זקוק נואשות לעזרה עם מטחנת Vario - - עדכונים מהשטח
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
לאחרונה אני מוצא את עצמי פונה שוב ושוב לעזרת הפורום. מצד אחד - מבאס להיות בצרות, אך מצד שני - נחמד לדעת שיש לאן לפנות ולקבל עצות טובות ויחס חברי.
יש לי מטחנת Vario ובזרה ג'וליה חדשה, שלאחרונה הורד בה לחץ החליטה ל 9 באר.
בעקבות נסיונות כיוונן של המטחנה, ברח לי הכויונון הנכון ואני לא מצליח לחזור אליו:
או שהזרימה מהירה מדי וללא התנגדות (שעון הלחץ מראה כ 5 באר בזמן החליטה), או שהטחינה דקה עד שהמטחנה נחנקת ואף עוצרת.
פעלתי עפ"י הוראות היצרן ועפ"י מדריכי יוטיוב, אבל נראה לי שעשיתי משהו לא נכון בתהליך, שהרי בעבר זה עבד היטב.
בייאושי אני פונה למי שמכיר את המטחנה על מנת שיעזור לי לחזור לכיוונון נכון, או במילים אחרות: אני מחפש מישהו (בעדיפות, שגר באיזור הצפון מאחר שאני גר באיזור משגב) שאוכל להביא אליו את המטחנה (ואם צריך, גם את המכונה) על מנת שילמד אותי איך עושים זאת נכון.
יש מתנדבים?
יש לי מטחנת Vario ובזרה ג'וליה חדשה, שלאחרונה הורד בה לחץ החליטה ל 9 באר.
בעקבות נסיונות כיוונן של המטחנה, ברח לי הכויונון הנכון ואני לא מצליח לחזור אליו:
או שהזרימה מהירה מדי וללא התנגדות (שעון הלחץ מראה כ 5 באר בזמן החליטה), או שהטחינה דקה עד שהמטחנה נחנקת ואף עוצרת.
פעלתי עפ"י הוראות היצרן ועפ"י מדריכי יוטיוב, אבל נראה לי שעשיתי משהו לא נכון בתהליך, שהרי בעבר זה עבד היטב.
בייאושי אני פונה למי שמכיר את המטחנה על מנת שיעזור לי לחזור לכיוונון נכון, או במילים אחרות: אני מחפש מישהו (בעדיפות, שגר באיזור הצפון מאחר שאני גר באיזור משגב) שאוכל להביא אליו את המטחנה (ואם צריך, גם את המכונה) על מנת שילמד אותי איך עושים זאת נכון.
יש מתנדבים?
נערך לאחרונה על ידי sunrise ב 12/04/2013 13:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
היי
יש לי את המטחנה ואני יכול לעזור לך. אני לא ממש בטוח שצריך שתביא איתך את המטחנה והמכונה... אם היא טוחנת אז הכל בסדר
האם בין כל נסיון שאתה עושה אתה מקפיד על בדיוק אותה כמות קפה עם אותם פולי קפה ?
האם הטכניקה שאתה מפעיל בהכנה (טמפור, בקפלאש וכו') הם זהים ?
קשה לי להאמין שאתה מגיע למצב של חניקה של המכונה ושעדיין יש בעיה כלשהי.
יש לי את המטחנה ואני יכול לעזור לך. אני לא ממש בטוח שצריך שתביא איתך את המטחנה והמכונה... אם היא טוחנת אז הכל בסדר
האם בין כל נסיון שאתה עושה אתה מקפיד על בדיוק אותה כמות קפה עם אותם פולי קפה ?
האם הטכניקה שאתה מפעיל בהכנה (טמפור, בקפלאש וכו') הם זהים ?
קשה לי להאמין שאתה מגיע למצב של חניקה של המכונה ושעדיין יש בעיה כלשהי.
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
לי יש את המטחנה, הייתי מנסה במקומך קודם כל לנקות אותה. אחרי זה אם הניקיון לא עוזר, הייתי מנסה לבדוקה ולכוון אם צריך את הכיוון של הסכינים (עם מפתח אלן, לא דרגת טחינה)
בעיקרון למטחנה הזו אין בעיה לטחון לקפה טורקי אם היא תקינה.
אם כל הדרכים לא עובדות, נראה לי שתצטרך לפתוח אותה ולראות אם הסכינים לא פגומות.
בעיקרון למטחנה הזו אין בעיה לטחון לקפה טורקי אם היא תקינה.
אם כל הדרכים לא עובדות, נראה לי שתצטרך לפתוח אותה ולראות אם הסכינים לא פגומות.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
עדכונים
ובכן, לאחר קריאת מאמרים, צפיות במדריכים ביוטיוב, שיחות טלפון עם אנשים טובים והמון מפח נפש, שוחחתי בסופו של דבר עם טכנאי של "סי אספרסו" שנחשבים היבואנים של המטחנה.
תיארתי לטכנאי שהמנוע נשמע מתאמץ גם כאשר הדיסקית העליונה מפורקת, וכן שהמטחנה נחנקת כאשר אני מנסה לטחון על הטחינה הגסה ביותר, והמטחנה אף מנתנקת, כאילו הופעלה הגנה כלשהי.
הטכנאי, רפי, אמר לי כי ייתכן שהמנוע או אחד מהמיסבים תקוע ולכן, הכרטיס האלקטרוני מפרש זאת כעומס על המטחנה והיא מפסיקה לעבוד.
מאחר שלדבריו, התיקון יקר ולא כדאי, שלחתי את המטחנה להולנד, על מנת לנצל את ימי האחריות האחרונים שנותרו לי.
תודה לכל המנסים לעזור וסליחה על שטחנתי לכם את השכל על כך שהמטחנה שלי לא טוחנת כפי שהיא צריכה לטחון (ולא טוחנת)...
תיארתי לטכנאי שהמנוע נשמע מתאמץ גם כאשר הדיסקית העליונה מפורקת, וכן שהמטחנה נחנקת כאשר אני מנסה לטחון על הטחינה הגסה ביותר, והמטחנה אף מנתנקת, כאילו הופעלה הגנה כלשהי.
הטכנאי, רפי, אמר לי כי ייתכן שהמנוע או אחד מהמיסבים תקוע ולכן, הכרטיס האלקטרוני מפרש זאת כעומס על המטחנה והיא מפסיקה לעבוד.
מאחר שלדבריו, התיקון יקר ולא כדאי, שלחתי את המטחנה להולנד, על מנת לנצל את ימי האחריות האחרונים שנותרו לי.
תודה לכל המנסים לעזור וסליחה על שטחנתי לכם את השכל על כך שהמטחנה שלי לא טוחנת כפי שהיא צריכה לטחון (ולא טוחנת)...