בעיות בניגון סרטים דרך DLNA
שלום לכולם,
לפני כשבוע רכשתי טלויזיה Samsung 40EH5300 (Smart TV)
בבית יש לי שני מחשבים ניידים:
1. Macbook Air
2. Dell
על שניהם התקנתי שרתי DLNA בשם Serviio (ולאחר מכן ניסיתי עוד מספר שרתים) ובמשך כשבוע הכל עבד תקין (כולל ניגון סרטי HD באיכות 720P).
לפתע הכל הפסיק לעבוד ואני לא יכול לעשות Stream לסרטים כי זה פשוט נתקע כל כמה שניות.
חשוב לציין שחיברתי את אחד מהמחשבים ישירות בכבל רשת לטלויזיה והכל עובד תקין ללא בעיות ובנוסף חיברתי כם את המחשבים לנתב עם כבל והכל עובד תקין.
הבעיה מתרחשת רק בWireless.
בדקתי את הרשת האלחוטית והכל נראה תקין , סרקתי את הרשתות באיזור ושום דבר לא השתנה ובנוסף אין לי בעיית גלישה עם המחשבים ברשת כולל הורדות (אני מוריד במהירות מקסימלית דרך wireless).
מצד אחד נראה כיאילו הבעיה ברשת האלחוטית כי שאם אני מחבר בכבילה הכל תקין אך מצד שני אין לי בעיות ברשת מבחינת גלישה והורדות.
אני דיי חסר אונים בנושא,
אודה לעזרתכם,
לירן.
לפני כשבוע רכשתי טלויזיה Samsung 40EH5300 (Smart TV)
בבית יש לי שני מחשבים ניידים:
1. Macbook Air
2. Dell
על שניהם התקנתי שרתי DLNA בשם Serviio (ולאחר מכן ניסיתי עוד מספר שרתים) ובמשך כשבוע הכל עבד תקין (כולל ניגון סרטי HD באיכות 720P).
לפתע הכל הפסיק לעבוד ואני לא יכול לעשות Stream לסרטים כי זה פשוט נתקע כל כמה שניות.
חשוב לציין שחיברתי את אחד מהמחשבים ישירות בכבל רשת לטלויזיה והכל עובד תקין ללא בעיות ובנוסף חיברתי כם את המחשבים לנתב עם כבל והכל עובד תקין.
הבעיה מתרחשת רק בWireless.
בדקתי את הרשת האלחוטית והכל נראה תקין , סרקתי את הרשתות באיזור ושום דבר לא השתנה ובנוסף אין לי בעיית גלישה עם המחשבים ברשת כולל הורדות (אני מוריד במהירות מקסימלית דרך wireless).
מצד אחד נראה כיאילו הבעיה ברשת האלחוטית כי שאם אני מחבר בכבילה הכל תקין אך מצד שני אין לי בעיות ברשת מבחינת גלישה והורדות.
אני דיי חסר אונים בנושא,
אודה לעזרתכם,
לירן.
נושא הזרמת סרטים ברשת האלחוטית נידון כאן כבר רבות, ועופר (המנהל) גם כתב מאמר מקיף שמסביר את הסיבות לבעייתיות שבדבר.
ההמלצה הגורפת היא להעדיף חיבור קווי, ואם אין אפשרות לעביר כבל רשת, להשתמש במתאמים על גבי רשת החשמל.
בהצלחה.
ההמלצה הגורפת היא להעדיף חיבור קווי, ואם אין אפשרות לעביר כבל רשת, להשתמש במתאמים על גבי רשת החשמל.
בהצלחה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8258
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
קודם כל, לא עובדים עם ה PLEX רק כשרת DLNA. עובדים עם האפליקציה בטלוויזיה ומקבלים ממשק מצויין כולל עטיפות, תקצירים וכו'....
לגבי הניתוקים, יש לך בעיה ברשת. לא קשור לשרתי ההזרמה למיניהם. נסה להגדיר IP קבועים לתחנות השונות בראוטר לפי MAC Address.
יכול להיות שמישהו מתלבש לך על ה WIFI?
בנוסף, אל תשווה את קצב התעבורה הנדרש להזרמת סרטי HD ברשת לקצב התעבורה הנדרש לגלישה ושאר ירקות.
ממליץ בחום על הזרמה קווית. לא מכיר את ה MAC אבל יש דונגלים של USB עם חיבור לכרטיס רשת. חפש באיביי.
http://store.apple.com/us/product/MC704 ... et-adaptor
גם לא ממש ברור לי למה אתה משתמש בשני מחשבים ולא מגדיר רק אחד.
עוד נקודה למחשבה - כאשר הטלוויזיה לא תומכת בפורמט אז ה PLEX מקודד מחדש את הסרט בשרת מה שגורם להשהיות וניתוקים כתלות בחוזק המחשב. יכול להיות שאתה מנגן סרטים שלא תואמים לטלוויזיה?
לגבי הניתוקים, יש לך בעיה ברשת. לא קשור לשרתי ההזרמה למיניהם. נסה להגדיר IP קבועים לתחנות השונות בראוטר לפי MAC Address.
יכול להיות שמישהו מתלבש לך על ה WIFI?
בנוסף, אל תשווה את קצב התעבורה הנדרש להזרמת סרטי HD ברשת לקצב התעבורה הנדרש לגלישה ושאר ירקות.
ממליץ בחום על הזרמה קווית. לא מכיר את ה MAC אבל יש דונגלים של USB עם חיבור לכרטיס רשת. חפש באיביי.
http://store.apple.com/us/product/MC704 ... et-adaptor
גם לא ממש ברור לי למה אתה משתמש בשני מחשבים ולא מגדיר רק אחד.
עוד נקודה למחשבה - כאשר הטלוויזיה לא תומכת בפורמט אז ה PLEX מקודד מחדש את הסרט בשרת מה שגורם להשהיות וניתוקים כתלות בחוזק המחשב. יכול להיות שאתה מנגן סרטים שלא תואמים לטלוויזיה?
Re: תגובה
@yairzooo7
·כמה דברים השתנו מאז התגובה שכתבתי.
זאת אחת הבעיות בלהעיר שרשור בן 4 שנים...
כיום כבר קיימים תקנים המאפשרים הזרמה איכותית ברשת אלחוטית בהתקיים תנאים מסויימים.
אם אתה צריך עזרה נוספת אתה מוזמן לשאול.
·כמה דברים השתנו מאז התגובה שכתבתי.
זאת אחת הבעיות בלהעיר שרשור בן 4 שנים...
כיום כבר קיימים תקנים המאפשרים הזרמה איכותית ברשת אלחוטית בהתקיים תנאים מסויימים.
אם אתה צריך עזרה נוספת אתה מוזמן לשאול.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde