אילו קדמיים וסנטר להתאים ל-Pioneer VSX-60 עד 1500$?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

חבר ב-NY התקשר ודיווח לי שהוא קנה Pioneer VSX-60. שאל לגבי קדמיים וסנטר. חפרתי לו קצת לגבי הדרישות שלו וזה הולך כך: עיקר השימוש הוא לקולנוע ביתי. אין מגבלות של מקום ומדובר בסלון גדול. הבחור מעוניין בקדמיים וסנטר בלבד. בהתחלה הוא ציין תקציב של $1000 אך באותה נשימה הזכיר רמקולים של B&W. לחצתי קצת והוא העלה תקציב ל-$1500. אמרתי לו שאני אברר עם החבר'ה של קולנוע ביתי כאן... לי נראה שהדגש צריך להיות על הסנטר אבל אני לא ממש מבין גדול בק"ב. אין כאן אופצייה ליד שנייה (זה לא הטיפוס) ומדובר ברכש בארה"ב כך שכל הדילים המקומיים ממש לא רלוונטיים. יש עצות???

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

יש שם נראה לי חנויות שיכנס וישמע איך הרמקולים

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תודה. (Y) . מזל שיש אינטרנט ואפשר לקבל עצות מועילות לכל בעייה. בחיים לא היינו חושבים על-כך לבד. כל הכבוד. יופי של פתרון ועוד ביום הזיכרון לשואה שהוא תמיד יום מצויין לתת עצות לחבר'ה בפורום.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

יש כל כך הרבה אפשרויות לבחירת רמקולים שאין באמת יכולת לעזור בצורה מועילה יותר מהעצה שקיבלת מעופר.
התוספת היחידה שלי היא תיקון למשפט שלך:
לי נראה שהדגש צריך להיות על הסנטר
...
מאוד רצוי שהסנטר יהיה מאותה סדרה של הקדמיים, אך הוא לא יותר חשוב מזוג הקדמיים.
הוא אמור להשלים אותם וליצור קו קדמי אחיד.

הכי נכון זה שהוא יילך לכמה חנויות וישמע מה מתאים לו מבחינת איכות ותקציב עם רסיבר דומה לשלו.
כל שם שנזרוק באוויר לא יועיל, ויכול רק להזיק ע"י גרימת בחירה לא טובה מבחינתו.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #5 

אם הוא מעוניין בקולנוע ביתי אז סאב ואחוריים לא פחות חשובים.
במידה והתקציב הוא 1500 דולר בלבד כדאי לשקול באמת בשלב ראשון קדמיים וסאב ולא סנטר.
לשמוע סרט ללא אחוריים לדעתי זה מוריד מהחוויה באופן דרמטי. כדאי לשקול לפחות סטליטים בשלב זה.

קדמיים שהייתי ממליץ לבדוק לצרכים של קולנוע בתי -

Polk audio
Klipsch reference
Paradigm monitor series
Psb speakers T6

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

או-קיי. הרבה יותר טוב. תוודה ליאור ואמיר. אני מסכים. לבחור יש כנראה סטליטים ו\או אחוריים. כמו שהבנתי ממנו יש לו מספר מערכות בבית. משהו של Bose ומשהו של Dome ועכשיו הוא מחפש בדיוק, ואך ורק את מה שציינתי. נדיר בארה"ב שרוכשים מוצרי צריכה אלקט' בחנויות. זמ מבזבז זמן ודלק ובאיזור לונג-איילנד פשוט לא עושים את זה. מזמינים דרך הרשת. אפשר להחזיר תוך 30 יום ללא שאלות והעסק הרבה יותר אלגנטי. בינתיים ביררתי בשבילו בעצמי. לא שאני מבין גדול בק"ב אבל לקרוא אני יודע ולהתחשב בתקציב (פלוס מינוס) בא עם הטריטוריה. הנה כמה אופציות שאספתי - אם יש מועדפים או קטסטרופות - אנא ציינו זאת:

אופציה 1
אופציה 2
אופציה 3

אופציה 4

אופציה 5

אופציה 6

אופציה 7

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #7 

אופציות 3 ו 6 נראות לי טובות יותר מהשאר. בעיקר בגלל שכתבת שמדובר בסלון גדול הייתי נמנע ממדפים.
הייתי ממליץ לבדוק אפשרות ל Psb t6 ופוקאל 726 במקום סדרה 8 במקרה הזה אם יכנסו בתקציב.
Klipsch reference אחד הרמקולים הפופולריים ב U.S ומאוד כדאי לבדוק את ה RF-62 וסנטר RC תואם.

tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

LiorShap כתב: Klipsch reference אחד הרמקולים הפופולריים ב U.S ומאוד כדאי לבדוק את ה RF-62 וסנטר RC תואם.
...
כמובן! (Y) - אז נוסיף אותו כאן:

אופציה 8

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”