ההכרזה של חברת Sony בתחילת שבוע שעבר על המחירים זוג מסכי ה- 4K האחרונים שלה שימחו רבים, מכיוון שהיה נדמה שמחירי מסכי 4K יורדים למטה ועוד זמן קצר גם יתקרבו למחירי המסכים הנפוצים כיום, עכשיו השמחה יכולה להיות גדולה יותר בשל ההכרזה של חברת Seiki על מסך 4K בגודל 50" ותג מחיר נמוך של $1299
להכרזה הזו מתלווים מספר שאלות כמו עד כמה המסך הזה יכול להיות טוב כאשר הוא מגיע מחברה חדשה יחסית, כאשר כנראה ביצעה מספר פשרות על מנת להציג מסך כזה בעלות כזאת, מה לגבי מחבר ה- HDMI אשר אמור להיות מוצג בקרוב ולא ...
dor8 כתב:השמחה קצת מוקדמת כי יש לזכור שהמסך בגודל 50 אינץ ולכן נחשב בארצנו כמוצר לאלפיון העליון
ולכן לפיד הולך למסות אותו. לא יעניין אותו שלא מדובר במותג על...
כמו שכתבתי כמה פעמים, ניתן להבחין בהבדלים ב 4k גם ממרחק של 2 מ׳ על מסך בגודל 55״. אבל עם תוכן fhd זה לא ניצול מאוד יעיל של המסך.
הרווח הכי גדול הוא במקרני UHD ובמסכים של 65״ וצפונה.
אני בטוח שיהיו שיתעניינו במסכי UHD גם קטנים מזה. זה כך גם עם מסכי 32״ ברזולוציית fhd שאכן רואים את ההבדלים אבל המשמעות של הרזולוציה לא יעילה לרוב האנשים במרחקים צפיה אופייני.
בקיצור, אין המלצה גורפת לעבור ל UHD. למי שיש מסכי 65״ ומעלה זה כבר מעניין.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 13/04/2013 19:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
במחיר כזה, אותי הנ"ל יותר מעניין בתור מסך מחשב כחלופה ל-DELL 30" שאני עובד איתו היום וקצת קטן לי - הגודל נקודה במסך הזה (ה-50") יחסית גבוה וצריך לראות כמה זה קריטי.
אגב שאלה קצת מוזרה - ה-HDMI שלו זה 1.4 ומקבל 4K ? שלא נקבל בסוף מסך שה-4K היחיד שאפשר להציג בו הוא למעשה FHD שהסקיילר שלו מגדיל ל-4K.
עריכה: טוב אז תשובה לשאלה הזו מצאתי - הטלויזיה כמובן מקבלת 4K דרך ה-HDMI, הבעיה היא שדרך HDMI כרגע אפשר להעביר רק 4K2K ב-30Hz.
אתה שוכח שה-ZL2 של טושיבה היתה אצל עפר בבית לבחינה....
...
וכמו שהוא ציין - במרחק צפייה נורמלי זה מיותר. מה זה עוזר שרואים הבדל במסך 50 ממרחק של שני מטר, הרי אף אחד (כמעט) לא יושב מהמרחק הזה. השימוש האידיאלי לדעתי יהיה למי שרוצה מסך מחשב מאד גדול.