אני מחפש לקנות מקרן וקצת התבלבלתי מול השפע

מקרנים קידמיים - Front Projector.
barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אחרי שמקרן הפנסוניק שלי מתחכם ומייצר פסים שכנראה לא שווה תיקון, אני חושב שהגיע הרגע לקנות חדש.
האמת? אני קצת מבולבל משפע האפשרויות ועוד יותר מפערי מחירים שמוצגים בפורום ובאתר אם אני משווה אותם לאתר זאפ שם דיפדפתי הבוקר.
כאן באתר אני רואה מקרנים עם תגי מחירי התחלתיים של כמה אלפי שקלים, באתר זאפ צניחה לרמות התחלתיות של 1500-2000 שקלים.
יש סיבה להפרשים?
אני חושב שכדאי להתחיל בתיאור הצרכים שלי.
אנחנו בית פרטי שבו מכשיר הטלוויזה העיקרי הוא מקרן אחורי של פנסוניק בגדול 50 אינטש שנקנה לפני כ-13 שנה.
אות השידור מגיע ממיר עידן והטלוויזיה מודלקת פעם-פעמיים בשבוע למשך כשעה בכל פעם.
במרתף הבית מקום להקרין עם מסך חשמלי, שם יעמוד המקרן שאקנה ויקרין סרטים מלאים שמשקלם 700 מגה עד 1 ג'יגה, קצת טלוויזיה ממיר עידן ולעיתים רחוקות סרטי DVD שנלקחים מהאוזן השלישית.
הכי אני אוהב להוציא את המקרן לגינה במשחקי ההכרעה בליגת האלופות ולהקרין את המשחקים בחוץ על בירות וסטייקים (שוב, אות השידור - ממיר עידן)
מערכת הסאונד בבייסמנט בת כ-8-9 שנים. אין בה אפילו חיבור HDMI.
להערכתי, אני צריך מקרן שאיכותו באיזור 1024X768, אולי 1280X1024. בטח לא FULL-HD, תקנו אותי אם אני טועה.
מחיר המטרה שלי 2,000 עד 2,500 שקל למכשיר חדש, ואני יכול להרשות לעצמי הרבה יותר אם יסתבר שאין בארץ מקרנים ברמת המחירים הזאת או להחליט לחכות לאיזו נסיעה קרובה לחו"ל אם המחירים בעולם זולים משמעותית (מהנחת יסוד שבארץ הכל מאוד יקר ביחס לעולם)

מישהו שמבין עניין ומבין במקרנים יכול לחוות דיעה על מה מתאים לי? ואיפה קונים את ההתאמה הזאת? שווה חדש או יד שניים?
שבת נפלאה וגשומה, יוסי

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

יוסי,

האם יצא לך להתרשם ממקרני HD בכלל?
לפי הניסוח שלך נראה שלא כי אחרת לא היית בגלל שוקל להמשיך ולצפות בסרטים ששוקלים עד 1 גיגה.
אני בטוח שאחרי התרשמות לא יהיה מצב שתהיה מוכן לצפות בסרט ששוקל לפחות מ-3 גיגה (גדול מינימלי לHDR) ואני אפילו חושב שתשקול אפילו לעלות למינימום 8 גיגה ולקבל FHD.

למיטב ידיעתי מקרן HD הזול ביותר שניתן להשיג היום חדש (HDR ללא תלת מימד) עולה ברכישה בארץ כ-4,500 ש"ח כאשר ביבוא אישי חוקי יעלה 3,000-3,500 ש"ח.

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

idan309 כתב:יוסי,

האם יצא לך להתרשם ממקרני HD בכלל?
לפי הניסוח שלך נראה שלא כי אחרת לא היית בגלל שוקל להמשיך ולצפות בסרטים ששוקלים עד 1 גיגה.
אני בטוח שאחרי התרשמות לא יהיה מצב שתהיה מוכן לצפות בסרט ששוקל לפחות מ-3 גיגה (גדול מינימלי לHDR) ואני אפילו חושב שתשקול אפילו לעלות למינימום 8 גיגה ולקבל FHD.

למיטב ידיעתי מקרן HD הזול ביותר שניתן להשיג היום חדש (HDR ללא תלת מימד) עולה ברכישה בארץ כ-4,500 ש"ח כאשר ביבוא אישי חוקי יעלה 3,000-3,500 ש"ח.
...
האמת? לא צפיתי ולו פעם במקרן HD . בקושי צפיתי אצל חברים בשידור HD על מסך LCD (שמאוד הרשים אותי)
אבל אני צרכן קטן מאוד לצפיה ולו כולם היו כמוני , לא היו כבלים ולא יס וחברות הברודקאסט היו פושטות את הרגל מזמן.
בממוצע הטלויזיה דולקת אצלי בבית 3 שעות בשבוע.
שווה בשביל זה לשדרג ל-HD?
איזה מקרן שאינו FHD מומלץ, מה טווחי המחירים ומי מוכר כאלו ?
יוסי

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #4 

idan309,

אולי אתה תתפלא אבל יש לא מעט אנשים שאיכות תמונה ושמע לא מדברת אליהם כהוא זה. אני לא אומר שזה המצב עם barzvi, אבל זה לפחות מה שהבנתי מהתיאור שלו לשימוש במקרן. הוא גם כתב שהוא צופה בטלויזיה עם המקרן. לרכוש מקרן FULLHD טוב ב 15K +\- ולהחליף מנורה כל חצי שנה - שנה נראה לי קצת יקר.
הייתי אצל חבר בערב יום העצמאות ואישתו אמרה לי שהיא לא מבינה אנשים שקונים מערכות קולנוע בייתיות במיטב כספם. חשבתי איך אני בכלל מתחיל לענות לה ואמרתי "למה את הולכת לראות סרט בקולנוע ולא צופה בבית?". אתה יודע מה היא ענתה? "אני לא הולכת לקולנוע כי אני לא רואה שום הבדל בין לצפות בבית (אגב, טלויזיה 37 אינטש לא מהדגמים החדשים) ללצפות בקולנוע". פה בדיוק הסתיים הדיון. אמרתי לה "אם כך, אז ברור שלא משתלם להוציא אפילו אלף ש"ח על מערכת ק"ב".

עכשיו לעיניניינו,
לצרכים שלך באמת לא כדאי להוציא כמה אלפי שקלים ומספיק מקרן מצגות פשוט עם עוצמת הארה גבוהה (כדי לצפות בחצר) במחיר הכי זול שאתה מוצא.

בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 20/04/2013 15:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

מקרן לקולנוע ביתי לא אמור להיות בעל הרזולוציות שציינת. זה רלוונטי רק למצגות במשרד.

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

oferlaor כתב:מקרן לקולנוע ביתי לא אמור להיות בעל הרזולוציות שציינת. זה רלוונטי רק למצגות במשרד.
...
עופר !
נגעת בנקודה שאיני מבין.
מוכן להרחיב?
האם לעניין צפייה בממיר עידן לא משנה רזולוציית המקרן?
מה בכלל הרזולוציה שעידן משדרים, ובאיזה רזולוציית מקרן לבחור ע"מ לקבל את התמונה האיכותית שממיר עידן יכול להציע ? - אני מניח שלחץ הכבלים ו-יס עושה את שלו ו-עידן לא משדרים שידורי HD.
יוסי

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

kingikra,
אני לא ייעצתי לבחור לרכוש מקרן ב-15 אלף ש"ח.
בסך הכל ייעצתי לו שלפני שהוא מחליט להוציא 2,000 ש"ח על מקרן מצגות שילך להתרשם מצפייה במקרן HD.
זה שהוא צופה 3 שעות בשבוע או 300 שעות בשבוע זה לא שיקול מרכזי לדעתי.
אני מעריך שאחרי שהוא יצפה במקרן HD הוא יבחר ב-2 אופציות:
1. לוותר על הרכישה של מקרן בכלל ולהסתדר עם מה שיש לו כרגע.
2. לרכוש מקרן HD (כנראה בתקציב נמוך אבל לפחות מקרן HD).

barzvi,
אופטומה HD66 שהוא מקרן HDR סביר יעלה ביבוא אישי קצת יותר מ-3,000 ש"ח וייתן לך איכות תמונה משופרת משמעותית על כל מקרן מצגות שתרכוש.

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

kingikra כתב:idan309,

לצרכים שלך באמת לא כדאי להוציא כמה אלפי שקלים ומספיק מקרן מצגות פשוט עם עוצמת הארה גבוהה (כדי לצפות בחצר) במחיר הכי זול שאתה מוצא.

בהצלחה
...
מהו מקרן מצגות ומהו מקרן לקולנוע ביתי? הרי כל מקרן בנוי להקריין כל דבר.
אפשר לשרטט קו איכויות שיגיד "עד כאן" מקרן מצגות ומכאן מקרן לקולנוע ביתי?
ואם כן, איך מתארים את הקו הזה במילים ?
יוסי

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

idan309 כתב:kingikra,

barzvi,
אופטומה HD66 שהוא מקרן HDR סביר יעלה ביבוא אישי קצת יותר מ-3,000 ש"ח וייתן לך איכות תמונה משופרת משמעותית על כל מקרן מצגות שתרכוש.
...
שואל גם אותך עידן.
מהו מקרן מצגות ומהו מקרן לקולנוע ביתי ?HDR זה " מוכן לאבחנה גבוהה"? מהי רזולוציית מקרן HDR והאם זה יכול לשפר לי את התמונה המתקבלת מ-ממיר עידן פלוס ?
איך מוגדר הקו בין סוגי המקרנים השונים - ק"ב, מצגות וכד'.
איפה קונים אופטומה כזה בחו"ל ואיפה ובאיזה מחיר בארץ?
ולפני הכל תודה על הנכונות לעזור.
יוסי

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אני בטוח שיש בפורום אנשים שיוכלו להסביר לך יותר טוב את ההבדל אבל אני אנסה בכל זאת.
מקרן קולנוע ביתי HD הוא מקרן בעל רזולציה טבעית של מינימום 720P (כאשר מקרן HD מלא הוא בעל רזולוציה טבעית של 1080P)
בדר"כ מקרן כזה הוא עם ניגודיות גבוהה ועצמת הארה יחסית נמוכה.

HDR = HD READY = 720P
מדובר במקרן HD אבל כזה שלא משדר HD מלא.
איכות התמונה לעומת מקרן שלא משדר HD (בתכני HD בלבד) עולה משמעותית על מקרן שאינו HD (ההבדל הרבה יותר משמעותי לעומת ההבדל בין מקרן 720P למקרן 1080P).

אם אין לך כוונה לצפות בתכני HD אז כמובן שאין שום סיבה לרכוש מקרן HD אבל אני מעריך שברגע שתתרשם מצפייה במקרן בתכני HD (אני אישית לא מבין איך בכלל ניתן לצפות בתכנים שאינם HD על מקרן) לא תרצה יותר לצפות במקרן בתכנים שאינם HD.

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

idan309 כתב:אני בטוח שיש בפורום אנשים שיוכלו להסביר לך יותר טוב את ההבדל אבל אני אנסה בכל זאת.
מקרן קולנוע ביתי HD הוא מקרן בעל רזולציה טבעית של מינימום 720P (כאשר מקרן HD מלא הוא בעל רזולוציה טבעית של 1080P)
בדר"כ מקרן כזה הוא עם ניגודיות גבוהה ועצמת הארה יחסית נמוכה.

HDR = HD READY = 720P
מדובר במקרן HD אבל כזה שלא משדר HD מלא.
איכות התמונה לעומת מקרן שלא משדר HD (בתכני HD בלבד) עולה משמעותית על מקרן שאינו HD (ההבדל הרבה יותר משמעותי לעומת ההבדל בין מקרן 720P למקרן 1080P).

אם אין לך כוונה לצפות בתכני HD אז כמובן שאין שום סיבה לרכוש מקרן HD אבל אני מעריך שברגע שתתרשם מצפייה במקרן בתכני HD (אני אישית לא מבין איך בכלל ניתן לצפות בתכנים שאינם HD על מקרן) לא תרצה יותר לצפות במקרן בתכנים שאינם HD.
...
תודה עידן על הרצון.
תראה. אין לנו כבלים מתוך רצון לא לראות הרבה תכני טלוויזיה (שממילא רובם אינם HD).
את קצת הסרטים שאנחנו רואים אנחנו מעדיפים לראות בבתי קולנוע.
מה נשאר? פה ושם סרטים שהורדנו (אפשר לספור על אצבעות שתי ידיים את כמות ההורדות והצפיות לשנה), קצת חדשות בטלויזיה (ערוצים 1, 2, 10 מתוך ממיר עידן ובכל מקרה הם אינם משדרים HD ומשחקי ליגת האלופות שמשודרים HD בערוץ הספורט (שאין לי בממיר עידן) ובערוצי ברודקאסט 2 או 10.
אז למה לי ממיר HD?
מת לקנות מקרן HD, יש לי את המשאבים הדרושים (כסף) ואני אפילו מחפש סיבה מצויינת להשתדרג .
את רצונות הצפייה שלי לא רוצה לשנות.
שופוני לא עושה עלי רושם.
יש לך סיבה טובה לשכנע אותי לעבור ל- HD ? בכנות אבל.
יוסי

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אני טוען שגם אם מדובר בסרט בחודש (שזה להבנתי העניין) שווה קצת להשקיע ולצפות בסרט הזה באיכות HD.
אני חושב שאחרי שתראה את ההבדל באיכות, תחשוב כמוני.

אם אני הייתי במקומך, בתכנים שאתה רואה, לא הייתי רוכש מקרן כלל.
בשביל סרט בחודש + תכנים שאינם HD הטלוויזיה שיש לך תעשה את העבודה מצוין.

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

idan309 כתב:אני טוען שגם אם מדובר בסרט בחודש (שזה להבנתי העניין) שווה קצת להשקיע ולצפות בסרט הזה באיכות HD.
אני חושב שאחרי שתראה את ההבדל באיכות, תחשוב כמוני.

אם אני הייתי במקומך, בתכנים שאתה רואה, לא הייתי רוכש מקרן כלל.
בשביל סרט בחודש + תכנים שאינם HD הטלוויזיה שיש לך תעשה את העבודה מצוין.
...
א
בל אנחנו אוהבים לשבת בבייסמנט ולראות טלוויזיה, בעיקר חדשות.
ומאוד אוהבים לארח חבר'ה לראות משחקי ליגת האלופות על מסך גדול בגינה.
מקרן יהיה על בטוח.
נשאר רק להחליט איזה ואיפה אקנה אותו.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

לראות חדשות + משחקי כדורגל ב-SD על מקרן?
שיהיה בהצלחה, אני אישית לא מסוגל.
החלום שלי הוא שיהיה לי מרתף בבית שיאפשר הפיכתו לחדר קולנוע יעודי.
מדהים בעיני שיש לך חדר כזה ואתה בכלל שוקל האם להתקין בחדר מקרן HD או מקרן שאינו HD.

בשורה התחתונה אם אלה התכנים ואכן אין כוונה להשתדרג ל-HD (לא חייבים בשביל זה להתחבר ל-YES/HOT) אז מקרן מצגות בכ-2,000 ש"ח כנראה יעשה את העבודה

בקשר להמלצה על מקרן כזה אני לא יכול לעזור כי אין לי מושג.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

מכיוון שני לא מתכוון להמליץ על מקרן מצגות ומכיוון שאמרת שאתה מוכן להשקיע גם יותר, ממליץ לך לבדוק את האפסון הבא:

http://www.epson.co.il/il/he/viewcon/co ... view/12166

הוא נייד, הוא בהיר (להוציא לגינה), יש לך שלוש שנות אחריות (שקט נפשי) והוא בנוסף מקרן HD (לא FULL HD)

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

ride כתב:מכיוון שני לא מתכוון להמליץ על מקרן מצגות ומכיוון שאמרת שאתה מוכן להשקיע גם יותר, ממליץ לך לבדוק את האפסון הבא:

הוא נייד, הוא בהיר (להוציא לגינה), יש לך שלוש שנות אחריות (שקט נפשי) והוא בנוסף מקרן HD (לא FULL HD)
...
RIDE, אתה יכול בכמה מילים למתוח קו בין מקרן מצגות לבין מקרן ק"ב ?
מה קובע את ההבדלים? הרזולוציה? עוצמת ההארה? שם החברה?
אנא ממך. מאוד יעזור.

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

ride כתב:מכיוון שני לא מתכוון להמליץ על מקרן מצגות ומכיוון שאמרת שאתה מוכן להשקיע גם יותר, ממליץ לך לבדוק את האפסון הבא:

...
תג המחיר שלו בזאפ עומד על כ-6,000 שקל.
לא קצת הרבה לצרכים המועטים שלי ?
יש מקרן מצגות 720P במחיר שפוי ?

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

barzvi,

ממש בקצרה, כי עסקנו בנושא המון (בצע חיפוש באתר). למקרני קולנוע ביתי יחידת עיבוד תמונה מתקדמת, קונטרסט משמעותי גבוה ממקרני מצגות, יכולות כיול תמונה וצבע ועוד...

לגבי ZAP, מניסיון זה לא המילה האחרונה, בדוק בחנות מתמחה את המחיר האמיתי...

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

ride כתב:barzvi,

ממש בקצרה, כי עסקנו בנושא המון (בצע חיפוש באתר). למקרני קולנוע ביתי יחידת עיבוד תמונה מתקדמת, קונטרסט משמעותי גבוה ממקרני מצגות, יכולות כיול תמונה וצבע ועוד...

לגבי ZAP, מניסיון זה לא המילה האחרונה, בדוק בחנות מתמחה את המחיר האמיתי...
...
חיפוש באתר דומה לחיפוש בגוגל.
למעלה מ-2,000 (!) תוצאות לצמד המילים "קולנוע ביתי".
מסכים שזאפ רחוקים מלהיות המילה האחרונה - ודאי אחרי שצמאי הכסף מדפי זהב קנו אותם - אבל הם בהחלט מהווים אינדיקציית מחיר.

barzvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

רזולוציות

שליחה #20 

יש סיבה מיוחדת למה רזולוציות של 1024P ו-720P מצויינות כמספר אחד ורזולוציות אחרות כמו 1280X768, 800X600 ואחרות מצויינות בשתי סדרות מספרים?
מה אומר ה-P בסוף המספר?
יהיה נכון לומר שאיכותה של רזולוציה 720P פחותה מרזולוציה של 1280X768 ? אפשר גם להגיד 768P ?
יוסי

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”