TL-WR1043ND או TL-WDR4300 ?
קניתי היום נתב TL-WR1043ND חדש, וכשנכנסתי לאתר של TP-LINK לבדוק האם ישנם עידכונים רלוונטים לגביו, נתקלתי ב- TL-WDR4300 שגורם לי לחשוב להוסיף 144 ש"ח ולהחליף ביום ראשון בבוקר את ה TL-WR1043ND שעדיין אטום באריזה. לאחר בדיקה קצרה פה בפורום, הבנתי שהקושחה של ה-WDR4300 בעייתית, מפני שהיא מותאמת לארץ ע"י היבואן עקב השימוש בתדר 5GHz, מה שמבטל את היכולת לעדכוני קושחה מהאתר הרישמי של TP-LINK. מצד שני, ה-WDR4300 בעל מעבד חזק יותר וזיכרון RAM גדול יותר, עם שני חיבורי USB במקום אחד ב-TL-WR1043ND.
מה דעתכם? האם כדאי להחליף ל-TL-WDR4300 ולהשתמש בקושחה צד-שלישי כמו dd-wrt?
מה דעתכם? האם כדאי להחליף ל-TL-WDR4300 ולהשתמש בקושחה צד-שלישי כמו dd-wrt?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
יש לי את ה-1043ND ומבחינתי הוא עושה את העבודה. קניתי אותו מן הסתם עוד לפני שה-4300 היה קיים. מה הייתי קונה אם הייתי צריך אחד היום? אני לא יודע בדיוק. בגדול היתרונות שיש ל-4300 הם בעיקר:
[*] תמיכה ב-WiFi בתקן A (כלומר בתדרים 5GHz), שזה נחמד מאוד כי הוא אחד הראוטרים היחידים בארץ שתומכים בזה, מה שנותן לך תדרים פנויים מהפרעות.
[*] 128MB זיכרון RAM לעומת 32MB של ה-1043 (לשניהם יש את אותה כמות פלאש - 8MB, שזה עדיין כפול מכל ראוטר אחר שנמכר בארץ)
[*] שתי כניסות USB לעומת אחת של ה-1043.
בקיצור, למעט התמיכה בתקן A של WiFi, רוב הפוטנציאל של ה-4300 ניתן למיצוי בעיקר אם אתה מתקין עליו קושחת צד-שלישי כלשהי. קח בחשבון שהראוטר הוא ראוטר חדש אז עוד יכולות להיות בעיות בקושחות השונות (מן הסתם זה ישתפר עם הזמן).
[*] תמיכה ב-WiFi בתקן A (כלומר בתדרים 5GHz), שזה נחמד מאוד כי הוא אחד הראוטרים היחידים בארץ שתומכים בזה, מה שנותן לך תדרים פנויים מהפרעות.
[*] 128MB זיכרון RAM לעומת 32MB של ה-1043 (לשניהם יש את אותה כמות פלאש - 8MB, שזה עדיין כפול מכל ראוטר אחר שנמכר בארץ)
[*] שתי כניסות USB לעומת אחת של ה-1043.
בקיצור, למעט התמיכה בתקן A של WiFi, רוב הפוטנציאל של ה-4300 ניתן למיצוי בעיקר אם אתה מתקין עליו קושחת צד-שלישי כלשהי. קח בחשבון שהראוטר הוא ראוטר חדש אז עוד יכולות להיות בעיות בקושחות השונות (מן הסתם זה ישתפר עם הזמן).
אני גם הייתי בבעיה הזאת אתמול בגלל שמת לי ה1043 והשורה התחתונה ששתי האפשרויות לא משהו
את ה 1043 הפסיקו לייבא באופן סדיר הוא הוחלף ב 1042 בגלל בעיות חומרה (אין ליבואן איך להחליף לך אם יקרא משהו ותצטרך לעבור ל 1042)
ה4300 על הנייר טוב יותר אבל גם הוא עד כמה שהבנתי דגם בייניים שיוחלף בקיץ ב 4900, ואם יבואן מחליף דגם אחרי פחות משנה יש סיבה טובה.
תישאר עם ה 1043 ועוד שנתיים תחליף למלך הבא
את ה 1043 הפסיקו לייבא באופן סדיר הוא הוחלף ב 1042 בגלל בעיות חומרה (אין ליבואן איך להחליף לך אם יקרא משהו ותצטרך לעבור ל 1042)
ה4300 על הנייר טוב יותר אבל גם הוא עד כמה שהבנתי דגם בייניים שיוחלף בקיץ ב 4900, ואם יבואן מחליף דגם אחרי פחות משנה יש סיבה טובה.
תישאר עם ה 1043 ועוד שנתיים תחליף למלך הבא
גיא
סלח לי אבל על סמך מה אתה אומר את השטויות האלה?guyyug כתב:אני גם הייתי בבעיה הזאת אתמול בגלל שמת לי ה1043 והשורה התחתונה ששתי האפשרויות לא משהו
תישאר עם ה 1043 ועוד שנתיים תחליף למלך הבא...
ה1043 לא הוחלף ל1042 ובנדא ממשיכה לייבא את הראוטר עד היום ומה גם שלא ראיתי בשום מקום את 1042 אלא רק את 1043
ואין שום בעיות חומרה בראוטר כל הבעיות שהיו בעבר הם בעיות תוכנה בלבד שתוקנו לפני כמה ימים על ידי עדכון חדש
- Splashy
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 886
- נתן תודות: 195 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
Splashy כתב:ניסיתי את ה-TLWDR4300 עם תשתית בזק PPPOE, קרס לי כל 12-24 שעות.
החליפו לי אותו פעמיים ואותו דבר. התשתית תקינה.
ראיתי תלונות דומות עליו בפורומים של TP-Link בחו"ל.
בסוף החזרתי אותו וחזרתי לראוטר הקודם שלי (D-Link DIR-655) והכל תקין מאז.
עריכה: ועוד משהו, יש לו קושחה שמותאמת לישראל ספציפית ולא ניתן לעדכן קושחה מהאתר של TP-Link העולמית....
NetCHEIF כתב:חברת TP-LINK, באמצעות המשווקת שלה - חברת בנדא-מגנטיק - משנה את תמהיל הנתבים המשווקים על ידה בישראל ושמה דגש על נתבים מתקדמים יותר.
כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=3610...
האתר שלי: http://gali-nir.com
עמוד ה-500px שלי: http://500px.com/galinir
עמוד ה-Flickr שלי: http://flickr.com/photos/gali_n
עמוד ה-500px שלי: http://500px.com/galinir
עמוד ה-Flickr שלי: http://flickr.com/photos/gali_n
חידשת לי לא ידעתי .. לפי האתר הרישמי של בנדא ראיתי ש1043 עוד מופיע שםNetCHEIF כתב:חברת TP-LINK, באמצעות המשווקת שלה - חברת בנדא-מגנטיק - משנה את תמהיל הנתבים המשווקים על ידה בישראל ושמה דגש על נתבים מתקדמים יותר.
כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=3610...
תודה על הכתבה
והאם נוכל להיות בטוחים שהיבואן לא יחליט להתקין גם על ה-4900 קושחה ישראלית? או יותר מזה - להתקין קושחה ישראלית על כל נתב 5Ghz שהוא עתיד לייבא מהיום והלאה? אם כן, לא יהיה מנוס אלא לקנות נתבי TP-LINK 5Ghz בחו"ל והבאתם במזוודה...guyyug כתב:אני גם הייתי בבעיה הזאת אתמול בגלל שמת לי ה1043 והשורה התחתונה ששתי האפשרויות לא משהו
תישאר עם ה 1043 ועוד שנתיים תחליף למלך הבא...
לפני שקניתי את ה-1043 לא היה לי ראוטר כלל. קניתי אותו כדי להתממשק אליו עם הטלפון הסלולארי בלבד. אולם אני מתכנן לקנות בחודשיים-שלושה הקרובים SMART TV, וחשבתי להזרים אליה תכני- HD באופן אלחוטי, לכן רציתי לקנות את הנתב המהיר ביותר שאוכל במחיר סביר של 300-400 ש"ח, ונראה שנתב דואלי בהחלט יכול להתאים, אבל לא בא לי להתקע עם חומרה שלא מתעדכנת בגלל היבואן. בכלל, כמה קריטי עניין עדכוני הקושחה כשזה נוגע לראוטרים? אולי פשוט אחזיר את ה-1043 ואמתין ל-4900?
אגב, אם כבר מדברים על המלך הבא - אני חושב שתסכימו שה-TP-LINK Archer C7 בתקן 802.11ac הוא הטוען הבא לכתר.
נערך לאחרונה על ידי Coresh ב 14/04/2013 4:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
בחור יקר צדקת בדבר אחד ואני עדין חושב ששאר הדברים שרשמת הם שטויותguyyug כתב:tall101 היקר לפני שאתה קורא למה שאנשים כותבים שטויות תבדוק את עצמך !!!
בנוסף לפוסט של NetCHEIF כל המידע שהבאתי הוא מידע שהתקבל מנציגי בנדה ישרות אז בפעם הבאה לפני שאתה קופץ להשמיץ אחרים תבדוק את עצמך...
הבעיות בראוטר הם בעיות תוכנה בלבד ולא חומרה וגם הסיבה האמיתית של הפסקת היבוא היא כי TPLINK החליטה להפסיק לייצר את הנתב הזה כנראה לטובת נתבים חדשים שהם הולכים להוציא ולא בגלל בעיות חומרה כמו שציינת
בנדא מחליפים את הראוטר ישר כי הם לא מבינים ולא מוכנים להתעסק יותר מדי בכל הנושא של התיקון
תפסיק להיפגע ולבכות לא השמצתי אותך אלא אמרתי את דעתי על מה שרשמת קח את זה בקליל זה כולה פורום
אז מה הייתם אתם עושים במידה ולא הייתם לחוצים כרגע על קניית נתב?
1. מחליפים את ה-1043 שקניתם לפני יומיים ב-4300 ונתקעים עם קושחה ישראלית? כמה רע זה יכול להיות?
2. מחזירים את ה-1043, מקבלים זיכוי וממתינים ל-4900 שאמור להגיע בקיץ רק שלא ברור מתי, ושקיים סיכוי שגם עליו יתקין היבואן קושחה ישראלית?
3. מזמינים את ה-4900 או את ה-Archer C7 מחו"ל?
1. מחליפים את ה-1043 שקניתם לפני יומיים ב-4300 ונתקעים עם קושחה ישראלית? כמה רע זה יכול להיות?
2. מחזירים את ה-1043, מקבלים זיכוי וממתינים ל-4900 שאמור להגיע בקיץ רק שלא ברור מתי, ושקיים סיכוי שגם עליו יתקין היבואן קושחה ישראלית?
3. מזמינים את ה-4900 או את ה-Archer C7 מחו"ל?
במקרה התקלקל לי השבוע ה1043 (באשמתי
) ואכן נמסר לי מהיבואן שהם כבר לא מיבאים אותו מפאת בעיות חומרה, לכן יש סיכוי שאצטרך לבחור ראוטר אחר, המליצו על 1042.
למזלי (או שלא?) לחנות שקניתי ממנה יש אותו במלאי ואקבל אותו בהמשך השבוע.
למזלי (או שלא?) לחנות שקניתי ממנה יש אותו במלאי ואקבל אותו בהמשך השבוע.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

לוקח את ה-4300 ומתקין עליו קושחה משלי, כנראה OpenWRT.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

מישהו יצטרך מתישהו לקנות נתב כזה ולבדוק. התמיכה בקושחת צד-שלישי היא מבחינתי מה שנותן את רוב הערך לנתב.Coresh כתב:השאלה אם הקושחה הישראלית של ה-4300 מאפשרת טעינה של קושחת צד-שלישי כגון OpenWRT או DD_WRT.
אני יותר ויותר חושב להחזיר את ה-1043, לקבל זיכוי ולהמתין ל-4900 דווקא. השאלה מתי הוא יגיע לארץ....
לפי העדכונים מהשטח וחברי הפורום, אם תיקח את ה4300 אתה תקוע עם קושחא ישראלית ולא תוכל לשנות אותה, לעניות דעתי מהלך מוטעה שכן אתה תהיה נעול לקושחות בייצור ישראלי ובוא נודה בזה, הסיכוי לכשלון או חיפוף גבוה משמעותית מקושחא צד שלישי כדוגמת OpenWRT שיש לה קהילה עולמית עצומה שמפתחת עבורה ולא 3 טכנאים במרתף בנתניה..Coresh כתב:אז מה הייתם אתם עושים במידה ולא הייתם לחוצים כרגע על קניית נתב?
3. מזמינים את ה-4900 או את ה-Archer C7 מחו"ל?...
1043 הוא נתב נהדר, נקודה. תתקין עליו openWRT או DDWRT ואתה מסודר.
בהצלחה, ותרגיש חופשי לבקש עזרה אם אתה הולך על 1043 ורוצה לשדרג אותו לopenWRT (גם בפרטי).
amornik, תודה רבה!
מאוד מסקרן יהיה לדעת אם מישהו מבעלי ה-4300 בארץ הצליח להתקין עליו OpenWRT, מפני שאם זה עובד, זה יכול להיות פתרון טוב לעניין קושחה הישראלית המוגבלת.
בכל אופן, איך שזה מסתמן כרגע, אני כנראה אשאר עם ה-1043 שקניתי לפני שבוע וחצי (עדיין סגור באריזת הוואקום שלו), ובהזדמנות הראשונה שתהיה אביא מחו"ל 4900 או Archer C7. מסתבר שנתבים דואליים קצת בעייתי לקנות בארץ כרגע בגלל ההתאמות שהיבואנים נאלצים לבצע בהם כדי לעמוד בדרישות משרד התקשורת.
מאוד מסקרן יהיה לדעת אם מישהו מבעלי ה-4300 בארץ הצליח להתקין עליו OpenWRT, מפני שאם זה עובד, זה יכול להיות פתרון טוב לעניין קושחה הישראלית המוגבלת.
בכל אופן, איך שזה מסתמן כרגע, אני כנראה אשאר עם ה-1043 שקניתי לפני שבוע וחצי (עדיין סגור באריזת הוואקום שלו), ובהזדמנות הראשונה שתהיה אביא מחו"ל 4900 או Archer C7. מסתבר שנתבים דואליים קצת בעייתי לקנות בארץ כרגע בגלל ההתאמות שהיבואנים נאלצים לבצע בהם כדי לעמוד בדרישות משרד התקשורת.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

ה-4300 שנמכר בארץ נעול להתקנת קושחות חדשות, למעט אלה שהיבואן מפרסם (הקושחה הישראלית מונעת שימוש בתדרי ה-5GHz למעט אלו הספציפיים שאושרו לשימוש בארץ). אם יש דרך להתקין עליו OpenWRT זה רק דרך חיבור סריאלי.Coresh כתב:amornik, תודה רבה!![]()
![]()
בכל אופן, איך שזה מסתמן כרגע, אני כנראה אשאר עם ה-1043 שקניתי לפני שבוע וחצי (עדיין סגור באריזת הוואקום שלו), ובהזדמנות הראשונה שתהיה אביא מחו"ל 4900 או Archer C7. מסתבר שנתבים דואליים קצת בעייתי לקנות בארץ כרגע בגלל ההתאמות שהיבואנים נאלצים לבצע בהם כדי לעמוד בדרישות משרד התקשורת....