ביקורות לאוזניות M6P , A151, HA S500

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
idonoach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #1 

אחחח ואני בסך הכל חיפשתי תחליף לPORTAPRO הישנות והאהובות שלי שאבדו בתהום הנשייה.
חודשיים אחר כך אני מוצא את עצמי עם סטוק עצום של אוזניות (גם הR1 ברשותי אך איני מוצא להרחיב עליהם מעבר למה שBETA רשם)

M6P
אוזנייה מעולה, כאשר משתמשים בה בז'אנרים אלקטרוניים.
הבאסים חזקים מדוייקים, אך חסרי אוויר. מזכיר בתחושה סאב וופר שיושב בתיבה קטנה ללא פיר. זה מאפשר לאוזנייה להיות מהירה מאוד בז'אנרים כמו טראנס ופרוגרסיב האוס שם יותר מדי אוויר יוצר תגובה איטית ואז הבאס לא מיושר עם הקצב.
למידים יש פירוט מעולה אך הם מונמכים וקהים. הדבר בולט מאוד בקטעים ווקאלים. בז'אנרים אלקטרוניים הווקאל הוא עוד "צליל" וממש לא רצוי שהוא יבלוט יתר על המידה לכן במוזיקה כזו הסט-אפ הזה עובד מעולה.
הטראבל פריך ומדוייק אך עשוי להיות מעט "קשה" לאוזן. הדבר בלט במיוחד עם אטמי הBIFLANG. המעבר לTIPS של COMPLYFOAM מסוג ACTIVE מאוד מיתן ואיזן את הגבוהים.
סך הכל לריצות וספורט מדובר באוזנייה מעולה- שם אני מאזין למוזיקה ממריצה. עם הTIPS החדשים האוזנייה לא זזה בכלל וגם אחרי שעה וחצי של ריצה האוזנייה כלל לא מורגשת בתעלה.

A151
ההיפך הגמור מהM6P. רמת פירוט מפחידה. קצת קשה לי להתייחס אליה בהשוואתיות ביחס לBA אחרות כי שמעתי רק את הSHURE215. קטעים של פריטות ווקאל נשמעים חלומיים. EXCITER של דפש מוד ובייחוד DREAM ON נשמעים פשוט מפחיד. ניתן לשמוע את הרעד של הפריטות, את הזמר פותח את הפה לפני שהוא מתחיל לשיר ועוד כל מיני דברים שמעולם לא שמתי לב אליהם.
כמה בעיות-
1)אין באס. בכלל. יש תגובה מסויימת לאקולייזר אבל לא מספקת לטעמי.
2)אין במה. הכל נשמע מקדימה וקרוב. אמנם ניתן להבחין בפריטים שלא הבחנו קודם, אבל לעיתים זה לא נשמע טבעי.
אני הצלחתי להנות מהאוזנייה הזו בעיקר בקטעים אקוסטיים של זמר וגיטרה אקוסטית. שם האוזניה מככבת.
*לא ניסיתי את האוזנייה בזא'נרים כמו קלאסית וג'אז.

JVC HA S500
כמה חיכיתי לאוזנייה הזו!! מעל לחודש(בעיות במשלוח וכו....)
ככל שעבר הזמן הציפייה רק עלתה ועלתה. עד שהיא הגיעה. ומה אומר? הכל נכון. האוזנייה באמת מעולה.
אמנם רמת הפירוט פחות טובה לצורך ההשוואה מהA151 אבל היא פשוט מוזיקלית ונהדרת. גם בקטעים שהA151 ככבה העדפתי תמיד לשמוע אותם עם הS500. מאז שהיא הגיעה השימוש של בIEM הצטמצם אך ורק לפעילות ספורטיבית.
ביחס לA151, M69 וR1 יש לה במה (אבל קשה לי להשוות ביחס לON EAR אחרות). אני חושב שהבמה הזו היא גם זו שאחראית לפחות פירוט ביחס לA151. שם הכל נשמע מקדימה ופה פתאום המרחק של הצלילים נשמע הגיוני וטבעי.
התחושה שהאוזנייה הזו מעבירה הינה "פריכות". הבאסים אוויריים, נמוכים אך מאוד נשלטים ולא "מפוזרים". המידים נשמעים טבעיים והטראבלים "תוססים". לא יודע אם הייתי קורא לאוזנייה הזו אוזנייה "אודיופילית", לצורך העניין ל449 ששמעתי בעבר היה פירוט טוב יותר בקטעים אינסטורמטליים, אבל זו פשוט אוזנייה יותר "כייפית". זה לא שהיא לא מפורטת כי היא כן, אבל אשר למצוא מפורטות יותר. הסאונד שם נשמע גדול אבל לא מעייף גם אחרי זמן האזנה ממושך. זו לגמרי אוזנייה שעושה "וואוו" למי ששומע אותה לראשונה, אבל לעומת "וואוו" אחרות (ע"ע ביטס) הוא גם נשאר לאחר האזנה ממושכת.
זו אוזנייה שנדחפת בקלות והייתי אמור שנדחפת ביתר קלות משתי הIEM שציינתי למעלה. אותו ווליום בסנסה נשמע עם הJVC גבוהה יותר. מדהים שיש מוצר כזה מדהים בפחות מ60 דולר עם משלוח.
האוזנייה הזו זקוקה לפחות ל20-30 שעות של BURN IN. זה מאוד משפיע על הפירוט וה"פריכות" של המידים.

לגבי מודינג- ראיתי שניתן להרכיב לה פדים של HD25, ושל WS-55. היו כאלו שאפילו הפכו אותה לפול סייז על ידי הלבשת פדים של HM5. הפדים המקוריים מעולים. גם הקשת מרופדת ובעבודה אני איתן מעל ל8 שעות ברצף.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #2 

יופי של ביקורת! ה-JVC עניינו אותי בעבר, ושקלתי גם להזמין זוג, אבל אני לא אוהב אוזניות קשת ניידות לשימוש בדרכים. בשבילי רק IEM, קומפקטי ופשוט! :)
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”