למה עידן פלוס לא מצליח לאיים על HOT ו-yes?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

הפרש_הבודד
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
שם מלא: הפרש_הבודד
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

לאט לאט, אבל בטוח...
העידן פלוס ינצח את החברות הרב ערוציות,שחושבות לעצמן שהן תמיד ייתקלו בפריירים שמתחלפים, הרי ברור שבסופו של יום האנשים התעוררו..
ואז, אז אותן חברות לא ידעו איך לבלוע את הצפרדע...
קצב העוזבים את החברות הרב ערוציות גבוה, אתם צריכים להבין שזה לא קל (לי לקח חודשיים להתרגל) אבל בסופו של דבר הרוב השפוי יתעורר (מקווה שלא מאוחר) ויאלץ את החברות הרב ערוציות להוריד מחירים (יס והוט לא יפשטו רגל אם הם ייתנו את כל החבילות כולם כולל כולם בלי כוכביות.. ב 150 ש"ח, וחבילת בסיס עם בחירה של 3-4 ערוצי פרימיום שיהיו מגולמים במחיר הבסיס 80 -100 ש"ח,
אי מאמין שברגע שיסתיים הקרטל הזה של שתי החברות הרב ערוציות ויבואו שחקנים חדשים (אפילו מחו"ל כמו החברה הצרפתית הזאת של הסלולר שכחתי את שמה) אז ורק אז יתחיל תהליך חיובי לכולם, גם תהיה תחרות הוגנת, גם יהיו יותר לקוחות לחברות הרב ערוציות, וגם האזרחים לא ירגישו מרומים...

ההימור שלי הוא {הימור פרוע קצת} שברגע שייכנסו עוד חברות לשוק הטלויזיה הרב ערוצית, אחת מהחברות "הגדולות של היום" תפשוט רגל.. לצערי (כי יש אנשים שמפרנסים את משפחותיהם ויהיה עצוב לראות אנשים הולכים הביתה בגלל החזירות של הבעלים והמנכ"לים) אבל ככל הנראה זה בלתי נמנע... כי הלקוח בסופו של דבר יבין את הפואנטה של אותן חברות,
"אלה שהופכים מהפכה שלווה לבלתי אפשרית יהפכו מהפכה אלימה לבלתי נמנעת ... ... ..." _______________________________________
יש לדאוג לניצולי השואה הנזקקים! לא תהיה כל מחילה על הבושה החרפה והכלימה! הביזיון הזה לא יפסח על כל אחד ואחד מאיתנו בעתיד!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

הפרש_הבודד

לא הבנתי את הניתוח שלך. בכל הסקרים שנעשו פנימית, שביעות הרצון מעידן פלוס היא נמוכה מאוד. בעיקר בגלל בעיות קליטה וממירים גרועים. זה לא הולך להשתנות. המספרים בכתבה שמציינים חצי מיליון ממירים מופרכים לחלוטין. עדות לכך אפשר לראות בכך שליס והוט ירדו כמה אלפי מנויים ביחד בתקופה מאז שעידן פלוס יצא.

כל החברות שעוסקות בטלויזיה כיום בקשיים. המודל של פרסום בעייתי כי מחירי הפרסום בארץ נמוכים וקרטל חברות הפרסום שולט ברווחיות של הערוצים המסחריים. עוד כמה ערוצי פרסום והשוק יקרוס לחלוטין...

ללא פרסום המודל שנותר הוא מודל מנויים. כפי שנכתב במאמר, אין ממש מי שיכנס לשוק הזה. עובדה שסלקום ואורנג׳ המון זמן על הגדר. כרגע רק סלקום עושה עדיין סימני חיים בתחום הטלויזיה אבל גם הם כרגע לא משחררים מוצר ובוודאי אינם מסוגלים לשבור שוק שכן זה יפגע גם ברווחיות שלהם.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

עדן פלוס זה פתרון נהדר!!!
אצטט תגובה שנכתבה בהמשך לכתבה (לא אני כתבתי) אבל כלקוח שעזב את יאס לפני 4 שנים , אני מסכים עם כל מילה! עדן פלוס הוא דייי והותר בעידן האינטרנט .
לאחר שנים בלווין עברנו לעידן פלוס - ואנו לא מתחרטים

היה מצוין עם הלוין, אבל הילדים והגדולים נמשכו לטלויזיה ללא גבול והיתה צריכה של לא מעט תוכניות טראש.
החלטנו שעוברים לעידן פלוס - גם כדי להפחית את היקף השימוש בטלויזיה
וגם לצמצם עלויות
כיום הילדים רואים ערוצי ילדים ושידורי החינוכית המצוינים
אנו ההורים מרוצים ביותר
הרווח כפול - גם חוסכים וגם מקבלים תוכן איכותי באמת
וגם - הטלויזיה לילדים מסתיימת בשעה 17:00
ואפשר לעבור לשיעורי הבית ללא קרבות!
...

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #5 

אני כמעט שנתיים עם עידן פלוס ומרוצה מאד
אין תקלות, תמונה חלקה,מקווה שימשיכו כך.

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

עידן פלוס הוא פיתרון גרוע

שליחה #6 

3 שנים עם עידן פלוס.
מה לא קניתי?
4 ממירים שונים כי לכל ממיר היתה בעיה אחרת, היחיד הנורמלי היה nowcom וברגע שהוא שבק לא הייתה חברה לחזור אליה כי המפיצים נעלמו.
6 סוגי אנטנות שונות - פנימית וחיצונית, יאגי ואומני, מוגברת ופשוטה - ועדיין רוב הזמן בערב הייתה קליטה גרועה אם בכלל.
הבטחות על הבטחות של משרד התקשורת והרשות השניה להוספת ערוצים - מה קיבלנו? ערוץ 23. ערוץ מצויין, אבל למה רק אחד?
אתה יכול לנסוע באוטובוס או ברכב פרטי.
רכב פרטי עולה הרבה יותר אבל הוא מחכה לך ליד הבית, לוקח אותך בדיוק לאן שאתה רוצה ונותן לך אפשרות בחירה.
אוטובוס מאחר, לא עוצר, נותן שירות גרוע ואומר לך - לך עוד 2 קילומטר מהתחנה - רק לשם אני מגיע.

אז להגיד שעידן פלוס הוא פיתרון מצויין - זה טוב רק למי שגר ליד האנטנה ורואה שעה טלויזיה ביום (ואם ככה עדיף כבר להעיף את המכשיר ולא לשלם אגרה). למשפחה עם ילדים - זו בעיקר בדיחה, ממש לא חלופה ולא תחרות.

הרשות השניה יודעת את זה, הרשות השניה לא עושה כלום בנושא.
מומלץ לרשות השניה לברר מי מעובדיה באמת משתמש בעידן פלוס ומי מחובר לכבלים/יס - התוצאות לא יהיו מחמיאות.

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #7 

אולי מארדן תבוא הישועה, מבטיח להפוך את החבילה הצרה לאטרקטיבית:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4372323,00.html

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

snad כתב:אולי מארדן תבוא הישועה, מבטיח להפוך את החבילה הצרה לאטרקטיבית:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4372323,00.html
...
אני לא בטוח כמה זה יעזור, אם אתה משלם 120 ש"ח לחודש, מקבל עשרים ערוצים אבל טכנית אתה לא יכול לראות כלום בשעה שמונה בערב, אז בעצם בשביל מה אתה משלם?
וגם אין אף אחד שמוכן להתחייב לך לקליטה טובה, הם רק מקווים שזה ילך טוב.

הפרש_הבודד
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

oferlaor כתב:הפרש_הבודד

לא הבנתי את הניתוח שלך. בכל הסקרים שנעשו פנימית, שביעות הרצון מעידן פלוס היא נמוכה מאוד. בעיקר בגלל בעיות קליטה וממירים גרועים. זה לא הולך להשתנות. המספרים בכתבה שמציינים חצי מיליון ממירים מופרכים לחלוטין. עדות לכך אפשר לראות בכך שליס והוט ירדו כמה אלפי מנויים ביחד בתקופה מאז שעידן פלוס יצא.

כל החברות שעוסקות בטלויזיה כיום בקשיים. המודל של פרסום בעייתי כי מחירי הפרסום בארץ נמוכים וקרטל חברות הפרסום שולט ברווחיות של הערוצים המסחריים. עוד כמה ערוצי פרסום והשוק יקרוס לחלוטין...

ללא פרסום המודל שנותר הוא מודל מנויים. כפי שנכתב במאמר, אין ממש מי שיכנס לשוק הזה. עובדה שסלקום ואורנג׳ המון זמן על הגדר. כרגע רק סלקום עושה עדיין סימני חיים בתחום הטלויזיה אבל גם הם כרגע לא משחררים מוצר ובוודאי אינם מסוגלים לשבור שוק שכן זה יפגע גם ברווחיות שלהם.
...
סליחה על התגובה המאוחרת, רק עכשיו נכנסתי.

הקליטה של עידן פלוס משתפרת אט אט, גם אצלי היא לא מי יודע מה... אבל זה צעד משמעותי לשבור את ה"אימפריליסטיות" של החברות הרב ערוציות, אם אותן חברות היו משנות את מערך הערוצים שלהן ומוכרות ערוצים נפרדים וחבילה בסיסית בסכום של 80-100 או 150 ש"ח לכל הערוצים כולל כולם ובלי כוכביות שונות..
הם לא בקשיים כמו שזה נראה, זה שמשלמים לבכירים סכומי עתק ללא קשר לרווחיות זו הבעיה שלהם! אני לא צריך לממן להם את המשכורות המטורפות של הבכירים שלהם, איך ברוב מדינות העולם המחירים זולים משמעותית??
(ועזוב את הסיבה הקלושה ש"הם לא יכולים למכור תוכן ישראלי כי אין רבים שצורכים את השפה הזאת העולם" יש עובדות! תוכן איכותי יימכר ויתורגם, זה לא סיבה פרקטית לדעתי, לגבי שוק הפרסום אתה צודק לחלוטין ואין לי מחלוקת על כך, מה שכן חייבים להגביל את הערוצים הלא מסחריים לפרסם, (דוגמה ספורט 1 ו 2 , וערוצי ספורט 5 השונים..) כל הזמן הם מפרסמים שקופיות שאט אט זולגות לכוון הפרסום הרגיל כמו הפרסומת של חברת המזגנים ובנק מפורסם..
פשוט לא נראה לי הוגן גם לדרוש כסף על ערוץ, וגם "לפנק אותנו" בפרסומות בתוכו, כנראה שמשהו לא הכי נקי בעולם הפרסום (ובוודאי שמדובר בערוצים בתשלום גבוה יחסית) וזה בלשון המעטה...
לגבי התחרותיות, אין בכלל ספק, שללא העידן פלוס היה לי קשה להישאר ללא חבילת ערוצים של אחת מהחברות הרב ערוציות, העידן פלוס עלול לשבור את המונופול של הוט ויס אם יהיה ניתן לרכוש ערוצים בודדים במחיר שפוי וללא תלות בחבילה בסיסית (המיותרת, המשעממת, והיקרה לרוב), לפי בדיקה שעשיתי, בממוצע אנשים צופים במספר ערוצים מצומצם בין 10-30 ערוצים (והרוב הגדול צופה בפחות מ 15) זה שיש ערוצים ולא משתמשים בהם, זה עוד בסדר, אבל למה אני חייב לשלם עליהם? בקשתי אותם? אם הייתי בונה לעצמי חבילת ערוצים אישית, היו בה כ 15 ערוצים והמחיר שלהם לכל היותר היה עומד על כ 80 שקלים.. אז למה שאני אשלם למונופולים המיותרים האלה 230 ש"ח (במקרה הטוב ועם התמקחויות)
התוכן שקיים כיום בעידן פלוס בהחלט לא מספק עדיין, אבל אם יוסיפו עוד 3-5 ערוצים זה יראה אחרת לחלוטין, מה שכן אני אישית מסתדר טוב מאוד עם הערוצים בעידן פלוס, ומהתוכן החוקי והחינמי באינטרנט, כל עוד החברות הרב ערוציות ימשיכו ללכת עם הראש בקיר, כך ימשיכו ה"מתעוררים" להתנתק מהם, ואט אט הם ייאלצו להוריד מחירים או לסגור את החברה (לא מאחל להם לסגור, וזה אך ורק בגלל העובדים המפרנסים את משפחותיהם)..
תמיד ייתפסו את מקומם חברות אחרות, טלויזיה תמיד תהיה, ערוצים תמיד יהיו, השאלה הנותרת היא רק איזה ערוצים ישרדו את התקופה שתבוא עלינו לטובה (מבחינת הטלויזיה הרב ערוצית) אני מקווה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

Uris

איכשהו זה הרגיש שאתה מדבר על תחליף חדש למתדון... עדיין סם מסוכן אבל פחות ממכר מ ״השבר האמיתי״.

הפרש_הבודד

עובדתית עידן פלוס לא מדגדג לחברות הכבלים. חוקית ארדן לא ממש יכול להכריח חברות להוזיל חבילות שלהן. השוק החליט שהמחיר הממוצע של חבילה זה 250₪... המדינה יכולה להטיל הגבלות על החברות (למשל להכריח להקטין את חבילת הבסיס) או לעודד תחרות (עידן פלוס זו לא הדרך, הקלות לאורנג׳ וסלקום זה הפיתרון).

המדינה לא אמורה להקים ולתחזק מערך כמו עידן פלוס במטרה להוזיל עלויות כבלים לוויין. זה לא הגיוני בכלל.

הפרש_הבודד
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

נכון הם לא יכולים להכריח.. אבל אני מאמין שהלקוחות יתעוררו אם תהיה האפשרות לרכוש ערוצים בודדים דרך העידן פלוס, וזה יאלץ אותם להוריד מחירים או לסגור (שוב, חלילה לא מאחל זאת לעובדים שמפרנסים את המשפחה)

המדינה אמורה לדאוג לאזרחיה המשלמים מסים ואגרות שונות ולתת לאזרחיה אפשרות שפויה לטלויזיה במחיר שפוי, הייתי מצפה שתשלומי האגרה לרשות השידור תהיה כוללת את עידן פלוס וכך המדינה הייתה משקיעה הרבה פחות על המערך, עם כל הכבוד לערוץ הראשון (ערוץ מעולה לטעמי) חייבים לקצץ בו, כי יש בו הרבה שומנים מיותרים ויקרים.

ימים יגידו מה יהיה . . . נקווה שזה יהיה לטובת כולם ואף אחד לא ירגיש מרומה/פרייר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

הפרש_הבודד כתב:נכון הם לא יכולים להכריח.. אבל אני מאמין שהלקוחות יתעוררו אם תהיה האפשרות לרכוש ערוצים בודדים דרך העידן פלוס, וזה יאלץ אותם להוריד מחירים או לסגור (שוב, חלילה לא מאחל זאת לעובדים שמפרנסים את המשפחה)

המדינה אמורה לדאוג לאזרחיה המשלמים מסים ואגרות שונות ולתת לאזרחיה אפשרות שפויה לטלויזיה במחיר שפוי, הייתי מצפה שתשלומי האגרה לרשות השידור תהיה כוללת את עידן פלוס וכך המדינה הייתה משקיעה הרבה פחות על המערך, עם כל הכבוד לערוץ הראשון (ערוץ מעולה לטעמי) חייבים לקצץ בו, כי יש בו הרבה שומנים מיותרים ויקרים.

ימים יגידו מה יהיה . . . נקווה שזה יהיה לטובת כולם ואף אחד לא ירגיש מרומה/פרייר.
...
1. לקוחות לא יתעוררו כי זה לא פותר למרבית האנשים את הצורך לתכנים איכותיים. 3 ערוצים בקושי, עם קליטה בינונית מינוס (מינוס ענק בערים הגדולות) זה לא פיתרון. והאמת שבעולם במקומות רבים יש בעיות קליטה דומות.

ללא השקעה די פסיכית או שינוי רגולטורי משמעותי (שיפתח את הדלת גם לחברות הסלולר להוסיף אנטנות) אני לא צופה שאיכות הקליטה תשתפר.

ללא שיפור באיכות הקליטה, ועם עלות של 4 מיליון ש"ח שערוץ שרוצה להיות על מערך עידן פלוס, אני לא רואה איזה עוד ערוצים ירצו להיות משודרים כאן. לראיה, שים לב כמה ממירים הרשות השניה טוענת שנמכרו (אין לה האמת שום מושג ירוק כמה באמת נמכרו, כי זה לא מדווח ללמ"ס) בעוד שלרבים כאן בשרשור יש מכשירים מושבתים. לי יש ממיר אחד שמעלה אבק, עוד סטרימר שיכול לקלוט עידן פלוס (ולא מחוברת לא אנטנה), ועד שני דונגלים שנשלפים אם אני צריך להקליט משהו מערוץ 2 או ערוץ 10 ולהעלות לרשת. כרגע זו הסיבה היחידה שנותרה לי להתאמץ ולהפעיל את השירות הזה...

אם אחרי שנתיים השירות בכזה מצב, כנראה שהוא לא ישתפר כבר...

לגבי תשלומי האגרה - זה פשוט מס. לא הגיוני להשתמש במס בכדי להתחרות בחברות מסחריות או לאלץ אותן להוריד מחיר. תחשוב שמחר המדינה תפתח בכספי המיסים שלנו תחנת מוניות זולה שנוסעת רק מחיפה לתל אביב, כי היא חושבת שהמחירים של המוניות במסלול הזה יקרים מדי...

זה הרי לא הגיוני. המדינה צריכה ליצור מצב כלכלי שיאפשר תחרות חופשית ומסודרת. כרגע זה לא קורה, מהמון סיבות. בין היתר - העובדה שבזק כרגע לא יכולה להשקיע ביס יותר כסף או לרכוש אותה לחלוטין...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #13 

מישהו דואג שנהיה תלויים בהוט ויס.

בטורקיה יש 40 תחנות דרך האנטנה ולא מזמן נסגר מכרז על תדרי ה-HD ב-DVB-T2

http://www.turkeyforum.com/satforum/sho ... YCqU6J7LAo

כשיאפשרו לגורמים פרטיים לשדר באוויר השוק בישראל ישתנה ללא היכר.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

בעיה נוספת שהיתה לעידן היא שבחרו בשיטה חדשה MPEG 4. ציוד איכותי מאירופה שהיה מותאם ל-MPEG 2 לא עבד ולא הגיע לארץ. אך זה כבר משתנה וכיום כל הטלוויזיות תומכות, דגמים רבים כוללים אף הקלטה.

הפרש_הבודד
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

oferlaor כתב:
הפרש_הבודד כתב:נכון הם לא יכולים להכריח.. אבל אני מאמין שהלקוחות יתעוררו אם תהיה האפשרות לרכוש ערוצים בודדים דרך העידן פלוס, וזה יאלץ אותם להוריד מחירים או לסגור (שוב, חלילה לא מאחל זאת לעובדים שמפרנסים את המשפחה)

...
1. לקוחות לא יתעוררו כי זה לא פותר למרבית האנשים את הצורך לתכנים איכותיים. 3 ערוצים בקושי, עם קליטה בינונית מינוס (מינוס ענק בערים הגדולות) זה לא פיתרון. והאמת שבעולם במקומות רבים יש בעיות קליטה דומות.

ללא השקעה די פסיכית או שינוי רגולטורי משמעותי (שיפתח את הדלת גם לחברות הסלולר להוסיף אנטנות) אני לא צופה שאיכות הקליטה תשתפר.

ללא שיפור באיכות הקליטה, ועם עלות של 4 מיליון ש"ח שערוץ שרוצה להיות על מערך עידן פלוס, אני לא רואה איזה עוד ערוצים ירצו להיות משודרים כאן. לראיה, שים לב כמה ממירים הרשות השניה טוענת שנמכרו (אין לה האמת שום מושג ירוק כמה באמת נמכרו, כי זה לא מדווח ללמ"ס) בעוד שלרבים כאן בשרשור יש מכשירים מושבתים. לי יש ממיר אחד שמעלה אבק, עוד סטרימר שיכול לקלוט עידן פלוס (ולא מחוברת לא אנטנה), ועד שני דונגלים שנשלפים אם אני צריך להקליט משהו מערוץ 2 או ערוץ 10 ולהעלות לרשת. כרגע זו הסיבה היחידה שנותרה לי להתאמץ ולהפעיל את השירות הזה...

אם אחרי שנתיים השירות בכזה מצב, כנראה שהוא לא ישתפר כבר...

לגבי תשלומי האגרה - זה פשוט מס. לא הגיוני להשתמש במס בכדי להתחרות בחברות מסחריות או לאלץ אותן להוריד מחיר. תחשוב שמחר המדינה תפתח בכספי המיסים שלנו תחנת מוניות זולה שנוסעת רק מחיפה לתל אביב, כי היא חושבת שהמחירים של המוניות במסלול הזה יקרים מדי...

זה הרי לא הגיוני. המדינה צריכה ליצור מצב כלכלי שיאפשר תחרות חופשית ומסודרת. כרגע זה לא קורה, מהמון סיבות. בין היתר - העובדה שבזק כרגע לא יכולה להשקיע ביס יותר כסף או לרכוש אותה לחלוטין...
...

התשלום שמשלמים כיום "כאגרה" לרשות השידור הוא מופרז וחסר פרופורציות לתקופה הזאת.. ברוב מדינות העולם יש יותר ערוצים הפתוחים לכלל האזרחים בחינם (זה גלום במחירי האגרה)
וכמו ש asaf23 כתב טורקיה זו רק מדינה אחת מיני רבים שמביאה לאזרחיה טלויזיה איכותית יחסית ובעלות של "האגרה" שאנחנו משלמים כיום לרשות השידור עם ההתנהלות הארכאית שלה...

לסיכום: חבילה בסיסית ביותר (כ 10 ערוצים) אמורה להיות מגולמת במחיר האגרה שכולנו משלמים מחוסר ברירה לרשות השידור, צריכים את רשות השידור, חייבים אותם, אבל הם חייבים לעבור תהליך התייעלות רדיקלי מיידי, רק אז נוכל לומר שהם עשו את המקסימום למען תושבי המדינה השפויים שלא חייבים להיות פריירים ולשלם מאות שקלים בחודש כאקסטרה לערוצים של החברות הרב ערוציות,
הכנתי לי חבילת ערוצים בסיסית וראלית לערוצי עידן פלוס עתידיים, מה דעתכם עליה? (עשרה ערוצים נוספים למה שקיים היום.. סה"כ כ 15 ערוצים בסיסיים ביותר
1.הערוץ הראשון
2. ערוץ 2
3. ערוץ 10
4. ערוץ 23
5. ערוץ 33
6. ערוץ הכנסת
7. ערוץ 24
8. ערוץ לשומרי מסורת (הידברות, קבלה וכו')
9. ערוץ 9 (לקהל דוברי הרוסית)
10. ערוץ הילדים

עד כאן חבילה בסיסית.

ערוצי תוכן נוספים בחבילת הבסיס

11. ערוץ ספורט 5
12. נשיונל ג'אוגרפיק
13. ערוץ בסגנון ערוץ 3 של הוט
14. MTV
15. CNN או כל ערוץ חדשות אחר מארצות הברית.

בנוסף מי שירצה ערוץ ספציפי הוא יוכל לרכוש אותו ישירות, והתשלום עבורו יהיה בהתאם.

לדעתי אם זה יקרה, וזה ראלי.. זה באמת ילחיץ את החברות הרב ערוציות והן יאלצו להוריד מחירים אם הם ירצו לשרוד, והם ישרדו אך ורק אם הם יפחיתו במחירים שלהם, יהיו להם יותר לקוחות אם המחירים יהיו שפויים,
יותר לקוחות = יותר הכנסה..
פחות לקוחות יוביל אותם לסגירה וזה לרעת כולנו.

או לחילופין ניתן לאפשר למתחרים מחו"ל לפתוח חברות רב ערוציות בארץ ועם תוכן ישראלי (כמו במקרה של הסלולר עם החברה הצרפתית) עובדתית זה עבד! המחירים ירדו פלאים ועדיין אף חברה סלולרית לא פשטה רגל (ונקווה שלא תפשוט חלילה)

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #16 

עופר - להגיד שהשוק "החליט" שמחיר חבילה הוא 250 ש"ח זה ממש לא מדוייק.
כל מי שלמד מבוא לכלכלה יודע שכאשר קיים מונופול הוא יעלה את המחיר של המוצר עד לנקודת הרווח המקסימלית. זו לא החלטה של שוק חופשי, אלא התנהגות של מונופול, ובמקרה של הטלוויזיה הרב-ערוצית - דואופול (שמבחינה מעשית מתנהג ממש כמונופול).
הדרך של המדינה להתמודד עם מונופול יכולה להיות אחד משניים: 1. לשבור אותו (כמו שנעשה בשוק התקשורת הסלולרית), 2. לפקח עליו (כפי שארדן מציע).
בניגוד לתקשורת סלולרית - היכולת לשבור את השוק הזה היא מאוד מוגבלת, ולכן נדרש פיקוח.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

כשיהיו בארץ ערוצים פרטיים הוט ויס יורידו מחירים מהר מאוד.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”