טפטוף קפה מראש החליטה + טעם חמוץ וטמפרטורה נמוכה
שלום לכולם!
לאחרונה אני נתקל בתופעה של חמיצות של הקפה + טמפרטורה נמוכה.
בנוסף מטפטף קצת קפה מראש המכונה.
האם מדובר בגומיה פגומה?
יכול להיות קשר בין גומיה פגומה לבין טמפ' נמוכה וחמיצות?
איפה אני יכול להשיג גומיה לECM צ'ליני?
חוץ מזה אשמח לשמוע עוד אינפוטים על הווידאו בלינק בו ניתן לראות בבירור טפטוף של קפה מהראש...
תודה,
לאחרונה אני נתקל בתופעה של חמיצות של הקפה + טמפרטורה נמוכה.
בנוסף מטפטף קצת קפה מראש המכונה.
האם מדובר בגומיה פגומה?
יכול להיות קשר בין גומיה פגומה לבין טמפ' נמוכה וחמיצות?
איפה אני יכול להשיג גומיה לECM צ'ליני?
חוץ מזה אשמח לשמוע עוד אינפוטים על הווידאו בלינק בו ניתן לראות בבירור טפטוף של קפה מהראש...
תודה,
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
טוב זה נראה כמו גומיה אבל ייתכן שהיא צריכה ניקוי טוב וזה יפתר...
לגבי הטמפרטורה נסה לקצר את הקולינג פלאש או להאריך את זמן ההמתנה אחריו.
מה הלחץ בדוד ? האם לאחר ניקוז אדים ראשוני הלחץ נופל הרבה ? אם כן אולי שובר הואקום מזייף ועוצר את החימום מוקדם מידי כי הלחץ המזויף לא משתחרר.
יש סיכוי שהראש לא מספיק חם? האם לאחר חצי שעה ארבעים דקות הוא רותח כשאתה נוגע או לא ? אם לא ייתכן שיש בעיה בזרימה של המים סביב הראש אולי נובע מחסימה חלקית כלשהי.
כשאתה מקציף הלחץ נופל מהר מידי ? ההתאוששות מהירה כמו פעם ?
נתתי לך כל מיני כיוונים לשלול כל מיני בעיות שכיחות, בדוק ועדכן.
ומה לגבי הקפה ? טרי ? תערובת חדשה ?
בהצלחה.
לגבי הטמפרטורה נסה לקצר את הקולינג פלאש או להאריך את זמן ההמתנה אחריו.
מה הלחץ בדוד ? האם לאחר ניקוז אדים ראשוני הלחץ נופל הרבה ? אם כן אולי שובר הואקום מזייף ועוצר את החימום מוקדם מידי כי הלחץ המזויף לא משתחרר.
יש סיכוי שהראש לא מספיק חם? האם לאחר חצי שעה ארבעים דקות הוא רותח כשאתה נוגע או לא ? אם לא ייתכן שיש בעיה בזרימה של המים סביב הראש אולי נובע מחסימה חלקית כלשהי.
כשאתה מקציף הלחץ נופל מהר מידי ? ההתאוששות מהירה כמו פעם ?
נתתי לך כל מיני כיוונים לשלול כל מיני בעיות שכיחות, בדוק ועדכן.
ומה לגבי הקפה ? טרי ? תערובת חדשה ?
בהצלחה.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
כמו שהעלו
או שהגומייה פגומה או שיש שם המון ליכלוך אבל זה לא קשור לטמפרטורה.
אם אתה מרגיש שהקפה קר מדי, יכול להיות שהכוס הקרה מקררת את האספרסו מהר.
בכל מקרה זה לא קשור לגומיה.
כפיר העלה שאלות מעולות
נתחיל מהן
או שהגומייה פגומה או שיש שם המון ליכלוך אבל זה לא קשור לטמפרטורה.
אם אתה מרגיש שהקפה קר מדי, יכול להיות שהכוס הקרה מקררת את האספרסו מהר.
בכל מקרה זה לא קשור לגומיה.
כפיר העלה שאלות מעולות
נתחיל מהן
הי
לשאלות של כפיר:
לגבי הגומיה- ניקיתי את הראש לפני כמה ימים ככה שלא נראה לי שמדובר בלכלוך. אבל אנקה שוב ומקסימום אקנה גומיה חדשה.
הקולינג פלאש לא שונה מבעבר- משהו כמו 10 שניות והמתנה של כדקה אחר כך.
הלחץ בדוד עומד על 1.2. לאחר ניקוז אדים יש נפילה לאיזור ה-5-7 בר
הראש חם מאוד למגע. לאחר כחצי שעה הוא רותח ולמעשה אי אפשר להניח עליו יד
הנפילה של הלחץ בהקצפה גם נעצרת בסביבות ה-7 בר וההתאוששות היא תוך חצי דקה דקה.
הקפה יחסית טרי. נקנה לפני כמה ימים ואני שומר אותו בקופסת וואקום.
גם לא נראה לי שכוסות קרות זו הבעיה משום שאתמול שמתי מגבת עליהן כדי לחמם אותן יותר ועדיין הייתה תופעה של טמפרטורה נמוכה וחמיצות.
מה נראה לכם?
לשאלות של כפיר:
לגבי הגומיה- ניקיתי את הראש לפני כמה ימים ככה שלא נראה לי שמדובר בלכלוך. אבל אנקה שוב ומקסימום אקנה גומיה חדשה.
הקולינג פלאש לא שונה מבעבר- משהו כמו 10 שניות והמתנה של כדקה אחר כך.
הלחץ בדוד עומד על 1.2. לאחר ניקוז אדים יש נפילה לאיזור ה-5-7 בר
הראש חם מאוד למגע. לאחר כחצי שעה הוא רותח ולמעשה אי אפשר להניח עליו יד
הנפילה של הלחץ בהקצפה גם נעצרת בסביבות ה-7 בר וההתאוששות היא תוך חצי דקה דקה.
הקפה יחסית טרי. נקנה לפני כמה ימים ואני שומר אותו בקופסת וואקום.
גם לא נראה לי שכוסות קרות זו הבעיה משום שאתמול שמתי מגבת עליהן כדי לחמם אותן יותר ועדיין הייתה תופעה של טמפרטורה נמוכה וחמיצות.
מה נראה לכם?
ממה שאני מבין, המים המגיעים לראש בזמן החליטה אינם חמים מספיק. זה לא קשור לנזילות... אבל את זה כבר רשמו לפני.
רשמת כי יש נפילת לחץ ברגע שאתה מנקז אדים (מה שמרמז ששובר הואקום תקוע או לא מתפקד) בכל מקרה, האם אתה מחכה מספיק מרגע ניקוז האדים עד לשלב החליטה? כדאי אולי לנקז אדים מספר פעמים, להמתין מספיק ולחלוט רק אז.
האם בקולינג פלאש יוצאים לך אדים /מים רוחשים? אם לא זה מחזק את הטענה שיש צורך בניקוז אדים או בבדיקת שובר הואקום. האם גם חליטה בלי קולינג פלאש מספקת קפה קריר וחמוץ?
רשמת כי יש נפילת לחץ ברגע שאתה מנקז אדים (מה שמרמז ששובר הואקום תקוע או לא מתפקד) בכל מקרה, האם אתה מחכה מספיק מרגע ניקוז האדים עד לשלב החליטה? כדאי אולי לנקז אדים מספר פעמים, להמתין מספיק ולחלוט רק אז.
האם בקולינג פלאש יוצאים לך אדים /מים רוחשים? אם לא זה מחזק את הטענה שיש צורך בניקוז אדים או בבדיקת שובר הואקום. האם גם חליטה בלי קולינג פלאש מספקת קפה קריר וחמוץ?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אני לא בטוח שזה קשור לשובר ואקום שאם היה תקול הלחץ היה אמור ליפול לאפס ( הכי טוב לבדוק בהפעלה ראשונה בבוקר). גם אצלי ברוקט חדשה כשהלחץ עומד על 1.1 ואני פותח את ברז האדים הלחץ נופל ל-0.6 וההתאוששות די מהירה( 15-20 שניות), לא יודע אם זו בעיה במכונה או שככה רוקט מתנהגות. גם למספר וגודל החרירים בפיה יכולה להיות השפעה מסויימת.מיץ_פטל כתב:ממה שאני מבין, המים המגיעים לראש בזמן החליטה אינם חמים מספיק. זה לא קשור לנזילות... אבל את זה כבר רשמו לפני.
האם בקולינג פלאש יוצאים לך אדים /מים רוחשים? אם לא זה מחזק את הטענה שיש צורך בניקוז אדים או בבדיקת שובר הואקום. האם גם חליטה בלי קולינג פלאש מספקת קפה קריר וחמוץ?...
לגבי הנזילות- ניקיתי את המסננת שוב ולעת עתה הנזילות נעלמו. יכול להיות שהגומיה לא ישבה מספיק טוב.
משהו שאני צריך להבין - נפילת לחץ כשמנקזים אדים מהסטימר היא לא תופעה נורמלית? ישנה נפילת לחץ אבל לא ל0 אלא לסביבות ה0.7..
עכשיו הכנתי אספרסו עם פולים טריים, לאחר הוצאת קצת קיטור והמתנה וטעם החמיצות נעלם, אך עדיין קיימת תחושה שהטמפ' נמוכה..
עוד שאלה- אחרי כמה זמן הגיע הזמן לטיפול באבנית? המכונה בת 4 בערך ומעולם לא עשיתי לה טיפול לניקוי אבנית.. מה גם שאני משתמש רק בבריטה ואין לי מרכך או פילטר רזין...
כדאי לעשות טיפול אצל טכנאי? ואם כן מי מומלץ בתל אביב וכמה אמור לעלות טיפול כזה?
תודה!
משהו שאני צריך להבין - נפילת לחץ כשמנקזים אדים מהסטימר היא לא תופעה נורמלית? ישנה נפילת לחץ אבל לא ל0 אלא לסביבות ה0.7..
עכשיו הכנתי אספרסו עם פולים טריים, לאחר הוצאת קצת קיטור והמתנה וטעם החמיצות נעלם, אך עדיין קיימת תחושה שהטמפ' נמוכה..
עוד שאלה- אחרי כמה זמן הגיע הזמן לטיפול באבנית? המכונה בת 4 בערך ומעולם לא עשיתי לה טיפול לניקוי אבנית.. מה גם שאני משתמש רק בבריטה ואין לי מרכך או פילטר רזין...
תודה!
אורי,alogobi כתב:לגבי הנזילות- ניקיתי את המסננת שוב ולעת עתה הנזילות נעלמו. יכול להיות שהגומיה לא ישבה מספיק טוב.
תודה!...
לא מכיר איך זה במכונה שלך, אבל אצלי, אם שובר הואקום עבד כראוי, בפתיחה של ברז הקיטור נפילת הלחץ היא מינימאלית ואם לעיתים המחוג מגיע ל- 0.7 זה לשנייה שתיים, ועם פולס החימום הוא מיד חוזר למוטב.
אני מציע שלאחר חימום ראשוני תנסה לשחרר קיטור, תן למכונה לחמם עד הפסקת גוף החימום, וחזור שוב על התהליך, סה"כ שלוש פעמים (זהו בכל מקרה, הנוהל המומלץ בחוברת ההפעלה של המכונה שלי + ריקון כמות של 60 מ"ל מים דרך הראש (אם אני זוכר נכון)).
אם בפעם הבאה שתפתח את ברז הקיטור תראה שהלחץ נופל פחות... זה אומר ששובר הואקום, אכן לא תיפקד כראוי בתחילה. בכל מקרה, לאחר ניקוז קיטור "מיותר" יש לתת למכונה לעמוד כחצי שעה עד להגעה של כל המכלולים לטמפרטורת עבודה ורק אז לחלוט.
לגבי אבנית, 4 שנים של מים לא רכים... ייתכן שאכן דרוש טיפול. יש לך מכונת מחליף חום, נכון? אני מאמין כי לצורך טיפול אבנית במחליף החום לא דרוש פירוק של הדוד וכל אחד יכול לבצע זאת בעצמו, שם גם אמורה מירב האבנית להצטבר. עם זאת, לשם טיפול בדוד כולו, יש צורך בפתיחת הדוד ואני לא הייתי עושה זאת בעצמי.
מקריאה בפורום, המעבדה של אספרסימו באור יהודה הומלצה מספר רב של פעמים והרושם שלי שהם עובדים שם בצורה יפה. בתל אביב קראתי על אמיר [דובי דבש מנהל פורום תפוז וגם השתתף פה בפורום] (קופילאב - איפשהו ליד שוק עליה, כמדומני שהוא נדד משוק הכרמל) או אילן אזולאי (הגלרייה לקפה, הגלרייה למכונות קפה, אני שוחחתי עימו לפני כשלוש שנים ברחוב מטלון 74 בתל אביב אך אתר האינטרנט שלו מפנה כיום לחנות שנמציאת בחולון, אז יתכן שגם הוא נדד...). אחד מחברי הפורום קשור אליו, אז אולי הוא יעדכן לגבי המיקום שלו כיום.
בעלי נסיון עם טכנאי מעבדה מוזמנים להוסיף או לעדכן.
נושא הנזילות והגומייה נראה פעוט. ניקוי, החזרה למקום, הידוק או החלפה של הגומייה יפתרו בקלות את הבעייה.
בהצלחה
אם זה יהיה רלוונטי, לקראת שינה ערכתי חיפוש או שניים ואני מקווה כי עליתי על הפרטים המעודכנים של הטכנאים שאמורים להיות בתל אביב:
קופילאב - אמיר האס - מרחביה 16 (קרוב לשוק לוינסקי) טל: 2447271- 052
אילן אזולאי - מטלון 74 תל אביב ו/או סוקולוב 96 חולון טל: 054-3540020
קופילאב - אמיר האס - מרחביה 16 (קרוב לשוק לוינסקי) טל: 2447271- 052
אילן אזולאי - מטלון 74 תל אביב ו/או סוקולוב 96 חולון טל: 054-3540020