הרדיו שקם לחיים...
-
beller
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
אני אוסף מכשירי רדיו ישנים ווינטאג'ים למיניהם. בין היתר, יש לי כמה מכשירי רדיו מנורתיים, מהסוג שהיו נפוצים בארץ בשנות החמישים- תחילת השישים. השבוע החטלתי לפתוח את ה-TOSCA, במטרה להשמיש אותו. המכשיר שאצלי היה בשימוש מועט. קודם כל, ניקיתי אותו מאבק. מגעים, מנורות, הכל מורק ביסודיות ובאהבה רבה. ההלחמות, לתדהמתי, היו תקינות כולן. הקבלים נראים תקינים. ויזואלית, הכל נראה בסדר.
בחשש לא קל הדלקתי אותו והתחלתי למדוד מתחים או לנסות להריח "שרוף". כלום. הפטנציומטרים - תקינים. בורר טווח התדרים - תקין. זוג הרמקולים - 6.5 אינצ', שלמים וללא סימני התייבשות.
המטרה הייתה להשמיש דווקא את המגבר, שכן קליטת AM בארץ דלה מאוד. למגבר של הרדיו הזה יש זוג EL84 (טוגנראם מקוריות) וזוג ECC82 (נדמה לי שהמקבילה שלהן היא ה-12AU7). למגבר כניסת PHONO, מיועד לראש קרמי. מונו. מה לעשות וכל ציוד אפשרי בבית שלי הוא סטרייאו. בניתי מעגל מאוד פשוט, מבוסס נגדים, ההופך סטריאו למונו.
בינתיים, סגרתי את הרדיו וחיברתי לתקע, לתת לו "להתחמם".
יש לי אקסטרימר סיידווינדר שקניתי פעם באחת החנויות ששבק חיים ורק אחרי צעקות הוחלף לי לחדש. בינתיים קניתי אקטרימר פרודיג'י. הוא מחובר לכונן DVD USB, ורשת הביתית. על מנת לתקן עקומת תדרים, העברתי את האודיו דרך אקוולייזר, אחד מיני רבים שהצלתי מפח ***.
סמוך לחצות, חיברתי את הכל. עינית הקסם, EM84, חלשה טיפה והיא תוחלף בתואמת, שעולה פחות מ-10 דולר. הסאונד, לאחר כמה כיוונים - מדהים. במיוחד עם הקלטות OTR, הקלטות של תוכניות רדיו ישנות, מהן יש לי אלפי שעות. עם הקלטות ישנות, הוא עושה עבודה מדהימה. כעת אני עובד על פרוייקט להשמיש את שאר המקלטים. גיליתי שזו תראפיה מצויינת. כל המנורות, לרבות עיניות הקסם, זמינות.
רק אחרי כל העבודה, נזכרתי שנהוג לצלם את השלבים... טוב, בפעם הבאה. אני מצרף את הצילום של המכשיר, כולל מוניטור CRT שחור לבן קטן...
בחשש לא קל הדלקתי אותו והתחלתי למדוד מתחים או לנסות להריח "שרוף". כלום. הפטנציומטרים - תקינים. בורר טווח התדרים - תקין. זוג הרמקולים - 6.5 אינצ', שלמים וללא סימני התייבשות.
המטרה הייתה להשמיש דווקא את המגבר, שכן קליטת AM בארץ דלה מאוד. למגבר של הרדיו הזה יש זוג EL84 (טוגנראם מקוריות) וזוג ECC82 (נדמה לי שהמקבילה שלהן היא ה-12AU7). למגבר כניסת PHONO, מיועד לראש קרמי. מונו. מה לעשות וכל ציוד אפשרי בבית שלי הוא סטרייאו. בניתי מעגל מאוד פשוט, מבוסס נגדים, ההופך סטריאו למונו.
בינתיים, סגרתי את הרדיו וחיברתי לתקע, לתת לו "להתחמם".
יש לי אקסטרימר סיידווינדר שקניתי פעם באחת החנויות ששבק חיים ורק אחרי צעקות הוחלף לי לחדש. בינתיים קניתי אקטרימר פרודיג'י. הוא מחובר לכונן DVD USB, ורשת הביתית. על מנת לתקן עקומת תדרים, העברתי את האודיו דרך אקוולייזר, אחד מיני רבים שהצלתי מפח ***.
סמוך לחצות, חיברתי את הכל. עינית הקסם, EM84, חלשה טיפה והיא תוחלף בתואמת, שעולה פחות מ-10 דולר. הסאונד, לאחר כמה כיוונים - מדהים. במיוחד עם הקלטות OTR, הקלטות של תוכניות רדיו ישנות, מהן יש לי אלפי שעות. עם הקלטות ישנות, הוא עושה עבודה מדהימה. כעת אני עובד על פרוייקט להשמיש את שאר המקלטים. גיליתי שזו תראפיה מצויינת. כל המנורות, לרבות עיניות הקסם, זמינות.
רק אחרי כל העבודה, נזכרתי שנהוג לצלם את השלבים... טוב, בפעם הבאה. אני מצרף את הצילום של המכשיר, כולל מוניטור CRT שחור לבן קטן...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
הרדיו יפייפה! מאיזו ארץ הוא? אני מניח שמאיטליה או מדרום אמריקה?
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- noam3039
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3441
יפה תודה על השיתוף
אני מאוד אוהב לראות אתגרים כאלו
אני מאוד אוהב לראות אתגרים כאלו
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- raniburg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1434
יפה
חבל שאין לך שני מכשירי רדיו זהים,היה אפשר לקבל סטריאו,עם שני מונובלוקים
בתור באר שבעי לשעבר אני זוכר לטובה את ערבי המוזיקה שהיית מעביר במקיף ג'
תקליטים והרצאה,ביטלס, אני זוכר, אולי גם פינק פלויד?
טוב לראות שלא זנחת את התחום,כבוד
חבל שאין לך שני מכשירי רדיו זהים,היה אפשר לקבל סטריאו,עם שני מונובלוקים
בתור באר שבעי לשעבר אני זוכר לטובה את ערבי המוזיקה שהיית מעביר במקיף ג'
תקליטים והרצאה,ביטלס, אני זוכר, אולי גם פינק פלויד?
טוב לראות שלא זנחת את התחום,כבוד
-
beller
-
- חבר פעיל במיוחד

רניבורג - תודה שאתה זוכר! כן, אני בתחום. מה שנחמד שעם הזמן אתה הופך ל"מוזר עם התקליטים" ואז אנשים מביאים לך בתמנה את התקליטים של הבסא, בגלל "שאין לנו את המכשיר שמנגן קלאטות" ו"חיפשנו - אין פה להיטים. הכל בלועזית"...
קוש - זה רדיו ישראלי במצב כמעט MINT - אנסה לפתוח אותו שוב, כדי שתראה את הדף עם חותמות הבדיקה הטכנית. אחרי עוד כמה כיוונים (כניסת הליין היא של ראש קרמי, המוציא מתח ועקומת תדרים מסויימת, לך נחש מה נכון).
נועם תודה לך.
בקרוב אעלה עוד. יש לי רוטל יפהפה שמחכה לטיפול. ורמקולים שמחכים לטיפול.
קוש - זה רדיו ישראלי במצב כמעט MINT - אנסה לפתוח אותו שוב, כדי שתראה את הדף עם חותמות הבדיקה הטכנית. אחרי עוד כמה כיוונים (כניסת הליין היא של ראש קרמי, המוציא מתח ועקומת תדרים מסויימת, לך נחש מה נכון).
נועם תודה לך.
בקרוב אעלה עוד. יש לי רוטל יפהפה שמחכה לטיפול. ורמקולים שמחכים לטיפול.
דני בלר
- Form78HiFi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
מגניב!!
איפוא נעלמת beller?
איפוא נעלמת beller?
נערך לאחרונה על ידי Form78HiFi ב 20/04/2013 20:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
beller
-
- חבר פעיל במיוחד

Form78HiFi - אני בבית, בעבודה, לא תמיד יש לי מה להגיד אז אני לא כותב, אבל אני זמין במייל וכאן תמיד.
דני בלר
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- Lee
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4282
beller כל הכבוד על המוטיבציה שלך
פוסטים כאלה מעוררים בי געגוע עז למכשיר רדיו "פיילוט", די דומה לזה שמופיע בתמונה הראשונה, עם מנורה ירוקה בצידו הימני העליון עד כמה שזכור לי, שכילד (אי שם בשנות ה-70') הייתי נהנה לעמוד דקות ארוכות ולראות איך היא נדלקת ומתחממת לאיטה בירוק עז.
לצערי, על אף שהיה במצב מצוין (כחדש ממש), החליטו ההורים שלי בשלב מסויים להעיף אותו מהבית...
פוסטים כאלה מעוררים בי געגוע עז למכשיר רדיו "פיילוט", די דומה לזה שמופיע בתמונה הראשונה, עם מנורה ירוקה בצידו הימני העליון עד כמה שזכור לי, שכילד (אי שם בשנות ה-70') הייתי נהנה לעמוד דקות ארוכות ולראות איך היא נדלקת ומתחממת לאיטה בירוק עז.
לצערי, על אף שהיה במצב מצוין (כחדש ממש), החליטו ההורים שלי בשלב מסויים להעיף אותו מהבית...
-
beller
-
- חבר פעיל במיוחד

yairf (יאיר פ.)
אני חושב שהטוסקה היא בן גל. יש להם סאונד מדהים.
Lee
יש לישניים כאלה עובדים, הסאונד מצויין. פעם היו בונים דברים טובים. אנסה להעלות סרטונים.
Lee
יש לישניים כאלה עובדים, הסאונד מצויין. פעם היו בונים דברים טובים. אנסה להעלות סרטונים.
דני בלר
- Lee
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4282
סאונד מצויין זה באמת מה שהיה זכור לי מהמכשיר הזה, ותמיד חשבתי שאני זוכר כך רק בגלל מרחק השנים ובגלל שהייתי ילד... נחמד לגלות שזו המסקנה שלך גם כיום.beller כתב:yairf (יאיר פ.)
Lee
יש לישניים כאלה עובדים, הסאונד מצויין. פעם היו בונים דברים טובים. אנסה להעלות סרטונים....
אשמח אם תעלה סרטונים.
- zenith
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
beller- שים מנורה חדשה מאחורי הסקאלה בצד שמאל. היא שרופה.
בעבר היו לי מלא ראדיואי מנורות ששיפצתי. אחד מהם היה ה"אמרון" שעמד אצל סבתא שלי בבודייעם הרבה שנים והורדתי אותו לפני 20 שנה כשהוא מסריח מנפטלין ובתוך הקל-קר והארגז המקורי שלו. "אמרון" מי שלא יודע, היה מפעל\חטיבת הראדיו של "אמקור" בנוסף לשאר החטיבות המפורסמות בעבר המפואר.
אבל המכשיר שהיווה פריצת דרך לתחביב-שריטה הזה, שראיתי בימי הזיכרון הראשונים שלי ושהוא אחראי להכול ושהיה יותר גבוה ממני, הוא האשם הגדול. ואחריו, הגיע הפיילוט שעובר שיפוץ והשמשה בימים אלה(דודה שלי קנתה ביום החתונה ב-57' בחיפה). ולכולם...סאונד לא מהעולם הזה. והריח...אח הריח...הריח של האבק שנשרף מהשפופרות..
כשהסט אפ שלי יהייה מוכן, תראה את המכשירים והסיפורים עליהם..
אגב, תהייה לך קליטה מעולה אם תחבר לו אנטנה מאחור...ותכבה את כול הפלורוסנטים בבית
. לפעמים האנטנה בפנים לא מספיקה והם מתעוררים לחיים ברגע שרק תחבר אנטנה מאחור. ואז תראה מה זה AM צורח בערבית בעיקר...
בעבר היו לי מלא ראדיואי מנורות ששיפצתי. אחד מהם היה ה"אמרון" שעמד אצל סבתא שלי בבודייעם הרבה שנים והורדתי אותו לפני 20 שנה כשהוא מסריח מנפטלין ובתוך הקל-קר והארגז המקורי שלו. "אמרון" מי שלא יודע, היה מפעל\חטיבת הראדיו של "אמקור" בנוסף לשאר החטיבות המפורסמות בעבר המפואר.
אבל המכשיר שהיווה פריצת דרך לתחביב-שריטה הזה, שראיתי בימי הזיכרון הראשונים שלי ושהוא אחראי להכול ושהיה יותר גבוה ממני, הוא האשם הגדול. ואחריו, הגיע הפיילוט שעובר שיפוץ והשמשה בימים אלה(דודה שלי קנתה ביום החתונה ב-57' בחיפה). ולכולם...סאונד לא מהעולם הזה. והריח...אח הריח...הריח של האבק שנשרף מהשפופרות..
כשהסט אפ שלי יהייה מוכן, תראה את המכשירים והסיפורים עליהם..
אגב, תהייה לך קליטה מעולה אם תחבר לו אנטנה מאחור...ותכבה את כול הפלורוסנטים בבית
-
beller
-
- חבר פעיל במיוחד

אני סבור שבזוג ECC82 וזוג EL84 מקוריות של טונסגראם, עם חתיכת שנאים ורמקולים וינטאג', שום דבר לא יכול להיות רע.
zenith , רדיו זאת אהבה ישנה מאוד בבית. אבי היה טכנאי הקלטות באחת מתחנות הרדיו הותיקו של ארגנטינה, אי אז בשנות הארבעים, אין כמו עיניות קסם, במיוחד אם זה 6G5C
אגב, יש לי גם אחד מבוסס גביש... ואנטנה תואמת. מהסוג ששמעו איתו בארגנטינה את קרב האגרוף בין פירפו לדמפסי...
zenith , רדיו זאת אהבה ישנה מאוד בבית. אבי היה טכנאי הקלטות באחת מתחנות הרדיו הותיקו של ארגנטינה, אי אז בשנות הארבעים, אין כמו עיניות קסם, במיוחד אם זה 6G5C
אגב, יש לי גם אחד מבוסס גביש... ואנטנה תואמת. מהסוג ששמעו איתו בארגנטינה את קרב האגרוף בין פירפו לדמפסי...
דני בלר
- zenith
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
מכול ההסטוריה שפעם אספתי, נשארו לי כמה שפופרות שדומות לבלונים הצבאיים במטווחים. חלקן של זניט וחלקן של סילבניה. הן עתיקות מאוד שמצאתי בכמה בתים של אנשים שנפטרו כאן. ומכרו את התכולה של הבתים אחת מהן היא עיינית קסם בפורמט העגול שלה ובמקור היא היתה כגיבוי לראדיו קונסולה של זניט. היא נשמרה מהשנה שהוא נקנה-46'.
-
beller
-
- חבר פעיל במיוחד

zenith אפ זה מעניין אותך, יש דברים טובים מייצור חדש באיביי, כולל דרייבר ל-6G5C עפ מנורה NOS בכ-80 דולר. EM84 עולות פחות מעשרה דולר. ECC82 או 12AU7 יש בכעשרה דולר, 6AK5W גם. בכלל, אם אתה בונה מאפס, הייתי הולך על הברידי - פרה מודול מנורתי, מגבר מודול דיגטלי, טיונר אפשר להשיג גם כקיט (אם כי אפשר לשים , תושבת לאייפוד). סקלות ניתן להוריד מהרשת ולהדפיס על שקף. בד לגריל יש באתר שמספק גם נוריות חיווי. כפתורים וינטאג' יש באיביי ולא יקרים. נראה לי שאני הולך על זה...
דני בלר
- TV_Eye
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 449
טעות
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
אהלן דני. תמיד כיף כשאתה שב אלינו. יש לי טיונר מנורות של Pilot מתחילת שנות ה-60' (אולי סוף ה-50'). כל כך ישן שאני בקושי מצליח לזהות שם מהו קבל ומהו נגד. את הקבלים הבריטיים ממלח"ע ה-II, אפשר לזהות משום שהם דומים למקלות דינמיט וגם מפרישים חומר דמוי גליצרין. הכל שם מולחם רכיב לרכיב. נראה קטסטרופה ויש לי הרגשה שחלק מהמתחים שמצויים שם למטה יכולים לשמש בהוצאות לפועל בכלא פדראלי. אני שונא מנורות! מפחיד אותי. אם אני אגיע לגבורות אני אחבר לחשמל. אולי אני אייצר big bang משלי, אולי אני אקלוט תעמולה של ה-BBC ב-SW למדינות הבאלטיות...beller כתב:מה שנחמד שעם הזמן אתה הופך ל"מוזר עם התקליטים" ואז אנשים מביאים לך בתמנה את התקליטים של הבסא, בגלל "שאין לנו את המכשיר שמנגן קלאטות" ו"חיפשנו - אין פה להיטים. הכל בלועזית"...
דילמת ה'תקליטים של הסבא' כל כך מוכרת... לך תסביר להם ש-99.9% מהתקליטים של הסבא היו שווים לת*ת עוד כשהסבא רקד וואלסים עם מי שהייתה יכולה להיות הסבתא האלטרנטיבית. הצטברו אצלי כל-כך הרבה תקליטים כאלה, מוזיקה קלאסית על בקליט תוצרת MUZA הסובייטית משנות ה-50', נגני גיטרה אזוטריים מארגנטינה, להקות MO-TOWN שחורות שההיסטוריה שכחה, סינגלים "7 45 של חקייני אלוויס למינהם... אין לי לב לזרוק אבל זה כבד וזה מצטבר ומסתכלים עלי עקום...
בת"א, ה'חור בשחור' היו פותרים לי את הבעיה ואת ייסורי המצפון. הייתי מביא לשם 20 ק"ג תקליטי סבא, והם היו מניחים אותם בזוג הצפרדעים הירוקות בשלמה המלך מול החנות הקטנטנה. אם היתה נחה עליהם המוזה - הייתי מקבל זיכוי של 30 ש"ח, או יותר טוב, הנחה על אחד התקליטים שהייתי מוצא שם.
בכל מקרה - אני מקנא ביכולת ובסבלנות. יום אחד אני אטפל ב-Pilot. תמיד אומרים לי שאין לי מושג מה זה להיות 'איש שחור'. אולי תהיה לי הזדמנות להפוך לאחד ולבדוק באופן אישי...
- roypeles
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
איזה יופי של שיתוף.
יופי של עבודה....
יופי של עבודה....
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
הקפצתם אכן פוסט יפה,אך הוא בדיוק מלפני שנה..
Vintage audio is a way of life
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166