מה דעתכם על אי תמיכת עיברית ברוב מותגי הטלוויזית ?
שנת 2013 כבר יותר מארבעים שנה מיבאים לישראל טלויזיות.
ועדין היבואנים הראשיים שלהם לא דואגים לעיברית מלאה כולל הנגן שנוסף בשנים האחרונות.(אפילו עיברית חלקית אין בחלק מהטלוויזיות)
לדעתי האשם העיקרי הוא אנחנו,קרי הצרכן שקונה מוצרים ללא תמיכה מלאה בשפת המדינה בה הוא חי.
אני בטוח שאם היינו מחרימים מוצרים אלו=מהר מאד היה נוצר עידכון לעיברית.
אותי מרגיז שלא ניתן להנות מכל היכולות של טלוויזיות איכותיות אך חסרות תמיכה מלאה בעיברית.
זה רק אני??
ועדין היבואנים הראשיים שלהם לא דואגים לעיברית מלאה כולל הנגן שנוסף בשנים האחרונות.(אפילו עיברית חלקית אין בחלק מהטלוויזיות)
לדעתי האשם העיקרי הוא אנחנו,קרי הצרכן שקונה מוצרים ללא תמיכה מלאה בשפת המדינה בה הוא חי.
אני בטוח שאם היינו מחרימים מוצרים אלו=מהר מאד היה נוצר עידכון לעיברית.
אותי מרגיז שלא ניתן להנות מכל היכולות של טלוויזיות איכותיות אך חסרות תמיכה מלאה בעיברית.
זה רק אני??
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לסמסונג, lg וסוני יש תמיכה בעברית גם בממשק וגם בדפדפן.
למי שהנושא חשוב יש פיתרון.
למי שהנושא חשוב יש פיתרון.
o.k
נכון לרגע זה 167 צרכני טלוויזיות קראו את השרשור--ורק 3 תגובות=בערך 3% מהצרכנים מעניינת התמיכה בעיברית.
ויתר על כן,גם אותם 3 מגיבים לא הביעו כל תרעומת על חוסר התמיכה.
OK
כניראה שרק אני מין טיפוס מוזר שכזה שרק ניתפס לקטנות.
נכון לרגע זה 167 צרכני טלוויזיות קראו את השרשור--ורק 3 תגובות=בערך 3% מהצרכנים מעניינת התמיכה בעיברית.
ויתר על כן,גם אותם 3 מגיבים לא הביעו כל תרעומת על חוסר התמיכה.
OK
כניראה שרק אני מין טיפוס מוזר שכזה שרק ניתפס לקטנות.
gilkall,
אני אישית מאוד בעד אנשים עם חוש צרכני, אבל מסכימה עם קודמיי.
הלוואי ואפילו פרומיל מהצרכנים הישראלים (בכל תחום) יתחילו לעמוד על העקרונות שלהם. ע"ע לא לחזור למסעדה בה קיבלת שירות גרוע, לא לרכוש מחנות ש"עוקצת" (וכו'). מכאן ועד חרם תהום פעורה, יש כאלו שיפרשו בחוסר התמיכה בעברית כזלזול ויש כאלו שיקבלו אותו, אולי יש פה היגיון כלשהו של ענקיות אלקטרוניקה עולמיות שלא טורחות לעברת את מכשיריהן לכבוד העם היושב בציון ואולי לא.
דניאל
אני אישית מאוד בעד אנשים עם חוש צרכני, אבל מסכימה עם קודמיי.
הלוואי ואפילו פרומיל מהצרכנים הישראלים (בכל תחום) יתחילו לעמוד על העקרונות שלהם. ע"ע לא לחזור למסעדה בה קיבלת שירות גרוע, לא לרכוש מחנות ש"עוקצת" (וכו'). מכאן ועד חרם תהום פעורה, יש כאלו שיפרשו בחוסר התמיכה בעברית כזלזול ויש כאלו שיקבלו אותו, אולי יש פה היגיון כלשהו של ענקיות אלקטרוניקה עולמיות שלא טורחות לעברת את מכשיריהן לכבוד העם היושב בציון ואולי לא.
דניאל
ניתפסתם למילה חרם?
אתם מחמיצים תעיקר לדעתי.
עד כמה שאני יודע אז רוב הצרכנים (גם אילו שזה פחות חשוב להם)ישמחו לקבל מוצר שתומך בעיברית מלאה.
מה שהיה הקש ששבר את הסובלנות שלי היה כשראיתי באתר הזמנה מאלקטרה לחברי פורום להשקת הסידרה החדשה של פיליפס.
דחילק,לא מספיק שאתם היבואן הרשמי היחידי שנותן רק 2 שנות אחריות אז גם המוצר שלכם לא תומך בעיברית.
אז על מה החגיגה?
אתם מחמיצים תעיקר לדעתי.
עד כמה שאני יודע אז רוב הצרכנים (גם אילו שזה פחות חשוב להם)ישמחו לקבל מוצר שתומך בעיברית מלאה.
מה שהיה הקש ששבר את הסובלנות שלי היה כשראיתי באתר הזמנה מאלקטרה לחברי פורום להשקת הסידרה החדשה של פיליפס.
דחילק,לא מספיק שאתם היבואן הרשמי היחידי שנותן רק 2 שנות אחריות אז גם המוצר שלכם לא תומך בעיברית.
אז על מה החגיגה?
נערך לאחרונה על ידי gilkall ב 22/04/2013 21:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ומה עם שיתוף רשת ביתית?ומה עם נגן מדיה?DinDuek כתב:שאלה שאפשר להוסיף לנושא
למעט שימוש בדפדפן/מסך סמארט
כמה כבר יוצא לכם להיכנס לתפריט כדי לראות את השפה ששם
90% מהאנשים מדליקים דרך השלט של הממיר גם את המסך ככה שגם השימוש בשלט של הטלויזיה נעלם...
אנחנו משלמים על זה אבל חייבים לקנות סטרימר כי אין את התמיכה בעיברית.
- oferlaor
- מנהל

יחי ההבדל. ישראל 8 מיליון תושבים (שעושה רעש כמו 100 מיליון) עם שפה מוזרה שהפוגה לרוב השפות.
ארה״ב - מדינה עם 300 מיליון תושבים עם התל״ג הכי גבוה בעולם, מטבע חזק והשפה הכי נפוצה בעולם.
אכן היצרנים מכוונים לשוק הלא נכון...
ארה״ב - מדינה עם 300 מיליון תושבים עם התל״ג הכי גבוה בעולם, מטבע חזק והשפה הכי נפוצה בעולם.
אכן היצרנים מכוונים לשוק הלא נכון...
oferlaor כתב:יחי ההבדל. ישראל 8 מיליון תושבים (שעושה רעש כמו 100 מיליון) עם שפה מוזרה שהפוגה לרוב השפות.
אכן היצרנים מכוונים לשוק הלא נכון......
עופר, אני לא מבין מה קשור המיספרים שאתה מציג?
העובדה היא שהתמיכה כן קיימת במיספר מותגים.
העובדה היא שזה לא מסובך וגם לא יקר לעשות עידכון לעיברית מלאה.
העובדה היא שליבואנים לא אכפת לימכור מוצר שהצרכן הישראלי לא יכול להינות מיכולתו המלאה.
העובדה היא שאם הצרכן הישראלי בכל זאת קונה=אין לאף אחד סיבה לשנות תמצב.
בעוד כמה שנים כל הנושא של SMART כולל תפריטים, כתוביות וכוי בטלויזיות יהיה על בסיס מערכת הפעלה רגילה כגון ANDROID או WINDOWS ואז אוטומטי יהיו כל השפות וכל הפיצ'רים שקיימים היום בכל סמארטפון, זה עניין של זמן
היום למי שאין סטרימר מחובר לטלויזיה יש מספיק מותגים טובים שכן כוללים עיברית מלאה ואם זה כל כך קריטי למישהו אפשר להסתדר.
נכון זה מעצבן ולא נעים אבל מה לעשות יש כל כך הרבה דברים שעוד יותר מעצבנים בחיים (אני אפילו לא רוצה לפרט
) שזה ממש זניח לדעתי.
תגידו תודה שבכלל ישנה אפשרות לקנות את רוב הדגמים בארץ גם מקולקציה החדשה 2013
ודי לבכי תהיו אופטימיים לכל דבר יש פתרון בחיים הכל עניין של עדיפויות...
היום למי שאין סטרימר מחובר לטלויזיה יש מספיק מותגים טובים שכן כוללים עיברית מלאה ואם זה כל כך קריטי למישהו אפשר להסתדר.
נכון זה מעצבן ולא נעים אבל מה לעשות יש כל כך הרבה דברים שעוד יותר מעצבנים בחיים (אני אפילו לא רוצה לפרט
תגידו תודה שבכלל ישנה אפשרות לקנות את רוב הדגמים בארץ גם מקולקציה החדשה 2013
עברית דורשת מהם קצת מאמץ, ויש להם תירוץ כלשהו... (שלדעתי הוא לא מוצדק) - אבל מה תגיד על זה שלא לכל הטלויזיות יש טיונר עידן+ מובנה?! פה זה סתם זילזול!
ואני לא מבין למה משרד הכלכלה(המסחר)/משרד התקשורת לא קובע תקנה שמחייבת כל טלויזיה להגיע עם טיונר תואם - כן, גם טלויזיה של מותג מדבקה שמוכרים בסופר... בדיוק כמו שפעם היה חייב להיות טיונר PAL.
והיום, לדעתי בכלל צריך להחמיר ולחייב טיונר דור2 - DVB-T2 - החל משנה הבאה. כמדומני באנגליה עושים את זה כבר כמה שנים - שם יש T2 מסוף 2009. אנחנו לא צריכים להמציא את הגלגל!
ישראל יכלה להשיק את השידורים מלכתחילה בפורמטT2. גם אם בהתחלה הממירים היו יקרים יותר - זה היה מצדיק את עצמו לאורך זמן, וחוסך בהמשך כפל שידורים בשתי טכנולוגיות, והחלפת ממירים. אני אישית פניתי בנושא בזמנו - עוד לפני השקת שידורי עידן, אך פניותי נפלו על אוזניים ערלות.
ואני לא מבין למה משרד הכלכלה(המסחר)/משרד התקשורת לא קובע תקנה שמחייבת כל טלויזיה להגיע עם טיונר תואם - כן, גם טלויזיה של מותג מדבקה שמוכרים בסופר... בדיוק כמו שפעם היה חייב להיות טיונר PAL.
והיום, לדעתי בכלל צריך להחמיר ולחייב טיונר דור2 - DVB-T2 - החל משנה הבאה. כמדומני באנגליה עושים את זה כבר כמה שנים - שם יש T2 מסוף 2009. אנחנו לא צריכים להמציא את הגלגל!
ישראל יכלה להשיק את השידורים מלכתחילה בפורמטT2. גם אם בהתחלה הממירים היו יקרים יותר - זה היה מצדיק את עצמו לאורך זמן, וחוסך בהמשך כפל שידורים בשתי טכנולוגיות, והחלפת ממירים. אני אישית פניתי בנושא בזמנו - עוד לפני השקת שידורי עידן, אך פניותי נפלו על אוזניים ערלות.
- oferlaor
- מנהל

Yaron78
אף פעם לא היה חיוב על טיונר pal...
יבואני פרלל לא פעם היו מייבאים עם טיונר NTSC/atsc. בזמנו גם יבואנים רבים היו מביאים מסך עם טיונר נפרד או ללא טיונר וכך התחמקו מתשלום מס יבוא כי זה היה מסווג כמוניטור גדול.
אף פעם לא היה חיוב על טיונר pal...
יבואני פרלל לא פעם היו מייבאים עם טיונר NTSC/atsc. בזמנו גם יבואנים רבים היו מביאים מסך עם טיונר נפרד או ללא טיונר וכך התחמקו מתשלום מס יבוא כי זה היה מסווג כמוניטור גדול.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
מאיפה הבאת את המחירים האלה? לסמסונג, למשל, יש כיום דגמי כניסה בגדלים של 43-51" ובמחירים של 2500-5000 ש"ח עם תמיכה מלאה בעברית.דודי11 כתב:קונים מסך ב14-15k ועוד להוסיף על זה סטרימר יצאת ב 17k רק כאן זה יכול לקרות באמריקה היו מחרימים את המוצר מי שאשם זה אנחנו...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies כתב:מאיפה הבאת את המחירים האלה? לסמסונג, למשל, יש כיום דגמי כניסה בגדלים של 43-51" ובמחירים של 2500-5000 ש"ח עם תמיכה מלאה בעברית.דודי11 כתב:קונים מסך ב14-15k ועוד להוסיף על זה סטרימר יצאת ב 17k רק כאן זה יכול לקרות באמריקה היו מחרימים את המוצר מי שאשם זה אנחנו......
לדעתי פותח השירשור התכוון לפנאסוניק...
לי באופן אישי מאוד חשוב שתהיה תמיכה בעברית (כתוביות) בטלוויזיה .
אם אני שם לילד בן 8 סרט - שהוא יוכל לקרוא את הכתוביות וכמובן גם בדפדפן.
מעבר לזה גם אני מעדיף שתהיה תמיכה בכתוביות בעברית (למרות שרוב הכתוביות שאני שם הם באנגלית)
מבחינת התפריט עצמו של הטלוויזיה - דווקא שם אני תמיד בוחר בשפה האנגלית (גם בסטרימר) .
אין שום סיבה שמישהו מלבדי יתעסק בהגדרות של המכשיר .
ולכן כמעט תמיד אעדיף לקנות TV שיש לה תמיכה בעברית.
אם אני שם לילד בן 8 סרט - שהוא יוכל לקרוא את הכתוביות וכמובן גם בדפדפן.
מעבר לזה גם אני מעדיף שתהיה תמיכה בכתוביות בעברית (למרות שרוב הכתוביות שאני שם הם באנגלית)
מבחינת התפריט עצמו של הטלוויזיה - דווקא שם אני תמיד בוחר בשפה האנגלית (גם בסטרימר) .
אין שום סיבה שמישהו מלבדי יתעסק בהגדרות של המכשיר .
ולכן כמעט תמיד אעדיף לקנות TV שיש לה תמיכה בעברית.