בחירה בין Onkyo Txnr616 ל- Denon AVR2113.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shaloml פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

אני מתלבט בין שני דגמים:
Onkyo Txnr616 ו- Denon AVR2113.
ראיתי את שני הדגמים בחול במחיר של
616 - 324 יורו
2113 - 289 יורו
כמובן לפני משלוח ומיסים

חשוב לי:
- שליטה מלאה מה-IPAD וה - IPHONE
- תצוגה על גבי מסך הטלוויזיה
- MULTI ZONE ( עדיפות לשלושה)
- צפייה בסרטים
- מוזיקה
- ערוצי רדיו מהאינטרנט
- תמיכה בפרוטוקולים האחרונים
- נוחות שימוש ( שאשתי לא תסתבך לי )

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #2 

באופן אישי הייתי הולך על ה Denon. יש לו מערכת כיול של אודיסי MultEQ XT להבדיל מאונקיו שהוא 2eq.
מעבר לזה שני הרסיברים דומים ושווים ביכולתם.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

הייתי באותו סרט כמוך ובחרתי את ה-Denon... אבל, צריך לקחת בחשבון שזה קצת תלוי בהעדפות שלך.
מבחינת סאונד, לצערי לא הצלחתי לשמוע את שניהם באותו סטאפ, אבל ממה שהצלחתי להתרשם ולקרוא באינטרנט - שניהם טובים. האונקיו יהיה קצת יותר בהיר, והדנון קצת יותר חם. למוזיקה רוב האנשים מעדיפים את הדנון, אבל זה גם תלוי ברמקולים שלך. למשל בחנות שבה הסתכלתי, המליצו לי בהתחלה לקחת את האונקיו עם רמקולים פוקאל שחשבתי עליהם, וכשהלכתי בסוף על רמקולים אחרים (אילאק), אמרו שהדנון יעבוד איתם יותר טוב, כי הרמקולים גם ככה כבר יחסית בהירים.

מבחינת Zones, לאונקיו יש גם Zone 3, אם כי שים לב ש-Zone 3 שלו הוא לא מוגבר, זה אומר שתצטרך עוד מגבר. (Zone 2 מוגבר בשניהם). נקודה חשובה שצריך לקחת בחשבון בכל הרסיברים האלה - Zone 2 לא יודע לנגן אינפוטים דיגיטליים. כלומר אם הממיר שלך או הסטרימר שלך מחוברים ב-HDMI, לא תוכל לשמוע את המוזיקה מהם ב-Zone 2, *וזה נכון גם כשאתה רוצה להשמיע ב-Zone 2 את מה ששומעים ב-Zone 1*. לדנון יש Workaround לזה. אתה יכול בדנון להגדיר את הרמקולים של Zone 2 בתור B SPEAKERS. במצב הזה הם מנגנים בדיוק את מה שיש ב-Zone 1, גם אם הוא דיגיטלי. באונקיו האפשרות הזו לא קיימת, וזה אומר שאם אתה רוצה אפשרות של להמשיך את זה בחדר אחר, תצטרך לחבר חיבור כפול של כל מדיה (כלומר גם בHDMI וגם בכניסה אנלוגית). עוד חסרון (גדול, לטעמי) של האונקיו זה ההיעדר של AirPlay. נכון שתמיד אפשר לנגן AirPlay לסטרימר, אבל זה מחבר אותנו חזרה לבעיה של Zone 2. לפחות בדנון קיימת אפשרות של לנגן AirPlay ל-Zone 2 כרצונך.

אצלי אגב, נושא הAirPlay, ה-B Speakers, והסאונד העדיף במוזיקה (סטראו) הכריעו את הכף לטובת הדנון (בנוסף ליתרונות דוגמת ה-MultEQ XT שהוזכר פה, העיצוב היותר נעים, והאמינות העדיפה).

בצד החסרונות של הדנון, יש לו שלט פשוט ולא לומד (לאונקיו שלט מצוין שתוכל לתכנת לשלוט גם בטלויזיה/סטרימר/וכו'), אין לו Zone 3 שכבר הזכרנו, ואין לו אפשרות ל-WiFi. זה אומר שאם אין לך תשתית של LAN, תצטרך לקנות ממיר WLAN ל-LAN. באונקיו אפשר לקנות Wifi Dongle מקורי. כמו כן יש לו פחות כניסות HDMI (רק 5 מאחורה, ועוד אחת מקדימה), ואין לו USB אחורי. עוד יתרונות של האונקיו - יש לו שתי יציאות סאב, למי שזה מדבר אליו, וההספק שלו קצת יותר גבוה. ובטח עוד כל מיני דברים ששכחתי.

כמו שאמרתי - אני אישית אחרי כל ה"חפירה", בחרתי בדנון - אבל המסקנה הוודאית היא שעם שניהם יהיה לך טוב :)

shaloml פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

הזמנתי את Denon AVR2113 ב289 יורו
בתוספת מע"מ 17% , מיסים 17% ומשלוח באמצעות מסטופ 160$ כולל ביטוח, צריך לצאת לי בערך 2440 שקל.
נעדכן כשיגיע

תודה על העזרה :D

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מחיר אטרקטיבי מאוד מאוד מאוד.

Puyol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #6 

slarti כתב:הייתי באותו סרט כמוך ובחרתי את ה-Denon... אבל, צריך לקחת בחשבון שזה קצת תלוי בהעדפות שלך.
מבחינת סאונד, לצערי לא הצלחתי לשמוע את שניהם באותו סטאפ, אבל ממה שהצלחתי להתרשם ולקרוא באינטרנט - שניהם טובים. האונקיו יהיה קצת יותר בהיר, והדנון קצת יותר חם. למוזיקה רוב האנשים מעדיפים את הדנון, אבל זה גם תלוי ברמקולים שלך. למשל בחנות שבה הסתכלתי, המליצו לי בהתחלה לקחת את האונקיו עם רמקולים פוקאל שחשבתי עליהם, וכשהלכתי בסוף על רמקולים אחרים (אילאק), אמרו שהדנון יעבוד איתם יותר טוב, כי הרמקולים גם ככה כבר יחסית בהירים.

מבחינת Zones, לאונקיו יש גם Zone 3, אם כי שים לב ש-Zone 3 שלו הוא לא מוגבר, זה אומר שתצטרך עוד מגבר. (Zone 2 מוגבר בשניהם). נקודה חשובה שצריך לקחת בחשבון בכל הרסיברים האלה - Zone 2 לא יודע לנגן אינפוטים דיגיטליים. כלומר אם הממיר שלך או הסטרימר שלך מחוברים ב-HDMI, לא תוכל לשמוע את המוזיקה מהם ב-Zone 2, *וזה נכון גם כשאתה רוצה להשמיע ב-Zone 2 את מה ששומעים ב-Zone 1*. לדנון יש Workaround לזה. אתה יכול בדנון להגדיר את הרמקולים של Zone 2 בתור B SPEAKERS. במצב הזה הם מנגנים בדיוק את מה שיש ב-Zone 1, גם אם הוא דיגיטלי. באונקיו האפשרות הזו לא קיימת, וזה אומר שאם אתה רוצה אפשרות של להמשיך את זה בחדר אחר, תצטרך לחבר חיבור כפול של כל מדיה (כלומר גם בHDMI וגם בכניסה אנלוגית). עוד חסרון (גדול, לטעמי) של האונקיו זה ההיעדר של AirPlay. נכון שתמיד אפשר לנגן AirPlay לסטרימר, אבל זה מחבר אותנו חזרה לבעיה של Zone 2. לפחות בדנון קיימת אפשרות של לנגן AirPlay ל-Zone 2 כרצונך.

אצלי אגב, נושא הAirPlay, ה-B Speakers, והסאונד העדיף במוזיקה (סטראו) הכריעו את הכף לטובת הדנון (בנוסף ליתרונות דוגמת ה-MultEQ XT שהוזכר פה, העיצוב היותר נעים, והאמינות העדיפה).

בצד החסרונות של הדנון, יש לו שלט פשוט ולא לומד (לאונקיו שלט מצוין שתוכל לתכנת לשלוט גם בטלויזיה/סטרימר/וכו'), אין לו Zone 3 שכבר הזכרנו, ואין לו אפשרות ל-WiFi. זה אומר שאם אין לך תשתית של LAN, תצטרך לקנות ממיר WLAN ל-LAN. באונקיו אפשר לקנות Wifi Dongle מקורי. כמו כן יש לו פחות כניסות HDMI (רק 5 מאחורה, ועוד אחת מקדימה), ואין לו USB אחורי. עוד יתרונות של האונקיו - יש לו שתי יציאות סאב, למי שזה מדבר אליו, וההספק שלו קצת יותר גבוה. ובטח עוד כל מיני דברים ששכחתי.

כמו שאמרתי - אני אישית אחרי כל ה"חפירה", בחרתי בדנון - אבל המסקנה הוודאית היא שעם שניהם יהיה לך טוב :)
...
וואאווו אתה לא יודע כמה זמן חסכת לי יש לי אונקיו 515 ו-2 רמקולים במרפסת ולא הבנתי למה לעזאזל אני לא שומע כלום שאני מנגן ממחשב שמחובר בHDMI.
תודה רבה!

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

זה מופיע בספר :lol:

בכל מקרה - הפתרון הפשוט - תחבר גם את היציאה האנלוגית (אוזניות) של המחשב לרסיבר, ותשמיע ממנה ל-Zone 2 :-)

Puyol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

slarti כתב:זה מופיע בספר :lol:

בכל מקרה - הפתרון הפשוט - תחבר גם את היציאה האנלוגית (אוזניות) של המחשב לרסיבר, ותשמיע ממנה ל-Zone 2 :-)
...
איך אומרים הגששים: "ראיתי את הסרט" או "קניתי את הספר אך טרם הספיקותי לעיין בו" :D

הבנתי כבר שזהו הפתרון אך תודה בכל אופן!!!

8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”