שלום רב לכולם,
החלטנו לשדרג את הטלויזיה בסלון.
מרחק הישיבה הוא כ 4 מ', הסלון מאוד מואר (קיר וחצי שלו הם למעשה חלונות, ניתן לראות בתמונה המצורפת). כרגע יש פלזמה של סמסונג וביום ההשתקפויות הן משמעותיות.
אנו מעוניינים בגודל של לפחות 55", עם נטיה ל 60". ההעדפה שלנו היא לפלזמה (אבל ממש לא חובה), מאחר ובעיסקת החבילה שהגענו אליה, נשקיע גם בוילונות. התקציב שהחלטנו לתת לטלויזיה הוא לכל היותר 10,000 ש"ח. היות ואין לנו לחץ של זמן נוכל גם לחכות לדגמים חדשים שאמורים להגיע בשבועות הקרובים, אם טווח המחירים יהיה דומה לאפשרויות הקיימות כיום. אין לנו גם בעיה לקחת דגם "ישן" יותר במידה ואיכות התמונה שלו טובה.
אין לנו צורך בתלת מימד, DVB-T או יכולות סמארט כלשהן (ממילא יש מחשב שמחובר) ורובה המוחלט של הצפיה היא ב yes.
הדרישה המהותית היחידה, מעבר לאיכות התמונה, היא לפחות 2 כניסות HDMI מאחור.
כמובן שהתחלתי להסתובב בחנויות ולראות ובאינטרנט לבדוק מחירים, הבדלים ודעות, וכאן הדברים התחילו להסתבך.
ברשותכם, מס' שאלות על מנת לנסות לעשות קצת סדר:
ראשית, האם יהיה נכון מצידי להניח שהטלויזיות עם יותר פיצ'רים (תלת מימד, סמארט) יהיו גם בהכרח יותר טובות באיכות התמונה שלהן, או שיש אופציה של טלויזיה ללא פיצ'רים אך עם איכות תמונה טובה באותה מידה?
לגבי שארפ לד:
להבנתי הם נותנים תמורה טובה ביחס של גודל למחיר.
הגרסאות הבסיסיות, היינו 630, 635 הן חסרות תלת וסמארט. לא הצלחתי להבין האם הן בטכנולוגיית quartton, או שמא רק בדגמים מתקדמים יותר מצויה הטכנולגיה הזו? להבנתי, הדגם הממומלץ של שארפ הוא 847, אך הוא נמצא בקצה העליון מבחינת מחיר
לגבי LG פלזמה: (יש לנו בחדר שינה 42" ואנחנו די מרוצים ממנה)
מה בדיוק ההבדל בין הסדרות השונות, היינו PA,PZ,PV,PK,PM מבחינת איכות תמונה (ההבדל בפיצ'רים ברור) ?
לגבי סמסונג - יש רק את ה 550 בגודל 60?
לגבי פנסוניק - יש רק את UT50M בגודל 60"?
כמובן שעלתה המחשבה ללכת על 55", אבל שם המבחר עוד יותר גדול...
לסיום, בהתחשב בנתונים לעיל ובתקציב הנתון מהן, לדעתכם, מתוך המבחר הקיים כיום בשוק :
1. הטלויזיות עם איכות התמונה הטובה ביותר בגודל 55" ובגודל 60" ?
2. הטלויזיות שייתנו את התמורה הטובה ביותר למחיר בגדול 55" ובגודל 60" ?
תודה מראש על העזרה,
אלרום
60" אפגריידיס אקוטיס פרובלמוס
אני קניתי פלזמה של סמסונג 60 אינטש , אחת הרכישות המוצלחות!
פתחתי בזמנו שירשור עם תמונות והתרשמות אישית שלי :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 67#1838867
פתחתי בזמנו שירשור עם תמונות והתרשמות אישית שלי :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 67#1838867