מה קרה לפיליפס שלי??? בעיה בצבעים באמצע ניגון סרט דרך כבל HD.

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
Wazzabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לאחרונה החלה בעיה מוזרה בטלוויזיה, באמצע צפיה בסרט, פתאום התמונה נעלמת לשבריר שניה, לאחר מכן המסך נהיה לשבריר שניה בצבעים ירוקים עזים ואז בצבעים המוזרים שתראו בתמונות הבאות.

יש 2 דוגמאות, בכל אחת רואים את המצב הבעייתי מול המצב התקין (מדובר בסרט רשימת שינדלר, כך שהתמונה בשחור לבן אבל זה קורה גם בסרטים צבעוניים):

[img2=550x412]http://s5.postimg.org/68qhk5o3b/Camera_ZOOM_20130413241721643_resize.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://s5.postimg.org/5khn17pdj/Camera_ZOOM_20130413241741671_resize.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://s5.postimg.org/q5wet46yf/Camera_ZOOM_20130413242400255_resize.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://s5.postimg.org/6ckb0etkn/Camera_ZOOM_20130413242424639_resize.jpg[/img2]

מדובר בטלוויזיה Philips LCD TV 47PFL8404H 47 Full HD 1080p, מחוברת במחשב לכרטיס מסך MSI Radeon HD4580 R4850 באמצעות מתאם מקורי של ATI מ- DVI ל- HD ואז כבל 5 מטרים (HD) אל הטלוויזיה.
הכרטיס מסך ללא O/C, אלא בהגדרות המקוריות. גרסת מנהל התקן אחרונה (13.1)

הבעיה מסתדרת כאשר אני משנה את הרזולוציה לרזולוציה אחרת, לאחר מכן אני יכול להחזיר לרזולוציה הראשונה והתמונה עדיין תישאר בסדר.
לאחר זמן-מה, שוב זה חוזר על עצמו, התמונה הופכת ירוקה ואז נשארה כמו שרואים בתמונות למעלה עד שאני משנה רזולוציה.

גיליתי "שיטה" חדשה וזה להעביר בטלוויזיה ל- Source אחר (למשל HDMI 2) ואז להחזיר ל- Source של המחשב (HDMI 1) וזה גם פותר את זה. אך זה חוזר כל כמה דקות ולא נחמד לצפות כך בסרט.

אשמח לקבל כיוון כלשהו בנוגע לבדיקות, מאחר ואין לי עוד מתאם או עוד כבל HD לבדוק איתו, וגם לא עוד מחשב עם יציאת HD. אני די תקוע ומאוד מאוד מקווה שמישהו יוכל לכוון אותי למקור הבעיה (Y)

תודה רבה שקראתם ומקווה שתוכלו לעזור.

onyx2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

אני מבין מתיאורך שאין לך מקור HDMI נוסף (YES/HOT)? כי אז הכי פשוט היה להצליב ביניהם...

אם אין, אתה יכול להעביר את חיבור המחשב לכניסת HDMI אחרת במסך ולראות אם הבעיה חוזרת.

אם כן - סביר שהבעיה בכבל או ביציאה במחשב - תיהיה חייב להחליף כבל כדי לדעת מי מהם.
אם לא - כנראה הבעיה בכניסת HDMI במסך - תזמין אחריות אם יש.
Bad decisions make good stories

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #3 

שלום,

כפי שכתב יניב, הדרך הנכונה להתמודד עם תקלות כאלה היא, קודם כל לבודד את הגורם - מסך או מחשב.

אם אין ברשותך מקור לשידורי טלוויזיה (ממיר הוט/יס/עידן), נסה לפחות להשיג סטרימר או מכשיר DVD פשוט.

בהצלחה

Wazzabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

בעבר היה לי ממיר HOT שהיה מחובר בכבל HD אחר, קצר יותר - לא היו בעיות.
יכול להיות אפילו שזה הכבל עצמו? לדעתי הכי זול זה להתחיל מהכבל, פשוט להזמין כבל אחר, אולי אחד שנחשב איכותי (למרות שחשבתי שאין דבר כזה איכותי יותר או איכותי פחות ב- HD, או שעובד, או שלא עובד. מסתבר שיש גם באמצע) ולבדוק.
כי אין לי מהיכן להשיג מקור HD אחר חוץ מלרכוש מכשיר כלשהו.

תוכלו להמליץ לי על כבל HD באורך 5 מטרים שנחשב איכותי?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #5 

Wazzabi

כמה דברים:

1. זה שבעבר לא היו בעיות, אין הדבר מעיד על שום דבר.
מוצרים כאלה עלולים להתקלקל גם מהיום למחר.

2. אפשר כמובן לבדוק החלפת כבל, אבל אם לא מדובר באורך מאוד חריג, אז לא חייב איכותי. העיקר שיהיה תקין.

3. מכשיר DVD עולה כיום כ-200 שקלים, אולי אפילו פחות.
אם ממש אין לך צורך, אפשר לנסות להשאיל מקרובים/חברים/שכנים.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #6 

סיכוי סביר מאוד שמדובר בבעיית כבל/מתאם.
נסה בכל זאת להסיר ולהתקין את הדרייבר של הכרטיס מחדש , אבל כאמור רוב הסיכויים שמדובר בבעיית כבל/מתאם.
הבעיה שהמסך מאבד את התקשורת התקינה בין ההתקנים ונאלץ לבצע שוב הhdmi negotiation בין ההתקנים עם החיבור ואז זה מסתדר שוב.

Wazzabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

טוב האמת שדי השתגעתי מזה, ניסיתי עם כבל HD אחר והבעיה נותרה בעינה.

הזמנתי כבל DVI to VGA באורך חמישה מטרים מ- eBay, מקווה שדרכו יעבוד טוב יותר.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”