בית חכם עבור דירה חדשה
-
Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
אני יודע שאני רוצה מערכת שליטה כזאת או אחרת על התאורה והתריסים בבית, כל דבר נוסף יתקבל בברכה כל עוד המחיר ישאר הגיוני בעיני (עדיין לא תקצבתי את הנושא כי אין לי מושג בעלויות).
ראיתי אצל חברים מערכת שליטה שעבדה עם אפליקציה ב iOS באמצעות אייפד שהסתובב בבית, רעיון כזה מוצא חן בעיני, אשמח אם חברים שעוסקים בתחום או כאלה שהתקינו מערכות דומות בבתים שלהם יוכלו לתת לי כמה טיפים,קישורים וכמובן עלויות +-.
תודה מראש
ראיתי אצל חברים מערכת שליטה שעבדה עם אפליקציה ב iOS באמצעות אייפד שהסתובב בבית, רעיון כזה מוצא חן בעיני, אשמח אם חברים שעוסקים בתחום או כאלה שהתקינו מערכות דומות בבתים שלהם יוכלו לתת לי כמה טיפים,קישורים וכמובן עלויות +-.
תודה מראש
שי
- smarthome4u
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
[interest] נערך על די עפר: פרסום אסור בפורום [/interest]
עשיתי אצל קונטק www.contec.co.il נדמה לי שבאתר אפשר לחשב עלויות. העלות משתנה לפי מספר ההפעלות והתריסים שאתה רוצה ובין אם אתה רוצה שליטה על אודיו וידאו ובכמה מקומות ועוד כל מני דברים שאפשר להוסיף. שליטה דרך סמארטפון כלולה 
לכל מזגן אפשר לעשות ON/OFF ובשביל שליטה מלאה אתה צריך כאלו שיכולים להתחבר ליחידת COOL MASTER כמו למשל אלו של מיצובישי.
אפשר ליצור תרחישים גם לבד וללא הגבלה, תפעול ותכנות פשוטים במידה ואתה רוצה לשנות או להוסיף משהו בהמשך. נותנים פתרונות גם לאזעקה, מצלמות, אינטרקום וכו'.
בהצלחה
לכל מזגן אפשר לעשות ON/OFF ובשביל שליטה מלאה אתה צריך כאלו שיכולים להתחבר ליחידת COOL MASTER כמו למשל אלו של מיצובישי.
אפשר ליצור תרחישים גם לבד וללא הגבלה, תפעול ותכנות פשוטים במידה ואתה רוצה לשנות או להוסיף משהו בהמשך. נותנים פתרונות גם לאזעקה, מצלמות, אינטרקום וכו'.
בהצלחה
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
הי שי,
בית/דירה שעדיין בבנייה?
באיזה שלב הבנייה של הבית?
יש נקודת אלחזור שאחריה כבר אי אפשר לבצע בית חכם קלאסי (כי הוא תלוי בתשתית החשמל), ויש למצוא פתרונות אחרים המתבססים על כל מיני סוגי תקשורת אלחוטית.
בית/דירה שעדיין בבנייה?
באיזה שלב הבנייה של הבית?
יש נקודת אלחזור שאחריה כבר אי אפשר לבצע בית חכם קלאסי (כי הוא תלוי בתשתית החשמל), ויש למצוא פתרונות אחרים המתבססים על כל מיני סוגי תקשורת אלחוטית.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
-
Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
היי יואב, בדיוק קיבלתי מהקבלן את "תיק" הדירה.
יש מספיק זמן לחשוב מה רוצים לעשות, אחרי מעט קריאה הבנתי שלדרישות הבסיסיות שלי של שליטה בתריסים ובחשמל אין צורך בבית חכם אלא חשמל חכם.
אבל עדיין הייתי רוצה להכין תשתית לבית חכם מלא לעתיד.
הייתי שמח אם יש אנשים שלאחרונה ביצעו תהליך דומה שיוכלו לשתף תובנות ומסקנות משלהם.
תודה
יש מספיק זמן לחשוב מה רוצים לעשות, אחרי מעט קריאה הבנתי שלדרישות הבסיסיות שלי של שליטה בתריסים ובחשמל אין צורך בבית חכם אלא חשמל חכם.
אבל עדיין הייתי רוצה להכין תשתית לבית חכם מלא לעתיד.
הייתי שמח אם יש אנשים שלאחרונה ביצעו תהליך דומה שיוכלו לשתף תובנות ומסקנות משלהם.
תודה
שי
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

קח בחשבון שלא עושים הכנה לחשמל חכם ״בשביל העתיד״.
זה או חשמל רגיל או חכם.
ניתן לעשות תשתית כפולה אבל זה לא כלכלי בעליל.
מדובר בשתי תשתיות שונות.
זה או חשמל רגיל או חכם.
ניתן לעשות תשתית כפולה אבל זה לא כלכלי בעליל.
מדובר בשתי תשתיות שונות.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

JEXY כתב:מערכת "חשמל חכם" שולטת רק על נקודת קצה חשמליות בבית (שקעים, תאורה).
מערכת "בית חכם" מאפשרת שליטה על עוד מוצרים מלבד החשמל (אודיו\וידאו) לקבלת שליטה מלאה על כל הבית עד רמת הרכיב....
היי שי,
כולם צודקים, תשתית זה דבר אחד ותנאי בסיסי להקמת מרבית המערכות חשמל חכם או בית חכם.
הקושי הגדול יותר הוא לבחור מערכת כזאת.
ההיצע היום גדול ושל כולם ״הכי טוב״ !
עליך להגדיר תקציב ריאלי הכולל גם עלות מערכת בית חכם או חשמל חכם, עלות תשתית נדרשת על ידי החשמלאי ועלות ייצור לוח חשמל.
בלי קשר, עליך לחשוב עד לאיזו רמת שליטה תרצה להגיע גם היום וגם מחר.
המחירים עולים עם היכולות , הביצועים , רמת אמינות ורמת ההתקנה.
תמיד הזול בסוף יקר.
אם כסף הוא לא הפקטור השולט, לך על מערכת איכותית בקנה מידה בין לאומי ולא משהוא מקומי שהוא גימיק.
בהצלחה.
כולם צודקים, תשתית זה דבר אחד ותנאי בסיסי להקמת מרבית המערכות חשמל חכם או בית חכם.
הקושי הגדול יותר הוא לבחור מערכת כזאת.
ההיצע היום גדול ושל כולם ״הכי טוב״ !
עליך להגדיר תקציב ריאלי הכולל גם עלות מערכת בית חכם או חשמל חכם, עלות תשתית נדרשת על ידי החשמלאי ועלות ייצור לוח חשמל.
בלי קשר, עליך לחשוב עד לאיזו רמת שליטה תרצה להגיע גם היום וגם מחר.
המחירים עולים עם היכולות , הביצועים , רמת אמינות ורמת ההתקנה.
תמיד הזול בסוף יקר.
אם כסף הוא לא הפקטור השולט, לך על מערכת איכותית בקנה מידה בין לאומי ולא משהוא מקומי שהוא גימיק.
בהצלחה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לגבי ההכנה -
לא יודע עד כמה זה נכון היום, אבל עופר לאור כתב פעם שהכנה נכונה היא פשוט העברת צינור ייחודי לכל מתג בבית שתרצה שליטה עליו.
בנוסף, הבנתי שיש כיום יחידות נשלטות העובדות ב-Wi Fi או ב-PLC (רשת דרך החשמל), ואז אין צורך בצינורות נוספים בקיר.
לא יודע עד כמה זה נכון היום, אבל עופר לאור כתב פעם שהכנה נכונה היא פשוט העברת צינור ייחודי לכל מתג בבית שתרצה שליטה עליו.
בנוסף, הבנתי שיש כיום יחידות נשלטות העובדות ב-Wi Fi או ב-PLC (רשת דרך החשמל), ואז אין צורך בצינורות נוספים בקיר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"