שבוע הבא מתקין את המקרן הראשון שלי Panasonic PT-AE7000
שלום לכולם!
שבוע הבא ב"ה אתקין את המקרן הראשון שלי ויש לי כמה שאלות שלא מצאתי להם תשובות, אשמח אם תעזרו לי.
המקרן יותקן בסלון הבית שעובר שיפוץ ולבסוף הוא ישב על נישה מיועדת בשבילו, גם המסך ישב בתוך קרניז של גבס וירד כ 15 ס"מ מהקיר.
מרחק הצפייה יהיה 3.4 מטר. הסלון יהיה בעיקר מצבעים לא בהירים.
1. אינני מבין את מה הכוונה כיול המכשיר.
האם זה מצריך אביזרים חיצוניים. או שהכל תחת ההגדרות במכשיר?
אם זה אכן מצריך אביזרים חיצוניים אז איך אדע אם המקרן שלי כיול או שלא?
2. איזה משקפי תלת מימד מומלצות למקרן זה?
3. מאחר ואינני הולך להחליף את המערכת סאונד שלי שאינה מכילה התקן HDMI ארצה לדעת האם כדאי להשקיע במפצל HDMI איכותי או שכדאי כבר להחליף את הכבלים ידנית כל פעם?
4. איזה סוגי כבל HDMI מומלץ למרחק של 10 מטר? (מאחר והכבלים יעברו מסביב לקירות)
5. מה עוד אצטרך לדעת על המקרן הזה?
תודה לעוזרים!
שבוע הבא ב"ה אתקין את המקרן הראשון שלי ויש לי כמה שאלות שלא מצאתי להם תשובות, אשמח אם תעזרו לי.
המקרן יותקן בסלון הבית שעובר שיפוץ ולבסוף הוא ישב על נישה מיועדת בשבילו, גם המסך ישב בתוך קרניז של גבס וירד כ 15 ס"מ מהקיר.
3. מאחר ואינני הולך להחליף את המערכת סאונד שלי שאינה מכילה התקן HDMI ארצה לדעת האם כדאי להשקיע במפצל HDMI איכותי או שכדאי כבר להחליף את הכבלים ידנית כל פעם?
תודה לעוזרים!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17928
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
תשובותmaorsabo כתב:שלום לכולם!
תודה לעוזרים!...
1.ניתן לבצע כיול בסיס של המקרן כמו חדות,בהירות,צבעים בעזרת דיסק כיול . ניתן להוריד מהרשת קבצי כיול .
http://www.amazon.co.uk/Digital-Video-E ... tion+BLURY
2.לגבי המשקפים :
The important things about the 3D glasses, is that Panasonic is in a consortium with Epson, XPand, and, I believe, Samsung, so that their most recent glasses should work with each other. XPand offers their 103 universal glasses, which we are bringing in to confirm compatibility. I can confirm that Epson's glasses work fine on this Panasonic, and the Panny glasses work fine on the Epson Home Cinema 3010. (There seems to be the slightest of tint differences between the two.) I mentioned glasses starting around $39 (that one required you buy 4 pair). These are all "3rd party" glasses found on the internet. As of this writing - early Nov. 2011, those lower cost glasses are just starting to surface. Who knows, we may yet see someone selling active glasses for under $30 by year end, as I had predicted at the beginning of the year. (I'm no longer believing they will get that low, but you never can tell!)
Still, until there are a bunch of good 3rd party glasses out there, most folks are spending about $100 each, or a bit more.
The Panasonic's glasses are fairly cool looking, (as 3D glasses go), and they are lighter than most other recent ones, and much lighter than last years. I'm a glasses wearer, and they fit pretty well over mine
3.מומלץ לרכוש מפצל HDMI תומך בתקן 1.4 ולא לנתק ולחבר כל פעם מחדש את הכבל HDMI .
4. דאג לרכוש כבל HDMI 1.4 בעל בידוד איכותי. לא אמורה להיות בעיה להעביר סיגנל בכבל של 10 מ' אורך.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

רגע אז מה אלו הפילטרים שמקבלים בתוך הדיסק? אני זוכר בזמנו שרני/רומן השתמשו בהם לצורך כיוון הצבע האדום למשל.opv כתב:תיקון קטן לדברי קודמי בשרשור, אפשר לכייל חדות בהירות וניגודיות בעזרת תבניות כיול ועין.
בשביל צבעים צריך ציוד כיול, סנסור חצובה מחשב ותכנה מתאימה....
תודה על התשובה!
שכחתי לומר שהמקרן לא חדש ונקנה מיד שנייה לכן שאלתי, האם סביר שהוא כבר מכיול?
לא סביר שהבחור שקנה אותו לא כייל אותו לא כך..
המשך שאלות לגבי זה יהיה לאחר ההתקנה שלו.
2. לגבי המשקפים הבנתי, רציתי לדעת האם כן שווה להשקיע ב100 דולר + או לחפש את האקטיביות של ה 40 דולר?
אשמח להמלצה לדגם מסויים.
2. לגבי המשקפים הבנתי, רציתי לדעת האם כן שווה להשקיע ב100 דולר + או לחפש את האקטיביות של ה 40 דולר?
אשמח להמלצה לדגם מסויים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מנסיון עם משקפים של אפסון אני יכול לומר לך בודאות שאין הצדקה לשלם 100$ .maorsabo כתב:תודה על התשובה!
אשמח להמלצה לדגם מסויים....
האפסון מגיע עם שתי זוגות . תוספת של משקפים אורגינאליות מסתובבת סביב כ 70$ ליחידה.
רכשתי 4 יחידות של סמסונג במחיר של 370 ש״ח לכל ה 4 . אחלה תוצאה ( עדין לא קיבלתי אבל בחנתי אותם אצל חבר).
רוצה לומר שלא חייבים להשתולל.
בהצלחה
http://www.ebay.com/itm/Genuine-SAMSUNG ... 232b5eb2a8
שלום
האם לאלו התכוונת?
עכשיו שהם אצלך איך הם?
יעבדו טוב בפנסוניק?
האמת היא שאני שובר את הראש ברכישה הזו כאילו ואני רוכש מקרן ולא משקפיים
ראיתי את המקוריות באמזון לא כל כך יקרות באזור ה 40/50 דולר לאחד אבל באמזון דרך חברת שליחיות זה יוצא לא משתלם.
לקנות את הסמסונג ולפתור את הבעיה?
שלום
האם לאלו התכוונת?
עכשיו שהם אצלך איך הם?
יעבדו טוב בפנסוניק?
ראיתי את המקוריות באמזון לא כל כך יקרות באזור ה 40/50 דולר לאחד אבל באמזון דרך חברת שליחיות זה יוצא לא משתלם.
לקנות את הסמסונג ולפתור את הבעיה?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני קניתי את דגם ה 4100. ה 5100 חדשים יותר אבל לא יודע מה ההבדל ובזמן שרכשתי לא מצאתי סימוכין שהם עובדים עם מקרן האפסון שלי.maorsabo כתב:http://www.ebay.com/itm/Genuine-SAMSUNG ... 232b5eb2a8
שלום
האם לאלו התכוונת?
עכשיו שהם אצלך איך הם?
יעבדו טוב בפנסוניק?
לקנות את הסמסונג ולפתור את הבעיה?...
ה 4100 שקיבלתי נוחות וקלות מאוד. החסרון היחידי הוא שהזרועות לא מתקפלות.
האם יתאים לפנסוניק ? אין לי מושג תבדוק ברשת. תריץ גוגל עם דגם המשקפים + דגם המקרן .
בהצלחה