זקוק לעיצה, מעוניין לשדרג את איכות הכבלים הקיימים.
-
nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 606
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
שלום רב,
ברשותי מגבר ימאה RXV-467 וסט רמקולים Klipsch HDT-500 , הרמקולים מחוברים עם כבלים לרמקולים ללא חברה מ"הום סנטר" עובי 1.5, והסאב מחובר עם כבל יעודי לסאב אך עם מפצל פשוט של RCA לשני RCA, מן הסםת לא כבל קואקסיאלי...
שומעים טוב, אין שום ספק.
אבל, לדעתי אם אחליף לכבלים איכותיים יותר, אהנה מצליל עוד יותר איכותי ועשיר, אשמח לשמוע אם אני טועה, הכבלים הקיימים נראים כאילו יש להם קורוזיה מתחת לבידוד, ונראה לי שזה משפיע.
מה גם שהכבלים לסטלייטים הם באורך כ 7 מטר כל אחד.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
אם לרכוש כבלים, האם כדאי מחברה מסויימת? איזה עובי של כבלים, ואני ממש לא מעוניין להשתולל עם המחיר.
קראתי באיזה מקום שכבל עד 10 שקל למטר זה כבל טוב, האם זה נכון או כדאי להשקיע יותר?
ברשותי מגבר ימאה RXV-467 וסט רמקולים Klipsch HDT-500 , הרמקולים מחוברים עם כבלים לרמקולים ללא חברה מ"הום סנטר" עובי 1.5, והסאב מחובר עם כבל יעודי לסאב אך עם מפצל פשוט של RCA לשני RCA, מן הסםת לא כבל קואקסיאלי...
שומעים טוב, אין שום ספק.
אבל, לדעתי אם אחליף לכבלים איכותיים יותר, אהנה מצליל עוד יותר איכותי ועשיר, אשמח לשמוע אם אני טועה, הכבלים הקיימים נראים כאילו יש להם קורוזיה מתחת לבידוד, ונראה לי שזה משפיע.
מה גם שהכבלים לסטלייטים הם באורך כ 7 מטר כל אחד.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
אם לרכוש כבלים, האם כדאי מחברה מסויימת? איזה עובי של כבלים, ואני ממש לא מעוניין להשתולל עם המחיר.
קראתי באיזה מקום שכבל עד 10 שקל למטר זה כבל טוב, האם זה נכון או כדאי להשקיע יותר?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אתה טועה חבל על הכסף שלך.
קורוזיה לא אמורה להיות ובמידה וקיימת תחתוך את הקצוות ותוריד את הבידוד והכל אחלה.
במידה ואתה מתעקש להחליף אין צורך להשקיע יותר מ 10-15 ש״ח למטר כבל.
קורוזיה לא אמורה להיות ובמידה וקיימת תחתוך את הקצוות ותוריד את הבידוד והכל אחלה.
במידה ואתה מתעקש להחליף אין צורך להשקיע יותר מ 10-15 ש״ח למטר כבל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הבדל יש אבל הוא בא לידי ביטוי באיכות החומרים ולא באיכות הסאונד, במיוחד במערכות ברמת בסיס ( מבלי לפגוע כמובן).nice_guy כתב:אני ממש לא מתעקש להחליף,
אבל אני אשמח לשמוע דיעות בעניין.
אין הבדל בין כבל שעולה 4 שקל למטר (אולי אפילו פחות) ל15 שקל למטר?...
אתה מסתכן כאן בפתיחת מלחמת עולם.
יש דעות לכאן ולכאן.
יש כאלו שישבעו לך ששינוי כבלים פתח להם עולמות של סאונד שלא היו בעבר, ויש כאלו שבדקו וראו שקולב מפיק בדיוק את אותה איכות צליל כמו כבל יקר של מונסטר.
יש דעות לכאן ולכאן.
יש כאלו שישבעו לך ששינוי כבלים פתח להם עולמות של סאונד שלא היו בעבר, ויש כאלו שבדקו וראו שקולב מפיק בדיוק את אותה איכות צליל כמו כבל יקר של מונסטר.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מבחינה פסיכולוגית אין ספק שתשמע יותר טוב אחרי שתשדרג את הכבלים 
-
nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

קודם כל לא נפגעתי, המגבר בהחלט דיי בסיסי אבל עושה אחלה עבודה, והסט רמקולים לא בטוח שמתאים להגדרת רמת כניסה, אבל נניח.istarmini כתב:הבדל יש אבל הוא בא לידי ביטוי באיכות החומרים ולא באיכות הסאונד, במיוחד במערכות ברמת בסיס ( מבלי לפגוע כמובן).nice_guy כתב:אני ממש לא מתעקש להחליף,
אין הבדל בין כבל שעולה 4 שקל למטר (אולי אפילו פחות) ל15 שקל למטר?......
וואלה, הפכתי להיות יותר מבולבל ממה שנכנסתי.
ואיך אמרו כאן, מבחינה פסיכולוגית אני אשמע הרבה יותר טוב, אז שלא נפגע ברמה הפסיכולוגית, אני אחליף למשהו לא יקר אבל שיעשה לי טוב בנשמה, מי יודע, אולי אשמע באמת יותר טוב???
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לך על זהnice_guy כתב:קודם כל לא נפגעתי, המגבר בהחלט דיי בסיסי אבל עושה אחלה עבודה, והסט רמקולים לא בטוח שמתאים להגדרת רמת כניסה, אבל נניח.istarmini כתב:הבדל יש אבל הוא בא לידי ביטוי באיכות החומרים ולא באיכות הסאונד, במיוחד במערכות ברמת בסיס ( מבלי לפגוע כמובן).nice_guy כתב:אני ממש לא מתעקש להחליף,
אין הבדל בין כבל שעולה 4 שקל למטר (אולי אפילו פחות) ל15 שקל למטר?......
וואלה, הפכתי להיות יותר מבולבל ממה שנכנסתי.
ואיך אמרו כאן, מבחינה פסיכולוגית אני אשמע הרבה יותר טוב, אז שלא נפגע ברמה הפסיכולוגית, אני אחליף למשהו לא יקר אבל שיעשה לי טוב בנשמה, מי יודע, אולי אשמע באמת יותר טוב???...
-
nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

חלילה מלחמת עולמות, אני יודע שהדיעות חלוקות, אבל תכלס, אצלך בבית, שמת כבל של 4 שקל למטר?shayf כתב:אתה מסתכן כאן בפתיחת מלחמת עולם.
יש דעות לכאן ולכאן.
יש כאלו שישבעו לך ששינוי כבלים פתח להם עולמות של סאונד שלא היו בעבר, ויש כאלו שבדקו וראו שקולב מפיק בדיוק את אותה איכות צליל כמו כבל יקר של מונסטר....
בסבירות גבוהה שבסטאפ הנוכחי לא תשמע שום הבדל.
לו אני במקומך והייתי סקרן לדעת האם זה ישפיע (והאם השינוי בכלל ימצא חן בעיני...), הייתי משאיל כבל מחנות מתמחה (למשל פיוז) ופשוט בודק בשמיעה.
תבדוק רק על הרמקולים הקדמיים בהאזנה למוזיקה. אם לא תשמע שוני במוזיקה אז בוודאי שלא תשמע הבדל בסרטים.
ארז
לו אני במקומך והייתי סקרן לדעת האם זה ישפיע (והאם השינוי בכלל ימצא חן בעיני...), הייתי משאיל כבל מחנות מתמחה (למשל פיוז) ופשוט בודק בשמיעה.
תבדוק רק על הרמקולים הקדמיים בהאזנה למוזיקה. אם לא תשמע שוני במוזיקה אז בוודאי שלא תשמע הבדל בסרטים.
ארז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

חיבור מפצל מגביר את האות שנכנס לסאב ב 3DB .ובנוגע לכבל של הסאב, מה דעתכם? לוותר על המפצל...
אפשר בקלות לוותר עליו ולהגביר את אותם 3DB ,בתפריט הרסיבר (איפה שמגדירים את עוצמת הרמקולים) או בווליום עצמו בסאב.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
קצת פחות מ-4 שקלים למטר.nice_guy כתב:חלילה מלחמת עולמות, אני יודע שהדיעות חלוקות, אבל תכלס, אצלך בבית, שמת כבל של 4 שקל למטר?shayf כתב:אתה מסתכן כאן בפתיחת מלחמת עולם.
יש דעות לכאן ולכאן.
יש כאלו שישבעו לך ששינוי כבלים פתח להם עולמות של סאונד שלא היו בעבר, ויש כאלו שבדקו וראו שקולב מפיק בדיוק את אותה איכות צליל כמו כבל יקר של מונסטר.......
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אצלי כל המערכת עם כבלי רמקולים כאלו
http://beat-man.co.il/product.asp?pID=750&cID=178
כל הכבלים של ה xlr הם כאלו
http://beat-man.co.il/product.asp?pID=762&cID=177
http://beat-man.co.il/product.asp?pID=762&cID=177
-
nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

יש מקומות שמשאילים כבלים? גם אם כל הקניה נניח תהיה 200 שקל?ארז_וחני כתב:בסבירות גבוהה שבסטאפ הנוכחי לא תשמע שום הבדל.
ארז...
אם כן, זאת הפתעה גדולה.
-
nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

כן אני יודע שהפיצול אמור להגביר ב 3db , השאלה שלי היא האם המפצל שהוא ללא עקבת 75 אוהם, מקלקל משהו.istarmini כתב:חיבור מפצל מגביר את האות שנכנס לסאב ב 3DB .ובנוגע לכבל של הסאב, מה דעתכם? לוותר על המפצל...
אפשר בקלות לוותר עליו ולהגביר את אותם 3DB ,בתפריט הרסיבר (איפה שמגדירים את עוצמת הרמקולים) או בווליום עצמו בסאב....
-
nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

נראה לי אחלה כבלים, אבל אלה נראים לי להשחלה בקיר, לא?istarmini כתב:אצלי כל המערכת עם כבלי רמקולים כאלו
http://beat-man.co.il/product.asp?pID=762&cID=177...
אני צריך לא להשחלה, אבל, אני אחפש באתר ששלחת.