ערך של נגד
היי כולם!
כיצד ניתן לזהות ערך של נגד שנשרף (הכוונה שלא מזהים את הצבעים שמסומנים עליו בגלל שהוא השחיר כליל)?
אשמח לעזרתכם
תודה
כיצד ניתן לזהות ערך של נגד שנשרף (הכוונה שלא מזהים את הצבעים שמסומנים עליו בגלל שהוא השחיר כליל)?
אשמח לעזרתכם
תודה
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עושים לו בדיקת DNA או צילומי שיניים
וברצינות: אם הוא נשרף כליל אין דרך. אבל אם יש מערך דומה על המעגל, אפשר לבדוק בו מה ערך הנגד.
אופציה שניה היא לחפש שירטוט של המעגל ולבדוק שם את ערכו.
><>
וברצינות: אם הוא נשרף כליל אין דרך. אבל אם יש מערך דומה על המעגל, אפשר לבדוק בו מה ערך הנגד.
אופציה שניה היא לחפש שירטוט של המעגל ולבדוק שם את ערכו.
><>
נציג AQUA-AUDIO
אם היה בידי שירטוט אז החיים היו יותר קלים:)
אין מערך דומה במעגל אבל יושב על ידו עוד נגד שערכו 15 אוהם (דומה לו בגודל).
רב מודד במקרה הזה בכלל לא שימושי?
אין מערך דומה במעגל אבל יושב על ידו עוד נגד שערכו 15 אוהם (דומה לו בגודל).
רב מודד במקרה הזה בכלל לא שימושי?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נכון. אז מה עושים במקרה הזהMartinHSabag כתב:רב מודד לא יעזור.
אם זה היה עובד, הנגד היה תקין לא?...
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

אולי תספר לנו על איזה מכשיר מדובר, יתכן ויש פה אנשים עם שרטוטים/מכשיר דומה
ואפשר יהיה לשאוב מהם אינפורמציה.
><>
><>
נציג AQUA-AUDIO
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
Vick
אתה יכול לנסות לנחש על סמך הנקודות חיבור של הנגד .(לדוגמא: אם צד אחד מתחבר ל VCC וצד שני מתחבר לכניסה של רכיב דיגיטלי, אז זהו כנראה נגד pull-up , לרוב בערך של כמה קילואוהם).
לצערך, אם זה נגד אשר הוא חלק ממעגל אנלוגי יהיה כמעט בלתי אפשרי על סמך מה שהצעתי.
אתה יכול לנסות לנחש על סמך הנקודות חיבור של הנגד .(לדוגמא: אם צד אחד מתחבר ל VCC וצד שני מתחבר לכניסה של רכיב דיגיטלי, אז זהו כנראה נגד pull-up , לרוב בערך של כמה קילואוהם).
לצערך, אם זה נגד אשר הוא חלק ממעגל אנלוגי יהיה כמעט בלתי אפשרי על סמך מה שהצעתי.
שמוליק ו.
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

שמוליק,
נגד pull-up לא היה נשרף - אלא אם כן היו מתפתחים עליו כמה מאות וולטים טובים,
מה שאומר שגם חצי מעגל היה נשרף איתו.
><>
נגד pull-up לא היה נשרף - אלא אם כן היו מתפתחים עליו כמה מאות וולטים טובים,
מה שאומר שגם חצי מעגל היה נשרף איתו.
><>
נציג AQUA-AUDIO
זהו מעגל שאחראי על הגיר אוטומט במכונית הונדה אקורד.דוחף_לויתן כתב:אולי תספר לנו על איזה מכשיר מדובר, יתכן ויש פה אנשים עם שרטוטים/מכשיר דומה
><>...
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

שמע, אני כן רואה כפילות מסויימת. שני הנגדים הצמודים מחוברים טורית
(כל אחד בנפרד) לדיודה נפרדת. נסה לעקוב אחר המסלול של הנגדים קדימה ואחורה.
המסלול גם יוכל לשפוך אור על תפקידם במעגל ואולי ירמוז לערכו של הנגד.
נ.ב - ציירת ריבוע אדום. יש לו משמעות?
><>
(כל אחד בנפרד) לדיודה נפרדת. נסה לעקוב אחר המסלול של הנגדים קדימה ואחורה.
המסלול גם יוכל לשפוך אור על תפקידם במעגל ואולי ירמוז לערכו של הנגד.
נ.ב - ציירת ריבוע אדום. יש לו משמעות?
><>
נציג AQUA-AUDIO
הציור (תמונה ) נלקחה מהאינטרנט כאשר חיפשתי פיתרון לבעיה, בדיוק נתקלתי בה והיא מראה בדיוק הנגד שנשרף גם אצלי.
יכול להיות שערך הנגד הפגום זהה לזה שנמצא על ידו? הנגד התקין מראה 15 אוהם גם הפגום מראה משהו כמו 15 אוהם. מדדתי אותו מחוץ למעגל
יכול להיות שערך הנגד הפגום זהה לזה שנמצא על ידו? הנגד התקין מראה 15 אוהם גם הפגום מראה משהו כמו 15 אוהם. מדדתי אותו מחוץ למעגל
לצערי זוהי בעיה נפוצה לדגם הזה. כמעט כל מי שרכש בזמנו רכב כזה ניתקל בבעיה הזו.robo7 כתב:הפעולה הראשונה שצריכה להיעשות היא זיהוי הגורם לשריפת הנגד.
גם אם תמצא את הערך הנכון שלו ותחליף אותו, אתה עלול להשאר עם אותה בעיה....
http://www.honda-tech.com/zerothread?id ... d=11122854
תמונה להמשך עזרה :)
זוהי תמונה מהלוח שיש לי . סימנתי בעיגול אדום היכן נמצאת הבעיה ולאחר הוצאת הנגד הבעיתי
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

אם זו תופעה ידועה, אז הנגד ימשיך להישרף
גם אחרי שתחליף אותו.
><>
גם אחרי שתחליף אותו.
><>
נציג AQUA-AUDIO
אני ממליץ לך שוב לגשת לפורום הרכב אותו הזכרתי קודם. ישנם שם אנשים העוסקים בתחום, בין אם בתור תחביב ובין אם בתור מקצוע (אני מניח שכמו בפורום הזה). אני בטוח שחלקם כבר נתקלו בתופעה הנ"ל וגם אם לא, יכול להיות שיוכלו לספק לך שרטוט של המעגל.
עשיתי את זה מיד אחרי שהצעת לי, אבל עדיין ללא תוצאותromer- כתב:אני ממליץ לך שוב לגשת לפורום הרכב אותו הזכרתי קודם. ישנם שם אנשים העוסקים בתחום, בין אם בתור תחביב ובין אם בתור מקצוע (אני מניח שכמו בפורום הזה). אני בטוח שחלקם כבר נתקלו בתופעה הנ"ל וגם אם לא, יכול להיות שיוכלו לספק לך שרטוט של המעגל....
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130703
אתה צודק אבל הנחמה היא שזה לא קורה בתדירות גבוהה. לוקח כמה שנים טובות עד הפעם הבאה.דוחף_לויתן כתב:אם זו תופעה ידועה, אז הנגד ימשיך להישרף
גם אחרי שתחליף אותו.
><>...