המלצה למכונת קפה אוטומטית
שלום,
לפני כשבוע יצא לי לשאול בפורום על מכונת קפה ידנית טובה, אך לאחר לא מעט מחשבה החלטתי שאני מעדיף מכונת קפה אוטומטית שתטחן את הפולים על המקום כך שהאיכות תהיה טובה והשימוש יהיה נוח.
אגב אני מתכוון להכין כמעט ורק קפו'צינו (לא בחור של אספרסו).
בהינתן המידע הזה, על איזה מכונת קפה אוטומטית הטוחנת פולים על המקום אתם ממליצים, בסביבות ה-3000-3500 שקל?
המכונה הכי טובה שמצאתי היא Gaggia Brera, קראתי עליה המלצות, ושהתוצאה יותר טובה ממכונות הקפסולות האוטומטיות שכן הקפה נטחן במקום (אני יותר מתחבר לקפה אמיתי מאשר לקפסולות).
מה אתם אומרים עליה? יש מכונה בטווח מחירים הזה שהיא יותר טובה מ-Gaggia Brera?
לפני כשבוע יצא לי לשאול בפורום על מכונת קפה ידנית טובה, אך לאחר לא מעט מחשבה החלטתי שאני מעדיף מכונת קפה אוטומטית שתטחן את הפולים על המקום כך שהאיכות תהיה טובה והשימוש יהיה נוח.
אגב אני מתכוון להכין כמעט ורק קפו'צינו (לא בחור של אספרסו).
בהינתן המידע הזה, על איזה מכונת קפה אוטומטית הטוחנת פולים על המקום אתם ממליצים, בסביבות ה-3000-3500 שקל?
המכונה הכי טובה שמצאתי היא Gaggia Brera, קראתי עליה המלצות, ושהתוצאה יותר טובה ממכונות הקפסולות האוטומטיות שכן הקפה נטחן במקום (אני יותר מתחבר לקפה אמיתי מאשר לקפסולות).
מה אתם אומרים עליה? יש מכונה בטווח מחירים הזה שהיא יותר טובה מ-Gaggia Brera?
בגדול, לפני שאתה שם כל כך הרבה כסף, לך לנסות. לא בטוח שתהיה מרוצה מהטעם של אף אחת מהן. הדרך היחידה להכין קפה "על עיוור" היא עם טחינה גסה ומגביר קרמה. יש להן עוד חסרונות כמו חימום מיכל הפולים מה שהורס את הקפה שבתוכו, התחזוקה היא לא אפסית, והכאב ראש של הקצפת חלב נשאר אותו הדבר. אתה גם תהיה מופתע לגלות שאין קשר בין מחיר המכונה לתוצאה בכוס. אישית, היחידה שטעמה היה סביר בעיני היא המליטה שמוכרים בקדמה.
what's next?
מה בדיוק מידת התחזוקה שלהם לעומת מכונה ידנית? זה נושא חשוב אך אני כלל לא מתמצא בו.hosq כתב:בגדול, לפני שאתה שם כל כך הרבה כסף, לך לנסות. לא בטוח שתהיה מרוצה מהטעם של אף אחת מהן. הדרך היחידה להכין קפה "על עיוור" היא עם טחינה גסה ומגביר קרמה. יש להן עוד חסרונות כמו חימום מיכל הפולים מה שהורס את הקפה שבתוכו, התחזוקה היא לא אפסית, והכאב ראש של הקצפת חלב נשאר אותו הדבר. אתה גם תהיה מופתע לגלות שאין קשר בין מחיר המכונה לתוצאה בכוס. אישית, היחידה שטעמה היה סביר בעיני היא המליטה שמוכרים בקדמה....
אגב לא הבנתי מה הכוונה לגבי להכין קפה "על עיוור"...
אתה צודק ואני אכן מתכוון לטעום בחנות את הקפה שהמכונה תוציא לעומת מכונה ידנית אחרת.
אני לא שותה אספרסו אלא רק קפוצ'ינו (נראה לי שקפוצ'ינו מערפל את ההבדלים), וגם לא בררן או מומחה לקפה, כך שהסטנדרטים שלי כנראה יהיו פחות גבוההים משלך.
מהסיבה הזאת, החיסכון של לטחון קפה, לשים בידית, לשטח, לחבר, למזוג, להוציא, לזרוק לזבל ולנקות כל פעם מחדש, כנראה עדיף לי על קפה שטעמו ירגיש לי מעט יותר טוב (הקצפת החלב לדעתי עניין יחסית שולי).
עבדתי מספר חודשים עם מכונה ידנית נוראית שהייתי צריך לנקות לה כל פעם מחדש את מיכל החלב והצינורית ולא התעצלתי, אבל אני חושב שאני לא באמת יעריך קפה ממכונה ידנית לעומת קפה ממכונה אוטומטית.
בכל אופן אני בנתיים מנסה להבין באיזה נקודות\דגמים להתמקד טרם אלך לחנות לבדוק בעצמי,
ואם במבחן התוצאה אני ארגיש הבדל משמעותי מאוד בין המכונה הזו לבין מכונה ידנית (סילביה ומטה) אני אלך על המכונה הידנית + מטחנה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
במכונה אוטומטית התחזוקה מסתכמת במילוי פולים, מילוי מים במיכל, ריקון מיכל פסולת פולים , ריקון מגירת ריקון מים, החלפת פילטר, הפעלת ניקוי עצמי...
על כל אחד מאלה המכונה מתריעה לך בעצמה.
תראה כמה עולה JURA ENA
על כל אחד מאלה המכונה מתריעה לך בעצמה.
תראה כמה עולה JURA ENA
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
רוב פתרונות ההקצפה (הקפוצ'ינטורים למיניהם) פחות טובים ונוחים מהקצפה בעזרת קיטור. כל פספוס קל בנקיונם יסתיים בסתימה וכאב ראש, והם רחוקים מלהקציף כראוי. רק המקציפים החיצוניים נוחים, כיוון שלאחר ההקצפה שוטפים אותם ישירות מתחת לברז.
what's next?
אני מסכים איתך, אבל במכונה הזו יש הקצפה בעזרת קיטור ולא הקצפה אוטומטית כלשהי,hosq כתב:רוב פתרונות ההקצפה (הקפוצ'ינטורים למיניהם) פחות טובים ונוחים מהקצפה בעזרת קיטור. כל פספוס קל בנקיונם יסתיים בסתימה וכאב ראש, והם רחוקים מלהקציף כראוי. רק המקציפים החיצוניים נוחים, כיוון שלאחר ההקצפה שוטפים אותם ישירות מתחת לברז....
כך שסה"כ שוטפים את הקנקן ומנקים את הפיה עם מגבת.