בדיקת גז ראדון בממ"ד
-
BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
יש לי בבית חצי חדר שהוא ממ"ד (הבניין בן 17 שנה בערך).
אני הופך את הממ"ד לחדר שינה ורציתי לדעת אם צריך לבדוק הצטברות גז ראדון?
אם כן, האם למשהו יש המלצות על מישהו שבודק (באזור חיפה)? ומה בערך העלות?
אני הופך את הממ"ד לחדר שינה ורציתי לדעת אם צריך לבדוק הצטברות גז ראדון?
אם כן, האם למשהו יש המלצות על מישהו שבודק (באזור חיפה)? ומה בערך העלות?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
א. תזמין בדיקה בשביל לוודא שאין ריכוז גבוה.Asafc כתב:עד כמה שאני יודע גז ראדון לא קשור לממ"ד או לא, הוא קשור למיקום. גז ראדון מצטבר מתחת לאדמה ככה שאם הממ"ד שלך הוא לא מתחת לאדמה ומאוורר מספיק אז אין לך מה לחשוש. אבל אני לא איש מקצוע...
ב. צודק Asafc, אנשים נוטים לבלבל בין מרתף לממ"ד. אין קשר לממד, הגז נמצא באדמה ונספג בקירות. משם הוא משתחרר. זה יכול לקרות בכל חדר.
ג. מן הסתם אין הרבה מה לעשות חוץ מלאוורר.. ואני מניח שאתה לא מתכוון להשקיע עשרות אלפי שקלים במערכת סינון אוויר לבית ..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
BigDragoon
- חבר ותיק

הממד שלי הוא אפילו לא בקומת קרקע.
נראה לי שאפשר לוותר על הבדיקה אם כך.
תודה רבה!
נראה לי שאפשר לוותר על הבדיקה אם כך.
תודה רבה!
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
גז ראדון רדיואקטיבי (Rn222) הוא איזוטופ בשרשרת התפרקויות רדיואקטיביות (טבעיות) שמתחילות באורניום ונגמרות בעופרת. הגז נוצר בטבע באופן טבעי בסלעים המכילים אורניום.
לעניינו של השרשור. בחדרי ממ"ד נוצר גז ראדון בקירות בגלל ריכוז גבוה, יחסית, של אורניום בחומר הבסיס של הבטון. מכיוון שלממ"ד קירות עשויים בטון ולא בלוקים כמו קיר רגיל נוצרות כמויות גדולות, יחסית, של ראדון, שחודר לחדר.
הסיבה שמתיחסים לראדון בהקשר של מרתפים ומקלטים היא שהוא גז שכבד מהאויר ואז יש לו יכולת להצטבר במקום נמוך ללא פתח איוורור. כמובן שבהנתן התנאים המתאימים (כמו חדרי ממ"ד) הוא יכול להצטבר גם מעל פני הקרקע.
ישנן חברות פרטיות שמבצעות את הבדיקה, אך אין לי מושג על טיבן ואיכות בדיקתן. ישנה מחלקה בממ"ג שורק שנקראת "בקרת קרינה" או משהו דומה שהוא הגוף בר הסמכה בעניין בארץ. אני יודע שהם מבצעים בדיקות לצרכי מחקר של הנושא. אני לא יודע אם ניתן להזמין אותם לבצע בדיקה באופן פרטי (אם כן התשלום הצפוי הוא לא נמוך).
בכל מקרה בדיקה קצרה, כמה דקות עד שעות ספורות, לא תיתן תוצאה מהימנה מכיוון שריכוז הרדון משתנה עם הזמן ובדיקה נכונה אמורה להמשך מספר ימים ואולי אף כמה שבועות (אני לא יודע להגיד כמה נדרש).
הפתרון הפשוט להתמודד, באופן שוטף, עם הבעיה זה לא להחזיק את החדר סגור לזמן ארוך. פתיחה של חלון פעם ביום לכשעה אמורה לפתור את הבעיה. אם ישנה אפשרות להשאיר חרך קטן באופן קבוע אין חשש כלל.
דרך אגב, הבעיה חמורה יותר בחורף מכיוון שאז הגשם שמרטיב את הקירות מבחוץ יוצר מעין איטום ואז יותר ראדון חודר לחדר.
לעניינו של השרשור. בחדרי ממ"ד נוצר גז ראדון בקירות בגלל ריכוז גבוה, יחסית, של אורניום בחומר הבסיס של הבטון. מכיוון שלממ"ד קירות עשויים בטון ולא בלוקים כמו קיר רגיל נוצרות כמויות גדולות, יחסית, של ראדון, שחודר לחדר.
הסיבה שמתיחסים לראדון בהקשר של מרתפים ומקלטים היא שהוא גז שכבד מהאויר ואז יש לו יכולת להצטבר במקום נמוך ללא פתח איוורור. כמובן שבהנתן התנאים המתאימים (כמו חדרי ממ"ד) הוא יכול להצטבר גם מעל פני הקרקע.
ישנן חברות פרטיות שמבצעות את הבדיקה, אך אין לי מושג על טיבן ואיכות בדיקתן. ישנה מחלקה בממ"ג שורק שנקראת "בקרת קרינה" או משהו דומה שהוא הגוף בר הסמכה בעניין בארץ. אני יודע שהם מבצעים בדיקות לצרכי מחקר של הנושא. אני לא יודע אם ניתן להזמין אותם לבצע בדיקה באופן פרטי (אם כן התשלום הצפוי הוא לא נמוך).
בכל מקרה בדיקה קצרה, כמה דקות עד שעות ספורות, לא תיתן תוצאה מהימנה מכיוון שריכוז הרדון משתנה עם הזמן ובדיקה נכונה אמורה להמשך מספר ימים ואולי אף כמה שבועות (אני לא יודע להגיד כמה נדרש).
הפתרון הפשוט להתמודד, באופן שוטף, עם הבעיה זה לא להחזיק את החדר סגור לזמן ארוך. פתיחה של חלון פעם ביום לכשעה אמורה לפתור את הבעיה. אם ישנה אפשרות להשאיר חרך קטן באופן קבוע אין חשש כלל.
דרך אגב, הבעיה חמורה יותר בחורף מכיוון שאז הגשם שמרטיב את הקירות מבחוץ יוצר מעין איטום ואז יותר ראדון חודר לחדר.
-
BigDragoon
- חבר ותיק

תודה על המידע והעצות.
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
עדיף לבדוק קרינה של אנטנות באיזור שלך....
זה יותר גרוע ....
זה יותר גרוע ....
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
ואת זה אתה אומר כמומחה לנזקי קרינה או מתחושת בטן?netivi כתב:עדיף לבדוק קרינה של אנטנות באיזור שלך....
זה יותר גרוע .......
אני לא מומחה בתחום אבל מעט בנושא אני יודע. נזקי קרינה נוצרים בגלל שהגוף עובר חשיפה מעבר למנה מצטברת מותרת. בהחלט יתכן שחשיפה יומיומית לקרינה חלשה תגרום נזק בגלל האפקט המצטבר.
הנזק מראדון נוצר בגלל שמדובר בשרשרת התפרקויות שהראדון לא נמצא בסופה. באותה שרשרת הראדון הוא היחיד שהוא גז וכל השאר הם מוצקים. מה שקורה הוא שהראדון נשאף לגוף כגז ואם הוא לא נפלט החוצה לפני שהוא מתפרק רדיואקטיבית וההתפרקות מתרחשת בתוך הגוף אז עכשיו נשאר בגוף חומר מוצק שממשיך ליצר קרינה (דהיינו להתפרק בתוך הגוף). ככל שאתה נחשף יותר ככה יש סיכוי שבגוף שלך יצטבר יותר חומר רדיואקטיבי ומכאן הנזק של חשיפה איטית מתמשכת.