רק לפני הכל אני רק יעשה סדר קטן.
[left]
A-PON > E-PON > GE-PON
B-PON > G-PON > XG-PON
[/left]
(ככה זה התפתח)
מה שגיליתי הוא שGE-PON או בשמו השני 10GE-PON יכול לספק 10 גיגה סימטרי והעלות שלו מאוד מאוד זולה לעומת GPON.
XG-PON גם מאפשר 10 גיגה סימטרי אך הוא הרבה יותר יקר מGE-PON וממה שהבנתי יש לו תמיכה במוצרי Legacy עם תמיכה בTDM.
DOCSIS 3.1 דיי הפתיע אותי שקראתי שהתקן יאפשר 10 גיגה הורדה ו1 גיגה העלאה.
ככה שהכיוון שמדינת ישראל הולכת הוא דיי ברור לפי דעתי,
בזק עשתה ניסוי בפ"ת ע"ג רשת של G-PON אז אני דיי בטוח שהם יפרסו רשת G-PON ולא XG-PON, מה ההבדל? המהירות. G-PON מבוסס על ATM אז אני דיי בטוח שבזק ידבקו בזה.
הוט לעומת זאת פרסה סיבים להרבה בתים -FTTB-DOCSIS3 אך עדיין משתמשים בדוקסיס ולא משתמשים בFTTH מלא. אז כמו שזה נראה הם ישארו בDOCSIS 3.1 שכן רק הם יצטרכו להחליף מודמים ולעשות כמה עידכונים אצלהם מבלי לשנות בקושי משהו.
אני דיי בטוח שהם ישארו עדיין גם בTDM מה שאני הרבה פחות אוהב.
חברת החשמל? אני לא יודע איך הם עשו ניסוי, אם אני לא טועה מישהו אמר כאן בפורום שזה נעשה ע"ג G-PON גם כן.
אבל אולי החברה שבעצם חוברת לחברת החשמל ViaEuropa תרצה להשתמש בGE-PON ולא בG-PON כמו באירופה.
רק מילה או שניים על ViaEuropa, הם כבר מ2004 מספקים חיבורים של סיבים אופטים באירופה (שוודיה בעיקר).
הסיבה שהייתי מעדיף שהם יפרסו GE-PON על XG-PON או G-PON זה מפני שהציוד של GE-PON הוא עשירית מהציוד של G-PON, מה שאומר שבעצם הלקוח ישלם פחות בסופו של דבר.
בחור מNTT-יפן גם לא מצליח להבין למה אירופה פורסת בעיקר G-PON ולא GE-PON.
אז מה אתם חושבים?
אגב החברה שזכתה במכרז הסיבים האופטים כמו שאתם יודעים היא ViaEuropa, אז הנה ווידאו שמסביר את המודל שלהם ולמה הוא כזה טוב
אז מה אתם חושבים?
אגב החברה שזכתה במכרז הסיבים האופטים כמו שאתם יודעים היא ViaEuropa, אז הנה ווידאו שמסביר את המודל שלהם ולמה הוא כזה טוב
אז מה אתם חושבים?
-
Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
הבטחה שלי יאיר, זה מה שיקרה 
למדתי קצת על ViaEuropa ובעצם ראיתי שהמודל שלהם הוא מעולה.
הבחור ג'ונאס שיסד את החברה, הוא עבד עם חברת טלקום בשוודיה והוא הציע את הרעיון שלו שזה בעצם לפרוס תשתית לאומית ועלייה בעצם הלקוח יוכל לבחור בין הספקיות. בסופו של דבר שהוא קיבל תשובה של לא, הוא הלך פתח חברה חדשה שקוראים לה ViaEuropa והתחרה בו זמנית בחברות הקיימות באופן מקביל, ובמסיבת עיתונאים הראשונה שהם עשו, הספקיות בשוודייה הרימו את המהירות גם הם ל10 מגה סימטרי.
אז זה בדיוק מה שיקרה כאן.
הם ירימו את השוק, ובגדול
למדתי קצת על ViaEuropa ובעצם ראיתי שהמודל שלהם הוא מעולה.
הבחור ג'ונאס שיסד את החברה, הוא עבד עם חברת טלקום בשוודיה והוא הציע את הרעיון שלו שזה בעצם לפרוס תשתית לאומית ועלייה בעצם הלקוח יוכל לבחור בין הספקיות. בסופו של דבר שהוא קיבל תשובה של לא, הוא הלך פתח חברה חדשה שקוראים לה ViaEuropa והתחרה בו זמנית בחברות הקיימות באופן מקביל, ובמסיבת עיתונאים הראשונה שהם עשו, הספקיות בשוודייה הרימו את המהירות גם הם ל10 מגה סימטרי.
אז זה בדיוק מה שיקרה כאן.
הם ירימו את השוק, ובגדול
קודם שהוט יגייעו עם סייבים אופטים לבית ולא רק ברעננה פיתוח אלא גם באזורים נוספים בארץ
בושה שירושלים שנחשבת לעיר ענקית ללא סייבים
וזה נראה ברמחק שנות אור המהירויות האלה
בכלל הוט חייבים להיפטר מהקשוחה שלהם ההוטבוקס ולהביא ראוטר יותר אופטימלי
בושה שירושלים שנחשבת לעיר ענקית ללא סייבים
וזה נראה ברמחק שנות אור המהירויות האלה
בכלל הוט חייבים להיפטר מהקשוחה שלהם ההוטבוקס ולהביא ראוטר יותר אופטימלי
-
Class889
-
- חבר מביא חבר

אני לא מסכים עם הטענה הזאת.
בזמנו אני זוכר שבזק פירסמה את הכתבה על הFIBER NGN אז אנשים אמרו קודם שיספקו 15 מגה נורמלי.
אני לא יודע איפה ההגיון במה שאתה אומר, דוגמא: עכשיו בזק פורסת סיבים אופטים בשכונה שלי, אני אצא עם מגב בידיים ואצעק עליהם, תעופו מכאן פושטקים אני לא רוצה את הסיבים שלכם, חייב קודם שתתנו לי 15 מגה ורק אז נוכל לעבור האלה לסיבים אופטים!!!
נשמע לך הגיוני?
במקום זה פשוט להתחבר לתשתית הרבה יותר טובה ולשכוח מהעבר. באמת שאני לא מבין את ההגיו בלהגיד "קודם שחברה X יספקו ככה וככה ורק אז יציעו סיבים אופטים".
בזמנו אני זוכר שבזק פירסמה את הכתבה על הFIBER NGN אז אנשים אמרו קודם שיספקו 15 מגה נורמלי.
אני לא יודע איפה ההגיון במה שאתה אומר, דוגמא: עכשיו בזק פורסת סיבים אופטים בשכונה שלי, אני אצא עם מגב בידיים ואצעק עליהם, תעופו מכאן פושטקים אני לא רוצה את הסיבים שלכם, חייב קודם שתתנו לי 15 מגה ורק אז נוכל לעבור האלה לסיבים אופטים!!!
נשמע לך הגיוני?
במקום זה פשוט להתחבר לתשתית הרבה יותר טובה ולשכוח מהעבר. באמת שאני לא מבין את ההגיו בלהגיד "קודם שחברה X יספקו ככה וככה ורק אז יציעו סיבים אופטים".
-
Class889
-
- חבר מביא חבר

MrYair כתב:אחחחח סיבים אופטים עד החדר מחשב שלי
החלום הרטוב שלי
אם חברה שלי היתה רואה משאני כותב עכשיו אני דיי בטוח
היתי ישן תקופה בסלון ומחבק כרית...
http://www.pc.co.il/?p=108866
כמו שאמרתי בעבר גם פה וגם בפורומים אחרים שהם יציעו 100 מגה סימטרי בהתחלה, ואנשים כהרגלם סקפטים ולא מאמינים:
"כבר כיום יש לחברת החשמל תשתית של 2,700 קילומטרים של סיבים אופטיים המקשרים 150 אתרים שונים", ציין חרפק, "כל התקשורת הפנימית של חברת החשמל עובדת על רשת זו. התוכנית היא לפרוס עוד כ-25 אלף קילומטרים על גבי תשתיות מתח גבוה ומתח נמוך. יש בארץ רשת חשמל באורך 5,100 ק"מ ו-12 אלף עמודים ברשת ההולכה. הפריסה תגיע ל-65% מהרשת בתוך שבע שנים, כאשר כ-70% מהפריסה יהיו בעמודי החשמל והשאר - בתעלות תת קרקעיות. נתחיל את השירות במהירות 100 מגה-סימטרית, אבל בעולם מציעים כיום 200 ו-500 מגה, ואפילו ג'יגה".
מצאתי את החלק החסר בפאזל.
אמרו שאחרי ששר האוצר חותם צריך שתיהיה חתימה של שר האנרגיה והמים, והנה מצאתי את השלב האחרון:
http://energy.gov.il/AboutTheOffice/Spe ... tyIEC.aspx
שבעצם שר האנרגיה והמים חתם על האישור ובעצם יש אור ירוק כבר.
עכשיו הכדור בידים של חברת החשמל וViaEuropa ואני מנייח שכבר לקראת 2014 הם יצאו עם חבילות, ורוב הסיכויים שזה יהיה במרכז הארץ קודם. הוד השרון, רעננה, כפר סבא, ראשון לציון ,רמת גן וכו'.
הנה מה שמנהלת האגף החדש של "תקשורת פס רחב" בחברת החשמל אומרת בקצרה:
אגב מצאתי עוד כתבה ושם עשו בדיקת מהירות מהרשת של חברת החשמל:
http://www.newsgeek.co.il/1gbps-internet/
[img2=550x177]http://www.newsgeek.co.il/wp-content/up ... /07/mb.jpg[/img2]
"כחלק מהמפגש שיזמה חברת החשמל אתמול, התנסו הנוכחים במהירויות הגלישה שמאפשרת תשתית הסיבים האופטיים ואשר מגיעה עד מהירות של 1Gbps. בפועל רשמנו אנחנו מהירות הורדה של 673Mbps והעלאה של 91Mbps. הסיבה לירידה במהירות קשורה בין היתר בתמיכתן החלקית של ספקיות האינטרנט ושל מחשוב הקצה שכל אחד ואחת מהן פוגע מעט ביכולתה של התשתית. אף על פי כן וכשאנחנו רגילים למהירות הורדה של עד מספר מגה בייטים בודדים בפועל, לגלוש במהירות של יותר מ-600 מגה לשנייה הוא בהחלט שינוי מרענן."