שלום לכולם וערב טוב .
כמה שאלות לי אליכם , אני חדש בנושא וברצוני להקים לבד מעיין מיני בית חכם בקומת הכניסה .
נגיד וקניתי מתגים נשלטי IR והתקנתי אותם , הם באו עם שלט . הכל עובד מצוין , עכשיו אני רוצה לשלוט עליהם דרך המחשב עם IRDA או עם שלט\התקן חיצוני נייד התומך בIR . איך אני מקשר בינהם ? יש לIR תדרים כמו גלי רדיו או משהו בסגנון ?
ועל אותו הגשר גם איך אני מקשר את השלט עם הטלויזיה , המגבר , המזגן , הממיר , הCD ? ( כולם בקומת הכניסה )
ראיתי גם מעיין טאבלט זול מבוסס אנדרואיד שיש לו התקן IR מובנה שנועד לשליטה על בית חכם וכו , זה דבר מומלץ ? התחשב בזאת שאני לא רוצה להשקיע המון ורוצה לקחת את זה רק כפרוייקט העשרה ביתית ותו לא .
ואם בחרתי באפשרות של IRDA , איזו תוכנה אתם ממליצים להשתמש בה כדי להפעיל את המגים הללו ? (כמובן שיהיה מחשב בקרה והכל )
סליחה על הפצצת השאלות , אני אובד עצות וחרשתי את כל האינטרנט בניסיון למצוא תשובה. ומצאתי פורומים זולים שעדיף לא להקשיב להם ותשובות שאני עומד בספק עליהם.
תודה לכל מי שיכול לעזור לי !
יונתן .
עריכה :
שכחתי !! . אם אפשרות הטאבלט הנל הינה אפשרות לא טובה , כיצד אפשר לעשות את אותו הדבר דרך אייפון או גאלקסי ? כי אני מכיר מתקנים מבוססי WIFI שנשלטים דרך האייפון וממירים את הסיגנל לIR.