זמן חליטה (מיצוי) - מה נכון ?
גם אני הייתי מודד פעם את השניות, אבל רק כשהתחלתי "להרגיש" את השוט במקום למדוד זמנים הבנתי איך מוציאים שוט טוב באמת.
גם כשאני מכוון את המטחנה מספיקות לי כמה שניות בודדות של זליגה בשביל להבין מה לתקן.
נסה במקום למדוד שניות ומיליליטרים ללכת לפי איך נראה השוט בזמן החליטה, איך נראית הזליגה (מה שקוראים החברים כאן "זנב עכבר"), איך נראה השוט בכוס כשמתקדמת החליטה ומתי מגיע הבלונד (ברגע שלא נראים יותר פסים חומים זורמים בקצה המשפך והזרימה נראית יותר שקופה ודלוחה). זה הזמן לעצור את השוט. בכל מכונה וסוג קפה זה קורה בצורה אחרת, בזמן אחר, ומפיק כמות אחרת של מיליליטרים בכוס.
25 שניות ל 60 מ"ל שוט כפול זה רק קווים מנחים כלליים, לא חוק ולא מדע מדוייק. מה שבאמת חשוב זה איך נראית החליטה, איך נראה השוט בכוס לאחר החליטה ומה הטעם שלו.
גם כשאני מכוון את המטחנה מספיקות לי כמה שניות בודדות של זליגה בשביל להבין מה לתקן.
נסה במקום למדוד שניות ומיליליטרים ללכת לפי איך נראה השוט בזמן החליטה, איך נראית הזליגה (מה שקוראים החברים כאן "זנב עכבר"), איך נראה השוט בכוס כשמתקדמת החליטה ומתי מגיע הבלונד (ברגע שלא נראים יותר פסים חומים זורמים בקצה המשפך והזרימה נראית יותר שקופה ודלוחה). זה הזמן לעצור את השוט. בכל מכונה וסוג קפה זה קורה בצורה אחרת, בזמן אחר, ומפיק כמות אחרת של מיליליטרים בכוס.
25 שניות ל 60 מ"ל שוט כפול זה רק קווים מנחים כלליים, לא חוק ולא מדע מדוייק. מה שבאמת חשוב זה איך נראית החליטה, איך נראה השוט בכוס לאחר החליטה ומה הטעם שלו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הקפה מתחמם כבר מרגע חיבור הידית אז אפשר לספור מהרגע הזה.
אבל, כמו ש shtik כתב התוצאה הסופית הכי חשובה.
מכונה עם פרה אינפיוז'ן תעכב את זליגת הקפה לזמן הפרה אינפיוז'ן.
הזמנים שאתה מציין 23-26 שניות מתאימים למדיד המרגע שהקפה זולג.
אבל, כמו ש shtik כתב התוצאה הסופית הכי חשובה.
מכונה עם פרה אינפיוז'ן תעכב את זליגת הקפה לזמן הפרה אינפיוז'ן.
הזמנים שאתה מציין 23-26 שניות מתאימים למדיד המרגע שהקפה זולג.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)