אחת מהיצרניות של הראשםי יש סדרות שונות של ראשי MC,זולות יותר ופחות.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

:D הפטיפון והמגבר הגיעו מאבי. אז זכיתי מן ההפקר (למרות שהשקעתי בהם ). הרמקולים וה cdp נקנו יד 2.
kosh. תקן אותי אם אני טועה, אבל ראש MC לא יחריף את הבעייה?
הוא מוציא סיגנאל עוד יותר חלש..

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #7 

בוגה,
עם או בלי קשר לפטיפון שאתה חושב שלא מוציא את המקסימום ממנו.
לדעתי, הרמקולים שלך לא עומדים בסטנדרט של שאר הרכיבים.
מציע לך לבדוק אחרים ברמה גבוהה יותר.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #8 

buga כתב::D הפטיפון והמגבר הגיעו מאבי. אז זכיתי מן ההפקר (למרות שהשקעתי בהם ). הרמקולים וה cdp נקנו יד 2.
kosh. תקן אותי אם אני טועה, אבל ראש MC לא יחריף את הבעייה?
הוא מוציא סיגנאל עוד יותר חלש..
...
שכחתי שלפי המפרט של הסט אפ שלך,אין לך פונוסטייג' נפרד וזה שבמגבר שלך לא תומך ב-MC.אבל זה שראש MC
מוציא סיגנאל חלש יותר לא קשור לבעייה שיש לך עם העדר הבאסים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

grafitis כתב: לדעתי, הרמקולים שלך לא עומדים בסטנדרט של שאר הרכיבים.
מציע לך לבדוק אחרים ברמה גבוהה יותר.
...
כמובן שהם לא totl של tannoy. אבל יצא לך לשמוע אותם? יש להם אופי מיוחד מאד לטעמי.
אם כבר לשדרג מאלו אז לליגה מעל.. אבל זה כבר עניין של תקציב.. (ומקום בבית ) ;)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #10 

buga לא התכוונתי שתחליף את ה-sugden. מה פתאום! בסך הכל התכוונתי שתחבר אליו איזה פרה-אמפ פשוט. אפילו לא צריך אחד איכותי. רק לבדוק אם זה פותר לך את הבעייה. אפשר לקנות חדש ב-600 ש"ח. ממש לא סיפור. אתה יכול למצוא את אחת מחנויות הציוד שמצויינות כאן בפורומים האחרים באתר ולבקש מהם לנסיון. לפי מה שאני קורא - יש סיכוי לא רע שיסכימו. אם לא פרה-אמפ, התכוונתי לחבר איזה משולב יד שנייה עם פונו-סטייג' תותח. אתה לא צריך לשדרג כלום. יופי של סט-אפ כולל רמקולים נחמדים מאוד. כשאני אגמור עם הטורנסים ואשפיל עד עפר את כל בעלי ה-VPI Scout ששרפו $2500 בשביל סאונד שאפשר לקבל ב-$200 - אני אחפש לי סונדק עם וולהלה כמו שצריך. מ-ק-נ-א!!!

buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

קיבלתי. אנסה לחבר אחד..
הייתי מאד שמח לוולהלה.. הsn של הסונדק שלי 0084.
כשייצרו אותו וולהלה עוד לא היה בתכנון.
גם אני לא :)

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

בוגה,
להוסיף וולהלה לא אמור להיות סיפור יקר,
ועד כמה שזכור לי נותן תמורה.

buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

הדגם שיש לי ככ ישן... אני לא בטוח שוולהלה מתאים לו.
יש לו כפתור הפעלה מגושם שהוא למעשה שני לחצנים, אחד להפעלה ואחד לכיבוי
כמו כן, האלקטרוניקה שלו לא מחוברת ללוח pcb כמו במכשירי חשמל של היום אלא לפס 'לוסטרה' עם ברגים (שם מחוברים כל רכיבי המעגל :)

איך אני יודע אם ניתן להתאים לו וולהלה (עם מהירות 45)? מישהו יודע מה העלויות?
תודה

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

וולההלה יד2 באנגליה לא צריך להיות יקר.
גם אצלי הוא הורכב על קיים ע"י אילן טמיר.
הוא בטוח יכול לענות לך על שאלות בנושא.

buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תודה רבה לכולם על האינפו'
:)

שלח תגובה