מוצר שלא נשלח - התייעצות
הזמנתי ציוד מחנות מארה"ב אשר אמור לשמש אותי לטובת עסק שאני פותח. מחיר טוב ומשלוח חינם לארץ.
שילמתי וקיבלתי אישור הזמנה במייל והכל טוב ויפה.
חודש וחצי לאחר ההזמנה, אני רואה שהמוצר לא מגיע, ושם לב שגם לא קיבלתי אישור על משלוח.
אני יוצר קשר עם אותה חנות והם נותנים לי מספר FEDEX שבו אני רואה שהם שלחו את המוצר בתאריך שבו פניתי אליהם כדי לברר מה קורה עם המשלוח. בכל מקרה, ב-FEDEX גם רשום שהמוצר נשלח בחזרה לשולח יום למחרת.
כששאלתי לפשר הדבר, חזרו אלי אחרי כמה ימים עם התובנה החדשה שהם הגיעו אליה שהם לא יכולים לשלוח את המוצר בחינם והמשלוח יעלה עוד 147 $ נוספים! נתנו לי את האפשרות לבחור אם להמשיך בהזמנה ולשלם את דמי המשלוח או לבטל ולקבל את כספי בחזרה (התשלום נעשה דרך פייפל וכמו כן כל הבירורים עם החנות).
אמרתי שאני לא רוצה לבטל והדגשתי שנעשה לי נזק כספי עקב ההתנהלות הקלוקלת שלהם ואמרתי שאני מצפה בתור פיצוי שישלחו את המוצר על חשבונם.
בתגובה הם החזירו לי את הסכום ששילמתי ובעקבות כך התיק נסגר אוטומטית בפייפל.
איך אני יכול להמשיך מכאן?
שילמתי וקיבלתי אישור הזמנה במייל והכל טוב ויפה.
חודש וחצי לאחר ההזמנה, אני רואה שהמוצר לא מגיע, ושם לב שגם לא קיבלתי אישור על משלוח.
אני יוצר קשר עם אותה חנות והם נותנים לי מספר FEDEX שבו אני רואה שהם שלחו את המוצר בתאריך שבו פניתי אליהם כדי לברר מה קורה עם המשלוח. בכל מקרה, ב-FEDEX גם רשום שהמוצר נשלח בחזרה לשולח יום למחרת.
כששאלתי לפשר הדבר, חזרו אלי אחרי כמה ימים עם התובנה החדשה שהם הגיעו אליה שהם לא יכולים לשלוח את המוצר בחינם והמשלוח יעלה עוד 147 $ נוספים! נתנו לי את האפשרות לבחור אם להמשיך בהזמנה ולשלם את דמי המשלוח או לבטל ולקבל את כספי בחזרה (התשלום נעשה דרך פייפל וכמו כן כל הבירורים עם החנות).
אמרתי שאני לא רוצה לבטל והדגשתי שנעשה לי נזק כספי עקב ההתנהלות הקלוקלת שלהם ואמרתי שאני מצפה בתור פיצוי שישלחו את המוצר על חשבונם.
בתגובה הם החזירו לי את הסכום ששילמתי ובעקבות כך התיק נסגר אוטומטית בפייפל.
איך אני יכול להמשיך מכאן?
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
אני לא יודע איך זה לתבוע חברה שאינה נמצאת בארץ, תצטרך כמובן להוכיח את הנזק שנגרם לך.
נניח וכן תגיש תביעה:
1. למה רק אחרי חודש וחצי יצרת קשר עם המשלח? עם משלוח אקספרס החבילה צריכה להיות אצלך תוך שבוע
הצד השני יטען: "אם זה היה חשוב לך היית צריך להיות עם היד על הדופק ולבדוק את השטר מטען ולא לחכות זמן רב "
נניח וכן תגיש תביעה:
1. למה רק אחרי חודש וחצי יצרת קשר עם המשלח? עם משלוח אקספרס החבילה צריכה להיות אצלך תוך שבוע
הצד השני יטען: "אם זה היה חשוב לך היית צריך להיות עם היד על הדופק ולבדוק את השטר מטען ולא לחכות זמן רב "
- elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
מעבר לכך שהפרוצדורה לתבוע חברה בחו"ל היא לא פשוטה (אם יש להם נציגות רשמית בארץ, זה יכול לעזור, אבל עדיין כאב ראש), העלות של תביעה כזו סביר שתהיה גבוהה הרבה יותר מהנזק שנגרם לך, שגם אותו תצטרך להוכיח. חבל על הזמן והעצבים.
תצטרך להיפרד מכ- $5000 לעו"ד לתהליך כזה ולא בטוח שתזכה... אלא אם כן יש לך מישהו מקומי בארה"ב שיוכל להתנהל בצורה חסכונית יותר.
קיבלת את כספך חזרה, אני מציע שתמשיך הלאה, לא שווה להילחם עם חברות מחו"ל, עניין לא זול בכלל.
קיבלת את כספך חזרה, אני מציע שתמשיך הלאה, לא שווה להילחם עם חברות מחו"ל, עניין לא זול בכלל.
נערך לאחרונה על ידי liam ב 14/04/2013 20:36, נערך פעם 1 בסך הכל.