נמר כתב:jonessy
שלום לך וברוך הבא.

.
נהנתי לקרוא את הפוסט שלך.

.
אך היה יותר נעים אם היית מציג את עצמך לפני.
והשאלה שלי אלייך..
האם אתה מאמין שישנם הבדלים בין כבלים שונים?
...
תודה

.
שמי יונתן, עוסק בתחום האקוסטיקה - בעיקר בהוראה ובמחקר, אך גם מבצע (כשיש זמן וכוח

) פרויקטים שונים.
לשאלתך, אני אכן מאמין כי ישנם הבדלים בין כבלים שונים.
יש כבלים שנשמעו לי זהים למרות ש-X עולה $$$$$$ ו-Y רק $.
יש כבלים באותו רף מחיר שנשמעו לי שונים לחלוטין, וגם היו כאלה שההבדלים ביניהם היו כ"כ מזעריים שחשבתי לעצמי "על מה אני מבזבז את הזמן...

".
אני חוזר לטענתי המקורית.
ההבדלים קיימים, השאלה היא מה-הם והאם יש הבדלים המצדיקים השקעה של עוד כמה אלפי דולרים.
MartinHSabag כתב:פה אתה יוצא בכלל מתוך נקודת הנחה שהבדלים קיימים. קודם צריך להוכיח את הטענה הזו ואח"כ להתקדם ולבדוק מה ההבדלים הקיימים.
בשביל להוכיח את הטענה שיש הבדלים, רק מבחן עיוור היא הדרך. או בוא נגיד, מבחן עיוור הוא מספיק ולא צריך שרוב הנבחנים יצליחו אלא מספיק אדם אחד בכל היקום שיצליח לעמוד במבחן בסבירות כזו שהיא לא סטטיסטית מיקרית.
...
אני יוצא מתוך נקודת הנחה כי
קיימים הבדלים בין כבלים שונים.
אני מניח שאתה מתכוון לשאלה "האם קיימים הבדלים שמיעים בין כבלים שונים".
בשביל תשובה לשאלה הראשונה, לא צריך מבחן אנושי. מספיקה מדידה.
התשובה לשאלה השניה הרבה יותר מורכבת, מכיוון שנכנס לתמונה הגורם האנושי - המושפע לא רק ממה שהוא שומע, ולא משנה באיזו צורה תשים זאת.
אדם שנשאל "האם יש הבדל בין X ל- Y", מראש מפתח דעה עוד לפני שניסה לשמוע האם יש הבדלים כלל.
"אם שאלו אותי, זה סימן שיש הבדלים" או "אם שאלו אותי, מנסים להוכיח בהפוך-על-הפוך אז כנראה שאין הבדלים".
שאלה כזו מבליטה את תכונותיו הכאוטיות של האדם, והופכת את הבדיקה לבלתי-אובייקטיבית.
כל מבחן-אנושי חייב להיות מתוכנן באופן בו לא יעלה "חשד" אצל הנבדק.
MartinHSabag כתב:
מניסיוני, דווקא רוב האנשים ה"מקצועיים" (כאלה שסאונד זה המקצוע שלהם), לא שומעים הבדלים כאלו ובד"כ מתייחסים בזילזול לנושא.
...
להתייחס בזלזול לנושא כזה זה חוסר אחריות.
כל איש מקצוע רציני ובעל ניסיון,
יודע כי אין להתווכח עם מנגנון השמיעה האנושי.
זוהי מערכת כ"כ מורכבת ואין לשלול כי "אדם X" אכן שומע הבדל.
הויכוח הזה קיים בעוד אלף-ואחת נישות (כמו "האם יש חשיבות לתדירויות דגימה גבוהות"), ובסופו של דבר יהיו אלה ששומעים הבדל, אלה שלא-שומעים הבדל, ואלה שלא רוצים לשמוע הבדל.
עדיין לא מספיק בכך בכדי לשלול טענה.
כשאדם מגיע לחדר מיון עם כאב בטן רציני, הרופא לא אומר לו "לך הביתה. אין שום סיבה שתהיה לך כאב בטן" אלא בודק מהי הסיבה לכאב הבטן. ואם לא נמצאה סיבה, אז חוזרים לספרים ולמחקרים בשביל למצוא סיבה אחרת.
כל התנהגות אחרת = חוסר אחריות.
MartinHSabag כתב:
אני מזמין אותך להשתתף בפאנל שייערך בתערוכה. נראה לי שזה מאוד יעניין אותך ואותי לבטח יעניין לשמוע את דעתך.
...
סליחה על הבורות

, אבל איזו תערוכה?
MartinHSabag כתב:למה רוב חברות כבלים של תעשיית ה-HI-FI לא נכנסות לתחום ה-PRO? שהרי, הפוטנציאל העיסקי שם אמור להיות הרבה יותר גדול, לא?
...
אני חושב שזהו עניין של מיתוג.
לא הייתי בטוח כלל שכבלים של Mogami או Evidence לא מיוצרים כמותג אחר גם ללקוחות HIFI.
סתם השערה.
בימינו יצרנים רבים משתמשים בכמעט אותם חומרי הגלם המיוצרים קולקטיבית עבור אלף חברות שונות.
--------------
מדוע אבל צריך "להוכיח" שיש\מהם הבדלים בין הכבלים?
זה נושא מעניין למחקר כשלעצמו, אך עבור המשתמש זה לא ממש צריך לשנות.
בדיוק באותו האופן שכל אחד בוחר מגבר המתאים לו, או רמקולים שנשמעים לו טוב, כך גם לגבי כבלים.
אני כמעט לא קונה כלום מבלי ששמעתי בעצמי, בסביבת העבודה שלי - אותה אני מכיר הכי טוב.
כך ההחלטות שאני מקבל מתאימות לי ולסביבת העבודה שלי.