"עובר צד"... נוט 2 או להמתין ל Galaxy S4?

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שלום לכולם,
אחרי הרבה שנים כמשתמש נאמן של אפל (אייפוד טאץ' דור ראשון, שהוחלף באייפון 3Gs, ובמקביל אייפודים קטנים למיניהם), הגיע הזמן להחליף מכשיר.

האייפון 5 מכשיר מצוין לטעמי, אבל לא מספיק.
בעתיד הקרוב אצטרך כנראה הרבה יותר גמישות וכלים שהאייפון לא יספק לי, גם בגלל גודל המסך (השתלטות מרחוק על עמדת עבודה, עבודה עם הרבה נתונים טקסטואליים ועיון במסמכים גם מהנייד). אני עומד להתחיל דוקטורט בתחום הנדסי, הרבה עבודה עם איסוף נתונים ממערכי חיישנים ועיבוד נתונים שייעשה על עמדת עבודה מרכזית אבל הסמארטפון ישמש כנראה גם לעבודה ולא רק משחקים וגלישה.
אני לא מתכנן לקנות טאבלט (מספיק להסתובב עם טלפון + מחשב נייד), אז המסך הגדול מפתה אותי.

המועמד העיקרי היה הנוט 2, שעל איכויותיו אין להתווכח, אבל היום התחלתי לקבל פידבקים מאנשים שאני מאוד סומך עליהם (ואת חלקם מכירים פה טוב מאוד, אהם אהם :P), שעדיף להמתין ל Galaxy S4, למרות גודלו המעט קטן יותר.

אשמח לשמוע חוות דעת מחברים פה, בפרט ממשתמשי נוט - האם העט הוא "רק גימיק" (למי שאינו מעצב גרפי או זיהוי כתב יד וכו' עקרוני בשבילו), והאם מסך של 5 אינץ' הוא מספיק גדול, או שההבדל יהיה משמעותי...
בנוסף - האם נתקלתם במקרים שהחומרה של הנוט 2 לא הייתה חזקה מספיק?

כמובן - אם אתם חושבים שיש מכשירים מתאימים יותר מהשניים האלה, אשמח לשמוע :)

תודה,
אורי

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

לגמרי חומרה - אין לך מה לדאוג הנוט 2 יספק אותך מאוד. בנוסף הוא צפוי לקבל כמעט את כל האופציות והפונקציות שקיימים היום בגלקסי 4. העט לדעתי הוא יתרון גדול ולכן אני ממליץ בחום על הנוט 2.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

אורי, אני מסכים עם אסף, ולדעתי גם ענית לעצמך בפוסט שלך - הנוט 2 הוא האופטימלי לשימושים שציינת, גם בגלל גודל המסך וגם בגלל העט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

קח בחשבון גם את הפרשי המחיר - הנוט 2 נמכר היום במחיר לא גבוה מאוד והגלקסי 3 עדיין לא נמכר. כשהוא יגיע לארץ אני מאמין שמחירו יהיה בסביבות ה3500 בחנויות.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #5 

אני לא יכול לענות לך על כל השאלות כי השימוש שלי במכשיר שונה ופשטני בהרבה ממה שאתה מייעד אותו.
אני בעלים של נוט 2 כבר כמה חודשים. הסיבה שרכשתי דווקא אותו היא הגודל. אייפון לדעתי הרבה יותר טובים מאנדרואיד אבל אין להם פתרון לגודל הזה (גם אני כמוך לא רוצה גם אייפד או טאבלט).
המעבד שלו הוא QUAD וכ QUAD הוא חזק מאוד אבל מידי פעם ניתקע.

בכל מקרה בסה"כ מכשיר טוב. אם לא תצפה לאמינות של אייפון, תהיה מאוד מרוצה. קח בחשבון שעם הנוט אתה לא יכול לעבוד עם יד אחת (אלא אם כן אתה שון ג'יימס ועד כמה שאני יודע, אתה רק אוהד של הקבוצה שהוא משחק בה :-))

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #6 

תודה לכולם על התשובות!

pixies, למה העט מהווה עבורי יתרון גדול?
אני חייב להודות שעדיין לא "חרשתי" מספיק על הפונקציות שלו...

kingikra,
מתי הוא נתקע לך לדוגמה?
אתה עם רום סטוק או עם משהו מקוסטם? אני לא בטוח שיש לי כח להתחיל להחליף רומים - זו לא הסיבה שאני מחפש מכשיר מבוסס אנדרואיד (לפחות לא בשלב הראשון).

Asafc,
עד 3.5 אני מוכן לשלם. בהתחלה חשבתי לשלם את הסכום הזה על הנוט ולקנות מהיבואן (עם שנתיים אחריות), אבל החלטתי לרדת מהרעיון - ואם אחליט על נוט, אקנה פרללי (אגב - אשמח להמלצה אם למישהו יש ניסיון עם החנויות הספציפיות בארץ).

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

עזוב את הפונקציונאליות של העט, היא זניחה, באמת. העיקר שלו הוא הנוחות - כתיבה בעט הרבה יותר נוחה מאשר כתיבה עם אצבע, גם מבחינת דיוק הלחיצה.
לגבי ייבוא פרללי - אני קניתי את הS3 שלי מKSP באילת, הם הכי זולים ולמזלי עד היום לא נדרשתי לממש מולם את האחריות ולכן לא אוכל לתת דעה.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #8 

אם גודל המסך הוא הסיבה העיקרית לנטישת אפל, הנוט 2 ישמש אותך טוב יותר מגלקסי 4.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #9 

אני חושב שבשאלה הזאת האם ללכת על הNote 2 אם על הS4 תשאל את עצמך מה אתה מעדיף עכשיו ? את הS3 הקיים או את הNote 2 ואני בטוח שלפחות עם הS3 יש לך קצת נסיון ממשחק אצל אנשים , הS4 הוא סך הכל שידרוג של הS3 ,מסך גדול יותר ב0.2", מעבד חזק יותר ,מסך ברזולוציה גבוהה יותר וכו' ) אבל לא משהו שישנה לך את חווית המשתמש לדעתי ,ככה שאם כרגע אתה מעדיף את ה2 Note על הS3 ,אתה תעדיף אותו גם על הS4 .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #10 

תודה לכולם, הרבה חומר לקרוא...

Asafc, חשבתי בהתחלה על KSP אבל המחיר שלהם במרכז גבוה בהרבה משל חנויות אחרות, שאני פשוט לא מכיר...
לאילת אני לא מגיע בזמן הקרוב.

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אני יכול להמליץ לך על אנדרואיד סטור, יש להם חנות במרכז, המחירים שלהם סבירים והשירות שלהם מעולה [מנהל הרשת, ניסים, הוא מנהל ב iandroid ובעל ביקורות מעולות], קניתי אצלו כמה מכשירים ואני יכול לאשר לך שהשירות שלהם שווה את התוספת הקטנה במחיר.
אני לא יודע אם מותר לצרף כאן קישור לאתר אז אני אפנה אותך לגוגל, שם תמצא את האתר בחיפוש קל של שם החנות :)

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #12 

מצאתי, תודה על ההפנייה. משעשע - האתר לא עובד בשבת... זו גרסה קצת יותר חזקה של B&H (שם האתר עובד בשבת אבל אי אפשר לבצע רכישה).
רק לידע כללי - כל עוד אתה לא בעל אינטרס, אין בעיה להמליץ ולקשר לחנות - http://www.androidstore.co.il/he/Default.aspx

ייבדק יותר מאוחר :)

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

כן, ניסים הוא בחור דתי, או אפילו חרדי לדעתי.
תודה על ההסבר ובהצלחה ברכישה :)

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

אורי,

גם אני עשיתי את המעבר מאייפון ל Note 2. אני מאלה שמערכת הפעלה היא לא דת בשבילי, ואני מחפש מה טוב לי. יש לי המון דברים רעים להגיד על אנדרואיד (בשבוע אחד קורשת יותר ממה ש IOS בשלוש שנים) אבל ה NOTE עצמו מכשיר באמת מדהים, ושליטה על מחשבים אחרים (מה שאני עושה המון) זה ממש נוח במסך כזה. סה"כ החומרה של המכשיר מצויינת והוא ממש נוח ביד למרות גודלו...

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

הנוט 2

שליחה #15 

מעולה לטעמי. העט בהחלט שימושית. עשיתי את הטעות לתת לבת שלי ועכשיו היא אבדה. הגודל של המסך שימושי מאוד גם להקלדה וגם לצפייה במסמכים.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אתה יכול למצוא עט חלופי (או אפילו מקורי) ב eBay, לא אמור לעלות יותר מידי

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #17 

טוב, האתר התחיל לעבוד... אבל המחיר שם גבוה למדי, 3,300 ש"ח.
מישהו מכיר את E-line או LCDEAL ויכול לחוות דעה?

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

המחיר לא הגיוני, אני יכול רק להציע לך לדבר איתם טלפונית מחר ולבדוק אם זה באמת המחיר
מוזר מאוד

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #19 

תודה, אכן ארים טלפון... :)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #20 

uriler כתב: kingikra,
מתי הוא נתקע לך לדוגמה?
אתה עם רום סטוק או עם משהו מקוסטם? אני לא בטוח שיש לי כח להתחיל להחליף רומים - זו לא הסיבה שאני מחפש מכשיר מבוסס אנדרואיד (לפחות לא בשלב הראשון).
...
קשה לי לומר על מצב זה או אחר שבו הוא נתקע אבל מידי פעם נתקע ואף קורס. כפי שאמר פה מישהו, קרס ונתקע בכמה חודשים מה שלא קרה עם האייפון בשנתיים
לא נוגע ברומים. קניתי ב KSP ברעננה (3350 ש"ח) ולא נגעתי. רק שידרגתי את גירסת האנדרואיד מ 4.1.1 ל 4.1.2.

אני שוב אומר, לא צריך להסחף. זה לא אייפון אבל הוא גם לא קורס ונתקע כל הזמן. חוויה כללית טובה מאוד עם הגודל הזה.
כל הזמן אנשים שואלים אם אני מרוצה איתו ולכולם אני נותן את אותה התשובה:
"זה לא אייפון אבל ממה שחיפשתי (גודל) הוא טוב מאוד"

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”