מה ההבדל בין שני הפלזמות, סמסונג...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
hipoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
מנסה להבין מה ההבדל בין שני הדגמים הנ"ל:

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... b4091=4092

http://www.jumia.com.ng/Plasma-TV-64-4958.html

תודה מראש
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

hipoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

hipoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

נו באמת, אף אחד????? 8O

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

hipo
בדפים שנתת מ-jumia.com לא מופיעה שום טלויזיה מכל סוג שהוא .מופיעים כמה סמארטפונים

doubledu
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

הלינקים We don't have this product in stock anymore

DinDuek
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

ה65 היא מסך לד וה64 היא פלזמה

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #7 

לא יודע אם אתה מודע לזה - שמות הדגמים של סמסונג מורכבים כך:

האות מתחלפת פעם בשנה:
האות D היא האות המציינת שזה דגם מהסדרה של שנת 2011,
האות E מציינת שזה דגם מהסדרה של שנת 2012,
והאות F היא של סדרת דגמי 2013 שמגיעה לכל העולם בימים אלה ובמהלך השבועות הקרובים.

אם אתה רוצה לקנות דגם הכי חדיש, כדי שתחכה מעט ותקנה דגם F (מה גם שבגלל שהוא חדש תוכל להיות שקט ולא לדאוג אילו תלאות עברו על המסך (הוא לא יהיה מעודפים או החזרות/תצוגות למיניהן).
מצד שני. על דגמי השנה שעברה והשנה שלפניה יש מן הסתם הנחות גדולות, כי רוצים לסיים את המלאי לקראת הגעת הדגמים החדשים.
אני אישית הייתי חושש לקנות דגם מלפני שנתיים, לך תדע מה עבר עליו... או שפשוט תוודא היטב את מצבו, וכמו כן ראוי לקבל הנחה ענקית על דגם מלפני שנתיים!

המספר עם 4 הספרות - 8000 במקרה שלך - מציין את הרמה של הסדרה מתוך כלל הסדרות באותה שנה. אצל סמסונג בד"כ 8000 היא הסדרה הכי גבוהה בכל שנה. לפעמים יש סדרה 9000 שהיא עוד יותר גבוהה (אבל לא כל שנה יש סדרה כזאת, ולא בכל מדינה היא נמכרת). לסמסונג יש גם סדרות 7000,6000,5000,4000, ולפעמים גם כמה דגמים עם אותה ספרת אלפים אבל היררכיה בספרת המאות (למשל דגמי סדרה 5500 ודגמי סדרה 5300).

לפני המספר עם 4 הספרות (מצד שמאל אליו), יש אותיות שמציינות אם זה פלזמה או לד.
יש עוד אותיות או ספרות שמציינות הבדלים כלשהם בדגמים המיועדים לאזורים גאוגרפיים שונים.

כל הנ"ל הוא הסבר על שיטת השמות של סמסונג. בנוגע למפרט הטכני עצמו, אתה צריך פשוט לעבור תכונה-תכונה ולהשוות... נכון - לפעמים זה סיזיפי.

ואולי סתם הסברתי לך עכשיו מה שהיה כבר ברור לך... עשיתי זאת כי פשוט לא הבנתי למה עכשיו אתה מתעסק עם דגמי 2011...

hipoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

yaron78 כתב:לא יודע אם אתה מודע לזה - שמות הדגמים של סמסונג מורכבים כך:

האות מתחלפת פעם בשנה:
האות D היא האות המציינת שזה דגם מהסדרה של שנת 2011,
האות E מציינת שזה דגם מהסדרה של שנת 2012,
והאות F היא של סדרת דגמי 2013 שמגיעה לכל העולם בימים אלה ובמהלך השבועות הקרובים.

אם אתה רוצה לקנות דגם הכי חדיש, כדי שתחכה מעט ותקנה דגם F (מה גם שבגלל שהוא חדש תוכל להיות שקט ולא לדאוג אילו תלאות עברו על המסך (הוא לא יהיה מעודפים או החזרות/תצוגות למיניהן).
מצד שני. על דגמי השנה שעברה והשנה שלפניה יש מן הסתם הנחות גדולות, כי רוצים לסיים את המלאי לקראת הגעת הדגמים החדשים.
אני אישית הייתי חושש לקנות דגם מלפני שנתיים, לך תדע מה עבר עליו... או שפשוט תוודא היטב את מצבו, וכמו כן ראוי לקבל הנחה ענקית על דגם מלפני שנתיים!

המספר עם 4 הספרות - 8000 במקרה שלך - מציין את הרמה של הסדרה מתוך כלל הסדרות באותה שנה. אצל סמסונג בד"כ 8000 היא הסדרה הכי גבוהה בכל שנה. לפעמים יש סדרה 9000 שהיא עוד יותר גבוהה (אבל לא כל שנה יש סדרה כזאת, ולא בכל מדינה היא נמכרת). לסמסונג יש גם סדרות 7000,6000,5000,4000, ולפעמים גם כמה דגמים עם אותה ספרת אלפים אבל היררכיה בספרת המאות (למשל דגמי סדרה 5500 ודגמי סדרה 5300).

לפני המספר עם 4 הספרות (מצד שמאל אליו), יש אותיות שמציינות אם זה פלזמה או לד.
יש עוד אותיות או ספרות שמציינות הבדלים כלשהם בדגמים המיועדים לאזורים גאוגרפיים שונים.

כל הנ"ל הוא הסבר על שיטת השמות של סמסונג. בנוגע למפרט הטכני עצמו, אתה צריך פשוט לעבור תכונה-תכונה ולהשוות... נכון - לפעמים זה סיזיפי.

ואולי סתם הסברתי לך עכשיו מה שהיה כבר ברור לך... עשיתי זאת כי פשוט לא הבנתי למה עכשיו אתה מתעסק עם דגמי 2011...
...
לא, לא הייתי מודע לזה.
עזרת לי מאוד.
המון תודה

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

שמחתי לעזור!

ולדעתי האישית תמיד כדאי לבדוק את המפרטים גם באתר היצרן, כי אצלו המידע הכי מדוייק ומפורט. כמו כן, לפעמים יש אצלו באתר פונקציה שאפשר לסמן למשל 3 דגמים ואז ללחוץ compare וככה לראות באופן ברור טבלה השוואתית של התכונות (ההשוואות האלה לא תמיד אפקטיביות - אבל זה יותר טוב מכלום...)
עזרו לכם? כפתור "תודה" נמצא בפינה השמאלית+תחתונה בפוסט - אנא השתמשו בו!

hipoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ועכשיו כשהבנו את נושא המספור וכו'...
לפי ה E אני יודע שהא 2012
מ אתה עוד יודע על הדגם הזה : PS64E8000
והאם שווה לקנות במחיר של 14700 ש"ח?
תודה

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אגב, שכחתי לציין בנוגע למיספור, שיש מדינות (כמו ישראל) בהם חלק מדגמי סמסונג הם עם 3 ספרות ולא 4 - והם מקבילים לדגמים ממדינות אחרות עם 4 ספרות. למשל בישראל פלזמה סמסונג היא מסדרה 550 ואילו באנגליה סדרה מקבילה תיקרא במספר שהוא משהו כמו 5500. ככה שאל תחשוב שסדרה עם שם 4 ספרתי היא בהכרח יותר טובה מסדרה עם שם 3 ספרתי.

לגבי השאלה שלך על כדאיות וכו' - אני לא מעודכן כל כך אז אינני יכול לענות. ז"א אני כן יודע מה קורה באופן כללי, אבל לא ברמה ספציפית כזאת - כי לא היה לי צורך בזה לאחרונה. כשיש לי צורך ספציפי, אני עושה "מחקר" יסודי ומקיף במשך זמן די ארוך. אני לא יכול לשלוף תשובה באופן מהיר (וגם אני די עסוק ככה שאין לי זמן או רצון להתעסק עם זה יותר מדי).

הפעם האחרונה שבדקתי היה לגבי טלויזיות בגודל "50 ובמחיר 5000ש"ח בערך. שם עשיתי מחקר יסודי והגעתי למסקנה סופית. במקרה מישהו כאן בפורום שאל בדיוק לגבי מה שכבר בדקתי לאחרונה - ולכן הייתה לי תשובה בשליפה מהירה. אתה יכול לראות את זה כאן:
http://www.hometheater.co.il/vp1863884#1863884
לדעתי זאת הקניה הכי משתלמת בכלל, ועם יחס העלות-תועלת הכי גבוה, מכל מה שיש עכשיו בשוק.
ועוד מעט ייכנסו דגמי 2013 ואז המחקר הנ"ל שלי כבר יהיה פג תוקף ולא רלוונטי... למעשה כבר יש לי הסתייגות - כי הטיונר הוא DVB-T ולא DVB-T2 החדיש יותר. היום אני לא הייתי קונה דגם ללא T2. אבל לפני כמה שבועות T2 לא היה זמין בארץ בדגמים במחירים עממיים.

אבל מה שאתה מחפש זה בכלל גודל אחר וטווח מחירים אחר. אז מישהו אחר יצטרך למצוא לך תשובה... או שתנסה לברר בעצמך - השד לא כזה נורא! וזה דווקא נחמד, אל תחשוש יותר מדי.
נערך לאחרונה על ידי yaron78 ב 15/04/2013 16:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

hipoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

חחח
:)
אתה בסדר :)
תודה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”