Frodo 12.1 on Openelec עובד עם PVR150 ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
erezb80 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לאחרונה שידרגתי (אפשר להגיד שהחלפתי) את ה- XBMCubuntu ל- Openelec שמגיע עם Frodo 12.1, ההתרשמות הראשונית מהמוצר היא שהוא פשוט נטען ממש מהר (10 שניות והוא למעלה), עכשיו שמתי לב שמגיעים איתו פלגינים עבור הקלטות מטלוייזיה.

האם מישהו הצליח לחבר את כרטיס ה- PVR150 של Hauppauge שיעבוד לו? רישמית הכרטיס הנ"ל לא נתמך ע"י Frodo 12.1

תודה

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #2 

מה אתה מנסה לקלוט ? שידורי כבלים אנלוגיים דרך כניסת RF ? או ללכוד יציאת S-Video/Video In אנלוגית מממיר דיגיטלי (יס/הוט) ?

לא בדקתי בעצמי אבל באופן עקרוני אפשר עם TVheadend:
1. לקלוט שידורי כבלים אנלוגיים, כלומר להתכוון על תדר מסויים של כניסת הRF של כרטיס הטלויזיה.
2. ללכוד יציאת Video In אנלוגית אך לא ניתן להעביר ערוץ בעזרת Ir Blaster.

עם VDR (בXBMC שימוש בתוסף VNSI או XVDR) צריך להשתמש בתוסף PVRInput שלפי מה שאני רואה הוא לא זמין כרגע בOpenELEC,
ניתן לפתוח Issue בדף הפרוייקט של OpenELEC בGithub ולבקש שיוסיפו את PVRInput.
עם PVRInput אפשר:
1. בדיוק כמו 1. לעיל.
2. ללכוד יציאת Video In אנלוגית ובנוסף גם להעביר ערוצים באמצעות Ir Blaster ע"י סקריפט (הקיים בPVRInput) ששולח לLirc פקודה, דורש מעט עבודה אך יש דוגמאות בReadme של PVRInput.

erezb80 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

dhead2009 כתב:מה אתה מנסה לקלוט ? שידורי כבלים אנלוגיים דרך כניסת RF ? או ללכוד יציאת S-Video/Video In אנלוגית מממיר דיגיטלי (יס/הוט) ?

לא בדקתי בעצמי אבל באופן עקרוני אפשר עם TVheadend:
1. לקלוט שידורי כבלים אנלוגיים, כלומר להתכוון על תדר מסויים של כניסת הRF של כרטיס הטלויזיה.
2. ללכוד יציאת Video In אנלוגית אך לא ניתן להעביר ערוץ בעזרת Ir Blaster.

עם VDR (בXBMC שימוש בתוסף VNSI או XVDR) צריך להשתמש בתוסף PVRInput שלפי מה שאני רואה הוא לא זמין כרגע בOpenELEC,
ניתן לפתוח Issue בדף הפרוייקט של OpenELEC בGithub ולבקש שיוסיפו את PVRInput.
עם PVRInput אפשר:
1. בדיוק כמו 1. לעיל.
2. ללכוד יציאת Video In אנלוגית ובנוסף גם להעביר ערוצים באמצעות Ir Blaster ע"י סקריפט (הקיים בPVRInput) ששולח לLirc פקודה, דורש מעט עבודה אך יש דוגמאות בReadme של PVRInput.
...
נכון, שכחתי לפרט, אז ככה, חיבור לממיר HOT וליציאות RCA שלו

ממה שאתה כותב נכון לרגע זה, אין אפשרות פעילה עם openelec, נכון? או שלא הבנתי אותך?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #4 

erezb80 כתב:

ממה שאתה כותב נכון לרגע זה, אין אפשרות פעילה עם openelec, נכון? או שלא הבנתי אותך?
...
נראה לי שלא הבנת או שלא ברור לך מה הפתרון הנדרש.

אתה צריך פתרון המסוגל לבצע 3 דברים:
1. לכידת כניסת Video In (+ אודיו כמובן).
2. יכולת שליחת פקודות IR דרך IR Blaster להעברת ערוצים בממיר.
3. הוספת EPG, מדריך תוכניות ושיוך לערוצים.

VDR עם התוסף PVRInput זה הפתרון האולטימטיבי,
את 1 ו-2 היא עושה בקלות, לגבי 3 היא אמורה לדעת לקרוא EPG בפורמט XMLTV אך הוא צריך להגיע מאיפשהו, פשפש פה בפורום בשרשור המדריכים.
אני ממליץ לך לפתוח Issue מתאים בGithub, אם אין מגבלה טכנית (ולא נראה לי שקיימת) המפתחים של OpenELEC בד"כ נענים לבקשות.
קח בחשבון שלא כזה פשוט להגדיר את VDR, ורוב המדריכים הטובים בנושא הם בגרמנית (עם קצת Google Translate אפשר להסתדר).

עם TVHeadend אפשר לקבל פתרון חלקי, כלומר 1 בלבד ללא 2 ז"א תצטרך להעביר ערוצים ידנית עם השלט.
השימושים היחידיים שאני רואה בקונפיגורציה כזו היא הוספת היכולת להקליט שידורים (שוב צריך לכוון מראש את הערוץ ידנית אך ניתן לתזמן הקלטה) והזרמת השידור מעל גבי הרשת הביתית.
אופן ההגדרה זהה לזה של כרטיסים עם כניסת וידאו קומפוננט כדוגמת Hauppauge HD PVR צריכות להיות דוגמאות לכך בפורום של TVHeadend ושם המקום המתאים לקבל מידע בנושא, שוב אני לא ניסיתי בעצמי אך קראתי שזה אפשרי אך יתכן שתידרש עריכת קבצי ההגדרות ידנית.

למען האמת אני לא הייתי טורח בכלל, קודם כל הוט/יס צריכים לספק כברירת מחדל ממיר מקליט, דבר שני רוב מוחלט של התוכן האיכותי הוא זר וניתן להורדה באופן "חופשי" ותוכן מקורי ששווה צפיה ניתן למצוא באתרים הרשמיים כמו מאקו.

erezb80 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

dhead2009 כתב:
erezb80 כתב:

...
נראה לי שלא הבנת או שלא ברור לך מה הפתרון הנדרש.

אתה צריך פתרון המסוגל לבצע 3 דברים:
1. לכידת כניסת Video In (+ אודיו כמובן).
2. יכולת שליחת פקודות IR דרך IR Blaster להעברת ערוצים בממיר.
3. הוספת EPG, מדריך תוכניות ושיוך לערוצים.

VDR עם התוסף PVRInput זה הפתרון האולטימטיבי,
את 1 ו-2 היא עושה בקלות, לגבי 3 היא אמורה לדעת לקרוא EPG בפורמט XMLTV אך הוא צריך להגיע מאיפשהו, פשפש פה בפורום בשרשור המדריכים.
אני ממליץ לך לפתוח Issue מתאים בGithub, אם אין מגבלה טכנית (ולא נראה לי שקיימת) המפתחים של OpenELEC בד"כ נענים לבקשות.
קח בחשבון שלא כזה פשוט להגדיר את VDR, ורוב המדריכים הטובים בנושא הם בגרמנית (עם קצת Google Translate אפשר להסתדר).

עם TVHeadend אפשר לקבל פתרון חלקי, כלומר 1 בלבד ללא 2 ז"א תצטרך להעביר ערוצים ידנית עם השלט.
השימושים היחידיים שאני רואה בקונפיגורציה כזו היא הוספת היכולת להקליט שידורים (שוב צריך לכוון מראש את הערוץ ידנית אך ניתן לתזמן הקלטה) והזרמת השידור מעל גבי הרשת הביתית.
אופן ההגדרה זהה לזה של כרטיסים עם כניסת וידאו קומפוננט כדוגמת Hauppauge HD PVR צריכות להיות דוגמאות לכך בפורום של TVHeadend ושם המקום המתאים לקבל מידע בנושא, שוב אני לא ניסיתי בעצמי אך קראתי שזה אפשרי אך יתכן שתידרש עריכת קבצי ההגדרות ידנית.

למען האמת אני לא הייתי טורח בכלל, קודם כל הוט/יס צריכים לספק כברירת מחדל ממיר מקליט, דבר שני רוב מוחלט של התוכן האיכותי הוא זר וניתן להורדה באופן "חופשי" ותוכן מקורי ששווה צפיה ניתן למצוא באתרים הרשמיים כמו מאקו.
...
תודה על ההסבר המפורט, ממה שרשמת נראה שאני פשוט אוותר על העניין

rafid
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1042
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

אני מעוניין לבנות כזו מערכת שמבוססת על WIN 7 + XMBC שתהיה מחוברת לשני ממירים של יס האם זה פשוט לביצוע?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #7 

rafid כתב:אני מעוניין לבנות כזו מערכת שמבוססת על WIN 7 + XMBC שתהיה מחוברת לשני ממירים של יס האם זה פשוט לביצוע?
...
אין שום קשר לשרשור הזה תפתח שרשור חדש.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”