התקנת רשת על גבי תשתית כבלים בבית
היי
הייתי רוצה לדעת אם אפשר להתקין תשתית רשת ביתית על גבי תשתית הכבלים YES/HOT
יש לי דירה חדשה ונכנסנו לפני מספר חודשים , יש לי חלום לחבר את כל הבית ברשת קווי ושליד כל טלוויזיה בבית אוכל לחבר HTPC שיישלוף תוכן ממחשב אחד בבית
הבעיה היא שהקבלנים לא מתקינים שקע טלפון ליד הלטלוויזיה , הם מתקינים אותו בנקודת מרוחקת מהטלווזיה בחדרים.
בסלון בכלל לא מתקינים , כך שבסלון יש לי רק שקע כבלים
אני יודע שלרוב עושים זאת על גבי תשתית הטלפוניה אבל אשמח לדעת אם אפשר להשחיל קוו CAT5E בנוסף לקואקס של הכבלים , בלי לפגוע באיכות השידורים
כמו כן יש לי ארון תקשורת שאליו כל הכבלים מגיעם כך שהרעיון שלי הוא לשים בסלון את המודם של HOT , להתקין ראוטר ולחבר אליו את המודם, להוציא מהראוטר שני קווים אחד ל HTPC בסלון ואחד לשקע בקיר , בארון תקשורת שיש לי בבית להקין SWITCH ולחבר אליו את הקו שהגיע מהראוטר ולחבר את כל הבית ל SWITCH שבארון תקשורת.
מה דעתכם ? זה ייפגע בשידורים של HOT / YES ? יש שקע כלבים + rj-45 שאפשר לקנות כי לא מצאתי ?
וכמובן , משהו יודע אם יש טכנאי שיודע לעשות את זה וכמה הוא לוקח על זה ?
הייתי רוצה לדעת אם אפשר להתקין תשתית רשת ביתית על גבי תשתית הכבלים YES/HOT
יש לי דירה חדשה ונכנסנו לפני מספר חודשים , יש לי חלום לחבר את כל הבית ברשת קווי ושליד כל טלוויזיה בבית אוכל לחבר HTPC שיישלוף תוכן ממחשב אחד בבית
הבעיה היא שהקבלנים לא מתקינים שקע טלפון ליד הלטלוויזיה , הם מתקינים אותו בנקודת מרוחקת מהטלווזיה בחדרים.
בסלון בכלל לא מתקינים , כך שבסלון יש לי רק שקע כבלים
אני יודע שלרוב עושים זאת על גבי תשתית הטלפוניה אבל אשמח לדעת אם אפשר להשחיל קוו CAT5E בנוסף לקואקס של הכבלים , בלי לפגוע באיכות השידורים
כמו כן יש לי ארון תקשורת שאליו כל הכבלים מגיעם כך שהרעיון שלי הוא לשים בסלון את המודם של HOT , להתקין ראוטר ולחבר אליו את המודם, להוציא מהראוטר שני קווים אחד ל HTPC בסלון ואחד לשקע בקיר , בארון תקשורת שיש לי בבית להקין SWITCH ולחבר אליו את הקו שהגיע מהראוטר ולחבר את כל הבית ל SWITCH שבארון תקשורת.
מה דעתכם ? זה ייפגע בשידורים של HOT / YES ? יש שקע כלבים + rj-45 שאפשר לקנות כי לא מצאתי ?
וכמובן , משהו יודע אם יש טכנאי שיודע לעשות את זה וכמה הוא לוקח על זה ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לא תהיה שום פגיעה באיכות השידורים.
הבעייה שצריכה להטריד אותך היא אחרת - האם הטכנאי יצליח בכלל להשחיל כבל CAT6 (או אפילו CAT5E) בנוסף לכבל ה-RG6 של הכבלים/לוויין? מדובר בכבל די עבה שתופס את רוב נפח הצינור.
לגבי שקע משולב, אפשר לעשות את זה עם שקעי Gewiss עם טיפה עבודת טיח (החלפת הקופסה העגולה) או bticino המאפשרים להתקין שקע בקופסה עגולה סטנדרטית עם 2 יחידות מודולריות, למשל, אחת של כבלים/לוויין ואחת עם RJ45.
הבעייה שצריכה להטריד אותך היא אחרת - האם הטכנאי יצליח בכלל להשחיל כבל CAT6 (או אפילו CAT5E) בנוסף לכבל ה-RG6 של הכבלים/לוויין? מדובר בכבל די עבה שתופס את רוב נפח הצינור.
לגבי שקע משולב, אפשר לעשות את זה עם שקעי Gewiss עם טיפה עבודת טיח (החלפת הקופסה העגולה) או bticino המאפשרים להתקין שקע בקופסה עגולה סטנדרטית עם 2 יחידות מודולריות, למשל, אחת של כבלים/לוויין ואחת עם RJ45.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
טכנאי מומלץ - JEXY. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אם משחילים את שני הכבלים בו זמנית זה אפשרי, אבל להשחיל כבל בנוסף לכבל שכבר מושחל יהיה מאוד מאוד קשה
נכון לכן יש שיטה שמוציאים את הכבל הקיים בתעלה (אחרי שבצד אחד קושרים לו את הסטלבנד) ואז משחילים את שני הכבלים ביחדValorHeart כתב:אם משחילים את שני הכבלים בו זמנית זה אפשרי, אבל להשחיל כבל בנוסף לכבל שכבר מושחל יהיה מאוד מאוד קשה...
עם !!! הרבה !!! סבון.hagai147 כתב:נכון לכן יש שיטה שמוציאים את הכבל הקיים בתעלה (אחרי שבצד אחד קושרים לו את הסטלבנד) ואז משחילים את שני הכבלים ביחדValorHeart כתב:אם משחילים את שני הכבלים בו זמנית זה אפשרי, אבל להשחיל כבל בנוסף לכבל שכבר מושחל יהיה מאוד מאוד קשה......
- netivi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 880
- נתן תודות: 1060 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
רציתי לשאול :
האם קיים חיבור\מכשיר שיכול להפוך את השקע חשמל לשקע של אינטרנט ?
אינטרנט על גבי חשמל ?
תודה

האם קיים חיבור\מכשיר שיכול להפוך את השקע חשמל לשקע של אינטרנט ?
אינטרנט על גבי חשמל ?
תודה
תראה אני לא יודע כמה זה אהיה לך פראקטי
אבל אתה יכול לעביר את כל הרשת שלך על גבי רשת החשמל
אם מתאם רשת .. הבעיה בתאמי רשת זה שהם עובדים על מהירות
100 מגה יש כאלה של 200 מגה ויש כאלה של 500 מגה עוד בעיה איתם
זה שאם יש לך תלת פאזי בבית זה לא יעבוד הם פשוט לא יסתנכרנו כמו שצריך
ואם אהיה לך עומס על הרשת חשמל כגון מכונת כביסה שעובדת וכ''ו
זה יגרום לאיטיות משגם מהתאמי חשמל לא זולים בממוצע עולה לזוג
350-450 שח תלוי איזה יצרן
אבל אתה יכול לעביר את כל הרשת שלך על גבי רשת החשמל
אם מתאם רשת .. הבעיה בתאמי רשת זה שהם עובדים על מהירות
100 מגה יש כאלה של 200 מגה ויש כאלה של 500 מגה עוד בעיה איתם
זה שאם יש לך תלת פאזי בבית זה לא יעבוד הם פשוט לא יסתנכרנו כמו שצריך
ואם אהיה לך עומס על הרשת חשמל כגון מכונת כביסה שעובדת וכ''ו
זה יגרום לאיטיות משגם מהתאמי חשמל לא זולים בממוצע עולה לזוג
350-450 שח תלוי איזה יצרן
היי
קודם כל תודה על העזרה
1 . theone - אתה יודע במקרה איזה דגם של BTICINO ? חיפשתי בקטלוג שלהם ולא מצאתי ( כנראה שלא ראיתי ) אמשח לדעת מה לקנות ואיך זה נראה לפני שאני ניגש לקנות.
2 . MrYair - רשת על בסיס החשמל יקרה לי מדי , אני אחליף חצי בית וייצא לי מחיר של כמה אלפים ובסוף זה אפילו לא 1GB רשת אלא 200mb , כמו כן יש לי תלת פאזי , כך שזה מחוץ לאפשרויות
קודם כל תודה על העזרה
1 . theone - אתה יודע במקרה איזה דגם של BTICINO ? חיפשתי בקטלוג שלהם ולא מצאתי ( כנראה שלא ראיתי ) אמשח לדעת מה לקנות ואיך זה נראה לפני שאני ניגש לקנות.
2 . MrYair - רשת על בסיס החשמל יקרה לי מדי , אני אחליף חצי בית וייצא לי מחיר של כמה אלפים ובסוף זה אפילו לא 1GB רשת אלא 200mb , כמו כן יש לי תלת פאזי , כך שזה מחוץ לאפשרויות
נערך לאחרונה על ידי dkv ב 17/04/2013 17:29, נערך פעם 1 בסך הכל.