פתרון NAS לגיבוי מרחוק?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
joelr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני עובד מהבית, וחוץ מהספרייה של העבודה שלי הייתי רוצה לעשות גיבוי מרחוק מחוץ לבית גם לספריית הצילומים שלי.
הנפח של הכל ביחד כרגע עומד על בערך 2.5 טרה, אז נראה לי שאני צריך גיבוי בערך בגודל של 4 טרה.
ראיתי בכל מני מפרטים של כונני NAS שהם מאפשרים גיבוי למרחוק, האם לזה הכוונה?
הייתי רוצה לשים את הכונן בבית של ההורים שלי ולגבות לשם מדי פעם.
יש לי כבר גיבוי של דיסק חיצוני לעבודה, והצילומים שלי על גבי raid0, בשביל כפילות. אבל אני קצת מוטרד מה יקרה לחומר אם כל הציוד בבית ילך.
האם הכיוון שלי נכון לדעתכם? האם כונן NAS יכול לעזור לי? והאם יש לכם המלצות ספציפיות לא נורא יקרות?

תודה מראש,
יואל

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4886
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2 

אממממ...
1. RAID0 לא נותן לך יתירות, להיפך, מגדיל את הסיכון למה ששמור שם במיקרה שקורס אחד הכוננים.
2. בעיקרון הכיוון נכון, אם כי לא חייב NAS. לדוגמא: אני מגבה את התמונות של הסלולרי דרך WIFI כלשהו אל מחשב בבית דרך שרת SFTP. שזה בעצם SSL על FTP. בשביל זה צריך כתובת IP קבועה או להשתמש באחד מהשירותים החינמיים שמאפשרים כתובת קבועה תחת IP דינאמי ולהגדיר את מחשב המטרה כשרת FTP. במחשב שממנו יוצא מידע המגובה יש צורך בקליינט שיודע לתקשר. רצוי עם אפשרויות אוטומציה, סתם כי זה יותר נוח.

joelr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה #3 

תודה על התגובה אבל אני לא מומחה לרשתות ומה שאתה מתאר פה נראה לי די מורכב.
גם הייתי רוצה שההפרעה למחשב ולרשת אצל ההורים שלי תהיה מינימלית ולא שהכל יעבור דרך המחשב שלהם.
אם אפשר לעשות את זה עם NAS, האם כולם יכולים לעשות את זה או שאני צריך לחפש איזה פיצ׳ר מיוחד?
ושאלה אחרונה- יש לי אתר שמאוחסן ב godaddy. האם אני יכול לאחסן את האתר בשרת NAS הזה? האם זה יעיל?

אגב, התבלבלתי וכנראה יש לי RAID 1. זה שהוא mirror...

תודה, יואל

sooos
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101

NAS יעשה את העבודה בפשטות

שליחה #4 

כמעט כל NAS היום בא אם תוכנה מובנית לחיבור מרחוק.

כל מה שאתה צריך זה להירשם בשירות DNS דינאמי (כדוגמת Dyn DNs), על מנת שיהיה לך כתובת אחידה כל פעם שאתה פונה לNAS. אתה מקנפג את הNAS עם הכתובת הזו (זה גם בתפריט מובנה שהNAS מגיע איתו). כך שאפשר לתקשר איתו מחוץ לרשת של ההורים שלך.

אני לא חושב שצריך לסבך את העניין מעבר לזה.

בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”