עזרה בטחינה לקפה טורקי עם K3
הי,
עד היום טחנתי רק למקינטה או אספרסו וכעת אני רוצה לנסות לטחון בכדי להכין קפה טורקי בטיולים.
המטחנה בת מס' חודשים, מעולם לא פירקתי אותה כך שהכיול הוא זה של המפעל.
לאספרסו אני טוחן על מספר 40 ולמקינטה על 55 (אני מודע לזה שאצל כל אחד זה שונה, אבל היחס בערך דומה), אני פוחד לסובב לכיוון ה-20 או ה-30 שמא הדיסקיות יגעו אחת בשניה.
מה אתם ממליצים לעשות?
תודה
נדב
עד היום טחנתי רק למקינטה או אספרסו וכעת אני רוצה לנסות לטחון בכדי להכין קפה טורקי בטיולים.
המטחנה בת מס' חודשים, מעולם לא פירקתי אותה כך שהכיול הוא זה של המפעל.
לאספרסו אני טוחן על מספר 40 ולמקינטה על 55 (אני מודע לזה שאצל כל אחד זה שונה, אבל היחס בערך דומה), אני פוחד לסובב לכיוון ה-20 או ה-30 שמא הדיסקיות יגעו אחת בשניה.
מה אתם ממליצים לעשות?
תודה
נדב
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה זה כיול של המפעל? אין דבר כזה ב K3. יש לה כיוון רציף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הצלחתי ולא הצלחתי
פעלתי לפי ההנחיות אבל קצב הטחינה היה איטי בהגזמה.
אחרי שניות ארוכות הצלחתי לטחון מנה לכוס בודדת ואחכ פשוט לא יצא כלום כאילו המכונה מתקשה לקלוט את הפולים.
אכן משימה קשה גם ל k3. לא נראה לי שאמשיך לנסות.
המספרים שציינתי הם על הסקאלה שבמטחנה. אמנם לערך האבסולוטי אין משמעות אבל זו דרך טובה לעבור בין דרגות שונות.
קצת מוזר שמטחנה במחיר הזה לא מסוגלת לטחון דק מאוד. לא?
אחרי שניות ארוכות הצלחתי לטחון מנה לכוס בודדת ואחכ פשוט לא יצא כלום כאילו המכונה מתקשה לקלוט את הפולים.
אכן משימה קשה גם ל k3. לא נראה לי שאמשיך לנסות.
המספרים שציינתי הם על הסקאלה שבמטחנה. אמנם לערך האבסולוטי אין משמעות אבל זו דרך טובה לעבור בין דרגות שונות.
קצת מוזר שמטחנה במחיר הזה לא מסוגלת לטחון דק מאוד. לא?
מהירות/עובי הטחינה תלויים גם בפולים. אם הם קשים ישנים וכו' זה יקשה על המטחנה. לעיתים בדרגת טחינה מאוד דקה פולים עשויים להתקע בה.
בכל מקרה לשאלתך הראשונה, לפי המלצת נגרו ואחרים בשירשורי העבר, הטחינה לקפה שחור אמורה להיות דקה קצת יותר מאשר לאספרסו. זאת אומרת שאין צורך וזה כנראה לא אידיאלי לטחון טחינה דקה מאוד מאוד.
לפי המפתח הזה אני טוחן לשחור ולעיתים אף מתעצל וטוחן באותה דרגה כמו לאספרסו.
בהצלחה
בכל מקרה לשאלתך הראשונה, לפי המלצת נגרו ואחרים בשירשורי העבר, הטחינה לקפה שחור אמורה להיות דקה קצת יותר מאשר לאספרסו. זאת אומרת שאין צורך וזה כנראה לא אידיאלי לטחון טחינה דקה מאוד מאוד.
לפי המפתח הזה אני טוחן לשחור ולעיתים אף מתעצל וטוחן באותה דרגה כמו לאספרסו.
בהצלחה
לטורקי זה קצת יותר דק מלאספרסו, לא הרבה יותר. דק מידי פוגע בטעם (שאל את קפה רג'ואן הם יספרו לך על זה)
ה K3 היא בסופו של דבר "רק" 56 מ"מ וקצב הטחינה לטחינה דקה לא מספק. בשאר המטחנות בסביבות המחיר הזה הבעיה אפילו יותר גדולה. כתבנו על זה במבחן לבזרה סטרגה שדורשת טחינה דקה.
ה K3 היא בסופו של דבר "רק" 56 מ"מ וקצב הטחינה לטחינה דקה לא מספק. בשאר המטחנות בסביבות המחיר הזה הבעיה אפילו יותר גדולה. כתבנו על זה במבחן לבזרה סטרגה שדורשת טחינה דקה.
what's next?