opv כתב:שי,
אני יודע בוודאות על מגמה כזאת בשוק התקשורת.
למשל בתחום תשתיות סלולר, חברות המציירות ציוד קצה, מנסות להתנתק מיצרניות השבבים כמו FREESCALE וTI ולעבור לייצור עצמי.
לגבי פנסוניק, פנסוניק לא עוזבת את תחום המסכים, היא מפסיקה את פיתוח הפלזמה. כנראה שבטכנולוגיות מסכים אחרות יש לה יותר רווח.
...
אולי אתה צודק אני לא יודע , אבל אני יודע בוודאות שיצרנים בהרבה תחומים על מנת להימנע מפשיטת רגל עכב המיתון העולמי מעדיפות לנתק ולסגור הרבה חטיבות שאחזקתם עולה הרבה כסף ולתת למקור חיצוני שזו ההתמחות שלו ליצר את החלק הנדרש או לחילופין לעשות מיקור חוץ כדי להוזיל עלויות ( אבל לא במיקור חוץ מדובר.) לצערי העובדות במשק היצור מדברות בעד עצמן ,אני בטוח שיש חברות שהכדאיות שלהם להמשיך לייצר את החלק הנדרש היא עדיפה יותר על פני רכישה מיצרן חיצוני מכלל סיבות וגם זה עדיין עובד וקיים ,אבל לדעתי רוב הגדול של יצרנים בתעשייה הגיעו למסקנה שעדיף לחלק את העוגה ולא להשאיר אותה שלמה אצלם וזאת כדי לשרוד.
לעניין פנאסוניק לא אמרתי שהם סוגרים את כלל חטיבת יצור המסכים אלה רק את חטיבת הפלזמה שזה אולי התחלה של מגמה מסוימת . פנאסוניק הייתה תמיד חזקה בשוק מסכי הפלזמות עד כמה שידוע לי רק בשנתיים שלוש האחרונות הם התחילו יצור מוגבר של מסכי LED /LCD, מה המניע העיקרי באמת אף אחד מאתנו לא יודע אבל לפי תגובת החברה כנראה שזה נובע מין הסתם מעלויות גבוהות של יצור מסך פלזמה איכותי בהשוואה לטכנולוגיה השנייה שכנראה זה לא הכרך להגיע לרמת איכות גבוהה מה שהיה נדרש בפלזמות. עוד אני יכול לנחש שאילו היה יצור איכותי של רכיבים כגון פאנלים וכו' בחברה חיצונית שזו התמחותה אני מניח שפנאסוניק לא היו סוגרים את חטיבת מסכי הפלזמות אבל הכול בגדר ספקולציות
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.