LPCM?
מה ההבדל בי LPCM לPCM חברים?
היה לי את שודדי הקאריביים ב720p עם אודיו DTS.
הגיע אליי גם הבלוריי המלא והוא מגיע עם LPCM שלפי הבנתי היה פורמט אודיו ישן שהוא פשוט לא דחוס ללא כיווץ כמו wave. שאני מנגן את הקובץ לא מופיע שום דבר על הרסיבר בהשוואה לזה שאם אני מנגן DTS רשום DTS אם אני מנגן DD רשום Dolby digital וכו'
תודה
היה לי את שודדי הקאריביים ב720p עם אודיו DTS.
הגיע אליי גם הבלוריי המלא והוא מגיע עם LPCM שלפי הבנתי היה פורמט אודיו ישן שהוא פשוט לא דחוס ללא כיווץ כמו wave. שאני מנגן את הקובץ לא מופיע שום דבר על הרסיבר בהשוואה לזה שאם אני מנגן DTS רשום DTS אם אני מנגן DD רשום Dolby digital וכו'
תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
PCM זהו מושג כללי שמשתמשים גם בתחום מיקרו אלקטרוניקה...
LPCM זהו קידוד לינארי של גלי AC שלרוב משתמשים בקידודים כאלו בתחום האודיו....
בגלל זה כל קידודי הDTS, DD וכו' עוברים עיבוד דיגיטלי משאירים את הפורמט AS IT IS... כאשר מקליטים ממיקרופונים אנלוגים ומבצעים עיבוד על מכונות אנלוגיות מקודדים לLPSM בכדי לקבל אות דיגיטלי.
LPCM זהו קידוד לינארי של גלי AC שלרוב משתמשים בקידודים כאלו בתחום האודיו....
בגלל זה כל קידודי הDTS, DD וכו' עוברים עיבוד דיגיטלי משאירים את הפורמט AS IT IS... כאשר מקליטים ממיקרופונים אנלוגים ומבצעים עיבוד על מכונות אנלוגיות מקודדים לLPSM בכדי לקבל אות דיגיטלי.
בעצם מה ההבדל בינו לבין DTS-HD/TRUE-HD?JEXY כתב:L = Linear...dor8 כתב:אכן מדובר על פורמט רב ערוצי שאינו דחוס ופחות נפוץ כיום.
האות L - lossless. הרסיבר שלך כנראה אינו תומך בפורמט ולכן לא משמיע אותו.......
זה פשוט פורמט לא דחוס, בדיוק מה שמשמש לwav בתקליטורי Audio סטנדרטים רק שיש לו כמה ערוצים אלא אם הבנתי לא נכון.
כמו שאמרת L זה לא לloseless אלא Linear והשם המלא זה Linear pulse-code modulation ע"פ חברנו גוגל
הרסיבר זה VSX-522
הוא משמיע את הסאונד השאלה האם הוא מקודד אותו כמו שצריך, כשאתה רואה שהרסיבר רשום DTS או DD זה מרגיש יותר טוב
http://www.avforums.com/forums/blu-ray- ... d-dvd.html
בהרבה מקומות ופורומים מתייחסים לשם הפורמט כlossless pcm ולאו דווקא כאיך
שהוא רשום בגוגל במדויק אבל ניחא הכוונה היא לאותו הדבר.
בהרבה מקומות ופורומים מתייחסים לשם הפורמט כlossless pcm ולאו דווקא כאיך
שהוא רשום בגוגל במדויק אבל ניחא הכוונה היא לאותו הדבר.