אז מה קורה עם כתוביות ?
קודם כל אודה שאין לי אישית כל צורך בכתוביות אך להרבה בסביבתי כן.
להבנתי החבר'ה שעומדים מאחורי אתרי התרגומים הישראליים והמתרגמים שעושים זאת בהתנדבות מלאה מתנהגים כמו אווזים מנופחים, מבנה האתרים משתנה כל הזמן דבר שפוגם בscraping.
מאותה סיבה הכלים הרבים שנכתבים ע"י משתמשים פה בפורום הופכים ללא אקטואליים כאשר מתבצע שינוי כזה.
קשה לי להבין מה עומד מאחורי גישה זו.
אתר התרגומים המצויין opensubtitles מספק api שבין השאר מאפשר השוואה hash של קבצי הוידאו וכך מבטיח 100% הורדת כתוביות נכונות.
הכלים שכיום עובדים בהצלחה עם אתר opensubtitles הם Filebot, Periscope ו-Subdownloader.
מה שיפה שהם כתובים בג'אווה ופייתון וכן יכולים לרוץ משורת הפקודה, דבר שהופך אותם לשימושיים על כל פלטפורמה כולל Nas-ים למיניהם.
Subdownloader יחסית ישנה ולא מעודכנת בקביעות מעבר לתיקון באג פה ושם אך בזכות היציבות של opensubtiles היא עדיין רלוונטית.
היתרון הגדול שלה שהיא תומכת בהעלאת כתוביות כך שאם כל כתוביות שהורדתם ידנית תעלו לשרת משתמש אחר לא יצטרך להוריד ידנית.
החיסרון בה שהיא לא מספיק אוטומטית אך עם שימוש בסקריפט חכם נראה לי שניתן יהיה לנצלה באופן מירבי.
מי שעובד בסביבת וינדוס לא צריך להוריד את גרסת הshareware או לרכוש אותה אלא להתקין פייתון 2.7, pyqt4 ולהוריד את קוד המקור ופשוט להריצה.
http://subdownloader.net/
על Periscope לא צריך להכביד במילים, היא פשוט עושה את העבודה.
http://code.google.com/p/periscope/
Filebot הרבה יותר אינטואיטיבית ומוסיפה יכולות renaming, ניהול קבצים והורדת metadata.
בפורומים של התוכנה יש מידע נוסף בנושא אוטומציה.
http://www.filebot.net
הכלים הנ"ל מאוד שימושים אך אינם מושלמים אך נראה לי שבעזרת סקריפט אחד או שניים הם יכולים להיות קרובים לכך.
כלים אלו ישארו רלוונטים כל עוד ימשיכו להיכלל כתוביות בעברית באתרים כמו opensubtitles, אם המתרגמים והאתרים הישראליים ימשיכו בשלהם אז אני לא יודע עד כמה יגדל היצע התרגומים.
להבנתי החבר'ה שעומדים מאחורי אתרי התרגומים הישראליים והמתרגמים שעושים זאת בהתנדבות מלאה מתנהגים כמו אווזים מנופחים, מבנה האתרים משתנה כל הזמן דבר שפוגם בscraping.
מאותה סיבה הכלים הרבים שנכתבים ע"י משתמשים פה בפורום הופכים ללא אקטואליים כאשר מתבצע שינוי כזה.
קשה לי להבין מה עומד מאחורי גישה זו.
אתר התרגומים המצויין opensubtitles מספק api שבין השאר מאפשר השוואה hash של קבצי הוידאו וכך מבטיח 100% הורדת כתוביות נכונות.
הכלים שכיום עובדים בהצלחה עם אתר opensubtitles הם Filebot, Periscope ו-Subdownloader.
מה שיפה שהם כתובים בג'אווה ופייתון וכן יכולים לרוץ משורת הפקודה, דבר שהופך אותם לשימושיים על כל פלטפורמה כולל Nas-ים למיניהם.
Subdownloader יחסית ישנה ולא מעודכנת בקביעות מעבר לתיקון באג פה ושם אך בזכות היציבות של opensubtiles היא עדיין רלוונטית.
היתרון הגדול שלה שהיא תומכת בהעלאת כתוביות כך שאם כל כתוביות שהורדתם ידנית תעלו לשרת משתמש אחר לא יצטרך להוריד ידנית.
החיסרון בה שהיא לא מספיק אוטומטית אך עם שימוש בסקריפט חכם נראה לי שניתן יהיה לנצלה באופן מירבי.
מי שעובד בסביבת וינדוס לא צריך להוריד את גרסת הshareware או לרכוש אותה אלא להתקין פייתון 2.7, pyqt4 ולהוריד את קוד המקור ופשוט להריצה.
http://subdownloader.net/
על Periscope לא צריך להכביד במילים, היא פשוט עושה את העבודה.
http://code.google.com/p/periscope/
Filebot הרבה יותר אינטואיטיבית ומוסיפה יכולות renaming, ניהול קבצים והורדת metadata.
בפורומים של התוכנה יש מידע נוסף בנושא אוטומציה.
http://www.filebot.net
הכלים הנ"ל מאוד שימושים אך אינם מושלמים אך נראה לי שבעזרת סקריפט אחד או שניים הם יכולים להיות קרובים לכך.
כלים אלו ישארו רלוונטים כל עוד ימשיכו להיכלל כתוביות בעברית באתרים כמו opensubtitles, אם המתרגמים והאתרים הישראליים ימשיכו בשלהם אז אני לא יודע עד כמה יגדל היצע התרגומים.
מאז ששפצרתי קצת את הפלאגין לאתר סאבטייטל וסאבסנטר בהרחבה של THEWIZ לא היו לי תקלות כבר כמה חודשים וכל עוד אני משתמש ב XBMC ואני לא רואה אותי עוזב אותו בקרוב, אני מוכן לספק תמיכה לקוד ולעדכן אותו כמו שעשיתי עד עכשיו
הבעיה בOPENSUBTITLES היא שיש איזה נבלה אחד שמעלה כל פעם תרגומים בעברית שפשוט נלקחו מהתרגום באנגלית והריצו עליהם GOOGLE TRANSLATE וזה סתם מחרבש את כל המידע שיש באתר
ואם כבר בכלים מדברים אז מי שחובב sickbeard יש פיתוח מקביל מבוסס על SICKBEARD שנקרא Pistachios שהוא מותאם במיוחד לטורנטים ולהורדת כתוביות. כולל תמיכה בפרקים שפספסו ע"י RSS (לדוגמא שמחשב היה סגור או משהו כזה..) כלומר הכלי יבצע חיפוש של הפרק באתר ולא יסתמך רק על RSS
הבעיה בOPENSUBTITLES היא שיש איזה נבלה אחד שמעלה כל פעם תרגומים בעברית שפשוט נלקחו מהתרגום באנגלית והריצו עליהם GOOGLE TRANSLATE וזה סתם מחרבש את כל המידע שיש באתר
ואם כבר בכלים מדברים אז מי שחובב sickbeard יש פיתוח מקביל מבוסס על SICKBEARD שנקרא Pistachios שהוא מותאם במיוחד לטורנטים ולהורדת כתוביות. כולל תמיכה בפרקים שפספסו ע"י RSS (לדוגמא שמחשב היה סגור או משהו כזה..) כלומר הכלי יבצע חיפוש של הפרק באתר ולא יסתמך רק על RSS
קודם כל אפשר לדרג את הכתוביות בopensubtitles, אפשר להירשם לאתר וגם לתרום לאתר ולהיות חבר VIP, וקיימת שם מערכת דירוג אוטומטית שלוקחת גורמים שונים בחשבון ואמורה למנוע מצב כזה כאשר קיימת קהילת משתמשים שמעלה תרגומים.
מבחינתי הורדת כתוביות בXBMC זה המוצא האחרון, אני מעדיף להשתמש בכלים חיצוניים ע"מ לתחזק את הספריה, וכשאני מדליק את הטלויזיה בסלון נותר רק לצפות.
מבחינתי הורדת כתוביות בXBMC זה המוצא האחרון, אני מעדיף להשתמש בכלים חיצוניים ע"מ לתחזק את הספריה, וכשאני מדליק את הטלויזיה בסלון נותר רק לצפות.
זאת לא בעיה גדולה לבנות סקריפט בפייטון "שיעטוף" את הסקריפטים הקיימים כבר לאתרים ב XBMC כדי שיוכלו לעבוד דרך הקונסול (כ- STANDALONE) ולעבור על ספריות.....
הרי כולם משתמשים באותו ממשק שהוגדר בתוסף כתוביות של XBMC... והלוגיקה של הסקראפינג גם ככה נמצאתם בתוכם ללא קשר ל XBMC.
צריך רק לדרוס את פונקציות ה GUI שבמקום שיציג אותם במסך שפשוט ידפיס או משהו כזה....
נראה אולי יהיה לי סבלנות קצת בסופש אני אכתוב משהו זריז...
הרי כולם משתמשים באותו ממשק שהוגדר בתוסף כתוביות של XBMC... והלוגיקה של הסקראפינג גם ככה נמצאתם בתוכם ללא קשר ל XBMC.
צריך רק לדרוס את פונקציות ה GUI שבמקום שיציג אותם במסך שפשוט ידפיס או משהו כזה....
נראה אולי יהיה לי סבלנות קצת בסופש אני אכתוב משהו זריז...
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
subtitle downloader עובדת לי מעולה, מהירה ואיכותית
לא זוכר מאיפה הורדתי אותה... למיטב זכרוני מישהו בפורום פירסם גרסה ל WIN
יש לי רק בעיה אחת איתה... לא מצליח להגדיר שהיא תוריד כתוביות ל SHAMELESS
הפרקים כתובים SHAMELESS.US ובאתר סרטים זה פשוט נקרא SHAMELSS
ניסיתי לשחק עם ההגדרות אבל זה פשוט לא עובד...
לא זוכר מאיפה הורדתי אותה... למיטב זכרוני מישהו בפורום פירסם גרסה ל WIN
יש לי רק בעיה אחת איתה... לא מצליח להגדיר שהיא תוריד כתוביות ל SHAMELESS
הפרקים כתובים SHAMELESS.US ובאתר סרטים זה פשוט נקרא SHAMELSS
ניסיתי לשחק עם ההגדרות אבל זה פשוט לא עובד...
תודה על התזכור, שכחתי ממנה לגמרי.lebovitz כתב:עבור NAS ישנה תוכנה שנקראת Subliminal שלפי השמועה עושה עבודה מעולה.
הבעיה - צריך לכתוב לה את ההגדרות לאתר סרטים.
גם היא עובדת ב-python. ויש לה package עבור NAS של SYNOLOGY, מה שהופך את ההתקנה לקלה מאד....
http://subliminal.readthedocs.org/en/latest/index.html
הלוואי ומישהו היה כותב לזה את ההגדרות לאתרים סרטים וסאבסנטרlebovitz כתב:עבור NAS ישנה תוכנה שנקראת Subliminal שלפי השמועה עושה עבודה מעולה.
הבעיה - צריך לכתוב לה את ההגדרות לאתר סרטים.
גם היא עובדת ב-python. ויש לה package עבור NAS של SYNOLOGY, מה שהופך את ההתקנה לקלה מאד....
התוכנה הזאת באמת מעולה עבור NAS
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
כתוביות ב-XBMC
אני אישית משתמש ב-XBMC להורדת כתוביות רק כשאני צופה בסרטים דרך icefilms או channel 1. כשאני מוסיף סרט לספריה הפרטית שלי על אחד ה-SHAREים אני דואג שיהיה לו תרגום נורמלי. מכיוון שאני לא עושה את זה בתדירות גבוהה אלא להיפך אז אין לי בעיה לתחזק לבד.
מה שכן, הפסקתי לטרוח עם אתרים ישראליים דרך XBMC. פעם סאבסנטר עבד ואז זה הפסיק. מאז אני רק עם opensubtitles, פשוט נפלא. בד"כ כל תרגום נורמלי שיוצא לאתרים הישראליים גם עולה ל-OS.
מה שכן, הפסקתי לטרוח עם אתרים ישראליים דרך XBMC. פעם סאבסנטר עבד ואז זה הפסיק. מאז אני רק עם opensubtitles, פשוט נפלא. בד"כ כל תרגום נורמלי שיוצא לאתרים הישראליים גם עולה ל-OS.