התאמת הספק מגבר מרנץ לרמקולים B&W685
יש לי מגבר A.V של מרנץ - NR1603 עם הגברה של 50W בכל ערוץ (8אום)
משודכים לו רמקולים B&W685 שבהם אני שומע גם סטריאו (מנגן CD ומהמחשב דרך DAC).
כשאני שומע סטריאו בווליום שאני אוהב (הכי גבוה פחות או יותר שאני מרשה לעצמי בלי לקבל על הראש מהשכנים) - המגבר על עוצמה 65-75 (מתוך 98).
- האם המגבר קטן מדי על הרמקולים?
האם כשאני שומע בווליום גבוה כזה - אני מתקרב לערכים של ה"מקסימום אפקטיב פאואר" (שמופיע כ-80W לערוץ) אני בעצם מקבל צליל לא אמין (סטייה גדולה של ה-THD- 10%)?
מצרף את העמודים הרלוונטיים מחוברת היצרן של הרמקולים ושל המגבר.
משודכים לו רמקולים B&W685 שבהם אני שומע גם סטריאו (מנגן CD ומהמחשב דרך DAC).
כשאני שומע סטריאו בווליום שאני אוהב (הכי גבוה פחות או יותר שאני מרשה לעצמי בלי לקבל על הראש מהשכנים) - המגבר על עוצמה 65-75 (מתוך 98).
- האם המגבר קטן מדי על הרמקולים?
האם כשאני שומע בווליום גבוה כזה - אני מתקרב לערכים של ה"מקסימום אפקטיב פאואר" (שמופיע כ-80W לערוץ) אני בעצם מקבל צליל לא אמין (סטייה גדולה של ה-THD- 10%)?
מצרף את העמודים הרלוונטיים מחוברת היצרן של הרמקולים ושל המגבר.
נתחיל מהסוף, פתחת את השרשור כי מה שהרסיבר מפיק מהרמקולים לא מספיק לך.morke כתב:ואם אי אפשר לתקצב אותו כרגע - האם יש בעיה לשמוע עם המערכת כמו שהיא בהספק גבוה? או שאולי יתכן חשש ל-clipping ?
וחשוב יותר - האם יכול להיות שהמגבר הזה בכלל לא יכול להפיק מהרמקולים האלה את מה שהם יכולים לתת?...
מגבר סטריאו יפיק מהרמקולים יותר, אם אין כרגע תקציב...חכה שיהיה.
מה שהרסיבר מפיק מהרמקולים בהחלט מוצא חן בעיני - השאלה היא האם זה כל מה שהם מסוגלים? אולי יש עולם חדש מופלא אם נותנים עוד 30 וואט?
פתחתי את השרשור בעיקר מתוך דאגה שאני עובד בהספקים גבוהים מדי במגבר רק בשביל לשמוע בווליום שהוא לא יוצא דופן. האם אני עלול לשרוף את המגבר במאמץ?
פתחתי את השרשור בעיקר מתוך דאגה שאני עובד בהספקים גבוהים מדי במגבר רק בשביל לשמוע בווליום שהוא לא יוצא דופן. האם אני עלול לשרוף את המגבר במאמץ?
כבר קיבלת תשובהmorke כתב:מה שהרסיבר מפיק מהרמקולים בהחלט מוצא חן בעיני - השאלה היא האם זה כל מה שהם מסוגלים? אולי יש עולם חדש מופלא אם נותנים עוד 30 וואט?
פתחתי את השרשור בעיקר מתוך דאגה שאני עובד בהספקים גבוהים מדי במגבר רק בשביל לשמוע בווליום שהוא לא יוצא דופן. האם אני עלול לשרוף את המגבר במאמץ?...
מגבר סטריאו טוב יפיק מהרמקולים יותר - וזה לא קשור לעוד 30W.
אוקיי,direct כתב:כבר קיבלת תשובהmorke כתב:מה שהרסיבר מפיק מהרמקולים בהחלט מוצא חן בעיני - השאלה היא האם זה כל מה שהם מסוגלים? אולי יש עולם חדש מופלא אם נותנים עוד 30 וואט?
פתחתי את השרשור בעיקר מתוך דאגה שאני עובד בהספקים גבוהים מדי במגבר רק בשביל לשמוע בווליום שהוא לא יוצא דופן. האם אני עלול לשרוף את המגבר במאמץ?...
מגבר סטריאו טוב יפיק מהרמקולים יותר - וזה לא קשור לעוד 30W....
וכמה עולה מגבר כזה? (כלומר - האם אפשר דוגמאות לכמה מודלים שהם 'מגבר סטריאו טוב?')
האם יש סיכוי למצוא אחד (אפילו יד שנייה) בסביבות 2000 ש"ח?
אם לא אז אצטרך לחכות לשנת התקציב הבאה כנראה...
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
חולק על עופר.
אם אתה מרוצה מהסאונד, אתה יכול להיות רגוע. לא יהיה קליפינג, הכל בסדר. אם תרצה לשפר, כמובן, רצוי לחשוב על מגבר סטריאו איכותי ו/או דאק. הקפיצה דרמטית בין מגבר ק"ב לבין סטריאו.
בהצלחה!
אם אתה מרוצה מהסאונד, אתה יכול להיות רגוע. לא יהיה קליפינג, הכל בסדר. אם תרצה לשפר, כמובן, רצוי לחשוב על מגבר סטריאו איכותי ו/או דאק. הקפיצה דרמטית בין מגבר ק"ב לבין סטריאו.
בהצלחה!
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
60 וואט שתקבל מגבר ק"ב לא זהים לאותם 60 וואט שתקבל מגבר סטריאו. קודם כל ולפני הכל כי במגבר ק"ב יש המון אלמנטים שמיוצרים למגבר סטריאו, שם הדגש הוא על מינימליזם. פחות מעגלים ושטויות = צליל טוב יותר.
הכי פשוט, לך ותאזין. תקבל את האינדיקציה הטובה ביותר.
הכי פשוט, לך ותאזין. תקבל את האינדיקציה הטובה ביותר.